• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimden istedigim sevgi ve alakayi göremiyorum

10 yasinda bir cocugum daha var.ustune bu minnaklar geldi.inan eskisinden daha derli topluyum.suan butun islerim bitti yemeklerim tatlima varana kadar hazir.heryer derli toplu cocuklar uyudu ve benim canim sikiliyo suan iyimi
Valla maşallah var böyle herşeyi dört dörtlük becerebilen bende sizin gibilerini okuyup ozenip beceriyorum birçok şeyi..bazen bende herseyi toparalyip bi boşlukta olduğum oluyor bazı günler hiçbir şeyi yetirtiremesem de namazları dahi eksiksiz kildığım günler var. .

Valla maşallah var böyle herşeyi dört dörtlük becerebilen bende sizin gibilerini okuyup ozenip beceriyorum birçok şeyi..bazen bende herseyi toparalyip bi boşlukta olduğum oluyor bazı günler hiçbir şeyi yetirtiremesem de namazları dahi eksiksiz kildığım günler var. .
isteyince hersey olur.kendini salmicaksin.hatta karsi komsum hep uc cocuk sana yetmiyo galiba bi cift daha dogur der

Zaten öyle yapiyorum ayni evde kaliyoruz ama evli degil gibiyiz buda insani daha cok yipratiyor hani var ama yok. Oglum cok hareketli elde ayakta durmuyor arabasina oturtuyorum mahalle ayaga kalkiyor cocuk bagiriyor diye.
Disari bebek arabasiz tek cikmayin kosar gider biri arabalara falan aman dikkat edin..Tek cocuk bakanlar ayni sey sanabilir ikizi yasamayan bilrmez gittikce zorlasacak her sey psikolojinizi toplayin benimkiler 3 yas ama daha 4sene lazim bize...anca insan gibi yasariz :) Esiniz yardim edecek zorlayin baktirin cikin hava alin yoksa kotu davranirsin cocuklara da ..Esim destek cikmasa bugunlere gelemezdim ben..

Cocuk yokkende böyleydi varsa yoksa kendi annesi babasi arkadaslari.. yeminle kafayi yicem :mad:

Kusura bakmayın ama balık baştan kokarmış, çocuk yokken de aynıymış adam. Bile isteye çocuk yapıp sonra dertlenmenin manası ne? Yani Allah kolaylık versin de göz göre göre duvara toslayıp sonra ağlayıp sızlıyoruz tek suçlu biziz halbuki.

Kusura bakmayın ama balık baştan kokarmış, çocuk yokken de aynıymış adam. Bile isteye çocuk yapıp sonra dertlenmenin manası ne? Yani Allah kolaylık versin de göz göre göre duvara toslayıp sonra ağlayıp sızlıyoruz tek suçlu biziz halbuki.

Ben cocuklarimdan asla sikayetci degilim! Dertlesecek birilerini aramak sadece amacim kimsenin beni yargilamasina gerek yok. Böyle yorumlari kendinize saklayabilirsiniz. Otur kicinin üstüne dercesine.. ben bunlarin farkinda degilmiyim saniyorsunuz? O babaligi haketmiyor diye annelikten kendini mahrum birakmanin manasi ne? Karpuz deglki bunlar icini acip bakasin. Saglikli düsünen ve duyarli erkek en gec cocugu olduktan sonra ben baba oldum sorumlulugum sudur yada budir deyip silkelenir. Hicbir kadin anne karninda anneligi ögrenmiyor.. bende pekala gezerdim cocuk yokken ama sorumluluk alinca baska. Cocuk yokkende gezerdi evet ama beni irgalamiyordu o zamanlar böyle olacagi aklimin ucundan bile gecmedi. Üstelik cocugum tek olsa alir alir cikarim gezer tozarim.. uzaktan davulun sesi hos geliyor tabi. Ikiz büyütmeyen anlayamaz. Ikiz gibi büyüten bile anlayamaz.
***Simdi kimse bu yazdiklarimi kisisel algilamasin ben ortaya diyorum.***

