Eşime ısınamıyorum bir şey hissedemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi şöyle söyleyeyim biz aslında çok ayrı kaldık diyebilirim yani ben yazın ailemin yanına tatile gittim sonra ordan abimlerle güneye geçtik falan derken 17 gün ayrı kaldık zaten
Sorun şu ben ayrı kaldığım hiçbir zaman özleyemedim eşimi

evlilik danışmanına gitmeyi hiç düşündünüz mü ?

Sevgi bitiyor mallesef ama bu sevgiyi sen durup duruken bitirmiyorsun. Kocan sana bitirttiriyor.

Bazen çiftler ne kadar anlaşamasa da özel hayatları çok iyi oluyor ben de hiçbir zaman oda iyi olmadı ten uyumu derler ya hani belki de oda biz de yok ya da bende

evlilik danışmanına gitmeyi hiç düşündünüz mü ?

Aylar önce kendisine psikoloğa gitmek istiyorum durumum iyi değil böyle giderse ayrılıcam dedim oda bana işim gücüm yok bir de psikoloğa mı para verecem dedi ondan sonra bir daha lafını bile etmedim
Şimdi gidersem ona da söylemeyi pek düşünmüyorum zaten

Aslında benim aklıma gelen iki ihtimal var; ya eşine hislerin tamamen telafi edilemez biçimde bitti ya da belki beyninden çıkaramadığın kızgınlıkların- kırgınlıkların var, onlar senin eşine duyduğun sevgiyi hissetmeni engelliyor olabilir. Ziyaretçi olarak takip ettiğim bir dönemde bir arkadaş konu açmış: evliliğimin ilk seneleri çok kötü geçti, bavulum kapıda bekledim nerdeyse, ama zamanla problemler çözüldü şuan çok mutluyum yazmıştı. Çok şaşırmıştım bende evlilik kötü başlarsa kötü gider diye bir önyargı vardı ama düzeltilebiliyormuş demek ki. O nedenle evlilik danışmanına gitmeyi hiç düşündünüz mü diye merak ettim.

Aylar önce kendisine psikoloğa gitmek istiyorum durumum iyi değil böyle giderse ayrılıcam dedim oda bana işim gücüm yok bir de psikoloğa mı para verecem dedi ondan sonra bir daha lafını bile etmedim
Şimdi gidersem ona da söylemeyi pek düşünmüyorum zaten

Böyle giderse ayrılıcam dedin bunun üzerine psikoloğa verecek param yok mu dedi :20:

Aslında benim aklıma gelen iki ihtimal var; ya eşine hislerin tamamen telafi edilemez biçimde bitti ya da belki beyninden çıkaramadığın kızgınlıkların- kırgınlıkların var, onlar senin eşine duyduğun sevgiyi hissetmeni engelliyor olabilir. Ziyaretçi olarak takip ettiğim bir dönemde bir arkadaş konu açmış: evliliğimin ilk seneleri çok kötü geçti, bavulum kapıda bekledim nerdeyse, ama zamanla problemler çözüldü şuan çok mutluyum yazmıştı. Çok şaşırmıştım bende evlilik kötü başlarsa kötü gider diye bir önyargı vardı ama düzeltilebiliyormuş demek ki. O nedenle evlilik danışmanına gitmeyi hiç düşündünüz mü diye merak ettim.

Evet birçok insan söylüyor zaten ilk yıllar çok zor diye ama benim sorunum bir şey hissedememek bir insan sevdiğini nasıl anlar nasıl hisseder? Ya da ben mi sevmeyi bilmiyorum?
Evet arkadaşım aynen öyle dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel yazmışsın belkide ayrılma olayını büyütüyorum kafamda belki de benim ilacım ayrılmak
Sen de mi ayrıldın?

Benim ki 10 yıllık bir ilişkiydi, evlenmedik daha doğrusu çok büyük bir mücadele yaşadık bir arada kalmak için. Aileler,çevremiz,aldatma bir sürü şey yaşadık 10 yıl boyunca. Tam her şey yoluna giriyor derken artık ben yıprandım. Uğruna ölebilirim dediğim adam bana pislik gibi gelmeye başladı. Sevgi hassas çok kırılmaya gelmiyor. Çevremdeki herkes şok oldu, bu kadar mücadeleyi verdin şimdi ne oldu diye. Ben o mücadeleyi sevgim için verdim. Sevgi bittiğinde, saygı bittiğinde yürümüyor. O haylaz adam tam kıvamına geldi ama ben bittim. Çok zor bir süreçti ama yaşadıklarım çok üzerime geldi. İyi ki de öyle olmuş, o zaman kendimi yenilmiş hissetmiştim, bir zaman yediremedim nasıl böyle oldu diye ama hayat başka şeylere gebeymiş, şimdi çok daha fazla mutluyum. Yürütmek için verdiğim o çabayla kendime nasıl bir kötülük yaptığımı ancak anladım, hayatımın en güzel zamanları heba oldu. O yüzden herkese aynı şeyi söylüyorum, onu gördüğünde kalbin tatlı tatlı çarpmıyorsa, her an içinde yaşadığın üzüntüler dolaşıyorsa yürüsün diye zorlamayacaksın çünkü mutlaka bir yerden patlak veriyor

