Esimden aileme gitmeme izin vermiyor

[QUOTE=" eve babasi geldi esimin bana bagirdi cagirdi kurallarimiza uyacaksin dedi boyle ben yine gitmedim babamlarada hic bisey demedim [/QUOTE]

Ay sinirlerim bozuldu. Barıştırmaya da gelmemiş pis adam.

Kuzum ne oldu da siz bu kadar sindiniz? Her şeyi kabul eder oldunuz?

[QUOTE=" eve babasi geldi esimin bana bagirdi cagirdi kurallarimiza uyacaksin dedi boyle ben yine gitmedim babamlarada hic bisey demedim
ailemin en buyuk cocugu benim benden bir yas kucuk erkek kardesim var yuksek lisan mezunu uc dort yildir sizofreni hastasi bir kardesim vefat etti yillar once ailem o kadr cok uzuntu ve aci yasadiki en buyuk olmam sanirim bu acıları onlar kadar daha buyuk yasamama sebeb oldu bu evliligi ailem onay lamadi halde ikna edip yaptim mahcup oldum onlara ve birde ben yuzunden uzulsunler istemedim benden soz laf uzuluyirum diye onlara laf soz gitmesin belko yanlis yaptim herkes yasadigini bilir dogru ne bilmiyorum ama boyle işte ilk evlendigimde isimde yoktu ailem yurt disindaydi ozaman belki bunlar bahane degil ama yarin bosansam kendimi suclayabilecegim buyuk hatam yok kizimin ayrilmasaydin ne olurdu diye bilecegi bir durumum olmayacak.Evlilik bir kumar gibi yasamadan bilemiyorsun bunlari yasayacagimi bilsem elbette evlenmezdim herkesin bir dayanma gucu var benim sabrettime belki baskasi edemez baskasinin sabrettigi bir durumda belki bana agir gelir otuz yaşındayım bir otuz yil degil bir uc yil bile cekemeyecegim bir adamlayim sevgim ilgimi kaybettim cocugumun babasi olmasindan baska ona karsi bir hissim yok paylsabilecegim ayni sofradan baska bisey kalmadı

Ay sinirlerim bozuldu. Barıştırmaya da gelmemiş pis adam.

Kuzum ne oldu da siz bu kadar sindiniz? Her şeyi kabul eder oldunuz?[/QUOTE]

Bana yazık diyenler oldugu gibi kendi etmis cok taviz vermis diyenlerde olacaktir doğru tektir ama herkesin yasi konumu yasantisini tecrubesine gore gözden göze şekillenir.

Esim ve ailesi resti anlayacak tipte insanlar degil ben gitsem esime ailesi bosan der esimde istesin istemesin ailesine asla hayir diyemez cocuk oldugu icinde benden cocugu almk ister kızını cok seviyor bosandiktan sonra bidaha asla gormek istemem esimi bu mumkun degil bende iyi olalim diyorum esimde iyi olmak istiyor onun kurallarina goreysek iyiyiz
Iyi de size yazık değil mi niye sadece onun kuralları?ayrıca niye çocuk ona verilsin ki?böyle düşünmeyin çok şükür çalışan akli başında bir kadinsiniz

Boşanma ama resti cek. Çik git annene, yapacağı suratı kaprisleri goze al. Bir iki derken senin taviz vermeyeceğini anlar alışır. Ailesi bosan dedi diye boşanacak bir adamsa işte ozaman bırak boşasin seni. Inan böyle adam için mücadele etmeye hayatını harcamaya degmez.

