Eşimdeki değişim

bi arkadaşımın kocası da sürekli böyle söylerdi arkadaşıma.

neyse şu an boşanma aşamasındaşar. arkadaşım yavaş yavaş görmeye başladı nasıl piskolojik baskı yapıldığını ona.
yazık biraz olsa rahatlıyo bu açıdan.
İnanın annesinin evine gidiyoruz. Oturup sohbet bile etmiyorlar. Ama eve gelince sanki 40 yıldır görmuyormuş gibi başlıyor hasret cümleleri kurmaya.

Umarım öyle bir durum değildir. Yoksa benim için çok büyük bir yıkım olur. Siz nasıl anladınız peki bu durumu.

şüphelendiğiniz sık konuştuğu iş arkadaşı vs var mı?

nöbet vs demişsiniz doktorsa eğer hastanede çok vakit geçiriyordur orda yakınlaştığı biri olabilir

ortama girin sürpriz ziyaretler yapın nöbetçiyse gidin bi gün mesela. orada ortamı bi kolaçan edin. ters bir şey hissederseniz

bir de telefonunu gizliyorsa sakınıyorsa bence kesin biri vardır.

ben bunlardan hissetmiştim ayrıldıktan sonra aldatıldığıma emin oldum.

şüphelendiğiniz sık konuştuğu iş arkadaşı vs var mı?

nöbet vs demişsiniz doktorsa eğer hastanede çok vakit geçiriyordur orda yakınlaştığı biri olabilir

ortama girin sürpriz ziyaretler yapın nöbetçiyse gidin bi gün mesela. orada ortamı bi kolaçan edin. ters bir şey hissederseniz

bir de telefonunu gizliyorsa sakınıyorsa bence kesin biri vardır.

ben bunlardan hissetmiştim ayrıldıktan sonra aldatıldığıma emin oldum.
Hastaneye gidemem çünkü bütün vakti ameliyathanede geçiyor. Oraya girme durumum yok. Telefonunu korumaz şifresini de bilirim. Ama çok uğraşır telefonuyla. Arama kayıtlarına baksam o kadar çok kişiyle konuşuyor ki takip etmek imkansız arada bakayım desem. Nöbetlerde ise bazen erkek bazen bayan ile nöbet tutuyor. Onu da nasıl takip eder sorgularim bilemiyorum

Umarım öyle bir durum değildir. Yoksa benim için çok büyük bir yıkım olur. Siz nasıl anladınız peki bu durumu.
birilerinin basina boyle birseyler geldi diye sizin demi oyle olacak birde bu konuda yardim aliyorsunuz ne yapabilirim diye..insanlari ben anlamiyorum nasil yazabilyrlar boyle aldatiyor dur diye..insan gozuyle gorse bile acaba yanlismi gordum diye dusunrken nasil boyle yaziyorlar pess vallahi...

Hemen kötü düşünmeyin İşyerinde yolunda gitmeyen birşeyler olabilir?Ne biliyim beklemediği bir anda belki ameliyat ettiği hasta vefat etmiştir,yada başka birşey ben aldattığını düşünmüyorum ama üzülerek söylüyorum bazen en büyük fenalık hemcinslerimizden gelebiliyor,aklını karıştıran biri olabilir işyerinde siz en iyisi bir ara bir görünun işyerine ama habersiz gidin inşallah ters bir durum yoktur

birilerinin basina boyle birseyler geldi diye sizin demi oyle olacak birde bu konuda yardim aliyorsunuz ne yapabilirim diye..insanlari ben anlamiyorum nasil yazabilyrlar boyle aldatiyor dur diye..insan gozuyle gorse bile acaba yanlismi gordum diye dusunrken nasil boyle yaziyorlar pess vallahi...

tecrübeden dolayı konuşuyoruz. boşu boşuna üzülmesin diye.

hiçbir hemcinsim üzülsün istemem. üzenler erkekler ne yazık ki. sektörü ve ortamı ve o ortamdaki kadınların nasıl adamların ağzına baktıklarını biliyorum.

Hastaneye gidemem çünkü bütün vakti ameliyathanede geçiyor. Oraya girme durumum yok. Telefonunu korumaz şifresini de bilirim. Ama çok uğraşır telefonuyla. Arama kayıtlarına baksam o kadar çok kişiyle konuşuyor ki takip etmek imkansız arada bakayım desem. Nöbetlerde ise bazen erkek bazen bayan ile nöbet tutuyor. Onu da nasıl takip eder sorgularim bilemiyorum

bütün vakti ameliyathanede geçtiğini sanmıyorum çok ekstrem bir bölüm değilse.

tatildeyseniz mesela bir gün sarma yapın vs ye diye getirdim diyin 5 dk yanına uğrayın ve kolaçan edin.

