Esime cok nazar degiyor kendi yakinlarindan

önceden inanmazdım öyle nazara göze ama kurban bayramında istanbula gidip dönmemle inanmaya başladım.daha toparlanamadık ne göz varmış kadında yav..

var canim nasil o uc harfliler var nasil seytan var nazarda var ben inanirim ben cok insan bilirim kend ailemdede var yuzune ay neguzel der icinden geberir gider kiskancliktan ben super insanim demiyorum ama ben herkezden uzak duruyorum

ben de bir daha görüşmeyi düşünmüyorum.kadın kapıdan girdi benim kanamam başladı var mı böyle bişey yaa:26 zaten bakışlarından acayip rahatsız olmuştum.ertesi gün apar topar evime döndüm ama daha normale dönemedik yani...

canim Allah dukkaniniza helal bol kazanclar versin...canim haklisin tabiki deseler hayirli olsun iyi olur...birde söyle dusun belki merak ettiler sordular bu tarz konusmalar ailede cok gercer...saka yollluda olsa bizlerdede olur...esime derler paralari ne yapiyon duvar kagidi yapacam der...bu kardeslerine takilir siz cift maasiniz falan...esiniz tutumluymus ne guzel...benim esimde firma acti sasiranlar oluyor...ama cok buyuk maliyete gerek yok....bir yer kiralaniyor bu kadar:26::26::26:

var canim nasil o uc harfliler var nasil seytan var nazarda var ben inanirim ben cok insan bilirim kend ailemdede var yuzune ay neguzel der icinden geberir gider kiskancliktan ben super insanim demiyorum ama ben herkezden uzak duruyorum
evet bu tur insanlarin oldugunu bende farkettim ben halbuki ici disi bir insanim....böyle olmak gerekmiyormu....

bu tarz seyler bende yasadim arkadaslar...sifali taslar varya bilimsel kanitlanmistir bu gercekler....turkuaz aldim takiyorum inanin acayip pozitif seyler oldu....

yok canim dun babasi kendi dedi bana diyorlar nerden buldu parayi bende dedim baba sendne alidgimizimi dusunuyorlar evet dedi dedim iyi oyle bilsinler babasi basta beni istemedi ama su an reyhanda reyhan tabi otekiler kuduruyor durustum ondan aklimdan icimden ne gecerse soylerim bende dedim masalllah demedimi baba aman herkezin kotulugu kendine degilmi en iyisi uzak durmak

sevgili reyhan;öncelikle dükkanınız hayırlı uğurlu olsun..hayırlısından helalinden kazancınız bol bereketli,kazandıklarınızı da hayırlı yerlere harcamak sizlere nasip olsun..

Gözdeğmesi (nazar) iki sebepten dolayı olur:
Biri,şiddetli düşmanlıktır.. Diğeri de,kişinin bir şeyi beğenip onu güzel bulmasıdır..

Nice kimse vardır ki,Allah ona bolca mal ve nimet vermiştir de bir hasedcinin nefsi o nimetlere takılmıştır.. Böylece o adamın malı bir felakete ve zarara uğramıştır..Yahut bütün malı ve mülkü yok olup gitmiştir..( Allah korusun )
Yine nice insanlar ve özellikle de bazı kadınlar vardır ki,Allah onlara son derece fiziki güzellik vermiştir de bir hasedcinin nefsi o güzelliklere takılmıştır..Böylece o güzele bir felaket,yahut bir hastalık,ya da benzeri bir musibet gelmiştir de uzman doktorlar onun tedavisinden aciz kalmışlardır.

