Eşime Laf Anlatamıyorum :/ YARDIM LÜTFEN!

evlilik, eş , eşin ailesi hepsi fedakarlık isteyen şeyler.. ben bu değerler için fedakarlık yapılması gerektiğini düşünen biriyim.. ama sadece eşin yada ailesi istiyor diye bebek yapmak bence bir fedakarlık değil hata olur. açık olup duyguları net şekilde dile getirirsen sana aynı baskıyı sürekli yapmaktan vazgeçerler. eşiniz ailesine tatlı ama net bir dille şu an istemediğinizi bunun sizin kararınız olduğunuzu söyleyin ya da eşiniz söylesin onun kendi ailesine söylemesi daha kolay olur belki..
canım ya burdan birinin hayatıyla ilgili böyle bir konuda yorum yapmak çok zor seni yanlış da yönlendirmek istemem. ama bebek kararı hayati bir karar. bebekten önce herşeyi kendine göre planlayabiliyorsun. ama bebekten sonra ömür boyu bir sorumluluğun var artık. canın isteyince arkanı dönüp gidebileceğin birsey değil bebek, eşinle ve ailesiyle aranda ömürlük bir bağ demek bebek.. o kadar çok anlamı var ki.. dünyanı değiştiriyor.
düşünerek karar ver ve dilerim hakkında hayırlısı neyse o olur..

canım benim sana şöyle söyleyeyim.. her ay doktor kontrolüne gitmek zorundasın. her muayene 100-150 arası. tetkiklerini ve testlerini düzenli yaptırsan her hastaneye göre değişir ama 200-300 e mal olan testleri var (2li 3lü taramalar vs) .. hadi bunları devlette yaptırdın yarı fiyatına düştü diyelim. hamileliği geçiyorum doğumu da devlette yaptığını düşünüp masraf saymıyorum. şu an bebebim için alışverişlere başladım. üstü başı beşiği arabası bakım eşyaları vs. (hiçbirinde lüks aramıyorum en basitlerinden ) en az 3000 lira tutuyo. daha içinde bebeğin doktoru, bezi, maması bilmem nesi yok sadece bebek odası hazırlığı bu.

ve bence sen tüm bu maddi sorunları bir kenara bırak.. diyelim ki herşey karşılanır bi şekilde.. sen hazır mısın bebek sorumluluğuna. ben bazen soruyorum kendime. yapmak istediklerim bitmemişti şimdi ne hayal etsem ama bebek olacak o zaman diyorum. ben yaş itibariyle artık yapmak zorunda olduğumu düşünerek yaptım, istedim bu bebeği. buna rağmen çok gel git yaşadım..

Mezopotamya82 Verdiğin rakamlar çok iyi oldu teşekkür ederim, böylece Carmellie'nin dediği hesabı da kolaylıkla çıkarabilirim :)

biz eşimle flört dönemimizde de çok fazla bişey yaşayamadık, evlendikten sonra borç yüzünden hiç bişey yapamadık.İçim yapmak istediklerimle dolu açıkçası.Bana kalsa belki 35ime kadar bile beklerim.Çocukları ben de çok seviyorum, iyi bakabilecek sorumluluğa da sahip olduğumu düşünüyorum.Keşke durumum müsait olsa.. eşimin bana karşı yaptığı onca fedakarlığa kaşılık ben de onu bu konuda aç bırakmazdım.

Mezopotamya82 senin ilk çocuğun mu? ve yaşınız kaç acaba?

Mezopotamya82 Verdiğin rakamlar çok iyi oldu teşekkür ederim, böylece Carmellie'nin dediği hesabı da kolaylıkla çıkarabilirim :)

biz eşimle flört dönemimizde de çok fazla bişey yaşayamadık, evlendikten sonra borç yüzünden hiç bişey yapamadık.İçim yapmak istediklerimle dolu açıkçası.Bana kalsa belki 35ime kadar bile beklerim.Çocukları ben de çok seviyorum, iyi bakabilecek sorumluluğa da sahip olduğumu düşünüyorum.Keşke durumum müsait olsa.. eşimin bana karşı yaptığı onca fedakarlığa kaşılık ben de onu bu konuda aç bırakmazdım.

