• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime bunu nasıl söylemeliyim?

Benim derdim hızmet etmek değil. Hizmetten kaçmıyorum ben. Elime yapışmaz neticede ve kendısını gercekten cok sevıyorum bana hıcbır yuku yok. Sabah erken kalkmasına ragmen yatagını bıle toplar. Ama ben gece mutfaga gıdemıyorum. Lavaboya gıderken sobeleme oynuyorum sankı evın ıcınde. Sureklı adrenalın. Aksam 8den sonra ya odama tıkılı kalacagım ıstedıgım sekılde yatmak ıstedıgım gıbı pıjamamı cekmek ıstıyorsam ya da sarıp sarmalanıp oturacagım onlarda tebdıl-ı mekan ıstıyosam.

şeffaflık bence de ıyıdır. Ama bu husus hassas bana gore.

Giyecegin bir etek takacagin bir tulbent amma sıkıntı gibi anlatiyosun ya. Sen evde bos oturmaktan kendine problem ariyosun. Ise falan girsene calis bence

sorun eşinde, hadi abicim sonra yine gelirsin demesi lazım.
bi de görümce de sendeymiş geçen hafta.
bu iş böyle olmaz bi rahat bıraksınlar 2 aylık evlilikte zırt pırt gelmemeleri lazım.

ayyy cnm bir kardeşe nasıl denirki o. nasıl söylenir. hadi abicim sonra gelirsin die. bunun kırmadan anlatması olurmuki çok zor

konu sahibide sonuna kadar haklı. bana göre abi kızkardeşe söylücek oda yeni evlilerin yanında kalma bize gel sicek.
BU İŞİ GÖRÜMCE ÇÖZER

Kizlar mumkun oldugunca kisa yazmaya calisacagim.

Hatirlayan bazi arkadaslar olacaktir bu pazartesi gunu dusuk yaptim ben. Kanamalarim hala devam ediyor. Surekli yatip dinlenmem gerekiyor.

Ote yandan gorumcem tatile gitti gectigimiz hafta ve bugun geldi evine. Kucuk kaynim ( 18 yaş) gorumcemle birlikte kaliyor. Gorumcem tatile gittiginde kaynim calistigi icin bizde kaliyor. Fakat ben oldukca bunaldim. Yasadigim sikintili olay beni fazlasiyla yipratti.

Tesetturluyum. Aksamlari evimde istedigim gibi oturamiyorum yatamiyorum. Yatsam da yatakodasinda tikili kaliyorum gece mutfaga gitmem gerekse gidemiyorum giyinip kuşanmadan. Yemek yapamiyorum. Esim yemek aramaz sagolsun ama kaynimnolunca sancilar ve kanamalar esliginde biseyler yapmaya calisiyorum.

Sagolsun kaynim da pek bir rahat. Hic ablam geldi gideyim demiyor. Kendisini seviyorum cok iyi cok cici bi delikanli ve dusuk yaptigimi bilmiyor ama ben gercekten bunaldim.

Ve dusuk disinda vurgulamak istedigim baska onemli nokta da henuz iki aylik evliyim ben.

Ablasi yokken evinde kalabilirdi ama kalmadi.

Gorumcemi aradim ben dusuk yaptim kardesinle de ilgilenemiyorum diyemiyorum da durumumu kusura bakmasin sen bil istedim diyerek ima etmeye calistim ama yok.

Bu hafta sonu da gitmezse nasil esime ima etmeliyim artik gitmesi gerektigini ? Nasil bir uslup kullanmaliyim?
Ne demeliyim?

Hamileligim sikintili gecti kanamali sancili. Esimle dr uzak kalmak zorunda kaldik. Simdi duzelmek uzereyken esimle ilgilenmek istiyorum artik. Evimde baska bir erkek varken rahat olabilecegimi sanmiyorum bu hususta da.

Lutfen bana yardimci olun. Fikirlerinize ihtiyacim var.
öncelikle çok geçmiş olsun ...inşallah sağlıklı sıhhatli bir bebeğin olur alırsın kucağına...öncelikle kimse müneccim değil senin halinden anlamaz...eşin bile anlamaz...ama senin bunu söylemen lazım....eşine söyle ayıp değil ya...o kardeşiyle konuşur...bende senin gibi konuşmazdım...hep karşımdakinin kendiliğinden ,halden anlamasını beklerdim...ama anlamıyorlar..illaki konuşacaksın...konuşamam diyorsanda böyle devam eder...

esinizin aslinda kendi dusunmesi gerekiyor bunu.. dusunmuyorsa da gormuyor mu sancili oldgnuzu..
sakince konusun sancilarinizin oldugunu halsiz dustugunuzu ve bu sekilde kendinizi rahatsiz hissettiginizi anlatin sizi anlayacaktir bence..
sorunun kardesinin sizde kalmasinda olmadigini bunun gecici bir sure oldugunu belirtirsenin problem cikmaz.
esinizle seninle bu skntili donem sonunda biraz basbasa kalmak bana da iyi gelecek derseniz dha kolay yumusayacagini dusunuyorum..

