• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşime nasıl iş yaptırabilirim?

Cok basit dicektimde senin esin daginikmis. Yani sende hicbisey yapma desem adamin umrunda olmucak. Bence esini zorla mecbur tut. Ben camasir asim sen evi supur vsvs isler verin ona.

Sanki benim esimden bahsettin tipatip aynisi ben alti sene olcak evleneli hala ayni hic degismedi cozum bulursan banada soyleyiver:KK51:

Bu yapiyla alakali. Bir sirri yok. Ben calismiyorum. Eşim canı çıkana kadar çalışıyor fakat gece 2de de gelse Allah razi olsun yardim eder.
Yani maalesef insanlar degismez..

Valla bende benimkini anlayamadim normaldr yardim eder aslinda calisma şartları da baya agirdir..simdi hamileyim yine yapıyor ama bugun hastayim suram buram ağrıyor dememe ragmen bi kahvakti hazirlamadi saat onbir olmus kalktim sinirle soylene soylene hazirladim analari rahata alistirmis padişah yetistirmis sanki bana..sinirden kuduracam valla

alıştıramazsın tatlım,nasıl öğretildiyse öyle gider
sevgili kv zamanında alıştırsaymış siz şimdi rahat ederdiniz

güzellikle , ikna edici bir sekilde anlatmalisiniz. Sizinde calistiginizi , cok yoruldugunuzu muhakkakki söylemissinizdir, ama umursamasi gerekecek sekilde ikna olmamis belliki, en güzeli bütün bu sorumluluklarin altinda cok yiprandiginizi, kaldirmakta zorlandiginizi anlatmaniz, göstermeniz. Onun , sizin ne kadar etkilendiginizi inanmasi lazim, yoksa isiniz zor. Kolay gelsin....(zordur bilirim)

Benimki inanılmaz dağınık ve pisti. Bekar evini çöp ev diye şikayet etsem belediye mühürlerdi o derece.

Şimdi benim yıkadıktan, bulaşıklaruma karışıyor
:KK49::KK49::KK49:o derece
Hehehe (su hayatta en çok bununla gurur duyarım)
sabırlı olun herşeyi tek tek halledin. Birden onu yapıyorsun bunu koyuyorsun dersen dır dırcı olursun....

benim eşim de hiç alışmamıştı kendi evinde ama ben onu yola getirdim annesi bile şaşırıyor.
rahat bi zaman diliminde aldım karşıma tek tek anlattım izah ettim. ofiste hergün saatlerini verip masanı dolaplarını temizleyip düzenlediğini düşün dedim ve sonra birinin çıkıp umarsızca dağıttığını düşün dedim naparsın? sinirlenirim dedi. peki bunun önündeki 20 yıl boyunca hergün ve hergün olduğunu düşün dedim sen topluyosun ertesi gün dağıtılmış dedim. çok kötü filan demeye başladı. işte ben öyleyim seninle dedim.
ilk şartım çorap ve kıyafetlerini sağa sola atmıycaksın oldu.
sonra çöpleri dökmek senin işin dedim.
sonra odalarda sigara içilmeyecek mutfakta içilecek ve küllükler her gece yatmadan yıkanacak dedim.
koltuğun kendi minderleri bozulmasın diye getirip eski minderleri kullanacaksın dedim.
halıları silmek de onun işidir. iç kapıları silerken de yardım eder. camlarımızı da beraber yıkarız. (alt katta oturuyorum)

şimdi bu yazdıklarımı yapıyor. diğer işler için de direk olarak ben akıl edemem yardım istediğinde sen bana söyle sen bana seslen diyor. ben de öyle yapıyorum.
üstelik ben çalışmıyorum.
erkek miilletini alıştıracaksın yoksa kendileri akıl edip yapamaz biraz uzun yazdım ama çok üzülüyorum canı çıkan bayanlara...

ya benim esiminde huyu kotu eve gelir kiyaafetler koseye atilir... asla toplamaz...defalarca uyardim yerine asmiyorsun bari dolaba as en azindan catkapi biri falan gelirse evime rezil olmam.. havlu bile yerine asilmaz makinanin uzerine atilir ...kv alistiramadim bunlari diyor :-)

Formülü bulan bana da söylesin a dostlar.
Her türlü itliği yaptım hala pişkin pişkin " ehehe , bebüşüm takma ya, o çoraplar 5 gündür orda işte ne zararı var" diyor suratıma.
Ay yazamayacağım daha fazla tansiyonum çıkıyor.

