- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
sorun sadece senin namaz kılmaman mı? Acaba aranızda daha baska sorunlarda geçmiş olabilir mi? Yorumların hepsini okumadım ama şunu söylemek istiyorum. Kimi arkadaslar "dinde zorlama yoktur " yada "baskı kurandada günahtır" gibi şeyler yazmış.öncelikle sunu düzeltmek istiyorum. Dinde zorlama yoktur evet ama o müslüman olmayanlar için.. Müslüman insan tabiki dinin gereklerini yerine getirmek zorundadır.. Ama eşin bunu cok asırı baskıyla yaptıgı için sende ters tepiyor.. Buda dogru bi yaklasım değil.. çünkü ne kadar diretirse biliyorum ki, sende kılmamak için o kadar üsteleyeceksin..
Mektuba gelince, eger yüzyüze konustugunuzda birşey değişmiyorsa mektubu ona vermelisin. Seninde üzgün oldugunu bilsin.. Ama sevgim bitecek gibi laflar yazmasaydın keske... Daha yumusak bir dil ve dini kavramlarla onu yola getirebilirsin gibime geliyor.. Anladıgım kadarıyla eşin namaz için bu kadar tepkiliyse dine önem veren biri.. Ve sen onu ayet ve hadislerle yola getirebilirsin bence...
Sonuc olarak; çok dini içerikli bir yazı oldu ama bende görüşlerimi bu acıdan bildirmek isterim.. :) inşaallah eşinle arandaki sogukluk gecer...
Sorun sadece senin namaz kılmaman mı? acaba aranızda daha baska sorunlarda geçmiş olabilir mi? yorumların hepsini okumadım ama şunu söylemek istiyorum. kimi arkadaslar "dinde zorlama yoktur " yada "baskı kurandada günahtır" gibi şeyler yazmış.Öncelikle sunu düzeltmek istiyorum. Dinde zorlama yoktur evet ama o müslüman olmayanlar için.. Müslüman insan tabiki dinin gereklerini yerine getirmek zorundadır.. Ama eşin bunu cok asırı baskıyla yaptıgı için sende ters tepiyor.. Buda dogru bi yaklasım değil.. Çünkü ne kadar diretirse biliyorum ki, sende kılmamak için o kadar üsteleyeceksin..
mektuba gelince, eger yüzyüze konustugunuzda birşey değişmiyorsa mektubu ona vermelisin. seninde üzgün oldugunu bilsin.. ama sevgim bitecek gibi laflar yazmasaydın keske... daha yumusak bir dil ve dini kavramlarla onu yola getirebilirsin gibime geliyor.. anladıgım kadarıyla eşin namaz için bu kadar tepkiliyse dine önem veren biri.. ve sen onu ayet ve hadislerle yola getirebilirsin bence...
sonuc olarak; çok dini içerikli bir yazı oldu ama bende görüşlerimi bu acıdan bildirmek isterim.. :) inşaallah eşinle arandaki sogukluk gecer...
evde bir kişi namaz kılıyorsa ve evdekileri namaz kılmaya teşvik etmiyorsa eğer onun namazıda olmazdinde zorlama yoktur ! Bu müslüman olmayanlar içinmi geçerli ?
Bunumu savunuyorsun..
Peki sence dinde zorlama varmıdır ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?