eşime hiç bir seyi söyleyemiyorum

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
merhaba arkadaşlar bugunlerde evliliğimin beni ne kadar değiştirdiğini farkettim.....
evlenmeden önce sosyal özgüveni son derece yerinde bi insandım ...
ama evlendikten sonra eşimin sayesinde kapıdan çıkarken bile 10 kere düşünen( acaba gitsem kocam bişi dermi yine mi tartışırız gibi..)
bi olay yaşasam örneğin anahtar kapının yüzünde kalmış bunu bile söylemeye cekinen.... ki dün akşam bu olayı yaşadım ... ve eşim kim geldi neden geldi die sorduğunda cvp veremedm israra karsı söyleyincede bir sürü tepki aldım ... nasıl insanmışım nasıl böle bi hata yaparmışım çok dikkatsizmişi vs...
sonra kapı calınca kapıyı acmıycakmışım eşim acmalıymış karsıda erkek varsa kendi için açtığını falan düşünürmüş...
eve bi erkek misafir gelse sürekli kendimi göstermeye calışıyormusum ... örneğin camlara sineklik yapılmaya geldi nasıl yapıyolar die bakmaya gitmiştim 2 dk kadar kaldım .
bunun gibi milyonlarca sayabilirim ....
yaNİ anlıyacagınız çok bunaldım ..... sürekli tepkili bir eşş.... asla korkmuyorum ama ne biliyim çok cekiniyorum kendi öz güvenimi tamamen yitirdim ... eşimle ise çok konuştum öle sey olmaz sacmalama bana güvenmiyormusun bak kaç yıl oldu yapma böle dedim ... ama nafile fikir zikir aynı .... birlikte oturmaya bile gidemiyoruz ... bayanlı ortamda oturmak istemiyormuş haremlik salamlık olsa gidermiş .... kaldı kii eşim gerek iş arkadaşları gerekse üniv. teden kız arkadaşlarıyla çok güzel sohbet edebilen bi insan .. yani bayanı erkeği yoktur normaL SARTLARDA ... AMA SÖZ KONUSU BEN OLUNDA TAM TERSİ Bİ İNSAN NE YAPMALIYIM NASIL Bİ YOL İZLEMELİYİM SİZCE

merhaba arkadaşlar bugunlerde evliliğimin beni ne kadar değiştirdiğini farkettim.....
evlenmeden önce sosyal özgüveni son derece yerinde bi insandım ...
ama evlendikten sonra eşimin sayesinde kapıdan çıkarken bile 10 kere düşünen( acaba gitsem kocam bişi dermi yine mi tartışırız gibi..)
bi olay yaşasam örneğin anahtar kapının yüzünde kalmış bunu bile söylemeye cekinen.... ki dün akşam bu olayı yaşadım ... ve eşim kim geldi neden geldi die sorduğunda cvp veremedm israra karsı söyleyincede bir sürü tepki aldım ... nasıl insanmışım nasıl böle bi hata yaparmışım çok dikkatsizmişi vs...
sonra kapı calınca kapıyı acmıycakmışım eşim acmalıymış karsıda erkek varsa kendi için açtığını falan düşünürmüş...
eve bi erkek misafir gelse sürekli kendimi göstermeye calışıyormusum ... örneğin camlara sineklik yapılmaya geldi nasıl yapıyolar die bakmaya gitmiştim 2 dk kadar kaldım .
bunun gibi milyonlarca sayabilirim ....
yaNİ anlıyacagınız çok bunaldım ..... sürekli tepkili bir eşş.... asla korkmuyorum ama ne biliyim çok cekiniyorum kendi öz güvenimi tamamen yitirdim ... eşimle ise çok konuştum öle sey olmaz sacmalama bana güvenmiyormusun bak kaç yıl oldu yapma böle dedim ... ama nafile fikir zikir aynı .... birlikte oturmaya bile gidemiyoruz ... bayanlı ortamda oturmak istemiyormuş haremlik salamlık olsa gidermiş .... kaldı kii eşim gerek iş arkadaşları gerekse üniv. teden kız arkadaşlarıyla çok güzel sohbet edebilen bi insan .. yani bayanı erkeği yoktur normaL SARTLARDA ... AMA SÖZ KONUSU BEN OLUNDA TAM TERSİ Bİ İNSAN NE YAPMALIYIM NASIL Bİ YOL İZLEMELİYİM SİZCE

Eve gelen erkek misafire kendinizi göstermekle sizi suçluyorsa farklı bir sorun var arkadaşım.
Ne ayıp,sizi neyle suçluyor böyle?

yani anlayamıyorum bende o kadar çok hareketlerime dikkat ediyorum ki erkeklerle hiç konuşmuyorum bile .. Ama yine tepki yine tepki

Yanlış anlamayın da ben olsam kişi kendinden bilir karşısındakini derdim.:20:
Evinize gelen kadınlara o farklı gözle mi bakıyor da size böyle bir çirkinliği kondurabiliyor?

yanlış anlamayın da ben olsam kişi kendinden bilir karşısındakini derdim.:20:
Evinize gelen kadınlara o farklı gözle mi bakıyor da size böyle bir çirkinliği kondurabiliyor?

demediğim mi kaldı sanıyorsunuz onuda dedim .... Yakıştıramıyorum eşimin öle olduğunuda düşünmüyorum .... Ona o konularda son derece güveniyorum ama sinirden onuda söyledim

eşinizin kıskançlığı normal boyutlarda değil bence. Arkadaşımın eşi de böyleydi. O tedavi gördü 2 yıl kadar, sonunda normale döndüler.

