Eşime Nasıl Sigarayı Bıraktırırım?

içmeyen bilemez gerçekten bakın çok zor, tekrarlıyorum çok zor. içinde olan için bir kısır döngü bu. ha deyince bırakılmıyor. bırakılsa her an geri dönülebiliyor. kendisi de elbette kötü etkilerini biliyordur bunları sizin tekrarlamanız, ona söylemeniz bir anlam ifade etmez. belki bir süre fiziksel temastan çekinebilirsiniz. en azından size yanaşacağı zaman kokuya ya da tada bir şeyler bulmaya çalışır.

içmeyen bilemez gerçekten bakın çok zor, tekrarlıyorum çok zor. içinde olan için bir kısır döngü bu. ha deyince bırakılmıyor. bırakılsa her an geri dönülebiliyor. kendisi de elbette kötü etkilerini biliyordur bunları sizin tekrarlamanız, ona söylemeniz bir anlam ifade etmez. belki bir süre fiziksel temastan çekinebilirsiniz. en azından size yanaşacağı zaman kokuya ya da tada bir şeyler bulmaya çalışır.

:5: sigara içen biriyle birlikte olmak hiç hoş değil.

valla aslında istendi mi öyle bir bırakılıyor ki...hepsi bahane....ama istemek bütün mesele...babam bir bıraktı bırakış o bırakış.....yaklaşık 30 senedir tek bir tane bile içmedi.....annem rahmetli olduğunda bile....pek birşey yapılabileceğini zannetmiyorum....kişinin iradesine bağlı....bir de şimdi bırakamasınlar diye daha mı çok şey katıyorlardır nedir içine:27:

ben bencilim sanırım biraz ona olan zararından çok kendi rahatsızlığıma odaklandım şuanda, öpesim gelmiyo içince bi kere şakayla söylemiştim de sigara içersen beni öpme diye. kırılır daha da diyemiyorum.

Ben apaçık söledim kokusundan rahatsız oldumu 7 yıldır içmiyo nişanlım oda bırakamıyodu göya :27: sigara içtikten sora dişlerini firçalayıp bişiler atıştırması gerekiyodu bana sokulmak için :27: tercihi bana sokulmak oldu:9: yoksa mümkün degil yapamazdık :ssz: bu sigara içen smile da çok seviyorum nedense :27:

kendisinin istemesi lazım..
birinin zorlamasıyla sigara bırakmak çok çok zor...
bende hamile kalana kadar içtim sigara..
annem, kardeşim,eşim hiiiiç bıraktıramadılar bana...

Ah ah o sıkıntı bendede var.eşim balkondada içse farketmiyor kokusu geliyor rahatsız oluyorum.eli kokuyor,nefesi kokuyor sabaha kadarda öksürüyor.nekadar içme desem dahada sıkı sıkı sarılıyor.daha fazla içiyor.

nikotin sakizlarini deneyebilir,
Benim esimde tiryakiydi hic bir zaman birakacagina inamiyordum,
bugun birakacagim diyor 2 gun sonra tekrar iciyordu,
simdi nikotin sakizlarindan cigniyor yavas yavas onuda azaltip tamamen birakacak INSALLAH:23:

eşimin arkadaşıda sıgarayı bırakmak için o sakızlardan almış.1,2 tane eşimede vermiş.eşim bende alacağım eczanede satılıyor demişti.yarın, öbür gün şu gün derken geçiştirdi.hani alacaktım dediğimde ee larisya pahalıydı demezmi.sıgaraya verdiği parayı sakıza verseydi ne olurdu sanki.sigaraya para harcarken hiç parasına kıymıyor ama sakıza para harcamak istemedi.kızdığım zaman ben suçluyum neden karışıyormuşum sigarasına.. başka kötü alışkanlığı yokmuş sigaradan başka kendini öyle savunuyor.

