Eşimden soğuyorum, ne yapmalıyım?

Haklarını yiyemem hiç bişey demezler. Babam eşimle de konuştu “oğlum öncelik sizsiniz ev olun yuva olun biz de dahil kimseyi kendinize karıştırmayın biz gidiciyiz siz başbaşa kalacaksınız” vs gibi şeyler söyledi. Daha cok karsı taraf dolduruyor memlekete gidince eşim değişiyor
eşiniz değişmiyor bencee. Söylediği sekilde yasıyor orada geçen 1 haftada. size kötü davranmıyor ailenizede keza? Yanlıs yaptgı söylediği bisey var mı? Bence sizin isteidğiniz gbi olmadıgı için o birgün bile kalmadıgı için bu duygunuz. Onu da şöyle dengeleyin terazinizde kusuru buysa adamın değer mi bunca huzursuzluğa? Bence değmez

Merhaba hanımlar. Eşimle ailelerden uzakta yaşıyoruz. Eşimin ailesi çok müdahaleci özellikle kv oğullarını hep dizinin dibinde olsun onlara hizmet etsin istiyor, aileme oturmaya gittiğimizde falan rahatsız etmeyelim demez kırk kere ararlar. İki yıl önce yine ziyarete gittik, eşimle 4 gün kvde kaldık, bir gün de annemlerde kalıp evimize dönecektik. Kv eşimi arayıp feroniayı annesine bırak sen gel dedi, eşim de hiçbir dediklerine ses etmez “tamam bakarız” dedi , orda benim kayış koptu aradım kayınvalideme “ayıp ediyorsun o zaman ben niye senin evinde 4 gun kaldım gider annemde kalırdım” dedim, o da bağıra bağıra “herkes kendi evladını özler oğlum benimle kalsın sen de git annende kal haddini bil” dedi ,daha evine adım atmadım. Sonra beni kimse aramadı görümcelerim kendince tavır koydu, bunlar benim için mesele degildi ta ki en son memleket ziyaretimize kadar.
Son ziyaretimizde geldigimiz ilk gün eşim beni anneme bıraktı, cenazeleri vardı ertesi gün taziyeye gidelim dedim, ayaklarına gittim kv lere başınız sağolsun dedim anneme döndüm. Sonra eşim bir kere kapımı açmadı, ablaları çağırmış eşimi yemeğe ve kahvaltıya çağırmışlar onlara gitmiş, gezmişler , halbuki ablasıyla hiçbir tartışmam olmadı, cenaze evine falan gitmiş hergün ben de bekarmış gibi annemlerle vakit geçirdim, arabayı da almadım sırf huzursuzluk çıkmasın diye araba hep eşimdeydi. Son gün tartışma çıkardım eşim de bana sen herkesi siliyosun ama kimsenin üzüldüğü yok dünya senin etrafında dönmüyor dedi. Çok incindim. Uçak biletimi alıp tek basıma evime döndüm.
Geldiğimizden beri jest yok gönül alma yok ama hiç bişey olmamış gibi sırnaşıyor yaklaşıyor aşkımlar bitanemler havada uçuşuyor sanki o kadar şey yaşanmamış gibi. Ama ben o kadar soğudum ki izinli günlerimde eve gelmiyorum arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Severek evlendim tek beklentim her yerde aile yuva olabilmekti, ama eşim hala bunun idrakinde değil, çıkmazdayım.
Bugun aynı konulardan bnde sınırlıyım o o....... Kv madem oglunla düşkün ne evlendiriyor tursu sunu kursaydı, yazıp yazıp sılıyorum, bosan bacım cocuk yoksa bosan ne o kocadan halt olur ne o meymenetsiz annesı den, slk ya valla slk doluyum bu yazıya tam geldi

eşiniz değişmiyor bencee. Söylediği sekilde yasıyor orada geçen 1 haftada. size kötü davranmıyor ailenizede keza? Yanlıs yaptgı söylediği bisey var mı? Bence sizin isteidğiniz gbi olmadıgı için o birgün bile kalmadıgı için bu duygunuz. Onu da şöyle dengeleyin terazinizde kusuru buysa adamın değer mi bunca huzursuzluğa? Bence değmez

Bu koşullar altında; çocukları olursa ne olacak ?