Benim ki 10 yıllık bir ilişkiydi, evlenmedik daha doğrusu çok büyük bir mücadele yaşadık bir arada kalmak için. Aileler,çevremiz,aldatma bir sürü şey yaşadık 10 yıl boyunca. Tam her şey yoluna giriyor derken artık ben yıprandım. Uğruna ölebilirim dediğim adam bana pislik gibi gelmeye başladı. Sevgi hassas çok kırılmaya gelmiyor. Çevremdeki herkes şok oldu, bu kadar mücadeleyi verdin şimdi ne oldu diye. Ben o mücadeleyi sevgim için verdim. Sevgi bittiğinde, saygı bittiğinde yürümüyor. O haylaz adam tam kıvamına geldi ama ben bittim. Çok zor bir süreçti ama yaşadıklarım çok üzerime geldi. İyi ki de öyle olmuş, o zaman kendimi yenilmiş hissetmiştim, bir zaman yediremedim nasıl böyle oldu diye ama hayat başka şeylere gebeymiş, şimdi çok daha fazla mutluyum. Yürütmek için verdiğim o çabayla kendime nasıl bir kötülük yaptığımı ancak anladım, hayatımın en güzel zamanları heba oldu. O yüzden herkese aynı şeyi söylüyorum, onu gördüğünde kalbin tatlı tatlı çarpmıyorsa, her an içinde yaşadığın üzüntüler dolaşıyorsa yürüsün diye zorlamayacaksın çünkü mutlaka bir yerden patlak veriyor

10 yıl azımsanmayacak kadr uzun bir süre ne iyi etmişsin evlenmemekle be kadar akıllıca davranmışsın
Imrendim sana ben mantığımı kullanamadım maalesef ve belkide ikimizde birbirimize yazık ettik

hatanın neresinden dönersen kardır derler, o günleri yaşaman belki şuanki mutluluğunun değerini bilmene katkı sağlamıştır. Mutluluğun daim olsun inşallah

10 yıl azımsanmayacak kadr uzun bir süre ne iyi etmişsin evlenmemekle be kadar akıllıca davranmışsın
Imrendim sana ben mantığımı kullanamadım maalesef ve belkide ikimizde birbirimize yazık ettik

Belki hayat tecrubesi bu, ben boşanmış bir ana babanın evladıyım. Herkes 10 yıllık emeğin heba etme, bak her şey yoluna girdi adam kendini topladı bundan sonrası iyi olur diye baskı yaptı ama ben kendimi bilirim, sevgi olmadan tahammül de idare de olmuyor. Eski yaşanmışlıklar hep bir şekilde gündeme geliyor. Büyük kırgınlıkların yarası da derin oluyor, o yüzden evlenmedim. İçimde kalan uhdeler de oldu, bazen yanlış mı yaptım diye düşündüm, geriye baktığım zamanlar çok oldu, o benim ilk gözağrımdı ama şimdi daha mutluyum. O çektiklerimden sonra Rabbim bana çok büyük bir sevgi nasip etti, yeniden kurdum hayatımı, içimdeki sızı geçti. O şimdi evli ve çocuklu bir adam, kendisi ve ailesi gencecik eşine dünyayı dar ediyorlar, huylu huyundan vazgeçmiyor, o yüzden zararın neresinden dönülürse kar

Belki hayat tecrubesi bu, ben boşanmış bir ana babanın evladıyım. Herkes 10 yıllık emeğin heba etme, bak her şey yoluna girdi adam kendini topladı bundan sonrası iyi olur diye baskı yaptı ama ben kendimi bilirim, sevgi olmadan tahammül de idare de olmuyor. Eski yaşanmışlıklar hep bir şekilde gündeme geliyor. Büyük kırgınlıkların yarası da derin oluyor, o yüzden evlenmedim. İçimde kalan uhdeler de oldu, bazen yanlış mı yaptım diye düşündüm, geriye baktığım zamanlar çok oldu, o benim ilk gözağrımdı ama şimdi daha mutluyum. O çektiklerimden sonra Rabbim bana çok büyük bir sevgi nasip etti, yeniden kurdum hayatımı, içimdeki sızı geçti. O şimdi evli ve çocuklu bir adam, kendisi ve ailesi gencecik eşine dünyayı dar ediyorlar, huylu huyundan vazgeçmiyor, o yüzden zararın neresinden dönülürse kar

Allah bozmasınmutluluğunu devamlı kılsın inşallah ve bana da en kısa zamanda hayırlı bi karar vermeyi nasip etsin

Yalanlar üzerine kurulmuş bir birliktelik, çocuk yok, sevgi yok, iletişim yok, aile yok..
Mesleğiniz var, ayaklarınızın üzerinde de duruyorsunuz çok şükür?
E ne diye sevmediğiniz, size dokunmasından nefret ettiğiniz bir adamla hala birliktesiniz?
Sizi ne durduruyor? Neden bu cesaretsizlik neden bu basiretsizlik ben de bunu anlamıyorum.
Kusura bakmayın ama bu sürecin içinde bulunmanızın tek sebebi sizsiniz.
Olmayacak dua'ya amin demeye devam ediyorsunuz.
Boşanın, kendi hayatınızı nasıl istiyorsanız öyle yaşayın!

