eşimden boşanmak istiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var

Eşinle konuş ,ama ''kırılıp dökülmeden,taviz vermeden,korkmadan,
bağırmadan''Eşin evet çok kötü bir koca,çok vicdansız bir insan ve sen
ne kadar aksini anlatsanan da bana göre çok da kötü bir baba.
çünkü evladının annesine şiddet uyguluyor ve o çocuk bu ortamda büyümeye çalışıyor.
madem kızını önemsiyor(nasıl önemsemekse)O'na kızınızın o ortam da psikolojisinin bozulduğunu anlat.
İleride babasını ''annesine şiddet uygulayan bir adam''olarak hatırlayacağını ve O'ndan uzaklaşacağını söyle.
Ciddiye almaz tahminimce ama sen kararlı bir şekilde makul bir dille bu evliliği kurtarma yoluna gitmekten söz et.
Keşke elimizde bir sihirli değnek olsa da bu durumu tersine çevirip kurtarabilsek seni.
Sığınma evleri hakkında bilgim yok ama oda kalırsan çalışman gerekir herhalde.
kızının velayetini alması kolay olmaz mı?

Canım benim ne demek ''ben dayağa alışkınım''
Yapma lütfen.bak gel seninle sakin sakin,drama girmeden neler yapabilirsini konuşalım.
Elimizde ne var,neler yapabiliriz bi bakalım.
Önce hamilemisin değilmisin emin ol.
Günün ne kadar geçti?
Eğer hamileysen ve bebeğinden vazgeçmek de istemiyorsun.
Şu şartlar da biraz durum zorlaşacak ama öyle hassas bi nokta ki.
Aksini yap diyemem bile.Ailen için inan en az eşine duyduğum kadar öfke doldum.
Hatta çok daha fazlası.çünkü bence bu duruma zemin hazırlayan ailen.
İntihar falan sakın lafını bile etme.senin sahip olduğun çok kıymetli bir parçan var.
O'nu böyle bir adama bırakamazsın.
Şimdi bu konuda bile''Boşan hemen git şikayet et''denir.
Evet ilk bakışta doğru olan bu gibi duruyor ama şartların bunun için pek uygun değil.
''o evde kal şiddet görmeye devam et''de demiyorum.
Ama eğer ikinci çocuğunu doğurmayı düşünüyorsan,eğer ailen sorumsuz,en az eşin kadar
vicdansız bir aile ise,eğer düzgün bir işin iyi bir gelirin yoksa sana önerebileceğim tek şey;
O evde kal,eşinle ilişkinizi tekrar gözden geçirin,sakin sakin evliliğinizi kurtarmaya bak.
İnan bunu söylerken içim acıyor,inan nefret ediyorum bunları yazmaktan ama başka seçeneğin yok:(
Ailen kabul etse''gel kızım çocuklarına bakarız,gir bi işe çalış''dese her şey öyle kolay olucak ki,
tereyağından kıl çeker gibi biticek kabus.
Ama hayat zor işte.adil değil...
Ssana nacizane tavsiyem asla ama asla''seni umursamayan,sığınma evine git diyen ailen için eşinle sorun yaşama''
Bu ablan bile olsa.ablan senin için eşiyle ilişkisini bozuyor mu?
Örnedğin eşine''Ya kardeşim çok çekiyor o adamdan,ailemi de biliyorsun,kız bizde kalsa bebeğiyle bi süre,en azından kendini toparlayana kadar''
Diyor mu mesela?senin mevcut derdine derman arıyor mu?

Allah razı olsun arkadaşım yazdıkların o kadar güzelki.kendimi eleştiriyorum neden bu adam bana karşı böyle diye.ailemde ne gördüyse aynısı bana uyguluyo. halbuki kendi ailesinde asla şiddet gören olmamıştır.birara bana haksızlık ettiğii anlamaya çalıştığını ve benim için üzüldüğünü söylemişti eşim.hatta bana böyle davrandığı için kendisinden bile nefret ettiğini söylemişti. yemin etmişti bir daha bana el kaldırmayacağına, kötü sözler söylemeyeceğine..o sıralarda hersey yolundaydı.bende herseye çabuk aldanan çabuk kanan biriyim. bana ufacık tatlı bir söz söylesin herseyi unuturum biranda.yani ailemede hak vermeye çalışıyorum. daha önce bir ablam boşandı annemler her koşulda arkadalarındaydı ablamın. ama ablam suçlu olarak ailemi gösterdi.ailem bana destek vermseydi belkide boşanmazdım dedi. acaba dşyorum bana bu yüzden mi arka çıkmıyorlar.birine arkaçıktık boşanma sebeplisi biz olduk buna destek olmucaz mı diyorlar. ailemlede konuşamıyorum ki. hep içime atıyorum.ama at at nereye kadar. hadi aileni bir kenara bırak kendi evinde huzur olmayına da hiçbir şey sağlıklı olmuyo. ben suan kızımın derdindeyim. acaba bu haldehuzursuz bir evde yaşasaması mı yoksa babasız bir evde yaşaması mı daha iyi. arkadaşlar birde kız çocuğuundan bahsediyorum. bu devirde kız çocuğu yetiştirmek çok zor heleki babadan yoksun bir çocuk.bunları düşünüyorum otur oturduğun yerde kendini beslet yeter diyorum ama o da olmuyo.huzur huzur huzur...olmayınca olmuyoo

