Eşime Laf Anlatamıyorum :/ YARDIM LÜTFEN!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Arkadaşlar Merhaba;

14 aylık evliyim.Ve evliliğimin ilk ayından itibaren çocuk baskısıyla yaşıyorum.Eşim ve ailesi sürekli çocuk istediklerini dile getiriyorlar.Eşimin dilinden bu konu hiç düşmüyor.Hzır değilim, değiliz diyorum anlatamıyorum.ben 26 yaşınsayım eşim 29.

Evlenirken düğün ve eşyalar için eşimin ailesinden hiç destek görmedik, daha da kötüsü eşim ilk 1yıl çalışmama kesinlikle müsaade etmedi.Kırmamak için kabul ettim ama son 2aydır borçlar beni iyice daraltınca işe girdim.Çok borcumuz var.Hem düğün borçlarımız hem de eşimin geçmişten gelen vergi borçları var.Çok zor durumdayız, bu yüzden çocuk konusunu 1 yıl daha ertelemek istiyorum ki makul bi zaman aslında.Ama anlatamıyorum.

Geçtiğimiz ay diş tedavisi için doktora gittim kanal tedavisi yaptı.İçini oydu bıraktı haftaya gel dolgunu yapıp işini bitirelim dedi 1 ay oldu hala 100 lira denkleştirip doktora gidemedim, yemek yiyemiyorum ağrı çekiyorum.Eşim bunu görüyor ama biz bu durumdyken ısrarla çocuk istiyor benden!!! :((

Az önce bi arkadaşın açtığı konuda da konu sahibi bebek istiyodu ama eşi istemiyomuş,
neyse benim de bebeğim var 5 aylık,çalışıyorum ben de evimiz kira,ikimizde asgari ücret alıyoruz ve gerçekten bebek sahibi olmak
büyük bi sorumluluk.hem maddi hem manevi,siz maddi boyutundan bahsetmişsiniz,haklısınız tabiki.benim tavsiyem önce makul bi iş bulun durumunuzu düzeltin biraz,bebeği sonra düşünün.Maddi sorunlar ilişkiyi etkiliyo,böyle bir ortamda büyütmeyin bebeğinizi derim ben.

eşinin ailesi akıl vereceğine para verse keşke o zaman çocuk sahibi olmak daha kolay olurdu heralde ... ailesini de geçtim eşininde düşüncesizliği sen çalışamıycaksın borç var gider artıkcak ,gelir azalıcak acaba nası bir plan yapıyor ki aklınca ??

Yanlış anlamayın lütfen ama ayranı yok içmeye tahtırevanla gider gezmeye gibi olmuş.

Anlatmayın valla, şu sıkıntıda içinde bulunduğu durumu, sizi düşünmeyen adam çocuğuna da amaaaannn onu almayıverelim onu yedirmeyiverelim der. Bu mantıktaki adama ne kadar laf anlatsanız da boş zaten. Anlatmayın istemiyorum diyip geçin.

Son düzenleme:
Şu zihniyet''çocuk kısmetiyle gelir''karşıyım maddi acıdan hazır olmak gerekiyor ve siz manevi olarak da hazır değilsiniz.Bu yasam sartlarında gecınmek zorken ustune cocuk yapmak mantıklı değil.Eşiniz muhtemelen dısardan gelen baskılarla yüzünden böyle davranıyor,oturup ciddi bir konuşma yapmalısınız.

insanlar çocuk kararını ne kadar çabuk veriyorlar
mantıklı düşünmek yok ilersini düşünmek yok çocukta çocuk

bak daha kendi sağlığın için doktora gidemiyorsun çocuk olunca ne olacak
en azından sen mantıklısın
ben olsam kararımdan vazgeçmezdim

Beraber bu karari verebilecek yastasiniz.
Esinin bu israrli tutumuna mana veremedim.
Bir seyleri kanitlama cabasi icinde falan mi?
Kimilerinde boyle dusunceler var ya.
Benim esim 33e girdi.
Bizde artik yapalim demistik ki, simdi de atamalari beklemeye koyulduk.
Bebegin sorumlulugu daha farkli.
Onun icin ortam hazirlamadan cocuk yapmak hicte akillica bir fikir degil bence.
Esinle oturup acik acik konusmalisin.

çok haklısın...
kaçmıyosun ya cnm, şartlar biraz daha düzelince bebek sahibi olursunuz..
acelesi neymiş acaba....

Eşimin anne tarafı kürt, kürtler çocuklara kalabalığa çok düşkün insanlar.. İç içe olalım cıvıl cıvıl olalım istiyorlar.Ben aksine bambaşka bi insanım.Dizi ve film setlerinde fotoğrafçılık yapıyorum ve benim çok başka bi düşünce yapım var.Eşime anlatsam ailesine anlatamıyorum, onlar anlasa sülalesi anlamıyo.Halalar, yengeler gün aşırı arayıp bebek yok mu diyorlar.Boguluyorum artık.Son zamanlarda çocucgun mu olmuyo yoksa demeye başladılar.Delirticekler sonunda az kaldı.

