• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden ayrıldım :(

Asu26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
3
1
38
Almanya
Merhaba arkadaşlar,

ben 8 yıldan sonra eşimden ayrıldım. Kendime yeni bi ev tuttum ve 3 aydır yanlız yaşiyorum.

Eşim çok çalışıyordu ama evde sorunlarımız hiç bitmiyordu. Birisi bitiyordu diğeri başlıyordu. Hiç rahat bi nefes alamıyorduk eşimin dengesizlikleri yüzünden.

Bişeyleri konuşarak halletmek isterdim, beni ya sonuna kadar dinlemezdi yada kestirip atıp evden giderdi. Söz verdiği şeyleri yerine getirmezdi. Alkol içiyordu her akşam, bırak içme borçlalarını öde derdim, hiç bir zaman çocuk yapamayız derdim çünkü çocuk istiyorduk, tamam derdi alkol içmicem derdi ve ertesi gün gene bi kaç şişe alkolle gelirdi eve. Her gün alkol aldiği için bana göre alkolikti benim eşim. Evliliğimizin 7nci yılından itibaren her akşam sarhoş oluyordu. Bi zaman sonra bende sinirler iyice gerilmeye başladı. Hep bağıran çağıran bi kadın oldum. Ben bişeyler düzelsin diye uğraşırken eşim bi yandan sorumsuzluklarıyla bozardı. Evimizin dengesi yerinden oynardi. Hesabımı onun yüzünden her ay eksiden çıkaramazdım çünkü hesabını iyi yapmazdı.Son vakitler hep ayrı yattık ben hep yatak odasında ağlardım o da oturma odasında içerdi ve sızardı. Baktım ki bu hep böyle devam ediyor, konuşarak ve tartışarak bi yerelere gelemiyoruz, evliliğimi akışına bıraktım. Yani aramızda bişeyler iyi olsun diye uğraşmadım çünkü elimden bişey gelmiyordu. Saygı ve güveni yitirdik.

Sonra dayanamadım ve ayrıldım. Sorunlardan uzak bi hayatım var simdi :) ama bazen kendimi öyle bi boşluk ve yanlızlık içinde hissediyorum, güçlü olamıyorum. Onu unutmak için ne yapmam lazım? Bazen çok kafam karışıyor ve eşime geri dönesim geliyor. Her gün başka düşünüyorum. Bi pişman oluyorum bi iyi oldu doğru yaptın diyorum. Eşimi çok özlüyorum ama bi geleceğimiz yok onuda biliyorum. Malesef ailem uzakta oturuyor ve burda fazla arkadaşım yok. Eşimin akrabaları burda, ama onlarla görüşmüyorum artık. Bu zor zamanı nasıl atlatıcam?

Bana biraz güzel sözler söyleyin, yardım edin lütfen.

Merhaba arkadaşlar,

ben 8 yıldan sonra eşimden ayrıldım. Kendime yeni bi ev tuttum ve 3 aydır yanlız yaşiyorum.

Eşim çok çalışıyordu ama evde sorunlarımız hiç bitmiyordu. Birisi bitiyordu diğeri başlıyordu. Hiç rahat bi nefes alamıyorduk eşimin dengesizlikleri yüzünden.

Bişeyleri konuşarak halletmek isterdim, beni ya sonuna kadar dinlemezdi yada kestirip atıp evden giderdi. Söz verdiği şeyleri yerine getirmezdi. Alkol içiyordu her akşam, bırak içme borçlalarını öde derdim, hiç bir zaman çocuk yapamayız derdim çünkü çocuk istiyorduk, tamam derdi alkol içmicem derdi ve ertesi gün gene bi kaç şişe alkolle gelirdi eve. Her gün alkol aldiği için bana göre alkolikti benim eşim. Evliliğimizin 7nci yılından itibaren her akşam sarhoş oluyordu. Bi zaman sonra bende sinirler iyice gerilmeye başladı. Hep bağıran çağıran bi kadın oldum. Ben bişeyler düzelsin diye uğraşırken eşim bi yandan sorumsuzluklarıyla bozardı. Evimizin dengesi yerinden oynardi. Hesabımı onun yüzünden her ay eksiden çıkaramazdım çünkü hesabını iyi yapmazdı.Son vakitler hep ayrı yattık ben hep yatak odasında ağlardım o da oturma odasında içerdi ve sızardı. Baktım ki bu hep böyle devam ediyor, konuşarak ve tartışarak bi yerelere gelemiyoruz, evliliğimi akışına bıraktım. Yani aramızda bişeyler iyi olsun diye uğraşmadım çünkü elimden bişey gelmiyordu. Saygı ve güveni yitirdik.

