• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime kızmakta haksız mıyım ??

Bende haddinden fazla tecrübeliyim zaten bu konuda sıkıntı yok.Para havadan geliyor olsa bile bu paraya benim ve bebeğimin ihtiyacı var.Kaldı ki annesi toplu para alacak.Umre sevdalısı biri olsa kendi çoktan gitmişti umreye durumu iyi cok şükür.Eğer birine iyilik yapıp bunun mükafatını Allahtan bekleyeceksem kendi annemi gönderirdim umreye.Onun buna daha çok ihtiyacı var ve o kaynvalidemden daha çok sevdalı böyle seylere.Parasız birine yardım etmek bana göre iyilik ve sadakadır.Parası bol olan birine yardım etmek değil.Yorumun için teşekkürler .
Kendi paranız olsa sizde kendi annenizi umreye göndermek istermişsiniz o zaman eşiniz de kendi annesini göndermek isteyebilir sonuçta o sizin annenizse diğeride eşinizin annesi.Yukarıda kayınvaliden kendi parasıyla gidebilir demiştim ama şu yorumunu doğru bulmadım canım kendi annemi yollamak isterdim diye.:26:

Üsluba gel :)

29 yasında, karnı burnunda, cadı(siz gelinlerin tabiriyle) bir kayınvalideye sahip genc bir kadınım ben, evde oturup koca parasıyla annemi umreye gönderecek cürete de sahip değilim. Bugüne kadar KKda hic kimseye de "anlamamışsın" demedim, nezaketi elden bırakmadan "anlatamıyorum galiba" derim.

Kayınvalide hırsı gözünüzü öyle bir bürümüş ki iyilik falan hak getire. Kayınvalide bugün önünüze beş bin koysa almam demezsiniz ama.

Hata bende sizi yumuşatmaya calısıyorum. Ama icimden bir ses eşiniz zaten o parayla annesini gönderecek diyor :) Allah kabul etsin simdiden :)

Evde oturmuyorum devlet memuruyum ben :) yanlızca 4 aydır evdeyim o da bebeğim için.Usluba sen gel.klavye başından köse yazarlığı yaparak mı uslub kaşifliği takınıyorsun.Kayınvalide hırsı kimsenin gözünü bürümedi rahat ol.parmak pratiği yapmak için ona buna saldırma.Sen anlamamışsn dememişsin nezaket abidesi olmuşsun tebrik ederim seni.umumi bir ortamda nezaketi elden bırakmadığından ötürü plaket vermek lazım.Iyi dileklerin içinde teşekkür ederim çok naziksin.Ayrıca kayınvaliden sana çok para verdi ki bu kadar kayınvalidecisin.sebebi bu olsa gerek.emin ol kimseye cürret edecek kadar düşük değilim.Vesselam ;)

29 yasında, karnı burnunda, cadı(siz gelinlerin tabiriyle) bir kayınvalideye sahip genc bir kadınım ben, evde oturup koca parasıyla annemi umreye gönderecek cürete de sahip değilim. Bugüne kadar KKda hic kimseye de "anlamamışsın" demedim, nezaketi elden bırakmadan "anlatamıyorum galiba" derim.

Kayınvalide hırsı gözünüzü öyle bir bürümüş ki iyilik falan hak getire. Kayınvalide bugün önünüze beş bin koysa almam demezsiniz ama.

Hata bende sizi yumuşatmaya calısıyorum. Ama icimden bir ses eşiniz zaten o parayla annesini gönderecek diyor :) Allah kabul etsin simdiden :)

Evde oturmuyorum devlet memuruyum ben :) yanlızca 4 aydır evdeyim o da bebeğim için.Usluba sen gel.klavye başından köse yazarlığı yaparak mı uslub kaşifliği takınıyorsun.Kayınvalide hırsı kimsenin gözünü bürümedi rahat ol.parmak pratiği yapmak için ona buna saldırma.Sen anlamamışsn dememişsin nezaket abidesi olmuşsun tebrik ederim seni.umumi bir ortamda nezaketi elden bırakmadığından ötürü plaket vermek lazım.Iyi dileklerin içinde teşekkür ederim çok naziksin.Ayrıca kayınvaliden sana çok para verdi ki bu kadar kayınvalidecisin.sebebi bu olsa gerek.emin ol kimseye cürret edecek kadar düşük değilim.Vesselam ;)

