eşimde sinir olduğum davranışları..

my_angel_87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
291
3
118
çok çözümsüz kaldığım için buraya yazarak fikir almak istiyorum.4 yıllık evliyim.eşimle evlendiğimizden beri tartışmalarımız çözümsüz kalıyor.tartıştığımızda kendini suçlu görmüyor.bana hep sen kendine bak ben bişey yapmadım gibi şeyler söylüyor hatasını inkar ediyor buda beni çok snir oluyor.daha önce kaç kere söyledim hatanı kabul etmeyip kendi bildiğin gibi düşününce dayanamıyorum çok sinir oluyorum tartştığımızda bir düşün niye böyle diye dedim ama değişen hiç bişey yok.dün akşam tartıştık ve bugünde hiç konuşmadık.o kendini haklı görüyor bende kendimi.bugünde o konu açıldı ben anlattım sanki duvara konuşuyorum ya o kadar anlattım yine aynı lafları ediyor bana.bi düşünce oluşturmuş kafasında hep o doğru.sonra ben sinirlendim.5 buçul aylık kızım var onla uğraşırken bugün doğum günüm beni ağlattın dedim.ben seni ağlatmadım sen kendine bak ben bişey yapmadım dedi.ben inkar edince yine çok kötü tartıştık ve bebeğimin önünde sinir krizi geçirdim.o kadar kötüydümki elim ayağım titredi.o kadar üzüldüm bebeğimin önünde olduğu için.bıktım onun kendi bildiğini düşünmesinden hep o haklı bana hep ben bişey yapmadım diyor.kim yapıyor o zaman?annemi aradım anlattım ayrılmayı bile düşündüm.nasıl bir yapı anlamadım ya.insan eşi ağlarken gelipte ben bişey yapmadım der mi ne kadar değer verdiği belli oluoyr.napıcam biliyorum bebeğimi stres altında büyütmek istemiyorum kaç kere söyledim napmalıyım ben akıl verin ne olur?sürekli kendini haklı gör nereye kadar?

Canım valla aynısından bi tanede bende var. Çok zor bir insan tipi sürekli kendini haklı görür asla sana hak vermez. Bende başedemiyorum artık Allah yardımcımız olsun.

Hatasını kabul etmezse iletişim kurulamaz ki...
Güzelce konuşsanız,tarafsız olmadığı sürece iletişim kuramayacağınızı, tartışmanın bitmeyeceğini...

valla tartışmalarda haklı haksız aranmamalı, haklı olmaktansa huzurlu olmak tercih edilmeli ama gelde bunu insan fıtratına anlat
nelerden tartıştığınızı yazmamışsın mesela neydi bu anlattığın mevzuu, neden kavga ettiniz

canım erkeler hep haklıdır zaten onlar bişey yapmaz biz yapıyoruz hep bendede var aynısındannn

canım erkeler hep haklıdır zaten onlar bişey yapmaz biz yapıyoruz hep bendede var aynısındannn

haklısın canım, erkekler sınırlı sayıdaki özür dilemelerini nişanlıyken tükettiklerinden evlendiklerinde hep haklı olmak zorunda kalıyorlar

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama eşinizin zeytinyağı gibi sürekli üste çıkan bir yapısı var. Böyle tanıdığım biri vardı çok zor geçinmesi...Allah kolaylık versin...Siz öncelikle sinir olmayıp siz ona aynı şekilde davransaniz belki empati yapmasına neden olabilir mi?......

aslında kendime bi başlık açmayı düşünmüştüm ama benim asıl sorunum bu başlık altında tanımlanmış. bende 3 aylık evliyim bi de aksi gibi bu adamdan bi bebeğim olacak. hayatımın en kötü günlerini geçiriyorum. kimseye anlatamıyorum derdimi. içime atınca sadece kendim üzülmüyorum bebeğimi de üzüyorum. herşey sevgiliyken çok güzeldi. nişanlandık aileler, detaylar işin içine girince birazcık çatlamalar oldu ama evlenince düzelir diye düğünle arasını da çok uzatmak istemedim. hata yapmışım. şimdi daha da azgınlaştı. önceden az da olsa hatasını kabul ederdi. ikimizde öğretmeniz cahil insanlar değiliz ama hatalı olduğunu bile bile asla kabul etmiyo.çok merhametsiz, anlayışsız bi adammış meğer. ne bebeğime ne de bana acıyo. o ne dese doğrudur ama ben her zaman haksızım ve kötü niyetliyim ona göre... ailemin yanındayız şu an tatil olduğu için. o böyle bişeye ihtiyacı olmadığını söylüyor ama ben destek almamız gerektiğini düşünüyorum ve aile-evlilik danışmanına gitmek istiyorum. ben çok konuştum, çok uğraştım, haklı olduğum halde gururumu ezdim geçtim saatlerce dil döktüm ama onu düzeltemiyorum!

Can çıkar huy çıkmaz. Eşinizin değişeceğini hiç sanmıyorum. Ve bu durum sizi bu kadar yıpratıyorsa bence boşanmayı düşünebilirsiniz. Tabii uzun uzadıya eşinizle bu konuları konuştuktan sonra. Belki sizi kaybetme korkusuyla birazcık da olsa objektif olmayı başarabilir.

