• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime Cok Kırgınım

Ruhum Buruk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
4.695
11.324
208
37
Hamimlar esimle sacma sapan bir sey icin kavga ettik.Ben haksizdim orucun etkisiyle sacma sapan ön yargida bulundum.O gun küs kaldık.Ertesi gün suratlarımız asık konuşma durumumuz oldu baktim bagirip duruyor.Bende konuşmayı bile bilmiyorsun be dedim.Bagirip durdugu için komsular duyar diye.Bana sen mi bana böyle diyorsun kekeme dedi.Her sey durdu sanki o an.O da sustu bende aglaya aglaya bagira bagira ben her zaman kekelemiyorum ben bu durumdan cok utanıyorum.Git kendine akici konusan birini bul gittt gözüm görmesin seni bana sakin yaklasma dedim.Ne yapacağını sasirdi ve gitti.Evet kekeliyorum ama her zaman degil cok sinirlendigimde heyecanlandigimda abuk zubuk zamanlarda birden ortaya çıkıyor.Doktorun dedigini bile biliyor kekeme degilsin yaşadığım ama hatirlamadigim bir sey sebep olmus.Ama bana bunu nasil söyler bu nasil insanlik eşimi cok seviyorum ama yüzünü görmek istemiyorum abartiyor muyum bilmiyorum ama durup durup ağlıyorum.

Hamimlar esimle sacma sapan bir sey icin kavga ettik.Ben haksizdim orucun etkisiyle sacma sapan ön yargida bulundum.O gun küs kaldık.Ertesi gün suratlarımız asık konuşma durumumuz oldu baktim bagirip duruyor.Bende konuşmayı bile bilmiyorsun be dedim.Bagirip durdugu için komsular duyar diye.Bana sen mi bana böyle diyorsun kekeme dedi.Her sey durdu sanki o an.O da sustu bende aglaya aglaya bagira bagira ben her zaman kekelemiyorum ben bu durumdan cok utanıyorum.Git kendine akici konusan birini bul gittt gözüm görmesin seni bana sakin yaklasma dedim.Ne yapacağını sasirdi ve gitti.Evet kekeliyorum ama her zaman degil cok sinirlendigimde heyecanlandigimda abuk zubuk zamanlarda birden ortaya çıkıyor.Doktorun dedigini bile biliyor kekeme degilsin yaşadığım ama hatirlamadigim bir sey sebep olmus.Ama bana bunu nasil söyler bu nasil insanlik eşimi cok seviyorum ama yüzünü görmek istemiyorum abartiyor muyum bilmiyorum ama durup durup ağlıyorum.
Tartışırken böyle yerlerden vurulmak gerçekten çok can yakıcı olmalı bence abartmıyorsunuz

Eşininin lafı hiç hoş olmamış gerçekten ama kendin diyorsun ben başlattım diye bu günlerde daha sakin daha dikkatli olmak lazım herkes fazlasıyla gergin kavgalar tartışmalar da tuzu biberi

Çok üzüldüm, çok ayıp etmiş. Insan eşine değil kimseye böyle bir sey dememeli. Insanın elinde olmayan şeyler için aşağılanması veya dalga geçilmesi her zaman çok rahatsiz eder beni. Aşırı soğurum bu tip insanlardan.
Seni çok iyi anlıyorum ama ne tavsiye etsem bilemedim

Eşiniz çok ayıp etmiş.
Ama önceki olayda haksız olduğunuzu biliyordunuz madem, durumu düzeltmek için bir şey yaptınız mı? Yoksa hiçbir şey yapmadığınız için eşinizin içinde olay gittikçe büyüdü mü acaba? Madem ertesi gün bağırarak konuşuyordu, neden "dur bir sakinleşelim, dünkü olay yüzünden kızgınsın, özür dilerim" diyemediniz mesela? Bunun yerine "konuşmayı bile bilmiyorsun" diyerek, zaten suçluyken, bir de hakaret etmişsiniz.
Tamam şuan çok kırgınsınız, kim olsa kırılır, eşinizin de ağzının ayarı yokmuş belli. Canınızı en çok nereden yakacağını biildiği için bunu kullanmış. Bunun için ne kadar özür dilse az. Tamam ama bu sizi haklı yapmıyor. Hala çok haksızsınız. Sevdiğiniz adama bu kadar hoyratça davranırken, onun size ince, düşünceli davranmasını bekleyemezsiniz.
Şimdi biraz sakinleşin, sonra güzelce ve sakince konuşun. Adam da gurur duymuyordur zaten yediği halttan.

Sizin hassas noktanız olduğu için çok üzülmüşsünüz anlıyorum ama durumdan bağımsız ikinizde haksızsınız. Madem ilk olarak hata sizdeydi iftardan sonra gidip gönlünü alsaydınız karşılıklı surat asıp olayı tırmandırmak yerine.

Her ne kadar siz baslatip haksiz olsaniz da esinizin yaptigi cok ayip ve terbiyesizlik.
Ben olsam ben de cok kirilirdim.bagir cagir ama insanin kendisini kusur gordugu uzuldugu bir durum ile vurma. cok agir gercekten haklisiniz.
Ama bence bunda utanacak bir sey yok benim babam da kekeler cogu zaman.kizimin ogretmeni var o da kekeliyor ama o kadar tatli bir insan ki hic kusurmus gibi gelmiyor gozume ki herkes boyle dusunuyordur.
Siz de asla oyle gormeyin kendinizle barisik olun ki belki duzelir bile bu durum normalmis gibi davraninca.