Sana çok büyük haksızlık ediyor. Sen de ağaç kovuğundan çıkmadın. Anneni babanı görmek hatta her istediğin zaman görmek en doğal hakkın. O niye her hafta meleye meleye gidiyor? Bence izin almak zorunda değilsin. Şu tarihte gidiyorum diyeceksin ve gideceksin. Ha sırf aileni özleyip gidiyorsun diye boşanacaksa da zaten boşansın. Anne babanın da sana ihtiyacı var. Allah korusun elden ayaktan düşseler yardıma da göndermez bu gidişle. Allah merhamet versin bu insanlara ya. Bu kadar bencil olunmaz

Kızlar oy verip geldik kahvalti yaptik eşim ozel ders veriyor oraya gitti dun aksamla alakali hic bisey konusmadik sabah kalktik canim cicim kahvaltiyi ben hazırlaym dedj bende baya evdr olmayacak kizinla vakit gecir dedim soguk ve mesafeliyim etrafimda dönüyor ekmek almaya gidip geldi bana senin sevdiğin puacadan aldim diyor bebegimi emzirirrken cikti oncee kizini optu sonra beni bir kizima bir karima diyor oyle keyfi yerindeki sanki hic bisey olmamis gelsin konuşacağım aksam

Ailemde beni cok özlüyor kizim onlar görmeden büyüyor ama cocukla gelmek zor oluyor kendini bunaltmsa diyolar esimle aramda sorun yasayim da istemiyorlar eşim ailesine cocugu her hafta gostermek istiyor atiyorum bir hafta gec gittik biraz zaten gecen hafta gec gittik gittik bu hafta erken gidelim diyor.Bebegim dort aylikti kvaldegile gidince nerden baksan on bes kisi var herkes kucağına aliyor seviyorlar kalabaliktan mi bilmiyorum cok ağlıyordu bende hep kucagimda tuttum kirkli yaslarda olan gorumcem kimsenin olmadigi bir yerde cocugu cok kucaginda tutma insanlar seni yanlış anlaryabilir dedi bende ne anlayacakmis dedim sevdirmek istemiyor gibi dedi bende dedim aglayan cocugu sevmek zevkleriniz arasinda mi kim ne düşünürse dusunsun umrumda digil cok fazla sacmaladin dedim.Kastettigi kisiler kayinvalide ve k.baba onlar ilah gibi sanki benim degilde onlarin cocugu yillarca erkekten torun beklemisler kaynim iki evlilik yapmis cocugu olmamis gorumcelerin var.Esim annesine baktirmak istiyor ise baslayinca cocugumu bende hayir dedim senin annen cok kaprisli cocuma boyle davranma soyle davran desem kiyamet kopar onlarla ugrasamam dedim oda biliyor kimi diyosan bul ozaman dedi eskiden beni hic anlamazdi şimdi yine ailesininn bazi davranislarini yanlis buldugunu söylüyor ama ne yapabilirim diyor fakat onların cumartesi kuralı da dahil hic birine uymaktan vazgecmiyor benide uydurtt maktan.Benim aileme gelince de onlar uzak yilda iki kim gidiyor yakin olsa sende giderdin

Arkadaşlar evlilik karsilikli sevgi saygiya dayanir benim esimden izin almam söz konusu degilde onu bilgilendirmek icindi yani gidecegim diyeceğim gidemezsn diyecek bu sekilde baslayacak bir konusma iyiye gitmiyor sonu genellikle eşime gitmeyi dusundugumu söyledim oda gitmemem icin sebeblerini iki secenegim var kizimi alir giderim adam olmussa donerim degilse donmem yada gitmem onu dinlerim ama burda kaldim her gunu ona zindan ederim ailesinede gitmem agustosta tayin donemi gelin cede bosanirim
B
Kızlar oy verip geldik kahvalti yaptik eşim ozel ders veriyor oraya gitti dun aksamla alakali hic bisey konusmadik sabah kalktik canim cicim kahvaltiyi ben hazırlaym dedj bende baya evdr olmayacak kizinla vakit gecir dedim soguk ve mesafeliyim etrafimda dönüyor ekmek almaya gidip geldi bana senin sevdiğin puacadan aldim diyor bebegimi emzirirrken cikti oncee kizini optu sonra beni bir kizima bir karima diyor oyle keyfi yerindeki sanki hic bisey olmamis gelsin konuşacağım aksam
Canım o zman cok üzülüyorum. Çom özledim ağustosa cok var de. Huyuna git

