slm arkadaşlar çok yakın zamanda eşim annesini kaybetti hemde aniden kadının hiç birşeyi yoktu 54 yaşında kalp krizinden öldü hemde yanımızda 40 gün bile olmadı daha ben cok üzgünüm ama eşim bitti resmen yani çokerken daha ama kendine gelemiyor hergün mezarlaga gidiyrmuş öğle arası ben konusunu açmamaya calışıyorm kendisi acınca kapatmaya calışıyorm ama o hep annesinden konuşuyo daha çok üzülüyor bende onun üzülmesine dayanmyorm fotolarını gizledim annesinin o fotolarını açıp bakıyor özlüyor anlıyorm ama çok üzülüyor budurmdan uzaklaşsın diye elimden geleni yapıyorm ama olmuyor neyapmalıyım böyle bişey nasıl teselli edilirki çocugumuzda yok tedaviye basladık belki hamile kalsam teselli olur ailede herkesin var kendisinden kücük kardeşlerinn bile çocukları var bizim yok bunada cok üzülüyor o ailenn en büyüğü 35 yaşında eşim benm yaşım 22 doktor tedavi için yaşın genç olmasınn avantajlı oldugunu söylüyor ilerde olmaz diye biran önce olsun istiyorum yaşımz gencken bunu takıyor kafasına korkuyorm ona sıkıntıdan bişi olur diye napıcam ben arkadaşlar akıl verin neolur
slm arkadaşlar çok yakın zamanda eşim annesini kaybetti hemde aniden kadının hiç birşeyi yoktu 54 yaşında kalp krizinden öldü hemde yanımızda 40 gün bile olmadı daha ben cok üzgünüm ama eşim bitti resmen yani çokerken daha ama kendine gelemiyor hergün mezarlaga gidiyrmuş öğle arası ben konusunu açmamaya calışıyorm kendisi acınca kapatmaya calışıyorm ama o hep annesinden konuşuyo daha çok üzülüyor bende onun üzülmesine dayanmyorm fotolarını gizledim annesinin o fotolarını açıp bakıyor özlüyor anlıyorm ama çok üzülüyor budurmdan uzaklaşsın diye elimden geleni yapıyorm ama olmuyor neyapmalıyım böyle bişey nasıl teselli edilirki çocugumuzda yok tedaviye basladık belki hamile kalsam teselli olur ailede herkesin var kendisinden kücük kardeşlerinn bile çocukları var bizim yok bunada cok üzülüyor o ailenn en büyüğü 35 yaşında eşim benm yaşım 22 doktor tedavi için yaşın genç olmasınn avantajlı oldugunu söylüyor ilerde olmaz diye biran önce olsun istiyorum yaşımz gencken bunu takıyor kafasına korkuyorm ona sıkıntıdan bişi olur diye napıcam ben arkadaşlar akıl verin neolur
Daha cok taze acisi... Bence birakin acisini yasasin,bu buyuk kaybi bastirilmis duygularla yasarsa,ilerde daha kotu sonuclar dogurabilirbasiniz sagolsun bu arada,mekani cennet olsun insAllah ....
galiba yazdıklarımı ttam anlamamışsınz zaten biz çocuk istiyoruz olmuyor diye zaten çok üzülüyor böyle mutlu bir haber onun acısını en azından hafifletir diye hamile olsam keşke diyorum çocuk bişeyleri düzeltir diye değil ayrıca benm başıma çok şükür bi yakınımı kaybetmek gibi kötü bir durum gelmedi oyüzden nasıl davranmm gerektgni bilmiyorm yani sanki annesinden konusunca we resmini görünce daha çok içi yanıyor gibi geldği için o şekilde davranıyorm ayrıca eşime yeterince destek olup onu dinleyip onunla konuşuyorm ayrıca çocuk değilm ağlamasınada izin wermiyor değilmya kusura bakma ama hayret birşeysin arkadaşım
adam senınle derdini paylaşacak annesinin acısını sindirecek konuşmak istiyor konuşmuyorsun fotosuna baksın bi iyice anlasın duygularıyla yüzleşsin yok fotolarını saklıyorsun
çocuk musun sen?
hamile kalsam teselli olur mu nasıl garip bir düşünce ya bu?
bu yuzden mı hamile kalacaksın pes.
hamile kalacağına bi konuş adamla derin derin saatlerce bıkmadan usanmadan anlatsın içindekileri döksün fotoğraflarına bakıp bi salya sümük ağlasın izin ver.