Ama ben olsam böyle bir adamı çekeceğime 50 yıl bekar takılırım daha iyi. Sürekli üste çıkan bir tip kadar ömür törpüsü bir şey yok.

benim eşimde aynı böyle at gözlüğü takmış gibi sanki kendi doğruları ve kendi yanlışları var hiçbirşekilde fikrini değiştiremiyorum hep o haklı ben kötüyüm psikolojisi bozuk olan benim tadavi olmam lazımmış öyle diyor kendisi benim psikolojimi o bozdu tabi bunuda kabul etmiyor
Allah sanada kolaylık versin boşanmayıda düşündük onun pek umurunda değil ama kızım için devam ediyor hakkımızda hayırlısı

tartışma konumuz sorulmuş.bayramın 2 günü canımız çok sıkılmıştı.eşimle annemide alıp arabayla bi alışveriş merkezine gidicektik.ben sonradan gitmeyelim o yol parasını başka yere harcarız bi amacımızda yok gidicez gelicez dedim.niye karar değiştirmişim çok sıkılmışız evde otur otur annemde her zaman gezmeşmiş çok kızdı.ya ben fikir değiştiremzmiyim.o kendini haklı görüyor nolurmuş bir kere gezsek kafamız dağılırmış.konu bu ama dün bu konu uzadı uzadı nerelere geldi.o kendini haklı görüyor.öyle konuşmadan duruyoruz.tamam yeri gelince hatasınıda kabul eder.ama genelde o bişey yapmaz ben yaparım ben uzatırım o haklıdır.artık dayanamıyorum.biz normal evli çiftler gibi sorunumuzu halledip bitiremiyoruz o konu başka başka yerlere sapıyor.o kendini haklı görürken ben ne kadar konuşmazsam konuşmiyim yinde rahatsız olmuyor.dün akşam sütümde azaldı sinirden.yazık bebeğime.sütüm azaldı senin yüzünden dedim onuda kabul etmiyor valla delirmek üzereyim napıcam bilmiyorum.o kadar sinirliyim ki ne yemek yaptım nede yanında yattım..

valla canım kızma ama bu kadar basit bi tartışmanın bu kadar büyüdüğüne inanamıyorum ya
evet doğru fikir değiştirebilirsinde ama gidiverseydiniz madem yapacak başka işiniz yok, adam hem seni hem anneni düşünmüş
belkide kendi canıda sıkılmış, ailecek gitseydiniz, havanız sıkıntınız dağılırdı fena mı

fikir değiştirilebilirsin tabi
ama madem karar verilmiş gidilseydi keşke
demekki eşinde sıkılmış
amaç gezmek zaten

bence sen daha inatçısın. illa haklı olduğunu ispatlamana gerek yok. rahat ol o bir laf deyince sen üste çıkmak mecburiyetinde değilsin kaldı ki bu kadarcık şeyden boşanmayı düşünmende ilginç.

benim eşimde bu tarz şeylere kızar
eğer bir şeye karar veriliyorsa maddiyat düşünülmeden yapılması gerekir der hep
önceden bizde bu tarz konularda çok kavga ederdik
gitmek istemiyorsam baştan söylüyorum
kavga konusu çıkmasın morelimiz bozulmasın diye
hayat okadar kısaki değmiyor bu kadar basit şeyler için huzur bozmaya

fikir değiştirilebilirsin tabi
ama madem karar verilmiş gidilseydi keşke
demekki eşinde sıkılmış
amaç gezmek zaten
evet bende gezmeyi hissederim ama bayram üzeri maddi açıdan baya zorlandık.sonra gidince bişey yapmıcaz ki bi çay içip gelincekti.hadi dedim o yol parası yerine başka birşeyde değerlendiriz zaten paramız azaldı dedim.zaten gezmezmişiz annemde kırk yılda bir gelmek istemiş o zaman parkada gitmeyelim biley almayalım para gidicek diye dedi vs. vs...bende isterim gezmeyi ama evin maddiyatınıda düşünmek zorundayım.fikir değiştirdim diye bu kadar tepki ne anlamadım.maaşımızı alınca gideriz yani ne var?sıkalım dedim o zaten sıkarmış kahveye bile gtmezmiş ben zaten ona çok harcıyor demedim ki evet çok az para harcar harçlık bile az alır yanına paralar bende durur ama ben sadece o günkü olay için tartıştım o nerlere getirdi konuyu.ne kadar büyük problem oldu ya eşimi tanıyamıyorum..

bence sen daha inatçısın. illa haklı olduğunu ispatlamana gerek yok. rahat ol o bir laf deyince sen üste çıkmak mecburiyetinde değilsin kaldı ki bu kadarcık şeyden boşanmayı düşünmende ilginç.

ben bu konu yüzünden boşanmayı düşünmedim.eşimin sürekli çoğu konuda ben haklıyım sen yapıyosun gibi şeyler söylemesine dayanımıyorum sorunlarımız hep çözümsüz kalıyor..

off ya canım valla benim eşimde böyle hiç kabul etmiyor hatasını. bide hatasını söylediğimde alınıyo amanın sanki ben erkeğim o bayan bi nazlar bi nazlar

erkekler genelde para konusunda daha rahatlar, cunku bi evi cekip ceviren genelde kadindir. erkek cikar arkadasiyla filan harcar..kadinsa birsey alacaginda 2 kez dusunup alir. ilerde cocugu varsa birikim yapmak ister, erkek bunu pek dusunmez...onlarda oyleler genelde, cimri olsa daha mi iyi??hem esin savurganda degilmis...incir cekirdegini doldurmayacak bir sorun aslinda ama buyumus buyumus fil gibi olmus. anlamayan insan kadar aptal biri olamaz demisler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…