Giyecegin bir etek takacagin bir tulbent amma sıkıntı gibi anlatiyosun ya. Sen evde bos oturmaktan kendine problem ariyosun. Ise falan girsene calis bence

İçinde bulunduğum durum, yaşadıklarım ve yaşıyor olduklarım, sıcak hava... inanın kolay gibi görünse de hiç değil öyle bir etek bir basortu gıymek, gecırmek...
Boş oturduğum kanısına nerden vardınız. öğretmenim de ben.

Herneyse efendım tesekkur ederım tekrar yorumlarınız ıcın.

ayyy cnm bir kardeşe nasıl denirki o. nasıl söylenir. hadi abicim sonra gelirsin die. bunun kırmadan anlatması olurmuki çok zor

konu sahibide sonuna kadar haklı. bana göre abi kızkardeşe söylücek oda yeni evlilerin yanında kalma bize gel sicek.
BU İŞİ GÖRÜMCE ÇÖZER

Görümcem anlayışlı biridir aslında. Ben demeden kardeşini çağıracagını umuyorum.

öncelikle çok geçmiş olsun ...inşallah sağlıklı sıhhatli bir bebeğin olur alırsın kucağına...öncelikle kimse müneccim değil senin halinden anlamaz...eşin bile anlamaz...ama senin bunu söylemen lazım....eşine söyle ayıp değil ya...o kardeşiyle konuşur...bende senin gibi konuşmazdım...hep karşımdakinin kendiliğinden ,halden anlamasını beklerdim...ama anlamıyorlar..illaki konuşacaksın...konuşamam diyorsanda böyle devam eder...

Allah razı olsun inşallah. Gerçekten beni eşekten düşen anlar diyorlar ya gercekten oyle. Sanırım benım sorunum tam da senın dedıgın gıbı. Anlaşılmayı beklemek...

esinizin aslinda kendi dusunmesi gerekiyor bunu.. dusunmuyorsa da gormuyor mu sancili oldgnuzu..
sakince konusun sancilarinizin oldugunu halsiz dustugunuzu ve bu sekilde kendinizi rahatsiz hissettiginizi anlatin sizi anlayacaktir bence..
sorunun kardesinin sizde kalmasinda olmadigini bunun gecici bir sure oldugunu belirtirsenin problem cikmaz.
esinizle seninle bu skntili donem sonunda biraz basbasa kalmak bana da iyi gelecek derseniz dha kolay yumusayacagini dusunuyorum..

Görüyor ama kardeşi engel değil ona göre. Belki de eşimde nasılsa haftasonu gider diye düşündüğünden anlamazlıktan gelıyordur benı...

İçinde bulunduğum durum, yaşadıklarım ve yaşıyor olduklarım, sıcak hava... inanın kolay gibi görünse de hiç değil öyle bir etek bir basortu gıymek, gecırmek...
Boş oturduğum kanısına nerden vardınız. öğretmenim de ben.

Herneyse efendım tesekkur ederım tekrar yorumlarınız ıcın.

Görümcem anlayışlı biridir aslında. Ben demeden kardeşini çağıracagını umuyorum.

Allah razı olsun inşallah. Gerçekten beni eşekten düşen anlar diyorlar ya gercekten oyle. Sanırım benım sorunum tam da senın dedıgın gıbı. Anlaşılmayı beklemek...