Sonra dayanamadım ve ayrıldım. Sorunlardan uzak bi hayatım var simdi :) ama bazen kendimi öyle bi boşluk ve yanlızlık içinde hissediyorum, güçlü olamıyorum. Onu unutmak için ne yapmam lazım? Bazen çok kafam karışıyor ve eşime geri dönesim geliyor. Her gün başka düşünüyorum. Bi pişman oluyorum bi iyi oldu doğru yaptın diyorum. Eşimi çok özlüyorum ama bi geleceğimiz yok onuda biliyorum. Malesef ailem uzakta oturuyor ve burda fazla arkadaşım yok. Eşimin akrabaları burda, ama onlarla görüşmüyorum artık. Bu zor zamanı nasıl atlatıcam?

mutlaka iyi şeylerde yaşamışsınızdır ama kötü anılar daha ağır basıyo anlaşılan... bence bitmişse birdaha başlatma hem 3 ay olmuş düzelmek isteseydi o sana dönerdi böylesinden hayır yok hayatını düzene koy ayaklarının üstünde dur bence ayrılarak en iyisini yapmışsın

yaşın kaç mesleğin ne ? eğer işin varsa sana tavsiyem şehri değiştir ilkin alkol alan bir eşle sonuza kadar yaşıyamazsın ilk ayrılan sen değilsin sonsuza kadar da yanlız kalmican bir karar verdin ki bence doğru arkasında dur :43: eşin belki pişman olur boru değil 8 yıl adamın kafasına belki şimdi dank etmez ama ilerde mutlaka anlar hatasını bir bakmışsın bambaşka biri oluvermiş :16: o yüzden hem gelecek gibi bekle hem de hiç gelmicekmiş gibi bekleme zor ama katlanmak zorundasın. eşini seviyorsun yazdıklarından bunu anladım yanlızlığa gelince insan belli bir süreden sonra alışıyor zaten emin olabilirsin :24: bende ailemden uzağım ama alıştım yanlız yaşamaya insan ruhu dinleniyor bence ve daha güçlü oluyor

hayatım bencede ayrılmakla en iyisini yapmışsın çünkü bazı şeyler düzelmmek yerine hep daha kötüye gider içki gibi.. belki sonrasında şiddetde gelirdi bilemeyiz ayrıca sorumsuzmuş ve ayrıldıktan sonra sanırım seni aramamış bence sorunsuz ayrılabildigine dua et bi zaman sonra belki yeni birisiyle tanışırsın o zaman o boşluklarda dolar ama şu anda ayaklarının üstünde durmalısın :34:

Güzel rahatlatıcı sözleriniz için çok teşekkür ederim

28 yaşindayim ve çok şükür kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Evliliğimde çok güzel günlerim oldu ama işin içinde sorumsuzluk ve alkol olunca eşimden çocuk yapmak istemedim. Onu çok seviyorum - ama ayrılmak zorunda kaldım. Evimizin içinde huzur yoktu ve düzelceğine de inanmıyorum.

Ayrıldıktan sonra eşim çok aradı bi kaç kere görüştük buluştuk konuştuk. Ona tekrar niye ayrıldığımı anlattım. Hiç bir kadın sebepsiz yere yuvasını terk etmez. Benden özür diledi, ayrılmak istemediğini söyledi ve toparlanamam beni bırakma dedi. Herşeyi düzeltebiliriz dedi.

Hiçbir şeyi düzeltceğine inanmıyorum. Inşallah ona geri dönmem.

inşallah dönmezsin ama ayrılabildigine göre sen cesaretli bir kadınsın lütfen kararının arkasında dur üzülmeni istemem

ayrılarak en doğru olanı yapmışsınız
umarım yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olur hakkınızda en hayırlısı olsun:16:

Helal olsun sana valla okurken icimden hep bunlari soledim senin icin benimde bazi sorunlarimiz seninle benzer durumda mesela borclar falan bitmeyen borclar barcu barcla kapatmalar falannn bunalmalar bende bazen esimdn soguyorum ama grnede isimiz icin borclandik diyorum canim benimmm ins hskkinda hayirlisi olur

...

hiç ama hiç üzülme arkadaşım.
aynı yaştayız seninle.bende 9 senelik evliliğimi bitirdim seninle benzer sebeplerden + aldatılma yüzünden.ömrümde hiç bu kadar rahat olmadığımı farkettim boşandıktan sonra.kızımla yeni bi hayat kurdum kendime.
ve şimdi nişanlandım.hayatımın erkeğini buldum.müthiş mutluyum.
nişanlımdan önce eşimi karşıma çıkaran Rabbime şükürler olsun.
çünkü onun sayesinde şimdiki mutluluğumun farkındayım.
Allah yardımcın olsun.
ama hiç üzülme kara günler geçer ve güneş doğar.
çok mutlu olman dileğimle...

hiç üzülme arkadaşım içen içkisinden vazgeçmiyor eşini seviyorsun ama epey zaman evlisin düzelmek isteseydi düzelirdi

Merhaba arkadaşlar,

canım benim kendine yepyeni güzel bir sayfa açarak; işi gücü olan bir kadınsan hayatına bakıcaksın onu unutmak için hemen değilde bir süre sonra yeni bir aşka yelken acarsın senide sevecek sorumluluklarını yerine getiren birini bulursun inşallah.yeni arkadaş cevresi edin kendine.turla geziye filan git.

Back
X