Canım Allah yardımcın olsun Allah ıslah etsin o adamı profiline baktım sanırım bide oğlun varmış 3.yemi hamilesin umarım değilsindir sığınma evleri ne derece iyi bilemem Allah ımda bildirmesin oralara bi bak istersen yatılı güvenilir işler var onları araştır yada bi süreliğine eşine senden ayrılıyorum kesin kararım de ablanda filan kal ki ciddiyetinin farkına varsın bakarsın kararlılığını gördükten sonra düzelir ha bide bol bol dua et unutmaki bu senin sınavın rabbim hiçbişeyi boşuna vermez çektiğin sıkıntılar varsa günahlarına kefaret yoksa cenneteki köşküne vesile olur inşAllah dualarımdasın canım

Allah razı olsun arkadaşım.Şuan tek sığındığım liman rabbim.yok benim 3 yaşında bir kızım var.hamilelik kesin değil bakalım pazartesi günü belli olucak.Dualarınızı eksik etmeyin nolur. Rabbim doğru yolu buldurur en kısa zamanda inşallah

Bi oglun varmis neden ondan hic soz etmiyorsun. Kizinin dogum hikayesini anlattigin konuda oglundan söz etmissin.:44:

Son düzenleme:
hmm sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. bu üyelik profili aslında ablama ait.ben daha bugün üyelik için başvuru yaptım. henüz aktivasyon maili gelmediği için ve çok bunaldığım için ablamın profilinden yazdım.

bir de kız kardeşin var sanırım biri kızının doğumunun olduğu dönem,
hesabından girip bilgi vermiş ekim annelerine.
ablam diye bahsetmiş.

hmm sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. bu üyelik profili aslında ablama ait.ben daha bugün üyelik için başvuru yaptım. henüz aktivasyon maili gelmediği için ve çok bunaldığım için ablamın profilinden yazdım.

Beren bebek kimin kızı?
Ablanın mı senin mi?

yaa arkadaşlar diyorum yaa ben ablamın üyeliğinden giriyorum. beren ve baran onun çocukları.benim kızımın adı elif nisa

Anlaşıldı şimdi.
neyse konumuza dönelim.
ablan ne diyor peki bu durum için?
ben ailen için senin kadar masumane düşünemiyorum.
Bir ablan boşandı diye sana sırt çevirmelerinin mantığı yok yani.
Hiç bir gerekçeleri yok aslında.
Önce bebek olayını bi kesinleştir.
Sonra ona göre tekrar düşünürüz.

Anlaşıldı şimdi.
neyse konumuza dönelim.
ablan ne diyor peki bu durum için?
ben ailen için senin kadar masumane düşünemiyorum.
Bir ablan boşandı diye sana sırt çevirmelerinin mantığı yok yani.
Hiç bir gerekçeleri yok aslında.
Önce bebek olayını bi kesinleştir.
Sonra ona göre tekrar düşünürüz.

ben hislerimde hiç yanılmadım.hamile olduğumu düşünüyorum.hamileysem şayet doğururum sanırım bebeğimi.günahına giremem.eşimle konuşmayı çok kez denedik ama daha öncede dediğim gibikonuşma özürlüyüzikimizde. muhakkak kavgaya gider sonu. ben daha önceleri yazarak anlatıyordum derdimi şimdi atık oda cazip gelmiyo eşime.duygu sömürüsü yaptığımı düşünüyor.boşanmak istiyorum evet ama sonrası için ne yapabilirimi bilmiyorum.