eşim ilk evlendiğimiz yıllar içiyordu. astımım olduğu için yanımda içmiyordu. (sigara içen o kokunun nasıl iğrenilecek bir koku olduğunu bilemez..) midem kalkıyordu... ayrıca sağlığı konusundada endişe ediyordum. zatüre de geçirmiş daha öncelerden. nefes almanın kıymetini bildiğim için onunda benim rahatsızlığıma benzer şeyler yaşamasını istemedim hiç... bana içmiyeceğim diye söz verip tekrar başlıyordu sigaraya.. hatta sigara paketlerinide saklıyordu... en son sigara paketi yakaladım. sehpanın üzerine koydum. çok ağladım ama içme diye... ve ya ben ya o dedim. beni seçti:1:

iğrenc bir durum bu.. benimde eşim içiyor . hemde bazen cokk.. bende nasıl tiksinirim sigaradan belli değil. Barı dedim dısarda iç. sadece 2 gün. Sonra yine pc karsısında yemek bitince içmeye basladı.. Bakalım pes etmeden ugrasıcam bırakmaya gönüllü değil bari yanımda içmesin. Önce dısarda içme alıskanlıgı kazandırıp sonra azaltıp sonra sigaraya nokta koydurmak için uğrasıcam.. İns basarırım

cokkkkk pisssss kokdugunu söyle ve sus duramayip arada sorarlar kokuyormuyum dediginde hemde cok kötü kokuyorsun söyle sus
bü böyle 6 ay suruyor ic icme birsey deme sadece kokuyorsun de ve sonunda birakiyorlar tarafim tarafindan denendi onaylandiiii
sigarayi biraktiii

cokkkkk pisssss kokdugunu söyle ve sus duramayip arada sorarlar kokuyormuyum dediginde hemde cok kötü kokuyorsun söyle sus
bü böyle 6 ay suruyor ic icme birsey deme sadece kokuyorsun de ve sonunda birakiyorlar tarafim tarafindan denendi onaylandiiii
sigarayi biraktiii

nasıl yani biraz daha detaylı anlatır mısın yardımcı olur musun banada

bence çok dırdır yapıp her dakika söyleyince olmuyor ters tepiyor daha da çok içiyor ya da gizli gizli içmeye başlıyor.Bence şu kamu spotları var ya onları izlet denk getir artık:9: show da devamlı çıkıyor maşallah:9:

nasıl yani biraz daha detaylı anlatır mısın yardımcı olur musun banada

esimme devamli sigarayi birak demedim canimm baktim brakacagi yokkkk
arada ayy cok pis kokmusun dedim sigara icerken sigaradanmi dedi evet ya acayip kokmusun dedimmm
aradan zaman gecti genemi irec kokmusum dedi evet dedimmmmm
bu böyle 6 ay sürdüüüüüü
simdi diyorum ben hiccc bir sey söylemedi esim kendiliginden sigarayi biraktii:52::52::52::34:
nasil seviniyor ben biraktim sigarayi kimse bir sey demeden diyeeeee:52::34:

eşimin arkadaşıda sıgarayı bırakmak için o sakızlardan almış.1,2 tane eşimede vermiş.eşim bende alacağım eczanede satılıyor demişti.yarın, öbür gün şu gün derken geçiştirdi.hani alacaktım dediğimde ee larisya pahalıydı demezmi.sıgaraya verdiği parayı sakıza verseydi ne olurdu sanki.sigaraya para harcarken hiç parasına kıymıyor ama sakıza para harcamak istemedi.kızdığım zaman ben suçluyum neden karışıyormuşum sigarasına.. başka kötü alışkanlığı yokmuş sigaradan başka kendini öyle savunuyor.

Canim pahali ama sigaraya haftalik verdigi parayla ayni hesaba geliyor..
Esin bahane aramis sanirim :) bizimki daha oncede aldi bantlardan sakizdan ama birakamamisti
Simdi icten kendisi birakmak istedi inat ettii 6-7 ay oldu icmiyor hem ev temiz kokuyor simdi bu sakizlarida birakirsa
Daha guzel olacak ..

Benim eşim gündüz içmiyor akşamları evdeyken yatana kadar 5-6 tane içiyor.çocuğumuz olmuyor dokotr bırak dedi.ben bıraktım o bırakmadı.gizli gizli eve soktu her yere sakladı.olmadı al iç dedim bende.ama çocuğumuz olmuyor dememe rağmen bırakamıyor.çözümsüz bence bu konu..

Back
X