canm benm evlilik terapistine de gittik normal sartlarda dışarıda konuşurken gayet normal anlayışlı tabi olur olabilir diyen bi insan .... Ama zaman geliyor böyle oluyor ... Yani problemlerini kafasındakileri sadece bana söylüyor

Kadın -erkek ilişkilerinde çok hassas bir adam deseniz anlayacağım.
Ama kendi kız arkadaşları var ama sizi eve gelen adama bile kendinizi göstermekle suçluyor.
Üzgünüm eşiniz kıskanç falan değil sadece kendisi gördüğü baktığı karşılaştığı her kadını cinsle obje olarak gördüğünden,siiz bu kadar zorluyor.

Eşiniz de sınırını aşmış ama sizin eviniz değil mi orası
ister kapıyı açarsınız isterseniz bacayı...
Nasıl bir insan yaaa çok seviyesiz
madem her konuya çoook dikkat ediyor da kendisi neden kızlarla muhatap oluyor
yanlış anlamayın çook lütfen ama eşiniz demek ki bayanlrar beğendirmeye çalışma çabası var ki
sizi de kendisi gibi sanıyor

Okurken tamam paranoyaklık derecesinde kıskançlık
ama aşağılara inince çok şaşaırdım
o zaman size kalelerden zindan yapsın da erkek sineği bile görmeyin
bunun ne kıskançlık ne de sevgiyle alakası yok!

eşiniz de sınırını aşmış ama sizin eviniz değil mi orası
ister kapıyı açarsınız isterseniz bacayı...
Nasıl bir insan yaaa çok seviyesiz
madem her konuya çoook dikkat ediyor da kendisi neden kızlarla muhatap oluyor
yanlış anlamayın çook lütfen ama eşiniz demek ki bayanlrar beğendirmeye çalışma çabası var ki
sizi de kendisi gibi sanıyor

ya bence bayanlarla konuşması problem deil tabiki konuşacak nihayetinde calışan herşeyden gectim yaşayan bi insan kadın erkek die ayırt etmiyorum ...ama benm üzerimde kurduğu o psikolojık baskı beni mahvediyor ....

Bayanlar ayrı erkeker ayrı oturmalar tamam da
ama kensinin neden kız arkadaşları var
ben bunu anlamadım
anladımda neyse:19:

kadın -erkek ilişkilerinde çok hassas bir adam deseniz anlayacağım.
Ama kendi kız arkadaşları var ama sizi eve gelen adama bile kendinizi göstermekle suçluyor.
üzgünüm eşiniz kıskanç falan değil sadece kendisi gördüğü baktığı karşılaştığı her kadını cinsle obje olarak gördüğünden,siiz bu kadar zorluyor.

kendi kız arkadaşları da yok artık bana verdiği tepkiler yüzünden bende yasakladım hepsini iş arkadaşları dışından kimse ile görüşmüyor ... Ama görüşmek konuşmak istediğini hep söyler

Eşinizi ikna edin bir psikiyatra gitsin
Tıpkı kalp rahatsızlığı gibi, önlemini almazsan kalbin durur....

Son düzenleme:
paranoya rahatsızlığını düşündürdü bana...
Mesleğim gereği psikopatoloji dersi almıştım ve bu tür rahatsızlıkları incelemiştik...
Psikopatolojik rahatsızlıklar öyle filmlerde, tvlerdeki gibi kendini göstermiyor...
Bu tip tavırlarla ortaya çıkıyor ve önlemi alınmazsa ilerliyor...
Tıpkı kalp rahatsızlığı gibi, önlemini almazsan kalbin durur....

nasıl bi önlem alınabşilir ne yapabilirim

Tabiki muhatap olabilir konuşabilir
bu konuda hemfikiriz
sorun sizi kısıtlaması hatta suçlaması
kendisine gelince kız/erkek mahremiyeti düşünmeden
sosyalleşmesi.
Size neden bunu yapıyor

okurken tamam paranoyaklık derecesinde kıskançlık
ama aşağılara inince çok şaşaırdım
o zaman size kalelerden zindan yapsın da erkek sineği bile görmeyin
bunun ne kıskançlık ne de sevgiyle alakası yok!

ilk evlendiğim yıl oturduğum apartmanın kapımın önüne bile çöp koydurmaz ... O işteyken kapı çalsa bile onu aramamı açmamamı söylerdi

düzelcegine dair normal bir aile olup oturup arkadaşlara gideceğimize dair hiç bir umudum yok 3 yıllık evli 2 çocuk annesiyim

3 yılda 2 çocuk...ah be güzelim keşke olmasaydı dicem ama ne güzeldir onlarda, ne desem bilemedim herkesin tahammül düzeyi farklı tabi ama benim için zor, insanlardan izole bi hayat nasıl olurki, ben şu an nişanlıyım ve kankam bi erkek yıllardır arkadaşız nişanlımla tanıştığımızda tedirgin olmuştu biraz ama ben onları sürekli aynı ortama soktum sonunda anladı kardeş gibi olduğumuzu, şimdi ben onun arkadaşlarıyla samimiyim o da benimkilerle, hatta senin benim kalmadı, ama biz 9 senedir beraberiz, sizin flört döneminiz oldumu?

Back
X