...
İkinci bir çocuk düşünmemelisiniz mevcut durumda.. Yine de siz daha iyisini bilirsiniz..
Ailenizden, eşinizin yanında şiddet görmeniz gerçekten çok acı.. Nasıl bir örnek olmaya çalışıyorlardı eşinize, merak ediyorum...
Tartışmalarda kontrol ne yazık ki sizde değil.. Gerçekten çok basit meselelerden çıkıyor..
Arkadaşım, bu durumda geriye yalnızca bir tek çözüm kalıyor.. Kızınız kreş dönemine gelince mutlak surette çalışmanız gerekecek..
Dışarıda tam zamanlı çalışamam diyorsanız.. Mümkünse İsmek kurslarından birine kayıt olun... Evde yapılabilecek dekoratif şeyler, biçki / dikiş vs. gibi..
Ancak kendi paranızı kazanmanız ve paranın insana bahşettiği o ayakta durma hissini yaşamanız gerekiyor...
Eşiniz, ailenizin size yaptıklarını gördükten sonra, mevcut durumda geri adım atmayacaktır..
Dahası bu dönemde, siz kendiniz için bir şeyler yapmaz iseniz.. pek bir çözüm alabilir durumda gözükmüyorsunuz...
Lütfen ikinci bir çocuk düşünmeyin.. ve kızınız kreş yaşına geldiğinde çalışmaya başlayın.. ya da o döneme kadar bir kursa giderek, evden çalışabileceğiniz bir meslek edinin..

Allah yardımcınız olsun,
Selamlar,

arkadaşlar değerli vaktinizi aldım sorunlarımla sizi epey meşgul ettim. şimdilik yine careyi yazarak atlatmakta buldum.eşime birmektup yazacağım yine.ama artık son şansı olduğunu da söyleyeceğim.gerekirse bir arkadaşımda kalıp izimi bile belli etmeyeceğim.bakalım bizden bi haber olmak ona ne kadar acı veriyor.

ben hislerimde hiç yanılmadım.hamile olduğumu düşünüyorum.hamileysem şayet doğururum sanırım bebeğimi.günahına giremem.eşimle konuşmayı çok kez denedik ama daha öncede dediğim gibikonuşma özürlüyüzikimizde. muhakkak kavgaya gider sonu. ben daha önceleri yazarak anlatıyordum derdimi şimdi atık oda cazip gelmiyo eşime.duygu sömürüsü yaptığımı düşünüyor.boşanmak istiyorum evet ama sonrası için ne yapabilirimi bilmiyorum.

hayretler içinde yazdıklarınızı okudum.. bir baba nasıl ama nasıl nişanlı sevgili yada evli kocanızın yanında size vurabilir.. inanılır gibi değil. şahsen benim babam bana kızmış bile olsa bunu asla ama asla kocamın yanında belli etmez kol kırılır yen içinde kalır saçımın teline zarar gelse dünyayı yıkar yani.
eşinizin de tabii babanız bunu yapıyor diye size böyle davranması çok yanlış bir psikolog yada evlilik danışmanı öneririm once bir yanlız gidin bakalım size ne önerecekler..

bende eşime çok aşığım oda bana.. bizde böyle sorunlar hiç olmadı olmazda.. hiç bir sorun olmamasının sebebi ne ben eşime kıyabilirim üzebilirim nede o beni.. aşk bitmiş sevgi bitmiş doğal olarak saygıda kalmamış önce saygıyı sonra sevgiyi tekrar kazanmayı deneyin derim..

sevgiler..

arkadaşlar değerli vaktinizi aldım sorunlarımla sizi epey meşgul ettim. şimdilik yine careyi yazarak atlatmakta buldum.eşime birmektup yazacağım yine.ama artık son şansı olduğunu da söyleyeceğim.gerekirse bir arkadaşımda kalıp izimi bile belli etmeyeceğim.bakalım bizden bi haber olmak ona ne kadar acı veriyor.

acı veriyor demişim...kendi yazdığıma kendim güldüm..çok ilginç acı vermyeceğini bile bile bu cümleyi kurmuşum...şimdilik sizin yazdıklarınızı okuyunca daha bir kararlı oldum.evet malesef hersey ekonomik özgürlükte bitiyor. ben çalışırken eşim bana çıt diyemiyordu. ne zaman kızım oldu ben işten çıktım o zaman eşimin sesi daha ykseldi şiddet arttı.
inşallah hamile değilimdirde bu sıkıntılarımı en azından bir tek çocukla daha rahat göğüsleyebilirim. 2 çocuk olursa hem şartlar daha zorlaşır hemde benim ayakta durmam zorlaşır