Yalanlar üzerine kurulmuş bir birliktelik, çocuk yok, sevgi yok, iletişim yok, aile yok..
Mesleğiniz var, ayaklarınızın üzerinde de duruyorsunuz çok şükür?
E ne diye sevmediğiniz, size dokunmasından nefret ettiğiniz bir adamla hala birliktesiniz?
Sizi ne durduruyor? Neden bu cesaretsizlik neden bu basiretsizlik ben de bunu anlamıyorum.
Kusura bakmayın ama bu sürecin içinde bulunmanızın tek sebebi sizsiniz.
Olmayacak dua'ya amin demeye devam ediyorsunuz.
Boşanın, kendi hayatınızı nasıl istiyorsanız öyle yaşayın!

Mazoşist olduğumdan şüpheleniyorum. Ya da vicdan mı yapıyorum bunlar ayrılık sebebi olur mu diye?
Ya da tam anlamıyla hazır olmayı bekliyorum
Bana düzeltmek istemiyorsun ki diyo
Ona karşı birşeyler hissetseydim mücadele ederdim değil mi?

Eşinize ısınamıyorsunuz bu denli soğuksunuzda neden hala berabersiniz o halde :34: Kırgın olabilirsiniz dargında ama soğukluk çok başka bir şey ısınamamak o zaman beraber olmanın ve birlikte yaşamanın ne anlamı varki :19:

Son düzenleme:
Eşinize ısınamıyorsunuz bu denli soğuksunuzda neden hala berabersiniz o halde :34: Kırgın olabilirsiniz dargında ama soğukluk çok başka bir şey ısınamamak o zaman beraber olmanın ve birlikte yaşamanın ne anlamı varki :19:

Ona ısınamamamın cinsellikten zevk almamamla alakası olabilir mi?
Insan cinsellikten zevk almasa bile kocasını sever değil mi?
Merak ediyorum kocamı sevseydim cinsel hayatımız güzel olur muydu?
Ya da ben gerçekten problemliyim...
Bilmiyorum..

Ona ısınamamamın cinsellikten zevk almamamla alakası olabilir mi?
Insan cinsellikten zevk almasa bile kocasını sever değil mi?
Merak ediyorum kocamı sevseydim cinsel hayatımız güzel olur muydu?
Ya da ben gerçekten problemliyim...
Bilmiyorum..

Ne alaka kusura bakmayın ama yatak konularına yorum yapamam tasvip etmiyorum bu konuları ben 4 duvar mahremdir bana göre ve sadece çiftleri ilgilendirir bu konu :34: Konu bu bile olsa ayrıca zevk almadığınız bir adamla neden evlisiniz diycem ozaman size :ssz:

eski konularinizi biliyorum
sizin aranizda sevgi yok
sevgi olsa bircok sey görmezden gelinebilir
hatta bazan sevimli bile olabilir
durumunuz zor
kendinizi yipratmayn
zorlada olmaz
olacagina varir

Arkadaşlar aynı başlıkta yazdığım gibi eşim şuan ne kadar iyi olsa da ben bitik vaziyetteyim eski konularımı okursanız durumu az çok anlarsınız.
Il değiştirdikten sonra 180 derece döndü resmen ilgili olmaya ev işlerine yardım etmeye falan başladı ama ben bir şey hissedemiyorum hala hiçbir şey yaşamak paylaşmak istemiyorum isteyemiyorum..
Ne yapmam lazım bilmiyorum onu özlemiyorum kalbim çarpmıyor dokunduğu an kaçmak istiyorum..
Böyle gitmez ona da üzülüyorum evet beni zamanında çok kırdı üzdü yaşamamam gereken şeyleri yaşattı unutmasamda önemsememeye çalışıyorum artık..
Ama ben ona kocam aşkım herşeyim diyemedim diyemiyorum ne olur bir akıl verin..
Bana eşinizle geçen bir gününüzü anlatın arkadaşlar lütfen? Paylaşımlarınızı, tartışmalarınızı..

sadece iyi olması yetmiyor bazen,sen geçmişte olanları kafandan atamadığın için mutsuzsun eşine yanaşamıyorsun ve bana görede haklılık payı var allah yardımcın olsun boşanmayı düşündün mü hiç?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X