şu kadınların en ufak birşeyde çocuk yapsam düzelir mi tavrından nefret ediyorum.
dua ediyoruz zaten çocgumuz olmuyor çok istiyor çocugumz olmasını böyle mutlu bir haber ona teselli olur diye söyledimBirlikte dualar okuyarak içinin acısına biraz olsun su serpebilirsiniz. . Çocuk çare değil
Öncelikle başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.
Babamı kaybetmiş biri olarak eşinizin acısını bu şekilde dindiremezsiniz onu söyleyebilirim. Onu anladığınızı acısını paylaştığınızı göstererek destek olabilirsiniz ki benzer bir acıyı yaşayan biri olarak bu da bir yere kadar olabiliyor. Resimlerini saklamayın ve anlattığında dinleyin eşinizi. Eşim bana o dönemde çok destek oldu hatta babamın bir resmini verdim bunu büyütüp çerçeveletir misin diye aynı gün içinde yaptı getirdi ve duvara astı bu bile bana destek verdi. Babamı kaybedeli tam 7 yıl oldu ama hala izlediğim bir filmde babanın ölüm sahnesi olsun gözyaşlarımı tutamam eşim sadece sessizce gelip sarılır ve onun omuzunda ağlarım. Bu insanı çok rahatlatıyor. Mezarına gittiğimizde onunla konuşur ve hıçkırıklara boğulurum ama eşim ben ağlamayayım diye dua edip dönmek istemedi hiçbir zaman aksine ağlayıp rahatlamam için bekliyor ben gidelim diyene kadar bekliyor. Evet acısı zamanla hafifliyor gibi görünsede insanın bir yanı hep eksik kalıyor ama ölenle de ölünmüyor maalesef. Onu çok özledim.
bence en büyük terapi allaha tevekkül annesi öldükten sonra yapacağı en ii şey ona dua etmek. Zaten çok da ihtiyacı vardır. Sabredin tedavi mutlaka olumlu sonuçlanacaktır. Dua ve umutla sarılın hayata çünkü biz bilemiyoruz hayrı şerri. Iyi de kötü de allahtan tabi her şeyi hayırla istemek lazım. Tedaviye devam inancınızı yitirmeyi. Kader ve dua ile ilgili kitaplar okuyun.
basiniz sagolsun
cok büyük bir aci
biraz zaman
zamanla daha iyi olacaktir
siz yaninda olun ona destek olun
kendini yalniz hissetmesin yeter
baska birsey yapamazsiniz
anne bu kolay degil
canım oncelıkle basınız sag olsun allah rahmet eylesın esın ıcın cok zor olmalı... o konusunu actıgında onu dınle cunku ıcındekı zehrı ancak konusarak atabılır eger boyle davranırsan senın onu anlamadıgını ya da acısına saygı gostermedıgını dusunerek senden uzaklasabılır fotografları da yerıne koy ona saygı duy ıstedıgı gıbı anlatsın aglasın resımlere baksın hepsı gececek cunku olenle olunmez bılıyorsun rabbım bızlere unutmak nımetını bahsetmıs bır sure sonra kullenecek hersey ve hatta unutulacak oylekı yıldonumlerınde hatırlanacak yanı hep boyle yogun yasamayacak esın acısını ıste bu asamada sana dusen yanında oldugunu ona hıssettırmekdır
bebek ıcın uzulme vaktı zamanı gelınce rabbım verecektır hayırlısını ıste ve dua et allaha sıgın esının hıcbırseyı abarttıgını dusunme herkes farklı yasar acısını kımı dısa vurur kımı ıcıne atar emın ol dısa vurması yanı konusup anlatması cok daha ıyı zaman zaman bunalırsın belkı sıkılırsın ama sabret dedıgım gıbı gececek baska su asamada yapabılecegın bırsey yok gıbı gorunuyor cunku hersey cok taze allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?