• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşimde Hem Varikosel Var Hem De Azospermi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sultan49

ben geldim :)
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
2.406
10
116
Muş
kızlar eşimde azospermiden sonra varikosel de çıktı doktor azosperminin varikoselden olabileceğini söyledi acaba varikoselden se düzelme şansımız varmı :?

kızlar eşimde azospermiden sonra varikosel de çıktı doktor azosperminin varikoselden olabileceğini söyledi acaba varikoselden se düzelme şansımız varmı :?

Merhaba sultan,
Benim eşimde hem azosperm hemde varikaosel teşhisi kondu ama doktorumuz bundan kaynaklanmayacağını varikosel ameliyatı olsanız bile değerlerde düzelme olmayacağını söyledi.Ama bizim azoseperm de bir nedenimiz var eşim 12 yaşındayken inmemiş testis ameliyatı olmuştu ondan dolayı doktorumuz böyle söyledi.
Sizinkinde bir neden varmı neden yoksa belki doktorunuzun dediği doğru olabilirCADIARZU

canım bizim sorunda aynıydı
yani hem azo hem varikosel dr.ameliyat edelim belki düzelir dedi ama hiç bi işe yaramadı...... düzelmeyince baktılarki genetik bi sorundan dolayı azosperm var.
ama belki sizin tek sorununuz varikosel olabilir araştırttırın bence

Canım seni hamile kalmak isteyenler bölümünden tanıyorum yanılmıyorsam.Ben de senin gibi oradaydım ve erkek infertili bölümüne geçtim.Şimdi;ben bu konuda biraz bilgi sahibi sayılırım çünkü hamile kalamayınca eşime muayene ve spermiyogram testi yapıldı azosperm ve varikosel çıktı,sorduk soruşturduk baktık araştırdık azospermli hastalara varikosel ameliyatı yapmak fayda etmezmiş derken doktorumuz bir daha sperm testi istedi ve az da olsa sperm bulundu ve eşimin azosperm olmadığı ortaya çıktı bu durumda prof dr.miz ameliyat edelim belki düzelir dedi ve eşim varikosel ameliyatı oldu şimdi beklemedeyiz.
Diyeceğim o ki;1testle yetinmeyin,azospermi varsa adamcağızı bıçak altına yatırmayın,spermler her 72günde kendini yenilermiş istersen bu süre zarfında nohut kürü,keçi boynuzu kürü ve bol dua ile bu vakti geçirip bir daha test yaptırın.Vee en önemlisi azospermli hastalar mikrotese denen bir yöntemle bebek sahibi olabiliyorlar,Allah'ın izniyle olur,inancını yitirme inan ki seni çok iyi anlıyorum kısa süreliğine de olsa ben de aynı şeyi yaşadım kardeşim allah yardımcın olsun.Haa bu arada moralin ne kadar önemli bir şey olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım...

kendini bırakma zamanı değil.şimdi kaç kez test yapıldı kesin mi sonuç bizim de ilk gittiğimiz doktor sizin çocuğunuz olmaz diyip göndermişti,nefret ediyorum ondan,ama sonra gittiğimiz doktor testi başka bir hastanede yeniletti ve ümitlerimiz şimdi yemyeşil...
ayrıca yok kesin diyorsan dua et ki çaresi yine var,iyi bir tüp bebek merkezine gidin ve mikrotese yaptırın bence geç kalmadan.bu da senin imhihanın sultanım sınıfta kalmak yok..
ben o haberi aldığımda da tanırsın belki,beni maat teselli etmişti sağolsun uğurlu geldi inşallah ben de sana uğurlu gelirim.Allah yardımcın olsun...

leyl cim çok saol canım allah razı olsun inş senden tez zamanda meleğine kavuşursun
hepiniz saolun kızlar şuanda hormon testi yapıldı ayrıca genetik tahlili verdik bir ay sonra kesin tanı koyulur bakalım artık...

leyl cim çok saol canım allah razı olsun inş senden tez zamanda meleğine kavuşursun
hepiniz saolun kızlar şuanda hormon testi yapıldı ayrıca genetik tahlili verdik bir ay sonra kesin tanı koyulur bakalım artık...

sakın üzülme arkadaşım.rabbimden hep hayırlısını iste ve duanı eksik etme.benim eşimede hem varikosel hem azosperm teşhisi konuldu.defalarca test yaptırdık sonuç aynı allahtan hayırlısını istedik ve zorlu mücadeleye başladık.genetik testler tahliller ve ameliyat.mikro tese yapıldı ve sonuç çok güzel çıktı.herşey yolunda gitti ve mikroenjeksiyon ile ikizlerim oldu ama malesef kaybettim.dondurulmuşlarla 2 kez daha hamile kaldım ama yine ikizlerimi kaybettim.hakkımda hayırlısı böyleymiş diyorum sabrediyorum.senin içinde hakkında hayırlısı olsun ve herşey gönlünce olsun.sakın canını sıkma moralini bozma ben inanıyorum herşey çok güzel olacak.

saol canım allah sanada sabır versinnn yaradanım hayırlısıyla bebelerini sana yollasın inşallah

sultancım uzun süredir görüşemedik bu durumdanda haberim yoktu açıkcası demek varikosel de çıktı
peki eşine ağrı falan yapıyomu
ne diyeceğimi bilmiyorum inanki tatlım
isterseniz biraz daha arştırın
ama bu varikosel ameliyatı sonrası biraz muamma kendimde yaşadım yaşıyorum
6 ay olmasına rağmen bizde hiç bir düzelme olmadı aksine sayıda düştü
kime yazdıysam hangi dr a sorduysam zaten sonuç almak kesin değil deniyo
yinede umut işte beklemedeyiz
sizde inşallahki işe yarar diyorum
hakkınızda hayırlısı olsun bitanemm:1hug:

kendini bırakma zamanı değil.şimdi kaç kez test yapıldı kesin mi sonuç bizim de ilk gittiğimiz doktor sizin çocuğunuz olmaz diyip göndermişti,nefret ediyorum ondan,ama sonra gittiğimiz doktor testi başka bir hastanede yeniletti ve ümitlerimiz şimdi yemyeşil...
ayrıca yok kesin diyorsan dua et ki çaresi yine var,iyi bir tüp bebek merkezine gidin ve mikrotese yaptırın bence geç kalmadan.bu da senin imhihanın sultanım sınıfta kalmak yok..
ben o haberi aldığımda da tanırsın belki,beni maat teselli etmişti sağolsun uğurlu geldi inşallah ben de sana uğurlu gelirim.Allah yardımcın olsun...
Canım sen nasil hamile kaldın burda okudum da şuan galiba bebegin var ne tedavi gördünüz siz biraz anlatirmisin?

Back
X