Esime ihtiyaçlarım,eksiklerim olduğunu nasil soylemeliyim?

Ben direk markete gitmemiz lazım, şu yok bu yok derim çıkarız ne lazımsa ikimiz alırız.
Yada hiç kıyafetim kalmadı, üstüme doğru düzgün bişeyler almam lazım derim, ne kadar sıkılsada gelir benimle alırız.Bazen kartını verir bana hiç sormaz bile ne kadar harcadığımı.
Peki alışverişi falan kim yapıyor, sen eksikleridemi söylemiyosun eşine yada o kafasına göremi alıyor.Canım kötü alıştırmışsın ne demek markette laf söyledi, önüne gelince yemeyi biliyor ama.Bence geç kalmış sayılmazsın istemeye alıştır eşini ve kendini...

bence sen gittiğin yere bir an önce ayak uydurmaya calıs eşin maden maastan kalanı sana veriyo biraz biraz kırp ordan

Siz calismiiyorsunuz sanirim,Calissaniz hic esinize sormadan kendi paranizla istediginizi alirdiniz,imkanlar dogrultusunda..
Ben calisiyorum , ama yinede esimden birsey icin para istemeye utanmam,niye utanilir ki..
Korkmayin 3- 5 yeni kiyafetle bütceniz cok zarar gormez... Ama siz gorebilirsiniz!!

erkegin gorevidir zaten,esine bakmak,ihtiyaclarini karsilamak!!

şuanda o el değil eşin..ortak bir hayatı ortak bir yaşamı beraber paylaşmaya evet dediniz..unutma eşin senin arkadaşın,sırdaşın,yoldaşın hayat ortağın..utanılacak çekinilecek bir ddurum yok..sonuç olarak senin isteğin değil ihtiyacın..nasıl yemek içmek ihtiyacın oluyorsa giyim,kuşam diğğer zarurilerde senin ihtiyacın bunda utanılacak birşey yok..asıl eşine söylemekte utandığın,çekindiğin için kendine kızmalısın,erkekler kesin,kısa ve nettir ama biz bayanlar herşeyi ince ayrıntılarıyla düşünürüz o yüzden onların ince düşüncede olmaları beklenmemeli.. sen alamayacağı şeyleri zaten istemezsin alabilecek durumundakileri istersin rahat ol..

Madem hic bir seyiniz yok,ßu 30ßin Euro dan fazla olan borc nasil oldu acaba.!

Enistesine aldigi arabanin kredisi, onlarin kredi kartlari icin cektigi krediler, dugunde ailesinin ustu basi vs masraflari icin cekilen krediler, tum bu borclar.
Bana yapilan birseyden dolayi degil yani.

Esimle tanimlandiramadigim sorunlar var aramizda.
Yabanci gibiyiz hala.
Samimiyet, yakinlik, anlayis hicbir sey yok.
Biz konusamiyoruz.
Esim agzini acip benimle konusmaz.
Bundan dolayi belkide hicbir sey diyemiyorum, isteyemiyorum.
6aydir bu ulkede yasiyorum. Yanimda sdc o var.
Sikildim bunaldim. Yapayalniz hissediyorum kendimi(

Enistesine aldigi arabanin kredisi, onlarin kredi kartlari icin cektigi krediler, dugunde ailesinin ustu basi vs masraflari icin cekilen krediler, tum bu borclar.
Bana yapilan birseyden dolayi degil yani.

sen yemezsen bundan sonrada devam eder canim ßaskalarina yedirmeye..

aranızda ilettişimin olmaması çok büyük bir sorun..anladığım kadarıyla anlaşıp görüşerekk değil,görücü usuluyle evlendiniz..daha yeni evlisiniz birbirinizi tanıma için fırsatlar yaratın, çekinmeden ..

inan seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumlarda sıkıntılardayız.sadece eşimle oturup konuşabiliyoruz biz... sonucta beni anlamadıgını düşündürsede. bu konuşmadan istediğimi elde edemesemde çogu zaman.

bende gurbetdeyim kendimi çok yanlız hissediyorum 9 aylık evliligimde daha yeni yeni tek dışarı cıkmaya başladım istanbul gibi bir şehirde büyümeme ragmen bu küçük şehir beni öyle ürkütüyordu ki anlatamam.. kocamda yardımcı olmuyordu hatta işine geliyordu tabiki söylemiyordu ama anlıyordum. biraz göze batıyorum bu yüzden fırsat yaratmadı veya yardımcı olmadı alışmama bu şehre...
ve o zaman dedim ki kendime lannnnnnnn sırf dışarı cıktıgımda aklı bende kalacak diye benim artık yaşamak zorunda oldugum bu şehre alışmam için yardımcı olmuyor aylarca evden dışarı cıkmıyorum bana birkere olsun '' bak canım sana tarif edim veya bidefa beraber gidelim oraya canın evde sıkıldıkca git evde bunalıma girersin'' demedi. benim evde aylarca kalarak yaşayacagım sıkıntırarı görmezden geldi o zaman bende ne olursa olsun senden başkası seni düşünmez düşüncesiyle artık cıkacam dedim ve cıkmaya başladım...

eee cıkıcam ama hangi parayla... bende senin gibi bekarken kendi paramı kendim kazandım yıllarca şimdi bir erkgin eline bakacaksın hani akrdeşim kendiliğinden düşünüm
usulunce verse bir kor iki kor üçüncüde artık o paranın sizin paranız oldugunu berabeer harcıcagınızı anlarsın ve artık gurur yapmazsın... yaw ama bu adamlar vermiyolar
istemeden ya size bişey anlatıdım anlarsınız ne kadar düşünceli gururlu davrandıgımı......