Borcumuzun bitmesine yakın düşünüyorum diyorum "borç bitmez siz yapın çocuk kısmetiyle gelir" diyolar.Lan size ne?
Onlar büyük ihtimalle aylık geçimini sağlayabilen ve aynı zamanda borç ödeyen biri olarak görüyolar bizi.Değil!Borç ödesek geçinemiyoruz, geçinsek borç ödüyemiyoruz.

Sonunda çıkarıcam bitane atıcam kucaklarına.
Allah' ım bu ben değilim yaa!:((

Çocuk ısrarı sizin çalışmanızı engelleyip evde oturmanızı sağlamak için olabilir mi acaba? Şu durumunuzda o kadar anlamsız bir ısrar olmuş ki, başka hiçbir açıklama bulamıyorum...

Eşiniz ve ailesi kör herhalde..

Bu durumda kendisi bile zorlanırken ufacık bir bebeğin vebaline girmeyi nasıl düşünüyorlar anlamadım..

birincisi çocuk sadece eşin ile senin aranda bir mesele o yüzden eşinin ailesi ya da senin ailen gibi 3. kişilerin karışmaya hakları yok.

ikincisi borcun içinde yüzerken bebek sahibi olmanız hiç doğru değil. çünkü bu ileride başka sorunlara da yol açabilir.

sen sadece ruhsal ve bedensel yönden kendinin hazır olmadığını, ekonomik yönden aile olarak hazır olmadığınızı eşine anlat. Daha da anlamazsa sen korunmaya devam edersin. Eşin de konuşur konuşur susar.

Eşimin anne tarafı kürt, kürtler çocuklara kalabalığa çok düşkün insanlar.. İç içe olalım cıvıl cıvıl olalım istiyorlar.Ben aksine bambaşka bi insanım.Dizi ve film setlerinde fotoğrafçılık yapıyorum ve benim çok başka bi düşünce yapım var.Eşime anlatsam ailesine anlatamıyorum, onlar anlasa sülalesi anlamıyo.Halalar, yengeler gün aşırı arayıp bebek yok mu diyorlar.Boguluyorum artık.Son zamanlarda çocucgun mu olmuyo yoksa demeye başladılar.Delirticekler sonunda az kaldı.

Borcumuzun bitmesine yakın düşünüyorum diyorum "borç bitmez siz yapın çocuk kısmetiyle gelir" diyolar.Lan size ne?
Onlar büyük ihtimalle aylık geçimini sağlayabilen ve aynı zamanda borç ödeyen biri olarak görüyolar bizi.Değil!Borç ödesek geçinemiyoruz, geçinsek borç ödüyemiyoruz.

Sonunda çıkarıcam bitane atıcam kucaklarına.
Allah' ım bu ben değilim yaa!:((

Açıklaması buymuş demek ki, ve o zaman gerçekten işiniz zor.
Peki evlenmeden önce bu çocuk mevzusunu hiç konuşmadınız mı, yoksa eşiniz ailesinin gazıyla yan mı çiziyor?

Gizli gizli korunup "deniyoruz olmuyor" deseniz sizi başka türlü yıpratır bu cahil insanlar. Sizin eşinizi ikna etmeniz gerekiyor. Aslında bebek bezi fiyatlarını gören borçlu ve şuurlu bir erkek kaçınılmaz olarakertelerdi bebek fikrini, ama onu da çok sıkıştırıyorlar demek ki. Tanrı yardımcınız olsun.

Çocuk ısrarı sizin çalışmanızı engelleyip evde oturmanızı sağlamak için olabilir mi acaba? Şu durumunuzda o kadar anlamsız bir ısrar olmuş ki, başka hiçbir açıklama bulamıyorum...

-eşim dile getirmese de ben sebeplerden birinin bu olduğunu düşünüyorum.Çünkü çalışmamı asla istemiyor.
-ikinci sebebi hakikaten çocukları çok çok seviyor, ablamın bi çocuğu var benden çok özlüyor onu, hediyeler alıyo, bisiklete binmesini öğretiyo falan.. eşim 1,90 boyunda kocaman yapılı bi adam.Boyuna posuna bakmadan alışveriş merkezlerinde yakalamaç oynuyolar yiğenimle :) onu öyle görünce cidden içim ezliyo, kıyamıyorum.
-ama üçüncü sebep de muhtemelen anne tarafının aşırı baskısından kaynaklanıyor.Kendini kanıtlama çabası bi yerde..

canım sana şu an bebek bekleyen biri olarak şunları samimiyetle söyleyebilirim..

