Zaruri ihtiyactan degil de, istekten, bir hayalden bahsetmissiniz. Es soz vermis, parasi olunca alacakmis. Neyi?
Demek ki ihtiyac degil bu, para olunca alinabilecek bir luks.
Esinizin eline para gecince annesine de bir hediye vermek istemis olabilir. Demek ki esiniz icin bu, sizin isteginizden daha onemli. Buna daha gonullu. Ben sizin ihtiyaciniz karsilanmiyor diye birsey okumadim, olsa olsa hayaliniz karsilanmiyor. Bu para ekstra para ve kazanan kisi istedigine harcar. Bu kadar yaygara yapip hak iddia etmeye tabii ki sinirlenip bagiracak. Burdaki gibi fevriyseniz, karsinizda sinirlenmemek mumkun degil zaten. Duzgun konusmayla belki bir noktada uzlasirdiniz. Fevriliginizin sonucunu yasiyorsunuz.
Kendi hayalinizi, kendiniz calisinca elde edersiniz, ya da esinizi beklersiniz. Ne zaman isterse, ne zaman musaitse o zaman alir. Ihtiyac olmadigi halde, once ben once ben demek, annesiyle yarismak tabii ki adami sinirlendirecek. Sen esiysen, o da kendisini bu yasa getiren annesi. Dis kapinin mandali degil. Kiyaslayip, oncelik siralamasina kalkisirsaniz kaybeden siz olursunuz.
Bir de kim ne kadar kazaniyor, kimin ne kadar durumu var, onu siz bilemezsiniz. Esinizin annesinin eline ne gececek, ama elinde ne kalacak... Herseyi kurusuna kadar biliyorsunuz masallah. Baskasinin kesesine bu kadar karisip hukum vermeyin derim. Bu kayinvalide bile olsa. m