Eşimden bıktım artık?

karanfil333

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2025
72
14
3
31
Merhabalar hanımlar konu eşimle alakalı evdeyım birde kızım var ne yapsam eşimin gözüne batıyor ne iş yapsam sürekli ama sürekli eleştirir sabah kalkar kalkmaz Şila söylenecek bsyler buluyor bunu sabah aksam yapıyor artık psikolojim kaldırmıyor ses çıkarınca da üste çıkmayı çok iyi başarıyor yemek temizlik bulasık hepsi benden soruluyor ama hiç kıymeti yok ilk sene böyle degildi sonraları cok degisştı eş ailesi ile de sıkıntılarım var onlarda aynı eşim gibi hiçby begenemzler ve en son eltiyle beni kb sürekli ezmeye çalıştı bu evlilikte ben neredeyım degerim yok asla bu evlligi asla devam ettirmek istemiyorum ne kendisini ne ailesini hiç sevmiyorum ve günden güne eriyorum onu öylece bırakıp gidesim var ne yapacağım hiç bilmiyorum daha antmadıgım çok çok sey var

Kaç yıllık evlisiniz? İletişim kurup rahatsız olduğunuz konuları dile getirebiliyor musunuz? Çocuk var mı?Bütün bunlar bırakıp gitme kararıniza yön verir bence..

İşiniz var mi, bosansaniz kızınızla kendi başınıza yaşama imkanınız var mı? Eşiniz niye söyleniyor o da mı mutsuz acaba. Eğer boşanma imkanınız yoksa çift terapistine gidin. Ya da sakin bir zamanda karşılıklı konuşun. İkiniz de rahatsız olduğunuz konuları ortaya döküp toparlamaya çalışın.

Evet bir kızım var çokca konustum iki gün iyi oluyor gerisi yine aynı aynı huylari devam ediyor
Aslinda bir insan yedisinde neyse yetmisinde de odur lafı çok doğru..insanin da bir dayanma gücü oluyor eğer o dolduysa tek kalemde silebiliyor..Artısı eksisi düşünüp ona göre yol almanız lazım.Maddi gücünüz var mı? Aileniz kararıniza saygı duyacak mi? Çocuk için nasıl planlarınız var gibi gibi ..Yani ayrilsaniz hayatınız daha mı konforlu olur hem maddi hem manevi bunları düşünmelisiniz.

Hayır hiçbir gücüm yok Allah'tan başka ama dayanamıyorum bende ne yapacağımı bilmiyorum kpss çalışıyorum ama lisans kamu yönetimi mezunuyum atamada zor gibi

Hayır hiçbir gücüm yok Allah'tan başka ama dayanamıyorum bende ne yapacağımı bilmiyorum kpss çalışıyorum ama lisans kamu yönetimi mezunuyum atamada zor gibi
Allah yardımcınız olsun o zaman..Bir süre duymazdan gelin eşinizi madem.. Çocuk buyukse geçici bir iş bulup çalışsanız falan olmazmı? Hem belki eşinizin de tavrı değişir.Ya da birikim yapmış olursunuz..Bu şartlarla gitseniz de çocukla nerede nasıl yaşayacaksınız ki?

Kocanız calismiyormu her yaptığınız iş gözune batıyor onu anlayamadım yani evde es olunca oturun sohbet edin ne bilim bi cay koyun borek pişirin yiyin tv seyredin yani adam evde siz sürekli iş yapıyorsanız sıkıntı.
Konuşup 2 gün sonra aynı oluyorsa onu birileri dolduruyordur dikkat edin

Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama kreşe verip işe başlayın, çalışın bence. Başka çıkış yolu yok gibi. Para biriktirip boşanın ya da kulaklarınızı tıkayıp eve ayda 2 kere yardımcı alıp temizliği o şekilde halledin. Ama kesinlikle çalışın. Kimseye muhtaç kalmayın.

Adam neden bu kadar söyleniyor? Onun gözüne batan şey nedir tam olarak bence bu detaylar çok önemli. Acaba yapılmasını istemediği şeyleri ısrarla mı yapıyorsunuz da bu kadar gözüne batıyor?

Bunun dışında kendiniz için mutlaka çalışın. Mesleğiniz olmasına rağmen neden evde oturuyorsunuz? Evdeki bütün işlerin sizden sorulması bence hoş değil, iş bölümü olmalı.

Mesela ne iş yapabilirim ki atama olmadı özeldede zaten bakıcı parası kreş derken elime para kalmıyor birde eşim için sürekli herseyı mükemmeliyet bekler hatayı asla kabul etmiyor ve beni psikolojik olarak yıpratıyor acaba yarın neye söylenecek diye yaşamaktan bıktım

Böyle düşünmeyin siz şuanı değerlendiriyorsunuz.ben ilk iş hayatımın başlangıcında sabah sekiz akşam 6 mesaisi yle bir buçuk saatlik yere her gün gidiş dönüş yapıyordum 2 tren bileti ve 4 dolmuş günde asgari ücretle.Çalıştığınız ilk yıllar evet kreş parasına gider sonra oda biter eğitimine dersanesine hobilerine geleceğine yatırım yaparsınız .Zamanla tecrübe kazanırsınız zam yedikçe seneler geçtikçe maaşınız iyileşir yemek kartıınız olur SGK nız ödenir emeklilik hakkınız olur

psikolojik açıdan kendinize gelirsiniz özgüveniniz artar çevreniz gelişir iş arkadaşlarınızla oturur bir kahve keyfi yaparsınız dertleşirsiniz şakalaşırsınız Bunlar sizi hep iyi gelir bir de Hayat gerçekten sürprizlerle dolu hani kimse demesin ki benim muhteşem bir hayatım var muhteşem bir ekonomim var muhteşem bir evliliğim var Her şeyin hayatta insanlar için olduğunu öğrendim Allah korusun boşanma olur ölüm olur hastalık olur kadın mutlaka ve mutlaka iki kuruş da olsa çalışacak ayaklarının üzerine duracak hayatla mücadele edecek ben bu düşüncedeyim

Sizi anladım ama sorularıma tam cevap vermemişsiniz.

Ek olarak elinize para kalmasa da kendinize ait bir çalışma hayatınızın olması çok önemli. Elime para kalmıyor, çalışmasam daha iyi diye düşünmeyin. Kendi alanınızda iş bulamıyorsanız başka bir şeylere bakın. Bu da sizi psikolojik olarak yıpratıyordur eminim. Çalışmak aynı zamanda sosyalleşmek demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…