• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden ihtarname...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O

ofof23

Ziyaretçi
bu sabah eşimden bana eve dön çağrısı geldi ihtarı yani. İçeriğinde "evlilik birliğinin başından itibaren olumsuz tavırlarınız nedeniyle sorunlar yaşadığımız aşikardır. bu tavirlarınıza karşılık evlilik birliğinin sürdürmek için elimden geleni yaptığımda malumunuzdur. buna rağmen08/03/2009 tarihinde müşterek ikametgahı haksız olarak terk etmiş bulunmaktasınız.Evlilik birliğinin henüz çok yeni olması itibari ile tavırlarınızın düzelebileceği düşüncesini taşıdığımdan, sorumlukluk duygum gereği eve dönmenizi ihtar ediyorum." diye bir yazı gönderip beni kayınvalidemin evine geri çaırıyor veya dava da hak kazanmak için terk ile dava açmak için bu ihtarı göndermiştir. şimdi benim sorum bu ihtara vereceğim cevap hakkında. O eve kesinlikle dönmem zaten hukuken de beni ailesinin konutuna geri çağıramaz. ben ayrı ev ve ailesinin uzak olması şartı ile mi cevap versem yoksa hayır dönmüyorum diye mi cevap versem. Ayrıca da 2,5 aydır hiç bir şekilde ne beni aradı ne de sordu . hiç bir şekilde benimle iletişime geçmedi. beni evden kovanda kendisidir ve kayınvalidemdir.

sen iyi bir avukattan fikir alıp o şekilde hareket etmelisin. örneğin şu tarih itibariyle siz anneniz tarafından avden kovulduğum için evden ayrılmak zorunda kaldım. yaşadığımız ev bize ait değil annenizle oturuyordum ayrı bir evimiz olacaksa o şartla gelirim gibi birşey yazabilirsiniz. eğer dönmek istiyorsanız.

şimdi burda önemli olan senin artık o adamla birlikte olup olmak istememen
zaten adam seni 2.5 aydır aramamış sormamış şimdide ihtar gönderiyo demekki hukuki hakka sahip olmak istiyo
bence git bi avukatla görüş haklarını öğren
ama ben senin yerinde olsam bu kadar zaman beni aramayan bi adama daha fazla önem vermem boşanırdım
yinede karar senin canım :delphin:

canım kanunlar önünde kendini haklı duruma geçirmek ve ileride olabilecek herhangi yasal durum karşısında kendisinin gerekli çabayı sarf ettiğini evlilik müessesesini kurtarabilmek için adım attığını kanıtlamak için yapılmış basit yollu delil.önemli olan sen ayrı bir evde eşinle tekrar olmak istiyormusun içinde ona karşı kurtarılabilecek bişeyler kaldımı?kendinde o gücü kuvveti hissediyromusun bu cevap senin için önemli olmalı.değilse iyi bir avukatla konuş yardım al resmiyete kesinlikle resmiyetle cevap vermelisin.sevgiler

bu sabah eşimden bana eve dön çağrısı geldi ihtarı yani. İçeriğinde "evlilik birliğinin başından itibaren olumsuz tavırlarınız nedeniyle sorunlar yaşadığımız aşikardır. bu tavirlarınıza karşılık evlilik birliğinin sürdürmek için elimden geleni yaptığımda malumunuzdur. buna rağmen08/03/2009 tarihinde müşterek ikametgahı haksız olarak terk etmiş bulunmaktasınız.Evlilik birliğinin henüz çok yeni olması itibari ile tavırlarınızın düzelebileceği düşüncesini taşıdığımdan, sorumlukluk duygum gereği eve dönmenizi ihtar ediyorum." diye bir yazı gönderip beni kayınvalidemin evine geri çaırıyor veya dava da hak kazanmak için terk ile dava açmak için bu ihtarı göndermiştir. şimdi benim sorum bu ihtara vereceğim cevap hakkında. O eve kesinlikle dönmem zaten hukuken de beni ailesinin konutuna geri çağıramaz. ben ayrı ev ve ailesinin uzak olması şartı ile mi cevap versem yoksa hayır dönmüyorum diye mi cevap versem. Ayrıca da 2,5 aydır hiç bir şekilde ne beni aradı ne de sordu . hiç bir şekilde benimle iletişime geçmedi. beni evden kovanda kendisidir ve kayınvalidemdir.