yaşı büyük nüfuzlu hemşireler vardır. onlarla arayı iyi tutun tanışın kaynaşın. ağzını arayın vs.

umarım aldatma yoktur da bi talepten dolayı burun kalkıklığı olmuştur. anladığım kadarıyla eşiniz sizi küçümsemeye başlamış. tavsiyem kolaçan ederken size hayran olacağı bi işe adım atın. şaşırtın onu. sizden beklemeyeceği pozitif bir şey olsun. entellektüel bir şey olabilir yeni bir dil öğrenmek ilginç bir konuda bilgilendirici bi kitap okumak vs gibi onu eksik hissettirin ama onu küçümseyerek değil kendi bilginizle.

bir yandan da öz bakımınızı salmışsanız lütfen kendinizi toparlayın.

ve herşeye hazırlıklı olun. aldatılma vs gibi bir şeye psikolojik olarak hazırlayın ki yıkılmayın. kendinize b planı oluşturun. onsuz da bir hayatınız olsun. arkadaşlarınız ve ailenizle aranızı iyi tutun.

hatta erkek arkadaşlar edinin. belki biraz kıskanıp ilgisini size kaydırır.

bu dediklerim ortaya şeyler sizin aile yapınıza uyar uymaz bilemem.

Hemen kötü düşünmeyin İşyerinde yolunda gitmeyen birşeyler olabilir?Ne biliyim beklemediği bir anda belki ameliyat ettiği hasta vefat etmiştir,yada başka birşey ben aldattığını düşünmüyorum ama üzülerek söylüyorum bazen en büyük fenalık hemcinslerimizden gelebiliyor,aklını karıştıran biri olabilir işyerinde siz en iyisi bir ara bir görünun işyerine ama habersiz gidin inşallah ters bir durum yoktur
Eşim 6 yıldır bu mesleği yapıyor ve ilk evlendigimizde çok daha zor bı ekiple çalışıyordu ve psikolojik olarak daha kötüydü ama biz o zaman daha mutluyduk.

tecrübeden dolayı konuşuyoruz. boşu boşuna üzülmesin diye.

hiçbir hemcinsim üzülsün istemem. üzenler erkekler ne yazık ki. sektörü ve ortamı ve o ortamdaki kadınların nasıl adamların ağzına baktıklarını biliyorum.
Bu konuda evet haklisiniz. Genelleme yapmıyoruz tabiki ama bende daha önce sağlık alanında idim sonradan öğretmenliğe geçiş yaptım. Eşim bir kere ağzından kaçırmıştı bir gece koltukta uyuyakalmışım x hemşire geldi üstümü örttü diye. Sonradan pişman oldu tabiki söylediğine ama ben benden gittim o an. Belki iyi niyetli düşündü ama ben olsam yaparmiydim diyorum asla.
Erkeklerde şu huya sinir oluyorum karın yapsa ortalığı yıkacağın durumlar sen yapınca nasıl normal oluyor.

Önceden böyle değilse sonradan bla bla bla demeye başladıysa, yok yere sorun çıkartmaya çalışıyorsa, bu böyle gitmez diyorsa........

....... bunun altında bir kadın vardır.

Eğer yok ise de senin kocan ağzına kürekle vurulası bir insan.

Çocuk ortaktır. Kocan da ilgilenecek. Herkes yoğun çalışıyor bu çocuğuyla ilgilenmemesine engel değil. Ne hödük bir tip.

bütün vakti ameliyathanede geçtiğini sanmıyorum çok ekstrem bir bölüm değilse.

tatildeyseniz mesela bir gün sarma yapın vs ye diye getirdim diyin 5 dk yanına uğrayın ve kolaçan edin.

yaşı büyük nüfuzlu hemşireler vardır. onlarla arayı iyi tutun tanışın kaynaşın. ağzını arayın vs.

umarım aldatma yoktur da bi talepten dolayı burun kalkıklığı olmuştur. anladığım kadarıyla eşiniz sizi küçümsemeye başlamış. tavsiyem kolaçan ederken size hayran olacağı bi işe adım atın. şaşırtın onu. sizden beklemeyeceği pozitif bir şey olsun. entellektüel bir şey olabilir yeni bir dil öğrenmek ilginç bir konuda bilgilendirici bi kitap okumak vs gibi onu eksik hissettirin ama onu küçümseyerek değil kendi bilginizle.

bir yandan da öz bakımınızı salmışsanız lütfen kendinizi toparlayın.

ve herşeye hazırlıklı olun. aldatılma vs gibi bir şeye psikolojik olarak hazırlayın ki yıkılmayın. kendinize b planı oluşturun. onsuz da bir hayatınız olsun. arkadaşlarınız ve ailenizle aranızı iyi tutun.

hatta erkek arkadaşlar edinin. belki biraz kıskanıp ilgisini size kaydırır.