Forumda benzer bir deneyim yaşayan üyenin konusu var. Adam bebeği alıp, kendi annesine gidiyor; eş tamamen yok sayılıyor, adam çocukla annesinde bir anda yatıya kalmaya karar veriyor. Bknz.

Sizi de ihmal etmiyorsa, beraber güzel vakit geçiriyorsanız takılma bence.
Sorun da beni ihmal etmesi. Hep bahane sunuyor işi varmış, annesi hastaymış hastane işleri varmış, bu sefer de cenazeleri varmış. Yani yolu birlikte gidiyoruz ama eşim beni anneme bırakıyor sonra kayıplara karışıyor.

Bugun aynı konulardan bnde sınırlıyım o o....... Kv madem oglunla düşkün ne evlendiriyor tursu sunu kursaydı, yazıp yazıp sılıyorum, bosan bacım cocuk yoksa bosan ne o kocadan halt olur ne o meymenetsiz annesı den, slk ya valla slk doluyum bu yazıya tam geldi
Düşününce boşanırım gibi geliyor ama uygulamada yapamıyorum cok zor geliyor.

Bu koşullar altında; çocukları olursa ne olacak ?

Forumda benzer bir deneyim yaşayan üyenin konusu var. Adam bebeği alıp, kendi annesine gidiyor; eş tamamen yok sayılıyor, adam çocukla annesinde bir anda yatıya kalmaya karar veriyor. Bknz.
Farklı bi sehirde yaşadıkları için bu sekilde düşünüyorum ben.. yılın 1 haftası idare edilebilir bi durum bence.. aileler önemli evet ama bu derece değil fikrim bu yönde size saygı duyuyorm. Çocuk oluncada bahsettiğiniz gbi bsey umarım olmaz. Ama olsa bile anne bakımına ihtiyacı olmadıgında babayla pekala kalabilir( sütten kesilme durumuna göre) süre cok az.

Eee çocuk olunca nasıl olacak? Çocuk sende mi bende mi kalacak kavgası olacak, o zaman seni almadan çocukla oraya gittiğinde daha çok zoruna gitmeyecek mi? Sen yokken de istemediğin şeyler yapacaklar vs vs, bu iş yaş çocuktan önce çözülmeli, aman nolcak diyenlere şaşırdım açıkçası

Eşiniz siz olmadan ailesiyle böyle gezip tozarsa tabiki siz hariç kimsenin umrunda olmaz. Onların yanında sizi yok sayıyor tamam eşime küslük yapabilirsiniz ben etkilenmem ben sizin yanınızdayim demek bu.Ben iki tarafın da ailesiyle görüşülmemesi taraftarı değilim, insan ailesiyle var olur, uzakta olsun yada yakında olsun bağlar koparilirsa kişi mutlu olamaz. K.v. yi arayıp cemkirmek yerine eşinizle konussaydiniz keşke, yanımda dur böyle yaparsan biz aile olamayız deseydiniz. K.v. k.p ile böyle yüzgöz olmaya gerek yok. Zaten uzaklarmis yılda 1 hafta dayanabilirdiniz.

4 gün orada kalıp 1 günü de sizin ailenizle geçirme planı yapmışsınız, planlanmış bir program var çok ayıp. O insanlar sizi beklemiştir, belki de yemekti oydu buydu hazırlamışlardır geleceksiniz beraber diye. Onunki aile de sizinki aile değil mi?

Eşinizin ailesine gidilmiş, yardım edilmiş, hal hatır sorulmuş (yüksek ihtimal böyle olmuştur diye düşünüyorum) ama iş sizin aileye gelince aynısı yok. Bir gün ya alt tarafı bir gün, kalk git eşinin ailesinin de gönlünü yapıver. Orada, bu konuya karışıp kv'ye laf anlatmak eşinizin yapması gereken şeydi. 'Bakarız,' demek yerine daha kararlı bir duruş sergileyebilirdi.