hem sizi evden kovuyorlar hemde evi haksız yere terk ettiniz mi diyorlar. ne garip insanlar var :oklava:

adliyelerde adli yardım büroları var ordan yardım alıp aynı resmiyette bir yanıt verin bence

Eşinle devam etmek istiyor musun?Önce senin buna cevap bulman lazım

canım bence ayrı bir yaşamınız olması durumunda dönebileceğini söyle,eğer olmassada kendini sorgulasın,ilerde demesin sen bana deseydin son kez ben ayrı eve çıkardım falan yani söyle bence allah yolunu açık etsina.s.

Ya madem eve geri dön çağrısı yapıcaksın , askeri muhtıra gibi resmi belge niteliğinde bi yazı niye gönderiyosun..??? Çünkü adamın evliliğini kurtarmak bi niyeti yok..Hukuki açıdan kendi lehine kullanabileceği resmi bi kanıt oluşturma peşinde..Kesinlikle şart filan koşup geri dönme eğiliminde olma..Evliliğine bir şans daha vermek isteyen erkek,eşini seven bir koca,mücadeleci bir insan asla bu şekilde geri dön ihtarı çekmez..açar telefonu yada bi buluşma talep eder,hislerini ,isteklerini anlatır..barışalım karıcım,bi şans daha lütfen,herşey düzelicek,ortak bi yol bulalım filan gibi hisli bi konuşma yapar..bu ne allasen böyle..sanki karısına dön demiyor da,açığa alınan bi memeuru tekrar göreve çağırıyor..

sanki karısına dön demiyor da,açığa alınan bi memeuru tekrar göreve çağırıyor..

newlife ilahi kopardın beni :roflol:

canım bu mahkeme giderlerini sana yüklemek için yapılmış bir çağrıdır zekicedir.iyi araştır avukatına danış bu söylediğimi.daha 2 gün önce bir akrabayla görüştüm bu konuda kocası mahkeme açmış akraba gitmemiş mahkemeye dön çağrısı yapılmış oda param yok gelemem demiş bulumduğum şehirden ifade vereyim demiş eşinden yine ihtarname gelmiş 250 lira yollamış gelsin diye.gene gitmemiş kadın neden gitmedin dedim bütün mahkeme ve avukat masrafları bana kalır gidersem dedi.dedim ne alaka ya mahkemeyi kaybeden parayı öder dedi.ağzım açık kaldı yaa.

Son düzenleyen: Moderatör:
İhtarnameyi de ilk defa duydum. Yüzsüzlüğe bakın hem kovuyor hemde ihtarname ile geri çağırıyor.
Bence iyi bir avukatla konuşup usturuplu bir ihtarname de sen gönder onlara güzelim.

canım bu mahkeme giderlerini sana yüklemek için yapılmış bir çağrıdır zekicedir.iyi araştır avukatına danış bu söylediğimi.daha 2 gün önce bir akrabayla görüştüm bu konuda kocası mahkeme açmış akraba gitmemiş mahkemeye dön çağrısı yapılmış oda param yok gelemem demiş bulumduğum şehirden ifade vereyim demiş eşinden yine ihtarname gelmiş 250 lira yollamış gelsin diye.gene gitmemiş kadın neden gitmedin dedim bütün mahkeme ve avukat masrafları bana kalır gidersem dedi.dedim ne alaka ya mahkemeyi kaybeden parayı öder dedi.ağzım açık kaldı yaa.