Ben farklı bir bakış açısı önericem. Ilımlı olun. Cumartesileri onun ailesi ile vakit geçirin. Ön yargılı olmayın. Gittiğiniz zamanda eğlenmeye balın. Siz olumlu olursanız eşinizde olumlu olacaktur. Sizde ailenizi görmek istediğiniz zaman inatlaşmadan gidin. İzin almayın sadece inatlaşmadan güzellikle gidiyorum diyip gidin

Merhaba bir derdim var ki eşim bes yildir evliyiz cok calkantili gunler gecirdik hem eşimin tavri yuzunden hem ailesi yuzunden ailem uzakta esimin tum ailesine on dk uzaktyz esim ve ailesinin her cumartesi bulsmaa gunu bes kardesler dordu evli her cumartesi tum kardesler torunlar kayinvalidede de toplaniyor sabahtan aksama dek biz eskiden sabahtan giderdik simdi kizimiz var dokuz aylık aksam yemegine yakin gidiyoruz ondada nerde kaldiniz niye gelmdnz diye bir suru laf isitiyoruz cumartesi gunu oraya gitmek zorunluluk misafir alamayiz misafirlige gidemyiz o gun esimin ailesine ayrilmis yani gunde esneme olmaz karşı degilim ama insanin cumartesi hep ayni seyi yapiyo olmasi vebunun zorunlu olmasi cok sıkici bu gun yuzunden cok kavgamiz oldu bosanma noktasina geldik esimin ailesi baskici bir yapida gitmezsen kuser laf soyler esimde onlara hic bir seye hayir diyemez hafta icide bazen bulusuyrz ama cumartesi yine degismez bunu sunun icin anlatiyirum esimin ailsine ben her hafta sonu gidyorum esim ogretmen bende calisiryrm kamuda subat tatilinde annemlere gittim esim sonra geldi on gunu evde annesgille gecrdi ailemi bes gun gordu beni aldi evimize geldik simdi ben mayiss on beste dogum iznim bitiyor on gunlugune mayisin birinde tekrar gitmek istiyorum yeni gittin diyir ama kendi ailesine gitmeden bir hafta sonu geçirmz ailesni gormeden ağustosta gidersin diyor hersene bir subat bir agustosta gidiyirum zaten ailemin bazi sikintilari var gormek istiyrm evin en buyugu benim kendimi belki zorunlu hissediyirum ve cok ozluyorum esim kendine boyle bana boyle davraniyor halbuki evlenirken her tatil her izin her bayram senin Ailene giderz demisti ben uzakliktan sebeb istememistimm yalanmis neden boyle neden empati kurmuyir neden bana haksizlik yaptini dusunmuyor sizce ben ne yapmaliyim binip gitsem bidaha da donmesem diyorum bazen.Lutfen bir akil verin.
benim durumum ayni evlenmeden bana da esim boyle soz verdi ama simdi annemle konusmama bile izin vermiyor ama kendi aylesi yaninda tabi