Sanirim bebeğimiz yok henüz bir birde bebek olduğunu düşünün vallahi şimdiden alistirmak lazim
Sağolsun benim kesimde herşeyi yapar utu dişinda.bebgim var 6 aylik eekimi ise suremiyorum inanin hepsini yapiyor gecen gün utuyude öğret bana dedi yokkkkk dedim okadarda değil bebis uyurken hallediyorum dedim .oda olsun o zamanlarda dinlen sende dedi. Optum alnindan bende :)

Arkadaslar benım sorunumda eşime iş yaptıramamakla ilgili.Evin tüm düzenini ben saglıyorum.Üstüne üstük calısan bir kadınım.İkimizde calısıyoruz ama herseyı ben yapıyorum.Ev temizligine zaten 2 haftada bir yardımcı alıyorum ama hergün oyle dagıtıyorki eşim evi.Eve geliyor kıyafetlerini camasır makınesının ustune koyuyor.Bende de takıntı oldu cunku o kadar cok uyardım kı onu koyma diye ınatlla o da oraya koyuyor bende agzma gelenı soyluyorum bır yandan da topluyorum.Cunku yapmazsam orda kalmaya devam edıyor.Kıyafetler gelısı guzel atılıyor.Gece yatana kadar da ıcecekler, aburcuburlar, sıgara kullerı derken ev baya dagılmıs oluyor tabiki ben de dagıtıyorum ama o kada degil.Tek basıma hem hergun yemek, hem bu dagınıklıkları toplamak, hem perıyodık temızlıkler benı yoruyor.Birde sürekli sunu yap bunu yap demektende bıktım.Dırdırcı demeye basladı eşim bana :KK43: .Esıme guzellıkle nasıl ıs yaptırabilirim? Yaptırabılenlerden puf noktalarını ıstıyorum.
iş yaptırmak zor ama en azından kendi çıkardıklarını yerine koymasını iste baya bir yükten kurtulursun. Benim kardeşim öyle 10 yaşında çorabının biri salonda biri mutfakta falan günde on kere ustunu değiştirir. Ama burda olay kendi çıkardıklarını kendi duzeltsin anlatın ve çıkardığı an başında dikilin yerine koymasını bekleyin inatla sürekli söyleyin artk sizin konuşmamanız için yapar :)

Arkadaslar benım sorunumda eşime iş yaptıramamakla ilgili.Evin tüm düzenini ben saglıyorum.Üstüne üstük calısan bir kadınım.İkimizde calısıyoruz ama herseyı ben yapıyorum.Ev temizligine zaten 2 haftada bir yardımcı alıyorum ama hergün oyle dagıtıyorki eşim evi.Eve geliyor kıyafetlerini camasır makınesının ustune koyuyor.Bende de takıntı oldu cunku o kadar cok uyardım kı onu koyma diye ınatlla o da oraya koyuyor bende agzma gelenı soyluyorum bır yandan da topluyorum.Cunku yapmazsam orda kalmaya devam edıyor.Kıyafetler gelısı guzel atılıyor.Gece yatana kadar da ıcecekler, aburcuburlar, sıgara kullerı derken ev baya dagılmıs oluyor tabiki ben de dagıtıyorum ama o kada degil.Tek basıma hem hergun yemek, hem bu dagınıklıkları toplamak, hem perıyodık temızlıkler benı yoruyor.Birde sürekli sunu yap bunu yap demektende bıktım.Dırdırcı demeye basladı eşim bana :KK43: .Esıme guzellıkle nasıl ıs yaptırabilirim? Yaptırabılenlerden puf noktalarını ıstıyorum.
hayat musterek
hızmetcısı degılsın , degılız toplıcak en azından bı kırlısını atsın sepete acık ve net konus
hayat musterek tek taraflı fedakarlıkla olmaz ....!!!!

tüm yorumlar ıcın tesekkurler kızlar.Cok uzuluyorum herseyı kendım yaptıgım ıcın.kendımıde ıfade eemıyorum sureklı kızıyorum ve adım dırdırcıya cıkıyor boyle bırı olarakta anılmak ıstemıyorum.Sürekli onu bu ısteklerımle yordugumu soyleyıp aradan cıkıyor.Hep bagırarak ısını halletmye calısıyorsun dıyor..:(

