• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşime nasıl iş yaptırabilirim?

çabalama akışına bırak ev dağılsın kirlensin oda bi yerden sonra artık düzen isteyecektir

erkekler genelde gördükçe öğreniyolar.söyleyince çok etkili olmuyo valla ben hep göstere göstere yaptırdım şmd birçok şeye alıştı ve kendiliğinden yapıyor:KK54:

Arkadaslar benım sorunumda eşime iş yaptıramamakla ilgili.Evin tüm düzenini ben saglıyorum.Üstüne üstük calısan bir kadınım.İkimizde calısıyoruz ama herseyı ben yapıyorum.Ev temizligine zaten 2 haftada bir yardımcı alıyorum ama hergün oyle dagıtıyorki eşim evi.Eve geliyor kıyafetlerini camasır makınesının ustune koyuyor.Bende de takıntı oldu cunku o kadar cok uyardım kı onu koyma diye ınatlla o da oraya koyuyor bende agzma gelenı soyluyorum bır yandan da topluyorum.Cunku yapmazsam orda kalmaya devam edıyor.Kıyafetler gelısı guzel atılıyor.Gece yatana kadar da ıcecekler, aburcuburlar, sıgara kullerı derken ev baya dagılmıs oluyor tabiki ben de dagıtıyorum ama o kada degil.Tek basıma hem hergun yemek, hem bu dagınıklıkları toplamak, hem perıyodık temızlıkler benı yoruyor.Birde sürekli sunu yap bunu yap demektende bıktım.Dırdırcı demeye basladı eşim bana :KK43: .Esıme guzellıkle nasıl ıs yaptırabilirim? Yaptırabılenlerden puf noktalarını ıstıyorum.
zorla iş yaptıramazsın yapsa bile başına vura vura yapar

aslında hangi yolu izleyeceğin eşinin tepkisine göre değişir. ilk evlendiğimde günlük rutin işler değilde haftalık temizlik yapılacağında hadi diyodum iş başına oflaya poflaya kalkıyordu. bi zaman sonra yapmamaya başladı bende saldım kendimi , çöp eve döndük ona kalsa sorun yok hala yaşar o şekilde. sonra bağırdım işe yaramadı dırdırcı oldum. yetişemiyorum diye ağladım sızladım biraz işeyaradı. ama en faydalısı tatlı dille oldu :KK36:
zamanla kendide alıştı artık ben söylemeden yapar herşeyi.
hatta yemekten sonra ben biraz keyiflenirim kocacımda - ben kalkmadan kalkmıycan dimi deyip sofrayı toplar:KK53:
kıyafetlerini arada oraya buraya atar bende yumuşturup dolabına sokuyorum neden yıkamadın deyince kirli sepetinde olsalardı yıkanırlardı diyorum:KK55: bir süre atıyo sepete sonra yine salıyo kendini. aynı taktiği uygulaya uygulaya sürdürüyoruz işte:KK53:

herşey aileden başlıyor işte
anneleri alıştırmamış ceremesini sizler çekiyorsunuz :)
bunlarda kulağımıza küpe olsunda
erkek evlat yetiştirirsek temelden eğitelim
kolay olur sonra :)
ben herkese söylüyorum şu erkek veletlerini :KK48:
şimdiden küçükten eğitin diye ama nerdeee
dinleyen yok :KK48:

tüm yorumlar ıcın tesekkurler kızlar.Cok uzuluyorum herseyı kendım yaptıgım ıcın.kendımıde ıfade eemıyorum sureklı kızıyorum ve adım dırdırcıya cıkıyor boyle bırı olarakta anılmak ıstemıyorum.Sürekli onu bu ısteklerımle yordugumu soyleyıp aradan cıkıyor.Hep bagırarak ısını halletmye calısıyorsun dıyor..:KK43:
Canım şimdi sana formülünü veriyorum, bana dua et işe yararsa olur mu :KK48: Bağırmakla, iş tarif etmekle asla olmuyor.Hatta tartışma çıkıyor,sen suçlu oluyorsun.Ben çok çektim çocuk olduktan ve işe döndükten sonra,konum da var.
Hep kavgayla çözmeye çalıştım,işim de çok ağır,yol uzak vs...En son pes ettim artık.Kızımı uyuturken ben de 8de 9 da uyumaya başladım,hatta 1-2 kere eve girer girmez direk yatağa attım kendimi "aşkım bugün çok kötüydü,dayanamıyorum işe güce,trafiğe"dedim. Çoğu şeye yardım ediyor artık,makine yapmayan adam evi süpürüyor ara sıra.O gün ayakta gelmişsem şirin ses tonuyla halimi anlatıp yemeği hazırlama işini ona devrediyorum.İşin sırrı kendinizi tatlı,şirin ve yorgun hissettirip onun güçlü kollarına ihtiyacınız olduğunu belli etmeniz.Erkekler annelerinden öğrenemediklerini bizden öğrenebilirler:KK45:Düne kadar bunun sonradan öğrenilemeyeceğini düşünürdüm ama öyle değil :KK52:

Hem söylenip hem yaparsan anlamı yok..
Nasıl olsa topluyorsun o bir zamandan sonra alıcıları kapatır sana, duymaz bile :)

Ben olsam hiç ellemem onun dağıttıklarına.
Sonra sorar nerede diye nereye bıraktıysan ara bul derim.
Bir olur iki olur üç olur kendi sinir olur bu duruma, gerektiği kadar düzenli olmayı öğrenir.

Yarın öbür gün çocuk olunca hiç yetişilmez böylesine.

Back
X