Bunu yüzüne vuracak kadar büyük bir konu olmadığına eminim.
Hoş hiçbir konu bunu söyletecek akdar büyük değildir.

Eşiniz çok ayıp etmiş.
Ama önceki olayda haksız olduğunuzu biliyordunuz madem, durumu düzeltmek için bir şey yaptınız mı? Yoksa hiçbir şey yapmadığınız için eşinizin içinde olay gittikçe büyüdü mü acaba? Madem ertesi gün bağırarak konuşuyordu, neden "dur bir sakinleşelim, dünkü olay yüzünden kızgınsın, özür dilerim" diyemediniz mesela? Bunun yerine "konuşmayı bile bilmiyorsun" diyerek, zaten suçluyken, bir de hakaret etmişsiniz.
Tamam şuan çok kırgınsınız, kim olsa kırılır, eşinizin de ağzının ayarı yokmuş belli. Canınızı en çok nereden yakacağını biildiği için bunu kullanmış. Bunun için ne kadar özür dilse az. Tamam ama bu sizi haklı yapmıyor. Hala çok haksızsınız. Sevdiğiniz adama bu kadar hoyratça davranırken, onun size ince, düşünceli davranmasını bekleyemezsiniz.
Şimdi biraz sakinleşin, sonra güzelce ve sakince konuşun. Adam da gurur duymuyordur zaten yediği halttan.
Ben orucun etkisiyle davranisimdan özur diledim.Sonrasinda konusmaya devam ederken bagira bagira konustugu icin tepki gösterdim.Yeni tasindik eve millet ne der diye düşündüm.Ve bir anda oyle söyledi.Bilmiyorum haksizdim ama beni en cok yaraliyan seyden vurması bilmıyorum cikip gitmek istiyorum onuda yapamiom utanıyorum ama elimde degil ve her zaman degil pek kisi bilmez bu durumumu

Bana sen mi bana böyle diyorsun kekeme dedi
İnsanın eksiği başa kalkılmaz çok ayıp.Ama bu şekilde konu havada kaliyor.Nasıl bir önyargıda bulundunuz? Bu lafı işitecek kadar sizde onun canını yakmış olabilir misiniz? Misilleme yapmış çünkü.Çok özel değilse yazın bence ona göre daha mantıklı yorum ve öneriler gelir o zaman.

Biraz bana çocukça bir kavga gibi geldi. Çocukça derken biz kardeşler eskiden kavga ederken hep birbirimize böyle laf sokardık. Sen beni mi yaraliyorsun, aha al ben sana bunu söylerim gibisi. Bence kavganın da bir adabı vardir. Benim sinirli bir yapım var kavga sırasında (genel olarak sakinim) ve onun için sinirli olduğum anda susarım bu yüzden. Ben karşı tarafı yaralarım diye haklı olduğum yerde bile sinirliyken susarım. Esiniz bunu daha öğrenememiş. Sen söylesin, böylesin diye kavga edilmez zaten. Tamamen iletişim sorunu. Bunu sakinlesince tekrar konusun ve duygularinizi dile getirin

size olan eleştirim şu olacak : orucu bahane edip huyunu soyunu değiştiren insanlara kızıyorum, oruç tutunca madem huyunuz bozuluyo , nefsinizi terbiye etme ibadetinde oruç tutuyorum ben bahanesiyle etrafınıza saldırıyosanız tutmayın bi anlamı kalmıyo çünkü.madem haksız olduğunuzun da farkındasınız arayı düzeltmek de sizin elinizdeydi küs devam edip surat asıp oturmayı tercih etmişsiniz.eşinize gelecek olursam, kavga sırasında sinirle ağızdan bişeyler çıkabilir üste çıkmak için ancak bel altı vurulmaz.bel altı vuran insanı o lafını yutana kadar affetmem ama ağlayıp zırlayıp kendime eziyet de etmem.bel altı vuranın kendi ayıbıdır kendi terbiyesizliğidir.ayıptır.ama ben niye kendimi parçalıyım bi laf için.

İnsanın eksiği başa kalkılmaz çok ayıp.Ama bu şekilde konu havada kaliyor.Nasıl bir önyargıda bulundunuz? Bu lafı işitecek kadar sizde onun canını yakmış olabilir misiniz? Misilleme yapmış çünkü.Çok özel değilse yazın bence ona göre daha mantıklı yorum ve öneriler gelir o zaman.
Esim kuslarla uğraşıo istemediğim halde kus bakıyor.Adam 3 gunde karardi.Ramazanin birinci günü arkadasiyla abisiyle semaver yakmislar haberim yok ben caliso biliodum.Kavga ettigimiz gunde butun gun aramadı msj atmadi netini de acmadi.Paketim bitmişti.Bnde whatsapptan arayamadim.Msj yazdim tüm gun teraslarda kus peşinde kosuyorsun bıktım bıktım diye.Meger calisiomus ama netini acik tut dememe ragmen kapaliydi dedim ya oructum da girdik birbirimize

Back
X