ben evlendim ne cebimde ne üzerimde nede yaşamımda evliliğimi anlamadım... sadece evi artık tek temizleyecektim burda anladım:)))
malum evlenince biraz kilo alınıyor:) bende 3. ayımda başladım bide hareket yok evden cıkmıyorum nasıl almım neyse... artık kıyafetlerim kotlarım olmuyor napıcam ya bir kotdamı olmaz olmuyo ben taytla elbiseyle idare ettim altı ay eşim bana sordu bi gün sen neden kot giymiyorsun hiç sana çok yakışıyor dedi...... dedim ki ben giyemem daralıyorum elbise ve tayt daha rahat geliyor alışmışım dedim..... söyleyemiyosun ya halbükü onun için giyiniyosun başalrda onun için makyaj yapıyosun üfffffff neyse hala bi kotum yok bu arada..... ama gectiğimiz hafta bu sorunuda hallettim bi olay yaşadık dayanamadım söyledim artık anladım kardeşim dediğiniz gibi gözüne sokucan ....

benimki en iyileri olanlardan iletiş bozuklugumuz var diyosun ya olsada bi halt olmuyo yani anlamıyolar ya beyinlerinde bunları anlama özelliklerinin olmadıgını düşüneceksin başka cıkar yolu yok ....

bide biz herşeyi anlıyoruz diye onlardan herşeyi beklemeyelim.. bu buyuk boşluga düşürüyor insanı hele tek dayanagın oysa ve oda yapmıyosa yanlızlıga itiyor kimsesizlige itiyor seni.... bu konuda aklıma gelen yaşadıklarımı yazdım nasıl cıktıgımıda .........

bence açık açık ihtiyaçlarını söyle , elinde sonunda alacak. birde bulunduğun ülkede kendi başına alışveriş yapamıyorsan, mutlaka eşine ısrar et.
birde kendine arkadaş edinmeye çalış. malesef bazı erkekler kırk yıl para istemesen, akıl etmez cinstendir. yavaş yavaş işle...

sen de kendimi gördüm desem yeridir..bende bekarken çalışıp kendim harcardım kafama göre ve evlendikten sonra eşimden hiç para isteyemezdim..eşimin iş yerine hala sizin iş yeri derim kızar bana bizim diceksin der..ama ilk başlarda o akıl eder lazım olur dursun der kafasına göre bırakırdı bi miktar..ama tabiki ben ona söyledim isteyemediğimi..sende söyle..açıkla bu durumu..sen söylemeden bırakmaya alışsın..yoksa gerçekten böyle gider bu durum..büyük konuşmak ta istem,iyorum ama bekarken ki yaşadığımız hayatı da yaşayamayacaksak eşimizle istediğimiz gibi niye evlenilinir ki işkence gibi olur o zaman dimi en kısa zamanda konuş eşinle böyle gitmez

Esimle konustum sonunda bu aksam:))
Almam gerekenleri soyledim.
Once biraz bocaladi, bahaneler uyduracak sandim.
Sonrada hadi cikip bakalim ne istiyorsan dedi:)
Bende genis vakitte, gezze geze alisveris yapmak istiyorum dedim.
Esim maasindan kalani bana birakiyor zaten.
Yani paramiz benim cuzdanimda ama burasi arap ulkesi.
Kendi basima cikip alisveris yapma imkanim yok.
Cuma gunu esimin izin gunu, o zamana cikariz sanirim.
Bakalim alisveris maceramiz nasil gececek.

Esim beni gezdiriyor, hakkini yiyemem.
Ilk zamanlar daha sik cikardik, simdilerde evimde vakit gecirmek istiyorum.
Birde etrafimda hic turk yok, o yuzden hic arkadasim da yok.
Esimde tanistirmiyor kimselerle, napalim, idare etmeye calisiyorum bende boyle.

canım sen artık evlisin ve eşinle ayrı gayrı gizili saklı çekinilecek bi durum olmamalı bence...elbette isteklerin olacak bu doğanın kanunu...isteyemeyiyorum oda sormuyor deyip oturursan daha çok oturursun canım..ve şu bir gerçek ki erkekler gelipte karıcım ihtiyacın varsa alalım diye pek sormayı sevmez...sen ısrarla söyleyeceksin..almazsa bi daha diyeceksin..gurur yapıp çekilirsen sen üzülürsün ve bişeye sahip olmazsın...valla bazen bi şeyi elli sefer söylüyoruz öyle alıyorlar canım...herkes senin durumunda geçinmek zor..hayat pahalı..ama ihtiyaçlar malum...lüks içinde yaşayan çok nadir kişiler var...genel olarak böyle yapmazsan çok beklersin eşim gelip soracak diye canım...

Bana sorarsan eşinle şimdi konuşma neden biliyormusun?..
Şuan bence hala sıkışık durumdasınız. eşin bence bu borca harca evinizde birşey olmamasına senin yeni eşyalar alamamana zaten haddınden fazla kafayı takıp üzlüyodur diye düşünüyorum.. bide sen gitme üsütüne derim. ha diyosan yo eskisi gibi değil baya hafifledi kendimizi toparlıcak duruma geldi.. ozman al karşına ciddi ciddi şeker bi bicimde konuş bu işe yaramıyosa mesaj at mail at küçük küçük notlar koy pantolonuna derdini şekerce anlatcak şekilde.. nebil. bunu gibi şeyler benim düşüncem bu :)

Senin dusundugun gibi tepki vermemis esin.

Bir de o senin kocan. Siz, bir butunsunuz artik. Cekinmeni gerektirecek birsey yok. Ayni hayati paylasiyorsunuz.

Seytanin bacagini kirmissin hadi hayirlisi..

bak ne güzel konuşmana çok sevindim,Allahım aranızdaki çekinceliklerin tamamen kalkmasını nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…