Ben cocuklarimdan asla sikayetci degilim! Dertlesecek birilerini aramak sadece amacim kimsenin beni yargilamasina gerek yok. Böyle yorumlari kendinize saklayabilirsiniz. Otur kicinin üstüne dercesine.. ben bunlarin farkinda degilmiyim saniyorsunuz? O babaligi haketmiyor diye annelikten kendini mahrum birakmanin manasi ne? Karpuz deglki bunlar icini acip bakasin. Saglikli düsünen ve duyarli erkek en gec cocugu olduktan sonra ben baba oldum sorumlulugum sudur yada budir deyip silkelenir. Hicbir kadin anne karninda anneligi ögrenmiyor.. bende pekala gezerdim cocuk yokken ama sorumluluk alinca baska. Cocuk yokkende gezerdi evet ama beni irgalamiyordu o zamanlar böyle olacagi aklimin ucundan bile gecmedi. Üstelik cocugum tek olsa alir alir cikarim gezer tozarim.. uzaktan davulun sesi hos geliyor tabi. Ikiz büyütmeyen anlayamaz. Ikiz gibi büyüten bile anlayamaz.

Valla sinirinizi benden çıkarmanıza gerek yok, tabiki anne olup olmamak kendi tercihiniz. Ama karşınızdaki kişinin de baba olup olmama tercihi ve hakkı var. Dolayısıyla eşinizin baba olup olmak isteyip istemediğini bilmiyoruz. Ben çok görüyorum sizin gibi, sonu hep böyle oluyor. Çünkü insanlar genelde değişmiyor, geçen bir konuya da yazdım orda da aynı tepki, kendi hatanızın sinirini başkasından çıkarmaya hakkınız yok.

Kadınlar genelde evlenince değişir, baba olunca değişir diyor evet değişen var ama çok az. Eşiniz değişmemiş işte bariz. Ha inşallah değişir de ben yanılırım, inanın burda sizin adınıza en çok sevinen ben olurum. Çünkü ben kadınlarımızın bu duruma düşmesine üzülüyorum.

Valla sinirinizi benden çıkarmanıza gerek yok, tabiki anne olup olmamak kendi tercihiniz. Ama karşınızdaki kişinin de baba olup olmama tercihi ve hakkı var. Dolayısıyla eşinizin baba olup olmak isteyip istemediğini bilmiyoruz. Ben çok görüyorum sizin gibi, sonu hep böyle oluyor. Çünkü insanlar genelde değişmiyor, geçen bir konuya da yazdım orda da aynı tepki, kendi hatanızın sinirini başkasından çıkarmaya hakkınız yok.

Kadınlar genelde evlenince değişir, baba olunca değişir diyor evet değişen var ama çok az. Eşiniz değişmemiş işte bariz. Ha inşallah değişir de ben yanılırım, inanın burda sizin adınıza en çok sevinen ben olurum. Çünkü ben kadınlarımızın bu duruma düşmesine üzülüyorum.
Yanlis anladiniz ben sinorle yazmadim o satirlari gayet sakinim. Sinirimide sizden cikartmadim.

Esim benden cok baba olmak istedi. En cok o israr etti. Ama demekki istemek yetmiyor,bilemezdim ne ben ne bi doktor bi terapist kimse diyemez degisecek veya degismeyecek diye

Yanlis anladiniz ben sinorle yazmadim o satirlari gayet sakinim. Sinirimide sizden cikartmadim.

Esim benden cok baba olmak istedi. En cok o israr etti. Ama demekki istemek yetmiyor,bilemezdim ne ben ne bi doktor bi terapist kimse diyemez degisecek veya degismeyecek diye

Şimdi durum değişti. Hem baba olmak için ısrar etti hem böyle yapıyor öyle mi??? Acilen kendine gelmesi lazım eşinizin. Baba olmak çocuğu doğurtup eşe yıkmak değil. Büyükler falan konuşsa eşinizle olmaz mı?

Iste aileleri karistirsammi araya diye düsünüyorum ama muhtemelen oglum cok calisiyor kafasini dinliyor disarda be var bunda diyecektir. Eminim.

Esinle oturup konusmalisin.
Ben bu cocuklari tek basima yapmadim demelisin
Biraz yardim istemelisin.