ayrı bir hanemiz kendimize ait ikametgahımıza çağırmış olsa idi akrabanız gibi mahkeme masrafları bana kalırdı. Ama beni ailesinin hanesine çağırdığı için ben haklı durumda oluyorum. asıl sorum ben ayrı ev şartıyla bu ihtarnameye cevap verdiğimde mi avantajlı olurum yoksa hayır dönmüyorum dediğimde mi.çünkü karşı taraf bunu çirkinleştirme çabasında sanırım. çünkü beni arayıp anlaşmalı boşanma talep etseydi iletişime geçseydi o veya ben bir protokol imzalar tek celsede boşanırdık. neden bu yolu seçtiğini anlayamıyorum. hukuken bir üstünlük sağlamaya gerek yok. arayacaktı anlaşacaktık temiz temiz hallolacaktı. ne yani şimdi ben bu ihtara uyup eve dönsem ne olacak bana eşim mi karım mı diyecek. yaşadıklaerımın bin katını yaşatacak belki de. ama neden temşiz yolu varken çirkefleştiriyor. ayrıca da şunu sorayım boşanmanın tek yolu bu mudur? her halukarda eve dön çağrısı yapılır mı . bunu bimiyorum.

Terk sebebi ile boşanma davası açmanız usulü biraz zor olduğundan tavsiye etmediğim bir yöntemdir. Eşinizi kabul etmeye hazır olmalısınız. Zira yaptığınız ihtar neticesinde eşiniz geri dönerse evlilik devam edecektir ve boşanma davası açamayacaksınız! Hazır mısınız? Eşinizi geri istiyor musunuz? Asıl amacınız boşanma değil mi? O zaman buyrun bu yolu deneyin!

Eşinizi terke zorlamamış olmalısınız. Evi terk etmesinde eşiniz haklı olmamalı.. Eğer haklı ise örneğin onu aldattıysanız dövdüyseniz hakaret ettiyseniz kendi anne ve babanızla yaşamaya zorladıysanız evinize bakmıyorsanız eve icra gelmesine neden olduysanız vs. eşiniz evi terk etmekte haklı görülebilir. Bu durumda ihtar yapsanız ve eşiniz dönmese de terke dayalı boşanma davası açamazsınız.

Eşiniz keyfi olarak veya hukukun haklı bulmadığı bir sebeple evi terk etmiş olmalıdır ve siz onu her şeye rağmen geri istemelisiniz. Bu terk hali 6 aydan beri sürmelidir ve halen devam etmelidir. Hakime başvurup eve dön diye çağrı yapmalısınız. gelmedi mi? Ne kadar bekleyeceksiniz? 2 ay. 2 ay sonunda dönmedi mi? O zaman boşanma davası açabilirsiniz.

kanundaki açıklama böyle. avukatımla görüştüm o da aynısı söyledi. ama ben şimdi ne yapsam daha sağlıklı olur.

Ya madem eve geri dön çağrısı yapıcaksın , askeri muhtıra gibi resmi belge niteliğinde bi yazı niye gönderiyosun..??? Çünkü adamın evliliğini kurtarmak bi niyeti yok..Hukuki açıdan kendi lehine kullanabileceği resmi bi kanıt oluşturma peşinde..Kesinlikle şart filan koşup geri dönme eğiliminde olma..Evliliğine bir şans daha vermek isteyen erkek,eşini seven bir koca,mücadeleci bir insan asla bu şekilde geri dön ihtarı çekmez..açar telefonu yada bi buluşma talep eder,hislerini ,isteklerini anlatır..barışalım karıcım,bi şans daha lütfen,herşey düzelicek,ortak bi yol bulalım filan gibi hisli bi konuşma yapar..bu ne allasen böyle..sanki karısına dön demiyor da,açığa alınan bi memeuru tekrar göreve çağırıyor..

kesınlıkle katılıyorum canım sana:delphin:

bu nasıl bir şey :1shok: Allah yardımcınız olsun

Back
X