Ablacım Almanya'da yaşam daha kolay, maddi olarak çocuğa yetişmek daha kolay. Türkiye'de bebek bezi bile ufak bir servet.
Haydi maddiyatı falan da geçtim, babasız doğan çocukların psikolojilerini biliyor muyuz? Hepsi çok psikolojik sağlıklı mı? Gelişim ve sağlık için baba figürü de gerekli, anne figürü de böyle bir gerçeği yok sayamazsınız asla. Baba da pek güzel bir kavram ama olmasa da olur gibi bir şey iddia edemezsiniz, doğru değil çünkü.
Her babası olan çocukların piskolojileri çok sağlammış gibi göstermeyelim lütfen.
Pedagog, Piskologlar hep anne-babası sağ, evli çocuklar ile dolu.
Ayrica çocuğun babası zaten sağ.
Evin içinde olması gerekmiyor babalık yapması için
Ha o adamdan nasıl bir baba olur, evde veya değil, o zaten belli.
Çocuk yetiştirmek dünyanın heryerinde zordur. Maddi manevi büyük sorumluluk ve yük getiriyor bunda tartışılacak birşey yok.
Konu sahibi maddi olarak sıkıntıda olmadiğini defalarca belirti.
Bebek bezi Almanyada da öyle çok ucuz değil ayrıca.
Ama zaten konu buda değil. Benim burda belirtmek istediğim, bir kadın çocuğuna babasızda bakabilir büyütebilir. Çok kolay olmadiğini biliyorum. Ama her firsatda kendi ayaklarının üstünde dur kimseye muhtaç olma dediğimiz kadınlara böyle bir durumda kocasız çocuğa nasıl bakacaksın demekte ilginç. En ufak birşeyde kocanı boşa çocuğunu bahane etme diye akıl verebiliyor burdaki kadınlar. Şimdi neden kocasız çocuğu nasıl bakacaksın diyorlar, nasıl bir tezatlıktır bu. Yani adam kötü çıktı diye kadın yıllarca istediği bir bebekten neden vazgeçsin.
Keşke her çocuk anne babası ile mutlu Aile içinde büyüyebilse, bunu herkes ister. Ama olmayınca olmuyor işte.
İlerde keşke beni doğurmasaydın derse demiş bazıları veya baba görünce boynu bükülse falan filan. Kimin yarına garantisi var ki. Bugün var ama yarın da varmı herkesin babası/annesi/eşi falan. Nerden bilebiliriz. Varsayımlar ile hayat devam etmez. Keşke beni doğurmasaydını anne babası birlikte olan çocuklarda diyebiliyor yeri gelince. Babasızlıkla ilgisi yok bunun.