Merhaba bir derdim var ki eşim bes yildir evliyiz cok calkantili gunler gecirdik hem eşimin tavri yuzunden hem ailesi yuzunden ailem uzakta esimin tum ailesine on dk uzaktyz esim ve ailesinin her cumartesi bulsmaa gunu bes kardesler dordu evli her cumartesi tum kardesler torunlar kayinvalidede de toplaniyor sabahtan aksama dek biz eskiden sabahtan giderdik simdi kizimiz var dokuz aylık aksam yemegine yakin gidiyoruz ondada nerde kaldiniz niye gelmdnz diye bir suru laf isitiyoruz cumartesi gunu oraya gitmek zorunluluk misafir alamayiz misafirlige gidemyiz o gun esimin ailesine ayrilmis yani gunde esneme olmaz karşı degilim ama insanin cumartesi hep ayni seyi yapiyo olmasi vebunun zorunlu olmasi cok sıkici bu gun yuzunden cok kavgamiz oldu bosanma noktasina geldik esimin ailesi baskici bir yapida gitmezsen kuser laf soyler esimde onlara hic bir seye hayir diyemez hafta icide bazen bulusuyrz ama cumartesi yine degismez bunu sunun icin anlatiyirum esimin ailsine ben her hafta sonu gidyorum esim ogretmen bende calisiryrm kamuda subat tatilinde annemlere gittim esim sonra geldi on gunu evde annesgille gecrdi ailemi bes gun gordu beni aldi evimize geldik simdi ben mayiss on beste dogum iznim bitiyor on gunlugune mayisin birinde tekrar gitmek istiyorum yeni gittin diyir ama kendi ailesine gitmeden bir hafta sonu geçirmz ailesni gormeden ağustosta gidersin diyor hersene bir subat bir agustosta gidiyirum zaten ailemin bazi sikintilari var gormek istiyrm evin en buyugu benim kendimi belki zorunlu hissediyirum ve cok ozluyorum esim kendine boyle bana boyle davraniyor halbuki evlenirken her tatil her izin her bayram senin Ailene giderz demisti ben uzakliktan sebeb istememistimm yalanmis neden boyle neden empati kurmuyir neden bana haksizlik yaptini dusunmuyor sizce ben ne yapmaliyim binip gitsem bidaha da donmesem diyorum bazen.Lutfen bir akil verin.
ailene git ve dönme.

Esimle okadar cok kavga ettik ki yillar geçtik ce artık insan kavga etmekten yoruluyor ayni kusluk ayni sogukluk sil bastan hersey az once konustuk bana evlenirken boyle dedin neden şimdi böyle yapıyorsun dedim bana her bayram her izin hr tatil deyince uzak bir sehirde yapabilirim diye dusundum yoksa boyle yapacaksin bilsem asla evlenmezdim dedim evlenmeseydin diyor basim agridi deyip yatti bugun hava soguktu biz gitmedik kizimla esim annesigile gitti geldi yine normalde basi agrimz bugun sanirim ben agrittim
sen de bundan sonra asla gitme ailesine.
ister başı ağrısın ister gözü.
eşinle zaten aran kötü, sülalesiyle kötü olsa ne olur?

bırak inceldiği yerden kopsun.

Ailemde beni cok özlüyor kizim onlar görmeden büyüyor ama cocukla gelmek zor oluyor kendini bunaltmsa diyolar esimle aramda sorun yasayim da istemiyorlar eşim ailesine cocugu her hafta gostermek istiyor atiyorum bir hafta gec gittik biraz zaten gecen hafta gec gittik gittik bu hafta erken gidelim diyor.Bebegim dort aylikti kvaldegile gidince nerden baksan on bes kisi var herkes kucağına aliyor seviyorlar kalabaliktan mi bilmiyorum cok ağlıyordu bende hep kucagimda tuttum kirkli yaslarda olan gorumcem kimsenin olmadigi bir yerde cocugu cok kucaginda tutma insanlar seni yanlış anlaryabilir dedi bende ne anlayacakmis dedim sevdirmek istemiyor gibi dedi bende dedim aglayan cocugu sevmek zevkleriniz arasinda mi kim ne düşünürse dusunsun umrumda digil cok fazla sacmaladin dedim.Kastettigi kisiler kayinvalide ve k.baba onlar ilah gibi sanki benim degilde onlarin cocugu yillarca erkekten torun beklemisler kaynim iki evlilik yapmis cocugu olmamis gorumcelerin var.Esim annesine baktirmak istiyor ise baslayinca cocugumu bende hayir dedim senin annen cok kaprisli cocuma boyle davranma soyle davran desem kiyamet kopar onlarla ugrasamam dedim oda biliyor kimi diyosan bul ozaman dedi eskiden beni hic anlamazdi şimdi yine ailesininn bazi davranislarini yanlis buldugunu söylüyor ama ne yapabilirim diyor fakat onların cumartesi kuralı da dahil hic birine uymaktan vazgecmiyor benide uydurtt maktan.Benim aileme gelince de onlar uzak yilda iki kim gidiyor yakin olsa sende giderdin
seni kandırıyor
3-5 taviz verir gibi görünüp eninde sonunda eşinin dediği oluyor.
o çocuğa da kv de bakar. sen çalışıyorsun bu akşam gelme derler, her gün orada kalır çocuğun, hafta sonları görürsün.
bunlardan her şey beklenir.