Senin olmayan para derken ? Olur ya diye mübalağa yaptm bak bunu bile anlamamşsn.Sen istersen tersinden anla umrumda bile değil canım benim.Eşimle aramdaki diyaloğu klavye başından analiz edemezsin.Anlasılan sende 50, 60 yasında gelin düşmanı tiplemelerdensin.Yetiştirdiğin evladın parasına oğlum oğlum diye konarsın veyahut.Allah senin gelinine sabır versin ne diyelim.Saygı duyulcak bir tarafın varsa o tarafına saygılarmla.hee ayrıca o kadıncağız dediğin varya hiçte o kadar kadncağz biri değil.Hadi selametle ;)

konuyu baştan sonra okudum. çok fevri davranıyorsunuz. kendinizi haksız duruma sokuyorsunuz. herkes sizinle aynı fikirde olmak istemeyebilir eşinize kızmışsınız ve belkide kendi fikrinizde olan birilerini arıyorsunuz ama bu size birşey katmıcak. Bakın kayınvalideniz ile sorunlarınız olabilir kendisi iyi bir insan olmayabilir size kötü davranıyorda olabilir ama ne olursa olsun eşinizi yetiştirmiş kayınvalideniz olmasaydı eşinizde olmazdı. ve eşiniz şuan para kazanıyorsa sebebi yine ailesidir. onu doğru yönlendirerek okutmuşlar meslek sahibi etmişler. şuan kayınvalidenizle aile apartmanında oturan kayınvalidenizin eline bakan biri olabilirdiniz. Eşinizin düzgün bir mesleği olmasaydı ve kendinizde eşinizin iyi biri olduğunu söylemişsiniz. demekki kayınvalideniz onu iyi yetiştirmiş. ihtiyaçlarınız olduğu için eşinizde size haber vermediği için çok kırılmışsınız ama o onun annesi ve parası olsa dahi evlatlar dinen de anneye bakmak zorunda illaki ihtiyacı olmak zorunda değil. ve eşiniz annesine böyle bir hediye verdiğinde çok mutlu olucak birde onu düşünün. ayrıca çok iyi bir eşiniz var sizi maddi konularda bilgilendirip bu kadar içine sokuyor hiç haberiniz olmadan verebilirdide. lütfen sakin olun. ihtiyaçlarınız biraz geç karşılanır belki ama karşılanır. siz kendinizi yıprattığınızla kalırsınız. hem bırakında eşiniz görsün paranız yetmeyince yada sizin ihtiyaçlarınız olmadığında çektiğiniz üzüntüyü çünkü erkekler istemediği sürece birinin anlatmasıyla hiç birşeyi görmez. Biraz sabırlı olun mutlaka mukafatını görürsünüz. Belki eşiniz kendi vazgeçer düşününce veya kayınvalideniz istemez siz kendinizi yıprattığınızla kalırsınız üzülmeyin lütfen çocuğunuzu düşünün.

Kendi paranız olsa sizde kendi annenizi umreye göndermek istermişsiniz o zaman eşiniz de kendi annesini göndermek isteyebilir sonuçta o sizin annenizse diğeride eşinizin annesi.Yukarıda kayınvaliden kendi parasıyla gidebilir demiştim ama şu yorumunu doğru bulmadım canım kendi annemi yollamak isterdim diye.:26:

Canım hanmefendi iyilik yapmaktan mükafat bulmaktan bahsetmiş.Bende dedim ki varlıklı birine mi iyilik yapmak ? Benim için iyilik kavramı zorda olanlar için yapılır.Annesi umre umre felan diye de tutturmuyor bu eşimin düşüncesi.parası var çok istese gider.Ama düşünmediği icin gitmemiş bu zamana kadar.kastettigm bu.benim annemin durumu yok.Gitse o giderdi demek istedm yani :)

eşinizle de bu fevrilikle cevap verdiyseniz parlaması normal. bir üyelikle 6 bin aldığına göre normalde de hatrı sayılır bir maaş alıyor demek ki.. yapmayın. bu paraya bu kadar muhtaç mısınız? adam anasına evlatlık vazifesini yapmak istemiş. engel olarak günah kazanmayın boşuna..

