Eşime artık eskisi gibi davranamıyorum.

bitgindls

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2021
42
48
3
29
Merhaba hanımlar. Yorum yaparsanız çok sevinirim. Eşimle önceden daha doğrusu son üç aydır aşırı tartıştık. Beni görmezden gelmesi, başkalarına benden daha fazla değer vermesi, bir karar alınacaksa ilk önce annesinin onay vermesi gerekliliği… Boşanalım dedim ama beni ikna etti. Şimdi üste yaptıklarını yapmamaya çalışıyor ama ben o cümleleri, ezilmişliklerimi unutup ona iyi davranamıyorum. Bir gün de güler yüzle karşıla diyor ama yapamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Ne zamandan beri evlisiniz?? Yaşınız genç galiba. Bu söyledikleriniz çok önemli şeyler mutlaka ama evlilik bir ömür sürüyor, ve maalesef daha birçok şeyi yutmak Zorunda kalabilirsiniz. Ben böyle durumlarda bakarım düzelme çabası varsa devam derim, kendim de çaba gösteririm. Yaşı ilerleyince anlayacak bazı şeyleri. Siz de anlatmak için çeşitli yollar denemek durumunda kalabilirsiniz

Ne zamandan beri evlisiniz?? Yaşınız genç galiba. Bu söyledikleriniz çok önemli şeyler mutlaka ama evlilik bir ömür sürüyor, ve maalesef daha birçok şeyi yutmak Zorunda kalabilirsiniz. Ben böyle durumlarda bakarım düzelme çabası varsa devam derim, kendim de çaba gösteririm. Yaşı ilerleyince anlayacak bazı şeyleri. Siz de anlatmak için çeşitli yollar denemek durumunda kalabilirsiniz
Bir yıllık evliyiz. Ben 31 o 32 yaşında. İnşallah düzelir. Farkındayım ben de onu bunaltıyorum ama nedeni yaptıkları. Hazmedemiyorum.

Bir yıllık evliyiz. Ben 31 o 32 yaşında. İnşallah düzelir. Farkındayım ben de onu bunaltıyorum ama nedeni yaptıkları. Hazmedemiyorum.
Genç sayılmazsınız. Ben yirmilerdesiniz sanmıştım. Ona dört duvar arasında sizinle yaşadığını, başkalarını önünüze koyuyorsa eve onları alıp getirmesini söyleyin. Bu kafa benim eşimde de vardı, zamanla düzeldi. Tabii benim göZümde küçüldü, ona güvenim aZaldı ama işte çaba gösterdiği için devam ettik

Son düzenleme:
Yerinizde olsam kendisine derdimi anlatırım. Kırgın olduğumu söylerim. Biraz zaman isterim.

Zaman içinde kendisinin olumlu değişimine odaklanıp geçmişi unutmaya çalışırım.

Düzeltmenin yollarını ararım.

Bu süreçte size destek olup anlayış göstermesi sizi yumuşatacaktır diye düşünüyorum.

Evliliğini daha çok yeni.
Bazı dış etkenlere ilk sene özellikle yenik düşülebiliyor. Çok fazla seçenek yok.
Eğer eşiniz gerçekten yaptığı yanlışı anladıysa ve düzeltiyorsa siz de çabalayın. Hislerinizi de anlatın ama unutamadım belki ben de sıkıntı vardı ama destek bekliyorum senden ne olur diyebilirsiniz.
Yok ben yapı olarak unutmam, kinci birisiyim diyorsanız da sürekli ısıtıp ısıtıp aynı olayları yuvanızda sunmayın. Ayrılın.
Bence terapi, doğru aklı başında insanlarla dert paylaşmak, onların çözüm önerilerini dinlemek evliliğinize yardımcı olur ama.

Adam da yaptıklarını yapmamaya çalışıyormuş,bence biraz zamana bırakın. Bu,onun içinde kolay değil bence. İnsan ha deyince degisemiyor. Sürekli geçmişi irdeleyecekseniz de sürüklemenin manasi yok,bosanin,kimse sizi zorla tutamaz

Merhaba hanımlar. Yorum yaparsanız çok sevinirim. Eşimle önceden daha doğrusu son üç aydır aşırı tartıştık. Beni görmezden gelmesi, başkalarına benden daha fazla değer vermesi, bir karar alınacaksa ilk önce annesinin onay vermesi gerekliliği… Boşanalım dedim ama beni ikna etti. Şimdi üste yaptıklarını yapmamaya çalışıyor ama ben o cümleleri, ezilmişliklerimi unutup ona iyi davranamıyorum. Bir gün de güler yüzle karşıla diyor ama yapamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Affettiniz ve bir şans verdiyseniz bi zahmet adamın yüzüne güleceksiniz. Ha yan çizer, o zaman gülmezsiniz.

bunun bi ortası yok. bu şekilde evlilik sağlıklı bir şekilde sürdürülemez.
yürütmek istiyorsan ya eşini karşına alıp zaman isteyip sen de çabalayacaksın ya da kendi kendine çözemiyorsan psikolojik destek alacaksın.
yürütmek istemiyorsan da çok uzatmadan yolları ayıracaksınız.
ama şahsi fikrim adam geçmişte ne kadar öküz olursa olsun seni kaybetmemek için hatasını fark etmiş ve kendini düzeltmek için çaba sarf ederken hala karşısında bir duvar görmesi hoş değil. dediğim gibi sen de verdiğin şans karşısında çabalamalısın, ya da içinden gelmiyorsa boşan ve uzatma.. bu kadar basit.

Birlikte aile terapistine gitmenizi öneriyorum.

Sonuçta evliliğiniz çok yeni ve ağır bir geçiş dönemi atlatmışsınız. Elbette iyilşemesi daha uzun süren yaralarınız olacak.

Nasıl kolunuzu kırdığınızda kemik kaynadı diye ertesi gün özgürce kullanamıyorsanız, fizik tedavi gerekiyorsa bu da öyle.

İyi bir terapist iletişiminizi artırır, kararlar alırken takım olarak davranmanızı sağlar.

Aile/çift terapilerini araştırırken kaliteden ödün vermeyin, iyice araştırıp gidin. Güzel sonuçlar alan çiftler tanıyorum.

Back
X