Merhaba kızlar.üç yıllık evliyim uc yılıma tek sıgan huzun oldu.Ailemden cok uzakta yasıyorum eşimin ailesiyle yakın mahalledeyiz.Evliligimin ilk gununden ıtıbaren ailesinin hayatına gore plan yaptk desem yerı eşim ögretmen bende ögretmenim ben evlendikten sonra atandim çocugumz yok.Ailesinin her cumartesı toplanma gunu var o gun kızları ogulları gelinler orda toplanacak sabah on akşam on çoluk cocuk konuşacak bişey de yok unıversite mezunu eşimle ikimiziz kardeslerı okumamış ilk evlendıgim zaman bana sunu getır bunu gotur kalk çay demle falan derdi ablası babamın sokugunu dık anenmın utusunu yap hic bişey demezdim yapardım kavga gurultu olmasn dıye sonra eve gelnce eşimle kavga ederdim gitmek istemiyorum barı sabahtan gitmeyelim çok sıkılıyrm dıye birde zazalar yanimda cogu zaman turkce konşmuylar anlamıyrm turkçe bildikleri halde zazaca konşuyolar sende ogren dıyorlardi eşime ne desem boş ne anlatsam kar etmiyordu gormcedir yapar sudur budur işimde yoktu gidecek yerimde koça sehirde sokaklırnda az aglamadım.sonra eve temel gıdalar dısında bişey almazdı maasını bile soylemiyordu ben kazanıyorum sen degil .bana kırk yılda bi kıyafet alsa en adısıni aliyordu ablamlarda bundan gıyıyo senin ne fazlan var diyordu.O gunler gecti atandım bu sefer maasımı vermedim para mi vermiyorum dıye kavgalar cıkardı.beni ailesine aileme sıkayet etti ailesine sizi sevmiyo ıstemıo falan ailesine karsı kendimi anlatmak bana yaptıklarını anlatmak için ne sözler sarfettm ama ogulları.ailmden bırı gelse yuzune bakmıyo eve bişey almıo calşmadıgım zamanlar bana babam harclık verıyordu onu verıyodum eşime çalıştıktan sonrada kndm aliyrm zatn sonra evlilk danşmanına gıdelimm dedim gittik zor bela orda hep beni şıkayt etmkle ugrastı belki psıkolg bni degistirir dıye parasını da bn oduyrdm .baktım bişey cıkacagı yok bıraktık psıkolog paramızı birleştirmeyı tavsıye etti dınleyp birleştirdim sonra biraz ıyı oldu gıbı ama kavgamiz hic tukenmedi en son babam bana geldi ıkı gun bizde kaldı falan yedı içti lafını yaptı bnde kavga ettm bana vurdu babami aradım hemen geldi bu arada ailem yurtdısında cok kızdı ilk defaa aileme anlattm evliligimi ve babam cok uzuldu eşime cok kızdı ben sana kızımı köle dıye vermedım falan kayınvaldemlerde oglunu tuttu gıtmemi beklediler ama biz devm etmeye karar verdik.uzerinden bir bucuk yıl gectı eşimn ailesine arasıra gidıyorum eşim ailme benmle gıtmyr yanlız gıdıyorum bu kurbanda ıkı gun geldi şimdi geldiginden bu yana ailesine beni ıkı cumaertesidr gotrmk içn ortalıgı yıkıyo bas bas bagırıo ustume yuruyr bnde daha da kotu olmasn dıye gidiyorm ama yuzune bakmak istemiyorum boşanmak istiyorum ama bir yıl tayın alamıyrm ayrıı yasasam burda kimsem yok tek kalsam ailem razı gelmez artk dayanamıyrm boşanmak çok zor bir karar işim var cocugum yok ama ha deyince olmuyor sizce ne yapmalıyım hayatımızda bişeyler degişirmi

bu kadar şeye rağmen boşanmak yerine bir de bu adiden çocuk mu yaptın?
aferin aferin.
ne yaşıyorsan hepsi senin tercihin.