bu dediklerim ortaya şeyler sizin aile yapınıza uyar uymaz bilemem.
Tavsiye ve uyarilariniz için çok teşekkür ederim. Sanırım kendime eskisi gibi bakmıyorum. Ama bunun da nedeni kendisi. Ama bu sorunlar kendime bakmadığını için çıkmadı diye düşünüyorum. Eşim en çok babası gibi olmaktan korkardi. Babası mükemmelliyetci ve çok zor bir insan. Annesinin yaptığı tek şey eşinin isteklerini yerine getirmek.
Eşimin bütün ailesi sağlık alanında çalışıyor. Eşim özellikle annesi de sağlıkçı olduğu için yemin etmiş asla kendi alanımdan biriyle evlenmeyecegim diye. Çünkü annesi onunla çok az ilgilenebiliyormus. Cocuklarimda benim yaşadıklarımı yasamasin istemiş. Ama o sıkıntı ve zorluğu bize fazlasıyla yaşatıyor.

Önceden böyle değilse sonradan bla bla bla demeye başladıysa, yok yere sorun çıkartmaya çalışıyorsa, bu böyle gitmez diyorsa........

....... bunun altında bir kadın vardır.

Eğer yok ise de senin kocan ağzına kürekle vurulası bir insan.

Çocuk ortaktır. Kocan da ilgilenecek. Herkes yoğun çalışıyor bu çocuğuyla ilgilenmemesine engel değil. Ne hödük bir tip.
Bütün gece uyuyamadım. Bir ara kalktı yatakta göremeyince yerinden fırladı. Sabah da özür diledi çok üstüne gittim diye. Ama yine ortada çözüm yok. Biz aynı şekilde devam edeceğiz. Eminim bende açtığı yaraların farkında değil. Yazdığım mektup belki ağır gelecek ama bana yaptıklarını daha iyi gorecek.

Bütün gece uyuyamadım. Bir ara kalktı yatakta göremeyince yerinden fırladı. Sabah da özür diledi çok üstüne gittim diye. Ama yine ortada çözüm yok. Biz aynı şekilde devam edeceğiz. Eminim bende açtığı yaraların farkında değil. Yazdığım mektup belki ağır gelecek ama bana yaptıklarını daha iyi gorecek.
Mektup yazıp kocana mı verdin?

Bi kadın kocası için fedakarlık düzeyini arttırdıkça koca şımarır.
Adamlar köle değil av arayışı içinde.
Kaçan biri olsun kovalayım istiyorlar.
Yıllarca saçını süpürge etsen, etmeyeydin olur, sen de çok saldın olur....
Ye iç gez eğlen...
Gerekirse ev işlerini güzel yapan bi yardımcı bul, kendi maaşından karşıla.
O işi yapsın sen süslen püslen al kızını gez....

Ye iç gez eğlen...
Ben artık erkekleri çözme konusunda sınıfta kaldım sanırım. Ben bu fedakarlık düzeyini abarttim sanırım. İyi anne, iyi eş, iyi gelin, olacağım derken kendim olmayı unuttum.

Yaa gerçekten psikolojisi bozulmuş sıkıntıları var. Yada hoşlandığı veya görüştüğü biri ki ikincisi daha çok aklıma gelen maalesef. Biraz ilgi çekmeye çalışsan jestler filan ne bileyim vazgeçilmez olduğunu filan göstermeye çalış. Bilemedim :(

O jest ve ve güzellikleri yapmak için güç bile bulamıyorum artık. Dalmayi çok sever. Tatilde dalmak istedi tamam sen git biz kızımla gelmeyelim dedim. Olmaz birlikte gidelim ben çok uzun süreli dalmam birlikte vakit geçirelim dedi gittik. Bir girdi denize 2 saat oldu yok hava kararmaya başladı insanlar gitmeye başladı. Ben öyle çok korktum ki. Aklıma bin türlü şey geldi. Artık ağlamaya başladım. Sonra bı baktım çıktı geldi. Ben çıldırmış vaziyetteyim o ise sadece kusura bakma kafamı çıkardım baktım akşam olmuş vaktin nasıl geçtiğini anlamadim dedi. Ömrümden ömür gitti. Ben bu rahatlığa gerçekten anlam veremiyorum. Biz 2 hafta önce en yakın arkadaşımızı kaybettik. Bunu görüp birbirimize daha sıkı sarilmamiz gerekirken daha çok detaylara takılıyoruz.

Ye iç gez eğlen...
Evliliğin en iyi özet.... ya da ilişkilerin... fedakarlık yapan kaybediyor... tek taraflı fedakarlıktan bahsediyorum. Göze gözükmüyor ve bir süre sonra ödev olarak görülüyor.
Kendi hayatını da ihmal etmemeyi öğrenmek lazım. bütün hayat "eş" olmamalı.

Back
X