1- kesinlikle sen kendini hazır hissetmeden çocuk yapma
2- aileler hep beklenti içindedir. evlen derler, cocuk derler sonra 2. cocuk derler bunun sonu yok. hiçkimse için en çok senin hayatını etkileyecek bu konuda acele etme..
3- maddi sorunları halletmeden de düşünme derim çünkü insan bebeği için herşeyin en iyisini almak ,yapmak istiyo.. ve bebek daha karnındayken bile masrafları bitmeyen bir sorumluluk.. hastanesi, tahlileri, doğumu, ihtiyaçları vs vs vs
ve son olarak;
yaşım, maddi ve manevi her türlü durumum uygun olduğu halde hamilelik bana çok zor geldi. psikolojik olarak zaten zor bir süreç bir de başka sorunlarla uğraşırken seni çok yıpratır. eşinin ailesinin geldiği kültür evliliği sadece üreme mekanizması gibi görebilir. kalabalık aile güzeldir evet hoştur ama doğru şartlar için.. aksi halde senin için zor bir hayat başlar..

sadece kendi isteklerini düşün ve bu konuda bencil ol derim.. istediğin hazır olduğun zaman yaparsın çocuğu inşallah . hem yaşınız da genç daha. bu kadar aceleye getirme. kendin karar ver..

Son düzenleme:
-eşim dile getirmese de ben sebeplerden birinin bu olduğunu düşünüyorum.Çünkü çalışmamı asla istemiyor.
-ikinci sebebi hakikaten çocukları çok çok seviyor, ablamın bi çocuğu var benden çok özlüyor onu, hediyeler alıyo, bisiklete binmesini öğretiyo falan.. eşim 1,90 boyunda kocaman yapılı bi adam.Boyuna posuna bakmadan alışveriş merkezlerinde yakalamaç oynuyolar yiğenimle :) onu öyle görünce cidden içim ezliyo, kıyamıyorum.
-ama üçüncü sebep de muhtemelen anne tarafının aşırı baskısından kaynaklanıyor.Kendini kanıtlama çabası bi yerde..

Kalabalık bir ailede büyümüşse çocuk özlemi çekmesi normal. Anlattıklarınıza bakılırsa iyi de bir baba olacak, ama bunun zamanının henüz gelmediğini bir şekilde anlamalı..

Şöyle yapsanız, sanki hamile kalmışsınız gibi bir masraf listesi çıkarsanız. Doktor parasıydı, doğumuydu, beziydi, giysisiydi, ıvırıydı zıvırıydı bir sürü masraf çıkacak, ve siz de çalışmıyor olacağınıza göre eşiniz bunu tek başına karşılayacak. Şimdi "hele bir olsun, çaresi bulunur" gibi bir yanlış içerisindeyse önünde somut rakamları görünce belki aklı başına gelir. İki kişi çalışıp ancak geçiniyorken tek maaşa düşmek ve üstüne bebek yapmak hiç akıl işi değil.

eşinin ailesi akıl vereceğine para verse keşke o zaman çocuk sahibi olmak daha kolay olurdu heralde ... ailesini de geçtim eşininde düşüncesizliği sen çalışamıycaksın borç var gider artıkcak ,gelir azalıcak acaba nası bir plan yapıyor ki aklınca ??

kimseden hiç birşey istemiyorum.İstediğim tek şey saygı gerçekten.Ben bu maddi (peşisıra manevi) sıkıntıları 1 yıldır çekiyorum zaten.Çekerim, çalışır öderim.

şuan hamile ya da bebek sahibi olan arkadaşlarım; hakkaten çok maddi zorluğu oluyor mu çocuğun?

kimseden hiç birşey istemiyorum.İstediğim tek şey saygı gerçekten.Ben bu maddi (peşisıra manevi) sıkıntıları 1 yıldır çekiyorum zaten.Çekerim, çalışır öderim.

şuan hamile ya da bebek sahibi olan arkadaşlarım; hakkaten çok maddi zorluğu oluyor mu çocuğun?

canım benim sana şöyle söyleyeyim.. her ay doktor kontrolüne gitmek zorundasın. her muayene 100-150 arası. tetkiklerini ve testlerini düzenli yaptırsan her hastaneye göre değişir ama 200-300 e mal olan testleri var (2li 3lü taramalar vs) .. hadi bunları devlette yaptırdın yarı fiyatına düştü diyelim. hamileliği geçiyorum doğumu da devlette yaptığını düşünüp masraf saymıyorum. şu an bebebim için alışverişlere başladım. üstü başı beşiği arabası bakım eşyaları vs. (hiçbirinde lüks aramıyorum en basitlerinden ) en az 3000 lira tutuyo. daha içinde bebeğin doktoru, bezi, maması bilmem nesi yok sadece bebek odası hazırlığı bu.

ve bence sen tüm bu maddi sorunları bir kenara bırak.. diyelim ki herşey karşılanır bi şekilde.. sen hazır mısın bebek sorumluluğuna. ben bazen soruyorum kendime. yapmak istediklerim bitmemişti şimdi ne hayal etsem ama bebek olacak o zaman diyorum. ben yaş itibariyle artık yapmak zorunda olduğumu düşünerek yaptım, istedim bu bebeği. buna rağmen çok gel git yaşadım..

Back
X