Arkadaşlar ben 5 yıllık evliyim ve 2.5 yaşında bir kızım var. Benim sorunum eşimle ilgili. Biraz uzun yazdım ama inşallah kusuruma bakmazsiniz.
Eşim bir sene öncesine kadar eviyle ve benimle çok ilgili birisiydi. Küçük sürprizler yapardı tatilleri gidilecek yerleri ayarlardı. Kızıyla daha çok vakit geçirirdi. Bana daha çok teşekkür ederdi. Şimdi ise evin bütün sorumluluğunu bana yıkmaya çalışıyor gibi. Sağlık alanında çalıştığı için evet yoğun ve yoruluyor o konuda hak veriyorum. Ama önceden de aynı işi yapiyordu. Şuan sürekli beni eleştiriyor oturup konuşmaya başladığımız andan itibaren her söylediği incitici olmaya başladı. Ben bekarken şunları yapardım, annem bize şöyle yapardı, ev neden dağınık, sen evdesin şunu şunu yap hallet ( bu arada ben de ögretmenim.) nereye gidecegimize karar ver sürekli boyleyiz.
Ben artık üzülmemek için daha az iletişim kurmaya çalışıyorum. Benimle paylaştığı tek konu araba ve ev. Tek ortak noktamız bu. Oturup bana saatlerce araba mekaniği anlatabilir. Benim ne kadar ilgili olduğum umrunda değil. Sürekli emir vermeye başladı. Önceden ya rica eder ya kendisi yapardı.
Ve kızımız en çok canımı acıtan konu. O kadar az birlikte birşeyler yapıyorlar ki ama kızımla ilgili her şeyde yine beni suçluyor; yemesi, konuşması, oyuncaklarıyla oynaması. Her şeyi ile tek tek ilgilenmemi istiyor. Kızım surekli benim yanıma gelmek istediğinde ise bu kız neden bana da böyle davranmıyor diyor.
İnanın artık ne yapacağımı nasıl yaklaşacagimi bilmiyorum. Hayattaki tek yasam kaynağım artık kızım ve öğrencilerim oldu. Bu böyle giderse sonumuzu düşünemiyorum.
Şuan çok üzgün ve kırgınım ve öğrencilerimin üniversite sonuçlarıyla mutlu olmaya ve ayakta kalmaya çalışıyorum.
Sizden onerilerinizi bekliyorum. İlk aklıma gelen uzun bir mektup yazıp kendisindeki değişimin farkına varmasini sağlamayı ive hissettiklerimi söylemeyi düşünüyorum.
Bir höst demen parmagini sallamam lazim anladigim
Belki 2,3 gun gerilirsiniz ama en azindan bir silkelenir
Alin karsiniza konusun ama aglak degil gayet ciddi kararli hatta bikmis
Surekli beni elestirmenden herseye bir kulp bulmandan evdeki ota koke takilmandan cok sıkıldim mukemmeliyetcigin yoruyor beni eskiden tolere edebiliyorken artik ciddi ciddi benim icinde sorun kaynagi olmaya basladi
Artik onunu ardini gormeden olusan degisimlerin bayagi da ofkelendirici olmaya basladi
Cocuk icin 70 elestirir yapiyorsun otur hesapla bakalim ne kadar vakit geciriyorsun ben gerilmeye basladim
Ben buyum herkesin bir kapasitesi var benim kapasitemde bu bizde Hayat arkadasiyiz patronluk is iliskimiz yok hayati darlanmak darlamak icin degil paylasmak icin evlendik
Bu degisimin sebebi ne baskabiri falanmi var
Bence bir muddet biz annemlere gidelim sende bir kafani dinle dusun tasin
Elestiri dozunu duzelttigin zaman konusalim tekrar de
Gitmenize bile gerek kalmaz diye dusunuyorum
Fazla miymiy aman pasam yapmissiniz zamaninda cocuk evresinde devreler yanmis adamin
bir teyzemiz var derdiki sakin her isi siz yapmayin her isi yapan eden kadini erkek birseyden tutmuyor kizim, hatta bir zaman sonra kendi isinide yikiyor yapamadim,ben anlamam,hic beceremem deyin yapsin o salaklar onu yapinca kendilerini kahraman saniyolar bide heran tepeniz atinca o kapiyi carpip cikacaginizi gosterinli kiymetli olasiniz
Her yerde cevval kocalariniza miymiy olun
Kendisinin arabasi silivride ariza yapmis aramis adami getirtmis yanina (bilgili akilli yani her turlu arabayida halleder geride doner)
Acmis panikle kocam yetis neyse adam gitmis halletmis falan donuste Sarilmis sirtini sivazlamis Allah seni basimdan eksik etmesin ne yapardim ben buralarda demis yolcu koltuguna kurularak cekirdek citleye citleye gelmis
Adama konu lazim ayol hanimi kurtardim diye anlatti bizede iste bu kadinlar kazaniyor bence