eşimden boşanmak istiyorum ama beni tehdit ediyor

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
Esimle 6 yillik evliligimizde bir suredir sorunlarimiz var. Anlasamiyoruz. Bi iki kere kisa sureli ayriliklar yasayip bi araya geldik. Ayrica 1 yasinda da bebegimiz var. Benimle sadece bebek icin birlikte. İlk zamanlarda kizina bu kadar duskun davranmiyordu. Oysa simdi beni ayrilirsam bir seyler yapacagini ima ederek, cok aglarsin seni uyariyorum ve kesin yaparim diye acik acik tehdit ediyor.uzerimde baski kurmaya calisiyor. Ben cocugumu alip kacirma ihtimalinden korkuyorum cunku esimin cifte vatandasligi var. Boyle bi durum soz konusu olabilir mi? Bir de benim eski günlüğümü bulmus okumus ve almis. Günlükte evlenmeden önceki erkek arkadasimla yasanmis özel seyler de yaziyordu. Bana çöpe attigini söylüyor ama elinde de olabilir. Bunu da kullanmayi düşünüyor olabilir.
Ben artik bu adamla evli kalmak istemiyorum. Sevgi bitmisti ama simdi saygi da bitti. Fakat korkuyorum da icten ice yapabileceklerinden. Bi avukat arakadasa ihtiyacim var bu durumda nasil davranmaliyim, ne yapmaliyim?

AYNI OLAYI BENDE YAŞADIM SÜREKLİ TEHDİT AMA ŞİMDİ BOŞANIYORUM HİÇ BİŞEYDE YAPAMADI

en yakın kolluk kuvvetine(polis merkezine) başvurarak uzaklaştırma kararı talep edebilirsiniz. Ve ya bir dilekçeyle savcılığa başvurarak hakkında uzaklaştırma talebinde buluna bilirsiniz.

Benimde can guvenligim yok resmen. Adam acik acik tehtid ediyor. Uzaklastirma karari icin o kagit seni korumaz bile diyebiliyor. Allah yardimcimiz olsun

Benimde can guvenligim yok resmen. Adam acik acik tehtid ediyor. Uzaklastirma karari icin o kagit seni korumaz bile diyebiliyor. Allah yardimcimiz olsun
siz alın kararı ve buna rağmen uzaklaştırma kararı alınan yere geldiğinde polisi arayın kanunen hapis cezasıyla cezalandırılması gerekiyor.

siz alın kararı ve buna rağmen uzaklaştırma kararı alınan yere geldiğinde polisi arayın kanunen hapis cezasıyla cezalandırılması gerekiyor.
Suanda sadece sozel tehtidleri henuz kapima dayanmadi bu bile ne kadar sinir bozucu bilemezsiniz

Canım oncelikle o gunluk meselesi evlilik oncesine dayandığı icin birsey olmaz.Yani ileri surebilecegi somut bir neden yok çocuğun velayeti uzerinde.
Ayrıca tehtid etmesi sözlü ve kapali birsekilde ima etmiş.Bunun uzerine cok bisey yapacagini dusunmuyorum ama polis araciligiyla veya mahkeme karariyla uzaklastirma uygun gorulebilir.Evlilik birliginin temelden sarsilmasi nedeniyle dava acabilirsin.Aranizdaki sevgi ve saygi baglari kopmus ve ayni evde yasaminiz sizden beklenemez derece de yipranmis ve hakim boyle gorurse zaten bosanirsiniz.Velayet konusunda zaten kural olarak anne de kaliyor.Cocugunuz zaten küçük ve size ihtiyaci var o sebeple sizde kalir veya kalmasi yuksektir.Yine de bosanmak zor bir karar.Zira dönüşü yok iyi düşünün.

Merhaba,
6284 sayılı kanun kapsamında kolluk kuvvetine başvurarak uzaklaştırma kararı alabilirsiniz. Ve ya aile mahkemesine de başvurabilirsiniz.
Uzaklaştırma kararı sadece fiziki olarak değil, manevi olarak da geçerlidir. Başka bir deyişle kapıya dayanmadı ama sözlü tehdit ediyorsa açıkça suç işliyor demektir. Bu durumda da suç duyurusunda bulunabilir, kolluğa koruma kararınız olduğunu belirterek şikayette bulunabilirsiniz.
Korkmayın, unutmayın ki çoğu erkeğin sesinin çıktığı kadar gücü yoktur.

Merhaba;
Maalesef ülkemizde ki anneler ve babalar erkek çocuklarını bu şekilde yetiştirmeye devam ettiği ve yasalar değişmediği sürece bu konular konuşulmaya devam edecek tabi ki biz kadınlarda bu kişileri hayatımıza almakla kendi hayatımızı mahfediyoruz seçimler in yanlışlığı da bizim sağlıksız psikolojımizden kaynaklı.

Back
X