İlk önce kendi çıkardıklarını toplatmayla başlayabilirsin.Zamanla temizliğe toplamaya yardım isteyeceksin.Kafasında oturması için sofra kurmaya devamlı yardım isteyeceksin.Birlikte kur birlikte kaldır taktiği.Zamanla onu da üstüne yıkacaksın.Bi zaman sonra alışıp kendi devam eder diye düşünüyorum ama birazda kişilik meselesi.Belki hemen olmaz zaman alır ama sabredersen olur bence. Ben eşime bunu uyguladım.Ama ilk başta sert çıkmıştım neyse ki ters tepmedi.Daha 10 yada 15 günlük evliydim eşim çamaşırını çıkarmış yatak odasında öylece bırakmış.Ee kim kaldırcak tabiki ben :KK11: Hiçç kusura bakmasın kaldırmam ki kaldırmadım da çağırdım kaldır dedim kaldırmadı güldü gitti tekrar tekrar çağırdım geldi baktı gitti sinirlerim tavan yapınca aldım elime açtım camı atıyorum dedim atamazsın dedi hala gülüyor.Atarım dedim veee camdan aşağı bıraktım.Şaşkın şaşkın bakakaldı.Anladı dediğimi yapabilirim...Şimdi asla ikiletmez kaldır dedim mi kaldırır hemen gelmezse atıyorum diyorum :KK47: 3e kadar sayıyorum , maratona katılmış gibi evin içinde koşa koşa geliyor :KK71: :KK71: haa bu demek değil ki böyle yapın.Bir başka erkek olsaydı belki o anda kafamı gözümü patlatırdı ama benim eşim nasıl tepki vereceğini bilemedi ve o gün bugün o anda korku olarak kaldı :D :D ohh oldu bak bakalım şimdi nasıl evi de temizler banyoda yıkar bulaşıkta.Hiç kusura bakmasın bu konuda sertim :stop: :stop: o ana kuzusuysa bende anamın kuzusuyum.

demekki annesinin evinde de böyleydi...annesi öyle alıştırmış...oooh nasıl olsa arkadan toplayan var...siz topladıkça..o da düzensizliğe devam edecektir...ama siz çalışan bayansınız..peşinden toplamak zorunda değilsiniz...bir şekilde oturup konuşun böu şekilde olmuyacağını...çok kızıyorum böyle erkeklere...

Ablam esine hep sart koyar.esi arkadaslariyla disari cikar tatil yapar.ablamda istemez ama o zaman gelince butun evi temizlersin,bi hafta evi sen supurceksin vs. sart koyar.
Ya da hicbirsey yapmayip onunda daginikliktan rahatsiz olmasini saglayabilirsiniz.sonrasinda da beraber yapmayi teklif edersiniz.

aynen dediğinz gibi eskiden ben iş yapardım eşimi çağırırdım. şimdi dağınıklıktan kendi rahatsız oluyor. pazar günü gezmeyekte temizlik yapalım dedi bana dün bende olmaz ben gezcem dedim:KK70:
yakında belediye el atar bizim eve:KK61:

Size yine 2 haftada bir temizlikçi geliyormuş dip bucak temizliğinizi yapıyordur cam kapı banyo vs. Size günlük işler ve ortalık toplama kalıyor yemek zaten iki kişisiniz. Eşinize güzellikle söyleyin daha kıyafetini çıkarırken kirliye atmasını hatırlatın ve siz de dağıtmayın siz de hemen kaldırın çünkü bende dağınığım diyorsunuz erkekler biraz da nasıl olsa eşimde dağınık deyip cesaret alıyorlar sen titiz olursan o da olur mecburen ama hep güzellikle beraber yapın yapacaklarınızı akşamın sonunda hadi aşkım toplayalım bunları hemen bitsin hemen uyuyalım gibi vs ben temizlikçi de almıyorum çalışıyorum her yerden çorap topluyorum pijamaları çıkarır asla katlamaz annem bende kaç kere uyarıyorum ama aynı söylemeden yok kalkmaz bende usanıyorum ama her defasında tekrarlıyorum yapıyor napıyım çoğu erkek böyle ama yardım da eder işim olduğu zaman.

Ben çalışmadığım halde yardım eder eşim :KK51: bunun çalışıp çalışmamakla alakası yok bence hep öyle görmüş büyük ihtimalle bundan sonrada değişeceğini sanmam maalesef:KK43: işin zor Allah kolaylık versin
değişiyorlar
eşimin annesi evlenene kadar çayının şekerini atar karıştırır agzına verirmiş o derece yani
şimdi gelsin görsün el kızı nasıl çalıştırıyo
valla kimse kusura bakmasın ortak yaşama alanıysa ortak temizlenmeli
ilk başlarda çok çatıştık tabi yapmam ben iş filan diye
6 senenin sonunda başardım:KK31:
evde asla ütü yapmam,ev süpürmem çöp atmam alışverişe gitmem.bunlar eşimin görevidir...:-)

Back
X