Lütfen bu agrasifliğinizi bize değil eşinize yapın :)

Beni bilen bilir bilmeyen de ceza puanıma bakabilir, 1 gün ban yiyeceğimi bilsem güzel güzel tartışırdık ama karnım ağrıyor, eşinizin MMOdan alacağı 6 bin lira para yüzünden düşük tehlikesi yaşayamam.

Kayınvalidem Almanya'da sürekli bana avro yolluyor ondan bu hallerim :) Gözlerim € bakıyor :D

Canım hanmefendi iyilik yapmaktan mükafat bulmaktan bahsetmiş.Bende dedim ki varlıklı birine mi iyilik yapmak ? Benim için iyilik kavramı zorda olanlar için yapılır.Annesi umre umre felan diye de tutturmuyor bu eşimin düşüncesi.parası var çok istese gider.Ama düşünmediği icin gitmemiş bu zamana kadar.kastettigm bu.benim annemin durumu yok.Gitse o giderdi demek istedm yani :)

bakın siz nasılki eşinin annesini umreye yollamak istemesini gereksiz görüyorsanız eşinizde belki sizin ihtiyaçlarınızı gereksiz görüyor. biraz empati yapın siz nasılki ihtiyacınızı gidermek istiyorsanız bu umre meseleside eşiniz için manevi bir ihtiyacı gidericek. erkekler kadınların bazı ihtiyaçlarının gerekli görmüyorlar sizde ihtiyacınızın ne olduğunu bahsetmediğiniz için birşey diyemeyiz umarım sorunsuz bir şekilde tatlıya bağlanır

konuyu baştan sonra okudum. çok fevri davranıyorsunuz. kendinizi haksız duruma sokuyorsunuz. herkes sizinle aynı fikirde olmak istemeyebilir eşinize kızmışsınız ve belkide kendi fikrinizde olan birilerini arıyorsunuz ama bu size birşey katmıcak. Bakın kayınvalideniz ile sorunlarınız olabilir kendisi iyi bir insan olmayabilir size kötü davranıyorda olabilir ama ne olursa olsun eşinizi yetiştirmiş kayınvalideniz olmasaydı eşinizde olmazdı. ve eşiniz şuan para kazanıyorsa sebebi yine ailesidir. onu doğru yönlendirerek okutmuşlar meslek sahibi etmişler. şuan kayınvalidenizle aile apartmanında oturan kayınvalidenizin eline bakan biri olabilirdiniz. Eşinizin düzgün bir mesleği olmasaydı ve kendinizde eşinizin iyi biri olduğunu söylemişsiniz. demekki kayınvalideniz onu iyi yetiştirmiş. ihtiyaçlarınız olduğu için eşinizde size haber vermediği için çok kırılmışsınız ama o onun annesi ve parası olsa dahi evlatlar dinen de anneye bakmak zorunda illaki ihtiyacı olmak zorunda değil. ve eşiniz annesine böyle bir hediye verdiğinde çok mutlu olucak birde onu düşünün. ayrıca çok iyi bir eşiniz var sizi maddi konularda bilgilendirip bu kadar içine sokuyor hiç haberiniz olmadan verebilirdide. lütfen sakin olun. ihtiyaçlarınız biraz geç karşılanır belki ama karşılanır. siz kendinizi yıprattığınızla kalırsınız. hem bırakında eşiniz görsün paranız yetmeyince yada sizin ihtiyaçlarınız olmadığında çektiğiniz üzüntüyü çünkü erkekler istemediği sürece birinin anlatmasıyla hiç birşeyi görmez. Biraz sabırlı olun mutlaka mukafatını görürsünüz. Belki eşiniz kendi vazgeçer düşününce veya kayınvalideniz istemez siz kendinizi yıprattığınızla kalırsınız üzülmeyin lütfen çocuğunuzu düşünün.

