eşime destek olmalımıyım kafam çok karışık

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.041
173
eşim işi konusunda sıkıntıları vardı ajans aracılığı ile çalışıyor ve galiba fesh edilicek.bizim ortak arkadaşımız var onun eşide servis işi yapıyor.şimdi bunu takmış kafasına bende servis alıcam nereye kadar böle çalışıcam diye 1 haftadır bi huzursuzluğu var.arkadaşı 1 ev parası biriktirmiş getirisi iyi dedi.arkadaşı çalışıyor ama ne hafta sonu var ne yaz tatili var eşide bu yüzden mutsuz.ev parasınıda ondan gizli biriktirmiş.eşimde bana söledi bende bi araba alıyım iş hazır gerekirse hafta sonu yaz zamanı çalışırım dedi.dün arkadaşına gittik konuştuk falan fakat bu işi yaptığında bağkura geçicek otomatikmen 4500 iş günü var ssk da çalışmayan birinin üzerine arabayı yapması gerek bu şekilde.ben de sabaha kadar uyumadım sıkıntıdan hatta sabah günaydın bile demeden ki farkında değilim dedimki valla bu iş bana pek akıllıca gelmedi dedim sanada günaydın dedi:))).aslında onun saçma sapan bi iş yapıcağını da zannetmiyorum bu konuda güvencim tam.araba 100 bin tl. kardeşi vericek bi kısmını geri kalanını kredi çekicek madem 100 bin tl çıkarıyosun ozaman ev alalım dedim.en azından kiradan kurtuluruz dedim.iş te kazanırsın evde ne kazanıcaksın 600 tl her ay kira vermezsin dedi iş olursa ayda 3000 bin alıcam ben diyo offf içim daraldı valla,bana destek olmuyorsun diyo ne yapıcamı şaşırdım önce sıcak bakmıştım taki ssk bağkur olayını duyana kadar

Son düzenleme:
bu kredının gerı odemesı olmayacakmı aylık 3000 lıra getırse ,
1 yılda 36 bın lıra yapar ama

Fesh edilme durumu var ama..

oda çıkartılmayı beklemeyim işim hazır olsun diyor.hatta dün bi ilan gördüm araç işi ile satılık yazıyordu.aradım adamla konuştum adam 25000 bin tl sıkışmış işim çok iyi dedi ayda 3000 getirisi var dedi hafta sonu yok özel iş olursa oralara gidiyorum dedi mantıklı geldi.ama arkadaşını yeri getiri olarak daha iyi bende emeklemeden yürüyüm istiyosun diye çıkıştım.

oda çıkartılmayı beklemeyim işim hazır olsun diyor.hatta dün bi ilan gördüm araç işi ile satılık yazıyordu.aradım adamla konuştum adam 25000 bin tl sıkışmış işim çok iyi dedi ayda 3000 getirisi var dedi hafta sonu yok özel iş olursa oralara gidiyorum dedi mantıklı geldi.ama arkadaşını yeri getiri olarak daha iyi bende emeklemeden yürüyüm istiyosun diye çıkıştım.

Eğer fesih hemen olmayacaksa, senesini doldurması için ikna etmen daha iyi olur..

hayatım edemiyorum işte çıkarılana kadar bekliycek ama arabayı hemen alıyım diyor şoför var 800 tl çalışıyor onuda devam ettiririm işten çıkınca ben devam ederim diyo.

Yani başka yerde çalışmaya devam edecek, kendi işini de çalışan yürütecek, ona şunu söyleyin : el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış :)

ben çoğu görüşün aksine destek olmandan yanayım ama şartları var bu işin yani şöyleki aylık giderlerinize,borcunuzun olup olmamasına,senin kazandığının tek başına size yetip yetmeyeceğine bakılması lazım ticaret büyük risk aylık eve giren rutin maaşa benzemez :50: bazı ay iş çok olur çok kazanır bazı ay cepten yer en kötü ihtimallere göre hareket etmelisiniz :34:
tabi destek ol derken güzel güzel izah et son kararı ona bırak sonra sen dedinde oldu demesin :34:

benm arkadaşımın eşi kamuda sözleşmeli minibüs aldı kızın dayısının üstüne yaptılar
servis çekti bir süre kamu saatleride uyuyordu
çok yoruldu hem iş hem servis şoföre verdi
eşin eğer iyi yerlerin servisini çekerse 3000 rahat kazanır
bence minibüs alsın 100bin hiç dokunmasın krediyle alsın az peşinat verip 2-3 senede minibüs taksitleri biter
hem geçinmiş hemde minibüs sahibi olursunuz minibüste kendi çalışsın şoföre vermesin
günde 2 yer 4 servis çeker 1'er saatten 4 saaat çalışır gerisi size kalır
haftasonu olmayan kamu dairelerinden birinin servisini çekse süper olur
destek ol eğer kendi çalışırsa güzel para var servisçilikte

benm arkadaşımın eşi kamuda sözleşmeli minibüs aldı kızın dayısının üstüne yaptılar
servis çekti bir süre kamu saatleride uyuyordu
çok yoruldu hem iş hem servis şoföre verdi
eşin eğer iyi yerlerin servisini çekerse 3000 rahat kazanır
bence minibüs alsın 100bin hiç dokunmasın krediyle alsın az peşinat verip 2-3 senede minibüs taksitleri biter
hem geçinmiş hemde minibüs sahibi olursunuz minibüste kendi çalışsın şoföre vermesin
günde 2 yer 4 servis çeker 1'er saatten 4 saaat çalışır gerisi size kalır
haftasonu olmayan kamu dairelerinden birinin servisini çekse süper olur
destek ol eğer kendi çalışırsa güzel para var servisçilikte

canım zaten şuan işi hazır araba arıyor hafta sonu yok işinde, şoförde hazır sigortasına da gerek yok şoförün adam gece ssk lı biyerde çalışıyor zaten.

Back
X