Bana kızmayın..
Ancak yazdığınız notu vermeyin..
Daha önce denenmiş bir çözüm yolu başarıya ulaşmadıysa, yine aynı hezimetle sonuçlanacaktır yüksek ihtimal...
Elbette yaşanan olayın ve yazılan üslubun da etkisi olur sonuca.. Ama ben mevcut durumunuzu kötüleştirme ihtimali yüzünden notunuzu vermemenizi naçizane tavsiye ederdim..
Eğer hazırda kuvvetli bir B planınız yoksa.. Bir arkadaşınızda geceyi geçirmeniz de çözüm olmayacaktır.. Dahası ailenize gitmeyeceğinizi bilen eşiniz, geçici çözümünüzün sonuçlanmasını ve eve dönmenizi bekleyecektir, belki hiçbir tepki vermeden...
Ne vakit kuvvetli bir B planınız olur.. ki bu ekonomik güçle mümkündür..
İşte o zaman acı dahil pek çok şeyi zerk edebilirsiniz, tek bir hareketinizle...
O yüzden önce eliniz kuvvetli olsun.. Hayat poker gibidir.. Blöf dahi yapacak olsanız, en azından elinizde bir As olsun..

Umarım haddimi aşmadım,
Selamlar

arkadaşlar baa yardım edermisiiz? bir orta yol bulamaıyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var.
ben 6 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var ve sanırım suan 2. bebeğime hamileyim.eşimle severek evlendik.evliliğimizin ilk yıllarından beri ciddi tartışmalarımız oluyor.hatta öyle ki eşim şiddet bile uyguluyor. öldüresiye dövüyor. her seferinde araya birileri gelerek bizi barıştırıyor ve ben her defasında kuzu kuzu geliyorum. ama artık dayanamıyorum çok YORULDUM. Arkamda bir ailem yok gecen ay ki tartışmamızda eşim bana babaın evine git dediğinde annem buraya gelme seni sığınma evine bıraksın diyecek kadar bir anne.sorunlu bir ailem var eşimde buu bildiği için çok yükleniyor bana.olmadık şeylerden surat asıyor küslük çıkarıyor.onun yanında değerim sadece yemeğini ütüsünü yapan çocuğuna bakan biriyim.babamın evine dönemiyorum zaten sorunlu bir aileler. kızım için çoğu şeylere göz yumuyorum.kocamın dayağına sözlerine laf sokmalarına kızım için katlanıyorum.daha önce 2-3 kez boşanma giriiminde bulunduysam da bunlar sadece lafta kaldı. çünkü güveneceğim bir dağ yok arkamda. kızımı kesinlikle eşime bırakmak istemiyorum ben onsuz yaşayamam.bana her boşanalım dediğimde kızımı bırak sen ne .ok yiyorsan ye oluyo.artık boşanalım demek ona nasılsın demekle aynı beni kaale bile almıyor.ben biliyorum eminimde beni seviyor bende onu seviyorum ama olmuyo olmuyo olmuyo. ailem arkamda olsaydı bunların hiç birini yaşamazdım belkide.bugün yine tartışmamızda boşa beni nolursun diye yalvardım resmen.adam sadece gülüyo.ben seni kaale almıyorum diyo.napcam bilmiyorum bana bi akıl verin nolur.eşime daha önce mektup yazdım duygularımı anlattım anladı gibiydi başlarda ama sonra yine aynı. sonra biraz ayrı kaldık o zamanlarda da başta iyiydi sonrası malum. ne denediysek olmadı. boşansam ne yapabilirim diyorum.boşanmasam ben benden gideceğim...olur yalvarıyorum size bana bi akıl veri

sizi seven insan sizi olduresiye dovmez, o beni seviyor biliyorum diyerek kendinizi kandirmayin...dost aci soyler yani...
hem bu kadar sorunlu bir evlilik yasarken hem de hamileyim sanirim diyorsunuz...korunun...cocuklarin ne gunahi var biraz vicdan...
yasadiginiz yerde is bulabileceginizi ve kendi kendinize yasayabileceginizi dusunuyor musunuz? esinizden nafaka da alirsiniz...bosanirsaniz bu sekilde hayatinizi surdurebilirsiniz belki...
mesleginiz varsa is bulmaniz kolay olur tabii..

e kardeşim madem boşanmak istiyosun öldüresiye dayak yiyorum diyosun neden 2. çocuğa hamile kalıyosun, hem çalışmıyorum diyosun kızıma dayanamam diyosun onca çalışan anne nasıl dayanıyo sen işin kolayını seçiyosun bence.kocan arkanda ailen olmadığı için bu kadar yükleniyo sana ama çalışırsan kendi ayakları üstünde duran güçlü kadın imajı çizersen kızınıda alıp gitmenden korkucaktır.

Back
X