Canım tabiki ayrı fikirde olanlar olcak bu yüzden başlığa da haksız mıyım yazmışım ??? Haksız da olabilirim tabiki.Ama uslub dersi veripte sacma ithamlarda bulunanlara gereken cevabı vermesem gercekten kayınvalide düşmanı paragöz biri çıkıcak ortaya.Kayınvalidemle de aramda hicbir sorun yok cok seviyorum kendisini.Ama ona kadncağz sıfatı bana el kızı karnı burnunda cadı sıfatı takılması konusunda müahele etmem farzı-ayn dır burda.tesekkurler.

İmkanım elverirse annemi de, kv mide umreye yada hacca göndermek isterim doğrusu
Eşinizin isteği bu olabilir ama belki de kv niz yanaşmayacak, kabul etse bile eşinizin böyle bir arzusu varsa anlayış göstermek lazım.
Son derece hayırlı bir iş ve sizin içinde hayırlara vesile olacaktır, başka bir zaman da belki kendi annenizi gönderirsiniz

Merhaba hanımlar.Hemen konuya girmek istiyorum.Eşimle iki gündür konuşmuyorum.Mesele ise şu, benim eşim mak.mühendisi.kendisi mak.mühendisleri odasına yazılacak ve yeni inşaatlarda attığı her imza başına 1.500 2 bin tl para alacak.Sadece 5 imza atma hakkı var 1 ylda.Bu da en fazla 6 bin yapıyor.bizim için iyi bir miktar yani.Neyse eşimle arabada bu mevzuyu konuşuyorduk.Bu arada hamileyim.önceden de almak istediğim birçok şey vardı.simdide bebek masrafı felan derken bu paraya ihtiyaç var anladığnz.Eşim, bu parayı alırsam annemi umreye götürücem çok istiyordu yazk dedi.Bu arada annesi memur iki ay sonra emekli olacak ve bildiğiniz üzere toplu para alacak.Bende, sen benim neler istediğimi gayet iyi biliyorsun ve bu paraya benimde ihtiyacm var dedim.kendisi basladı bağırmaya.Annemi mi kıskanıyorsun, annem o benim.onun hakkını ödeyemem vs.Bende bu sözlere çok darıldm ve kalbim çok kırldı.Benim alacaklarım arka planda ve annenin parası varken onu umreye götrmek istiyosun buna da anne hakkı diyorsun öyle mi dedim.senin isteklerin benm annemden daha mı arka planda kalıyor saçmala dedi beni azarlamaya devam etti.Şuan konuşmuyorum.Sizce kırlmakta haksız mıyım ? Benim isteklerm gerçekten basit mi kalıyor onun annesinin yanında ? Kendimi cok kötü hissetmeme neden oldu bu ithamları..

Benim esim de ins muh. Aynen insaatlara imza atiyor. Parayi da catir catir yiyor. Yanlis yapiyor ama bu yasta harcamazsam ne zaman harcicam diyor susuyorum. Hayirli bi yere harcicakmis madem bosver karisma. Istedigi gibi yapsin. Seneye de senin bir istegini yapar lux bi tatile goturur o parayla bebekle guzrl yere gidersiniz. Sen bunlara canini sikma. Biraz saygi duymak lazim kazandiklari paraya. Gonlunden oyle gecmis iste..

Canım tabiki ayrı fikirde olanlar olcak bu yüzden başlığa da haksız mıyım yazmışım ??? Haksız da olabilirim tabiki.Ama uslub dersi veripte sacma ithamlarda bulunanlara gereken cevabı vermesem gercekten kayınvalide düşmanı paragöz biri çıkıcak ortaya.Kayınvalidemle de aramda hicbir sorun yok cok seviyorum kendisini.Ama ona kadncağz sıfatı bana el kızı karnı burnunda cadı sıfatı takılması konusunda müahele etmem farzı-ayn dır burda.tesekkurler.