Açıkçası ailelerden biri sorun yaratıyorsa ya hiç gitmemek ya da herkesin kendi ailesine gitmesi taraftarıyım ama yapılan plan da, sonradan bozulmamalı böyle anlarda. Ve söylemeden geçemeyeceğim; böyle bencilce tavırlar yaptıktan sonra sırnaşıp duran insanlara aşırı tilt oluyorum.

Yerinizde olsam gider orada burada bol bol gezer, yer içer ve story atardım. Çatlasınlar diye. Eşiniz de belki hatasını anlar. O 10 geziyorsa ben 20 gezerdim. Birde aynı anda memlekete gitmeyin. O tam gitmek için hazırlanınca ben gelmeyeceğim, arkadaşlarımla plan yaptım, sonra geleceğim deyin.

Normalde böyle şeyleri pek tavsiye etmek istemem ama sizin adam ben iyi olayım, o beni anlasın diyecek bir adam yok

Densizlik etmişler ancak bu saatten sonra yapacağın bir şey yok. Sen gitmen gereken kadar gitmiş, olman gereken zamanda orda olmuşsun. Buna rağmen bu tavrı gösteren insanlar değişmez. Bir kere bunu kabullen. Yapman gereken şey tam olarak onların yaptığı şey. Yani umursamamak. Bir kere şunu iyice anla :Hayatında olmak zorunda değiller. Dünya onların etrafında dönmüyor. Eşin bekar gibi kendi ailesinde sen de bekar gibi kendi ailende takıl ne var bunda. Bunu da dert etme. Şu an onlar kadar umursamaz olsaydın böylr bir derdin olmayacaktı. Sen ailende eğlen, gez dolaş gerçekten mutlu ol. Eşine de bunları hiç sorma. Sen sordukça kıymetli oluyorlar. Hiç karıştırma hiç sorma merak etme. Trip de atma. Sen eve geçince eşinle de çok mutlu ol. Yani bu olayların senin hayatını etkilenmesine izin vermenin sana hiçbir faydası yok bunu kabullen. Asla eşinle hayatına yansıtma. Burda çok büyük hata yapıyorsun. Sana bu saygısızlığı yapak insanların sen eşinle huzursuz olunca içten içe mutlu olduklarını bile düşünürüm ben. Bunu neden kendine yapıyorsun?

Böyle büyümemiş, sokakta kendini yetişkin koca adam sanan ama anasının dibinden ayrılamayan adamları ne yapmak gerekiyor bilmiyorum. O kadar iş güçle çalışıyorlar yine de bilinçlenmiyorlar.

İşiniz çok zor, bundan koca olmaz. Anca annesinin evine bulaşık süngeri olur.
Çok böyle kişi taniyorum.Erkegin ailesine çok gidilir.Diye yetiştiriliyorlar.

Yerinizde olsam gider orada burada bol bol gezer, yer içer ve story atardım. Çatlasınlar diye. Eşiniz de belki hatasını anlar. O 10 geziyorsa ben 20 gezerdim. Birde aynı anda memlekete gitmeyin. O tam gitmek için hazırlanınca ben gelmeyeceğim, arkadaşlarımla plan yaptım, sonra geleceğim deyin.

Normalde böyle şeyleri pek tavsiye etmek istemem ama sizin adam ben iyi olayım, o beni anlasın diyecek bir adam yok
Kadın boşanmak isterse gezip tozmasi sorun olmaz mı?

Kadın boşanmak isterse gezip tozmasi sorun olmaz mı?
Niye? Boşanmayı düşünen kadın evde oturup yaş mı tutmalı? Biri onu boşanma aşamasında çok geziyor, kesin bir haltlar yiyor diye mi suçlar? Gezmenin şartı ve durumu mu var? Böyle üzüleceğine İstediği gibi gezsin dolaşsın . Adam fellik fellik geziyor

Yaşınız kaç ?
Bu tarz evlilikler kadına çocuğu erteletiyor.
Anne olmak isteyen kadının zamanını çalıyor.
Eşinizle netlestirin bazı şeyleri.
Tam olarak beklentilerinizi vs soyleyin.
Çocuk olunca dönmek zor.

Back
X