Her şey Allah'ın takdiri ile olur..Şifayı verecek olan da bizzat Allah'ın kendisidir. O, bir şeyi sebep kılmıştır..
Nazar vardır ve bu Kur'an-ı Kerim'de Hz.Yusuf Aleyhisselam'ın kıssası anlatılırken Hz.Yakup Aleyhisselam'ın oğullarını Mısır'a gönderdiği vakit onların şehre girmeleri hakkında onlara şöyle tavsiyede bulunduğu zikredilmektedir:
"(Yakup) dedi: Oğullarım! (Şehre) hepiniz bir kapıdan girmeyin.ayrı ayrı kapılardan girin ki size (nazar değmesin.) Yine de Allah'ın takdir ettiği bir şeyi ben sizden gideremem. Hüküm ancak Allah'ındır..Ben ona güvenip dayandım.Tevekkül edenler de yalnız ona güvenip dayanmalıdırlar.

Hz.Yakup Aleyhisselam'ın böyle davranmasının sebebi şu idi: Çünkü Hz.Yakup Aleyhisselam,insanların, çocuklarına "nazar" etmelerinden korkuyordu. Zira onlar,çok güzel fiziki yapıya sahip idiler.

Yüce Allah, kulu ve Resulü Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimize hitaben şöyle buyurmaktadır:
"Doğrusu inkar edenler, Kur'an'ı duydukları vakit (sana olan düşmanlıklarından dolayı) neredeyse gözleri ile seni yere sereceklerdi! Hala da (senin için): Mutlaka o, delidir! Diyorlar.
Halbuki Kur'an, bütün alemler için bir öğütten başka bir şey değildir." (Kalem, 68/51-52)

nazar duası
ve in yekadüllezine keferu leyüzliküneke biebsarihim lemma semi-uz- zikra ve yekülüne innehü lemecnünün ve ma hüve illa zikrun lilalemine

bu dua yı bolca okuyun..ayrıca Fatiha Suresi.-Kafirun Suresi.-İhlas Suresi.-Felak Suresi.-Nas Suresi. ve Ayet-el Kürsi.de bolca okuyun bunlar nazara karşı korur Allah'ın izniyle..

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır; Allah'ın kaza ve kaderinden sonra benim ümmetimden ölenlerin çoğu göz değmesindendir.
nazar insanı mezara,deveyi kazana koyar. nice yiğitler vardır ki nazar onları mezara koymuştur.nice güçlü develer vardır ki nazar onları kazana koymuştur.

Peygamberimiz, nazar ile ilgili olarak, “Hoşa giden bir şeyi görünce, "Maşaallah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez.” buyurdu.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ''Sizden biri kendinde,malında veya kardeşinde hoşuna giden bir şey görürse dua etsin.Zira nazar haktır.''(Hadis-i Şerif)

kesinlikle nazar var deger yani,
ama bu oyle biseyki, bir anne kendi bebegine bile nazar edebiliyor bilerek veya bilmeyerek,
bunun icin kendimize dualar okuyarak korunabiliriz.
ve de birisini begendigimiz zaman masallah gibi kelimeler kullanirsak bizde baskasina etmemis oluruz.
nazarsiz gunler diliyorum.

cok sagol canim.cok guzel seyler yaziyor burda eline saglik.

evett dogru herkezee nazarsiz gunlerr canim

öncelikle hayırlı uğurlu olsun arkadaşım
bende inanırım nazara allah hepimizi korusun böyle şeylerden ama, başına gelen her kötü olayda kesin bilmem kimin nazarı değdi diyip insanların günahını alma bence, doğru olabilir de olmayabilir de.
bırak öyleyse zaten allah biliyo, sen güzel düşün bi aksilik oldu diye düşün sadece
daha önce hiç böyle bi işe kalkışmamış bi insan masrafları daha cok sanıp şaşırmış olabilir bunda bi kötü yan arama bence, illaki masumlar da demiyorum yanlış anlamazsın umarım

sagol arkadasimm.amin.her kotu olayda degil kocamda hissediyor insanlarin gozu degdini o dukkanda gelen gideni goruyor orasini ben bilemem ama malesefki toplum olarak boyle degilmiyiz cocuklara bise olsa nazar degdi falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…