insan başına gelmeden böyle bir durumu anlayamaz. şuan düşününce bende annesidir öyle düşünmüştür vs. diye düşünebilirim ama insanın içinde bulunduğu şartlara göre değişiyor tutumları. erkeklerin aklı daha değişik çalışıyor özelliklede bayanların ihtiyaçları konusunda çoğunlukla gereksiz görüyorlar. sıkmayın canınızı biraz zor bir durum olucak ama para hiç gelmemiş gibi düşünmeye çalışın biraz daha ertelemeye çalışın ihtiyaçlarınızı. konu annesi olduğu için eşiniz ters tutumlar sergiliyordur daha fazla üzülmemek için bazen susmak gerekiyor. benim annemde ihtiyacı olmasa bile birşeyi evlatları düşünüp yapınca kendi yaptığından daha mutlu oluyor sanıyorum çoğu anne böyle. eşinize birşey demeyin zaten o para anladığım kadarıyla pat diye hemen gelmiyecek imza işi çıktığında gelicek yani daha 2 3 ay gibi bir zamanda en erken tamamen elinize 6 bin geçicek o zamana kadar kayınvalideniz belki kendi parasıyla gider veya başka durumlar gelişir. sıkmayın canınızı ama eşinizede yüklenmeyin o da kendi mantığından bakıldığında çok haklı evlendi artık önceliği eşi demek çokta doğru birşey değil tabiki eşi de çok önemli ama eş ayrı anne ayrı yani biraz kötü bir laf gibi gelebilir ama insan eşiyle boşanabiliyor bir daha görüşmeyebiliyor ama annesiyle öyle birşey olması mümkün değil. sizi inciltmek kırmak için söylemiyorum lütfen kırılmayın söylediklerim için. ve sakın kendinizi annesiyle kıyaslamayın önce onu düşünüyor diye siz üzülürsünüz.

boşver canım ya yardımcı olmak için uzun bir yazı yazdım bende ilk önce uzun olduğu için gönder tuşuna basınca göndermedi şifre istedi hadi dedim tekrar yazayım üzülmesin arkadaş hamileymiş de dedim tekrar uğraştım yazdım kale bile alınmadısanırım. Kendi fikrinden olan arkadaşlarla konuşmak istiyor bence yani bir nevi kendi düşüncesindekilerden destek bekleyerek rahatlamak isteniliyor başka bakış açısı kabul görülmüyor gibi hissettim kahrolsun kaynana moduna bağlamışlar malesef

Merhaba hanımlar.Hemen konuya girmek istiyorum.Eşimle iki gündür konuşmuyorum.Mesele ise şu, benim eşim mak.mühendisi.kendisi mak.mühendisleri odasına yazılacak ve yeni inşaatlarda attığı her imza başına 1.500 2 bin tl para alacak.Sadece 5 imza atma hakkı var 1 ylda.Bu da en fazla 6 bin yapıyor.bizim için iyi bir miktar yani.Neyse eşimle arabada bu mevzuyu konuşuyorduk.Bu arada hamileyim.önceden de almak istediğim birçok şey vardı.simdide bebek masrafı felan derken bu paraya ihtiyaç var anladığnz.Eşim, bu parayı alırsam annemi umreye götürücem çok istiyordu yazk dedi.Bu arada annesi memur iki ay sonra emekli olacak ve bildiğiniz üzere toplu para alacak.Bende, sen benim neler istediğimi gayet iyi biliyorsun ve bu paraya benimde ihtiyacm var dedim.kendisi basladı bağırmaya.Annemi mi kıskanıyorsun, annem o benim.onun hakkını ödeyemem vs.Bende bu sözlere çok darıldm ve kalbim çok kırldı.Benim alacaklarım arka planda ve annenin parası varken onu umreye götrmek istiyosun buna da anne hakkı diyorsun öyle mi dedim.senin isteklerin benm annemden daha mı arka planda kalıyor saçmala dedi beni azarlamaya devam etti.Şuan konuşmuyorum.Sizce kırlmakta haksız mıyım ? Benim isteklerm gerçekten basit mi kalıyor onun annesinin yanında ? Kendimi cok kötü hissetmeme neden oldu bu ithamları..

Bu kadar istediginiz sey neydi ozel degilse?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bir erkek önce kendi ailesini düşünmek durumundadır. O da karısı ve çocuklarıdır.. Sonra anne babaya sıra gelir.. Sizin ihtiyaçlarınız, gerçekten zaruri ihtiyaçlarınız ! , eksikse ve o annesini umreye götürüyorsa siz haklısınız.. Ama siz lükse giren ihtiyaçlardan bahsediyorsanız, o da parayı annesini umreye göndermek için kullanabilir tabi.. Ama yine de sizin rızanızla olmalı bu.