Net konusmalisin ama

Bilmiyorum aklima baska sey gelmedi
Allah kolaylik versin

Iste aileleri karistirsammi araya diye düsünüyorum ama muhtemelen oglum cok calisiyor kafasini dinliyor disarda be var bunda diyecektir. Eminim.
karistirma aileleri arkadasim.aynn dedigin gibi diyecekler ustune birde suclu olacaksin.oncelikle allah kocanin icine versin sokma akilla akil olmaz.al karsina guzelce konus ilk basta guzel guzel

Bence artık başlamalısın ,bebeğin yeterince büyümüş :) nasıl başlarsan öyle gider .eşini şimdiden alıştır ,sorumluluk yükle ki çocuk büyüyünce "ben ne anlarım" diyemesin. Birlikte dünyaya getirmediniz mi o çocuğu ? Senin de dinlenmeye ,hoş vakit geçirmeye hakkın yok mu ? Bebeğin şimdi çok yoruyordur seni ..iki çocuk büyüttüm ,ikisinde de eşime sorumluluk bilincini asiladim :) zor oldu ama güzel oldu . Ben disardayKen altını bile temizliyordu.

Dışarı çıkmadan önce ek gida olarak ne veriyorsan hazırla koy kenara her ihtimale karşı .bebeğinin beslenmesini sağlamadan çıkma ama . Mümkünse uyku vakitlerini tercih et .bebek uyusun hoooppp dışarı :) ay azıcık kendine değer ver lütfen ..
Kesinlikle haklisin canim yaa,eşim o konuda sorun cikarmaz ben gideyim hava alayim cocuga bak desem okey der,bu konuda anormal olan benim,dışarda oldugum sürece içim içimi yer napti bebegim,hemen geri döneyim diye...kendim tat alamiyorum bebeksiz cikinca,eşimede izin veremiyorum,en iyisi hep beraber cikalim diyorum hep

Çocuk yokken de böyleymiş. Varsa yoksa annesi, babası, arkadaşlarıymış. Hal böyleyken boşanmayı düşünmemişsiniz. Yani, boşanayım, bu ilgisizliği, bu eşimin öncelikli listesinde olmama durumunu çekmeyeyim, kendime yeni bir hayat kurayım, belki ileride karşıma bana hak ettiğim değeri veren biri çıkar, yeniden evlenir, annelik duygusunu tadarım dememişsiniz. Çünkü sebepleriniz varmış. Belki sevgi, belki mecburiyet, belki başka bir şey. O sebeplerin ne olduğunu bilmiyorum ama bazı sebepleriniz varmış ki kalmışsınız.

Eşiniz büyük ihtimalle değişmeyecek. Siz de ayrılmayı düşünmeyeceksiniz. Bence çocuklar yokken bitirmeme sebeplerinizi aklınıza getirin. Kendinizi öyle rahatlatmaya çalışın.

Onun dışında eşinizin az da olsa değişme ihtimali için yapabilecekleriniz beraber çift terapisine gitmek ve eşinizi hayatınızın odağından çıkarmak olabilir. Bir yıl sonra çocuklar kreş yaşına gelince çalışmaya başlayabilirsiniz. Kendi parasını kazanan, isterse tek başına ayakta kalabilecek bir insan olursanız ve eşinizin yaptığı gibi onu öncelikler listenizden çıkarıp en tepeye çocuklarınızı, ailenizi, arkadaşlarınızı, kariyerinizi koyarsanız, ilişkiniz daha dengeli hale gelir. Belki eşiniz de biraz değişir. Değişmese de odağınızda o olmadığı için bu durum artık o kadar canınızı sıkmaz.

Kesinlikle haklisin canim yaa,eşim o konuda sorun cikarmaz ben gideyim hava alayim cocuga bak desem okey der,bu konuda anormal olan benim,dışarda oldugum sürece içim içimi yer napti bebegim,hemen geri döneyim diye...kendim tat alamiyorum bebeksiz cikinca,eşimede izin veremiyorum,en iyisi hep beraber cikalim diyorum hep
Eşini bunaltmana gerek yok .ayrı ayrı da çıkın birlikte de çıkın .bir yerden başla ,ilk zamanlar ben de senin gibi düşünüyordum ama bir cesaret ipi kopardım :)
Ev hayatına yeni bireyler katılınca ve sorumluluklar artınca ihtiyaç oluyor buna ..yine de sen bilirsin ,zorla seni sosyal hayata sürükleyemem :))

Back
X