Mezopotamya82 senin ilk çocuğun mu? ve yaşınız kaç acaba?

canım dediğim gibi rakamlar en son önemli olan şey.. önemli olan hazır hissetmek.. ben 31 yaşındayım ve genetik olarak bizde 35 inde kadınlar menopoza giriyor ailede böyle bir durum var. o yüzden ben acele ettim ilk çocuğum olacak.
biz eşimle çok gezdik tozduk yurt içi yurt dışı dolaşmadığımız yer kalmadı buna rağmen şimdi diyoruz birkaç yıl ertelemiş mi olsaydık diye ..ha deyince bir plan yapamıyoruz bebek daha doğmadan elimizi kolumuzu bağladı. önümüzdeki yıl için tatil planı yaparken düşünüyoruz bebek nerde rahat edebilir diye. yani bebek oldu mu hayatın ona göre şekilleniyor artık..
dediğim gibi bebek biri için yapacağın fedakarlık olmasın sonra bunun vebali altında kalırsın. hem 35 e kadar beklemek zorunda değilsin ki belki önümüzdeki yıl belkı birkaç ay ıcınde durumunuzda değişiklik olur bilemezsin (maddi anlamda söylüyorum bunu ) istediğin şeyleri yapabilirsin bu süreçte. eşine tatlılıkla anlat durumu. sadece maddiyattan girme konuya..birlikte hayalini kurduğunuz bir hayalinizi gerçekleştirin öyle başlayın bebek girişimlerine :)) bu ilişkinize de iyi gelir hem :))

canım dediğim gibi rakamlar en son önemli olan şey.. önemli olan hazır hissetmek.. ben 31 yaşındayım ve genetik olarak bizde 35 inde kadınlar menopoza giriyor ailede böyle bir durum var. o yüzden ben acele ettim ilk çocuğum olacak.
biz eşimle çok gezdik tozduk yurt içi yurt dışı dolaşmadığımız yer kalmadı buna rağmen şimdi diyoruz birkaç yıl ertelemiş mi olsaydık diye ..ha deyince bir plan yapamıyoruz bebek daha doğmadan elimizi kolumuzu bağladı. önümüzdeki yıl için tatil planı yaparken düşünüyoruz bebek nerde rahat edebilir diye. yani bebek oldu mu hayatın ona göre şekilleniyor artık..
dediğim gibi bebek biri için yapacağın fedakarlık olmasın sonra bunun vebali altında kalırsın. hem 35 e kadar beklemek zorunda değilsin ki belki önümüzdeki yıl belkı birkaç ay ıcınde durumunuzda değişiklik olur bilemezsin (maddi anlamda söylüyorum bunu ) istediğin şeyleri yapabilirsin bu süreçte. eşine tatlılıkla anlat durumu. sadece maddiyattan girme konuya..birlikte hayalini kurduğunuz bir hayalinizi gerçekleştirin öyle başlayın bebek girişimlerine :)) bu ilişkinize de iyi gelir hem :))

Yapı olarak evliliğe de çok uzak bi insanım aslında, eşimin anne tarafının kürt olması, türklere göre bakış açısını çok farklı yansıtırken, ben türk aile yapısının bile temelini sorgulayan bi insan olarak bu son 1 yılda çok zorluk çektim evliliğe alışmak için.Eşim de 28 yıl boyunca ailesinde yaşadıklarıyla benim alışkanlıklarım arasında çok bocaladı.Ve muhteşem bir çabayla çok daha vizyonu geniş, araştıran, sabit bakmayan bi insan oldu kısa zamanda.Değişmesi için hiçbirşey yapmadım, o benim gibi yaşamayı tercih etti sadece.

Fakat bu durum algılarında bi soruna yol açtı sanırım.. çünkü oturup konuştuğumuzda beni anlayan fakat annesiyle görüştüğünde (mutlaka her gün görmeye gider annesini) bana annesinin cümleleriyle gelen biri oldu bi anda :) devreler yandı yani.

şimdi derdime zaman ayırıp yazan tüm arkadaşların yorumlarını birleştirip karşısına çıkıcam.Umarım söylediğiniz kadar çabuk atlatabiliriz bu karar sürecini.
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim fikirleriniz için.

Back
X