Annesi para alacak olabilir ama bence eşinizin derdi başka
Bu durumu kendince annesine karşı bi vazife veya anneliğinin karşılığı
Evladının anasına bi hayrı olarak görüyo olabilir
O yüzden size vermek istemeyebilir

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kadın zaten oğlum beni umreye yolla dememiş ki adamcağız annesinin bir nebze hakkını ödemek istemiş ne var bunda bu kadar gaddar olmamak lazım neticede bir anne. illa ki o da düşünür evladını kendi de ödeyebilir ama benim de imkanım olsa annemi babamı hacca umreye yollamak isterdim paraları çok olsa bile sonuçta hediye yani.durumu iyiyse o kişiye hediye verilemez gibi bir sonuç çıkıyor ortaya

evet durumu ıyıyse once karısını ve dogacak bebeğini düşünecek eşi. bebek demek masraf demek. he bolluk ıçınde yasarsın hıçbırşeyı duşunmezsın o zaman çıkarır Umre parasını verırsın ama gelecek paraya ıhtıyac varsa once kendı alesını yavrusunu eşini düşünmeli hemen annem de ne oluyo...he annesı ALLAH korusun hasta olur ıhtıyacı olur o ayrı .....

bence bu tur tartışmalarda annelik vasfı erkeklerde on plana ckıyor, duygusallık yanı.
bebek olunca ne demek ıstedıgınızı anlıcaktır, ıfade etme seklınız yanlış oldu belkıde.
esınızınde sızden fıkır almadan bırden soylemesı kotu bır ıfade
umarım kısa zamanda barışıp cozersınız

Zaruri ihtiyactan degil de, istekten, bir hayalden bahsetmissiniz. Es soz vermis, parasi olunca alacakmis. Neyi?
Demek ki ihtiyac degil bu, para olunca alinabilecek bir luks.

Esinizin eline para gecince annesine de bir hediye vermek istemis olabilir. Demek ki esiniz icin bu, sizin isteginizden daha onemli. Buna daha gonullu. Ben sizin ihtiyaciniz karsilanmiyor diye birsey okumadim, olsa olsa hayaliniz karsilanmiyor. Bu para ekstra para ve kazanan kisi istedigine harcar. Bu kadar yaygara yapip hak iddia etmeye tabii ki sinirlenip bagiracak. Burdaki gibi fevriyseniz, karsinizda sinirlenmemek mumkun degil zaten. Duzgun konusmayla belki bir noktada uzlasirdiniz. Fevriliginizin sonucunu yasiyorsunuz.

Kendi hayalinizi, kendiniz calisinca elde edersiniz, ya da esinizi beklersiniz. Ne zaman isterse, ne zaman musaitse o zaman alir. Ihtiyac olmadigi halde, once ben once ben demek, annesiyle yarismak tabii ki adami sinirlendirecek. Sen esiysen, o da kendisini bu yasa getiren annesi. Dis kapinin mandali degil. Kiyaslayip, oncelik siralamasina kalkisirsaniz kaybeden siz olursunuz.

Bir de kim ne kadar kazaniyor, kimin ne kadar durumu var, onu siz bilemezsiniz. Esinizin annesinin eline ne gececek, ama elinde ne kalacak... Herseyi kurusuna kadar biliyorsunuz masallah. Baskasinin kesesine bu kadar karisip hukum vermeyin derim. Bu kayinvalide bile olsa. m

Bende haddinden fazla tecrübeliyim zaten bu konuda sıkıntı yok.Para havadan geliyor olsa bile bu paraya benim ve bebeğimin ihtiyacı var.Kaldı ki annesi toplu para alacak.Umre sevdalısı biri olsa kendi çoktan gitmişti umreye durumu iyi cok şükür.Eğer birine iyilik yapıp bunun mükafatını Allahtan bekleyeceksem kendi annemi gönderirdim umreye.Onun buna daha çok ihtiyacı var ve o kaynvalidemden daha çok sevdalı böyle seylere.Parasız birine yardım etmek bana göre iyilik ve sadakadır.Parası bol olan birine yardım etmek değil.Yorumun için teşekkürler .

ya okuyom okuyom göremedim bacım sen ne alacan bebekle kendine acayip merak etim:31:

Back
X