Görüyor ama kardeşi engel değil ona göre. Belki de eşimde nasılsa haftasonu gider diye düşündüğünden anlamazlıktan gelıyordur benı...
işte canım öyle düşünmüşte böyle uygun görmüşle olmuyor... sen diyorsunki ben susadım fakat ben su istemeden biri benim susadığımı anlasın ,bana su getirsin...hele konu erkeklerse hayal kuruyorsun...onlara neyi nezamn yapacağını ne istediğini söylemzsen aklıllarına gelmez ...onlar öyle kadınlar gibi ince düşünceli değiller -istisnalar kaideyi bozmaz-sen sustuğun için bu durumdan sıkıntılı değilsin gibi duruyorsun...problem yapmadığın ve sesini çıkarmadığın için kimse durup dururken bu kadını bunaltıyormuyum rahat edemiyormu yoksa benim yüzümden diye düşünüp harekete geçmez...konuş gerçekten bunu değil hayatındaki her konuyla ilgili konuş... sustukça sormazlar düşünmezler... kötü oldukları için değil gerek olmadığı için...

bende böyle şeyler yaşadığım için söylüyorum...hem onların rhatını bozmayım hem beni düşünsünler olmuyor...

ben de annenize katılıyorum ses etmeyin bakalım nolucak
belki görümceniz çağıracak. siz söylerseniz görümceye abes olur yanlış anlaşılırsınır her halukarda bence

:KK43: Annemle konustum. Asla bırsey soyleme. Sıkılıp gıtmesını bekle. Eşinle aranı bozarsın birşey dersen diyor. Kırılırsa ya da alınırsa nasıl baslarsa oyle gıder derler boyle devam eder dedı. Ee bu rahatlıga alıstırırsam hadı sımdı gıder sonrakı hafta abımde kalacagım bu hafta dıye gelır yerlesır ne olacak o zaman dedım. Eee o nların kulturlerı oyle yapacak bırsey yok dedı. Bunu kabul edecek kadar eskı bır evlılıgım yok dedım. Bılmıyorum ya ben mı abartıyorum. Daha dun geldı ablası. Gelır gelmez gıtsın kardesın anlamına gelen konusmalar yapmam daha uzucu olur sankı. bıraz daha beklesem mı.
hayır güzelim "biraz"ın sonu yok ki,şimdi tam zamanı

Senin bunu söylemen e ne gerek varki? Kocan hiç mi farkında değil. Öyle kızıyorum ki bu olaya aynı şey basima geldi biraz sabret tim baktım anlamıyorlar onlara köle olmayı bıraktım. Anladılar mi Hayır.

bencede eşinle açıkça konuş daha 2 aylık evlisin taptaze. başına böyle birşeyde gelmiş. kaynın gitmeli başka sebebe gerek yok ki orda olması anormal bence

10sayfayı da okudum:)
Aklıma şu geldi
Kendi kardeşim 3gün falan bizde kaldı sigaraya başlamış
Bizim evrede yasak tabii ki kardeşimde balkona çoraplarıyla çıkıp içip geri giriyordu içeri..
Kardeşim gidince eşim bana açık açık söylemişti gelecekse dikkat etsin o pis çorabıyla seccadeye bastı ben. NAsıl. Namaz kılacağım sigarayı balkon dada içmesin komşular görüyor. Evin manevi huzurunu kaçırıyor demişti...
Haklıydı.. Ben de asla balkon bile olsa sigaraya karşıyım... Çorapla çıktığını görsem uyarırdım kardeşimi ama görmedim...kardeşimi çok seviyorum eşim bana bu şekilde annem yengem dayım içinde söylemişti onlarda sigara içtiler.. Haklı.. Ama o uyarı bile beni ne kadar çok üzmüştü sesimi kesmişti resmen kalbime bıçak gibi girdi... Haklı olduğu için savunamadım şimdi dese annem biz geliyoruz dese inan kalbim ağırlaşar acaba neler olacak diye...
Bence eşine pat pat konuşma yavaş yavaş anlat mahremiyetten gir konuya...
Ama bi yandanda akşam geliyor evde başbaşa kalmıyorsunuz k.biraderinle.. O yüzden sorunda etmeye gerek yok 2aylık evlilere yapılan bu terbiyizlik onlarda kalsın boşver sabır et biraz daha...

Son düzenleme:
sorunu nasıl çözeceğini inanın bilmiyorum ama üslubunuza hayran kaldım doğrusu.ne kadar nazik ve içtensiniz...yalnız aynı nezaketi eşiniz size göstermiyor gibi ....hayırlısı olsun

Tam da az önce yaşanan bir durum. Eşim söyledi kv ve kp şehir dışına çıkacaklarmış 1 günlüğüne akşam da onlara gidecektik haliyle akşam gitmiyoruz. Bende eşime dedim ki akşam sahile gidelim yürüyüş yaparız, akşam abim bize gelecek annemler yok ya dedi :KK57: Şimdi söz konusu olan abi 30 yaşında bir adam 1 gece tek başına kalamaz mı ayrıca normalde de zaten haftasonları sabah kadar gezer tozar eve sabah uğrar. Ama bugün evde durası geldi sanırım :KK14:

Back
X