sen neyse de çocuğuna yazık olacak.
sen şimdi işe başlayacaksın, çocuğuna da kv bakacak. bundan sonra sen zor görürsün evladını.
gidersin hafta sonları kv de evlatlık vermiş gibi idareten gösterirler sana evladını.

böyle devam et sen. çok mutlu ibretlik bir hayatın varmış.

işin gücün de var ama eziklik ruhuna mı işlemiş nedir?
burada zırlayana kadar git ailene, tekmeyi bas bu koca denen müsveddeye ve ailesine.

Okumuş öğretmen olmuş ama maalesef adam olamamamış bir koca daha!!!!

Bencil ve egoist. Kendi ailesine gidince sorun yok, seninkine gidince sorun çok.

Bu anacı adamlar evlenmesin!!!!

Hem izin vermiyor da ne demek. Öyle bi hakkı mı varmış kocaların!!!!

Okunmakla adam olunmadığının bir kere daha ispatını gördük..

Kadına değer verse ailesinede gitmesine birşey demez en doğal hakkı olarak görür.

Gerçekten ana kuzularını sütten düşmeden almayın hiç çekilmiyorlar.Askere gitmeyen adama adam denmez diyorlarya yanlış gitsede adam olamayanlar var...

İzin vermiyor derken izin verip vermeyeceği konusunda ipleri kendisi vermiş eline eşinin.

bu kadar şeye rağmen boşanmak yerine bir de bu adiden çocuk mu yaptın?
aferin aferin.
ne yaşıyorsan hepsi senin tercihin.

sen neyse de çocuğuna yazık olacak.
sen şimdi işe başlayacaksın, çocuğuna da kv bakacak. bundan sonra sen zor görürsün evladını.
gidersin hafta sonları kv de evlatlık vermiş gibi idareten gösterirler sana evladını.

böyle devam et sen. çok mutlu ibretlik bir hayatın varmış.

işin gücün de var ama eziklik ruhuna mı işlemiş nedir?
burada zırlayana kadar git ailene, tekmeyi bas bu koca denen müsveddeye ve ailesine.
Canim biz aile danismanina gittik cocuk yapmanin bize iyi gelecegini soyledi yani evliligimz devam etsin diye her yolu denedim evlenmek hak bosanmakta ha dogru ama allahin en sevmedigi helallerden biri bosanan herkes tekrar evlenmek istiyor bende elimde olanla mutlulugu yakalamk icin ugrastim cocugum asla sorun degil bana onu anne olmayi cok isteyerek yaptim asla pisman degilim asla

tavrını koy, ben ailemi ziyaret etmeliyim, onların yanında olmalıyım de. ister kızsın ister bağırsın... ve kendi ailene git mutlaka, dediğini yap, izin vermese de git, bak nasıl değerli olacaksın.... seni seviyor ve düşünüyorsa sensiz günlerdei adam gibi oturur düşünür.... haklı olduğunu anlar, neyi kaybedeceğini de görür....

Canim biz aile danismanina gittik cocuk yapmanin bize iyi gelecegini soyledi yani evliligimz devam etsin diye her yolu denedim evlenmek hak bosanmakta ha dogru ama allahin en sevmedigi helallerden biri bosanan herkes tekrar evlenmek istiyor bende elimde olanla mutlulugu yakalamk icin ugrastim cocugum asla sorun degil bana onu anne olmayi cok isteyerek yaptim asla pisman degilim asla
pişman olman gereken çocuk değil kocan görünümlü adam.
çocuğuna kim bakacak işe başlayınca? işte o zaman görürsün çocuğuna hasret kalmayı.

ayrıca herkes bilir ki çocuk evliliği düzeltmez. kocanın tek bir iyi huyu yokken, neye güvenip doğurdun? akıl alır gibi değil.

bence boşan.

Back
X