• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

Pırlanta satilırken çok düşüyor. Sette 14 ayarsa o da cok düşer. Kuyumcular altın bozdurulurken ya karta yazar ne alindı ne verildi ya da bir kağıt verirler irsaliye tarzında orada ayrıntilı yazar. Bence normaldir bu fiyatlar. Eşinizden gizli bozdurmadıysanız problem olmaz. Eşinizle gidin sorun bir kuyumcuya size ortalama bir fiyat verirler.

Setler ve tek taşlar asla satılmak için alınmaz çünkü fiyatı bazen 3'te bire kadar düşer. Çünkü kullanılan malzeme değerli değil, işçilik değerlidir. Annenizin yalan söyleyeceğini zannetmiyorum. Ayrıca eşten habersiz (bakın izinsiz demiyorum) takı falan satmak yanlış bana göre.

Sordu tabikide hatta ilk başta yanlış yazmışim. Bi yerde 1200 başka birinde 1300 dedi çok ihtiyacımız olduğu için 1300 e sat anne dedim ama ben tek tasimin olduğunu bilmiyordum sadece setimi sat dediğim için tek tasida satacagi gelmedi aklima

Peki neden orada satılırken annen sizi arayıp sormadı vereyimmi bu fiyata diye
ben diyecektyım,bendede bir emanet vardı,aynen böle yaptım,5 dukkan gezdim,adamla konuşturdum yanı,artı anneni suçlamıyorum,ama önce satmadım demiş,sonra sattım demiş,bir tuhaflık var gibi,ne olursa olsun,orada senı aramalı idi

Setin kaç gramdı? Ne zaman nerde satmış? Kapalıçarşıya gidip mi satmış, mahalle kuyumcusuna mı?

Malesef yine de setinin bu kdar düşmemesi lazım. Kaç gramlık vir setti?

Setler ve tek taşlar asla satılmak için alınmaz çünkü fiyatı bazen 3'te bire kadar düşer. Çünkü kullanılan malzeme değerli değil, işçilik değerlidir. Annenizin yalan söyleyeceğini zannetmiyorum. Ayrıca eşten habersiz (bakın izinsiz demiyorum) takı falan satmak yanlış bana göre.

Esimden habersiz asla satmam ,haberi vardı altinada asla merakim olmadı bileziklerim kelepcem filan bazı nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldık setimin çok etmeyeceğini az çok tahmin edebiliyorum o yüzden hep hatıra kalsın istedim hiç dusunmedim ama işin içina sağlık girince gözü hiçbirşeyi gormuyor insanın o yüzden satmak zorunda kaldık

Yani hem sattırıyosunuz hemde moralinizi mi bozuyosunuz
:KK14:
anlamadım

Maddiyattan dolayı sattirdik esimin haberi var ben sadece setimi sat dedim anneme elimizde seltifika filan yok,annemi asla suclamiyorum ama setimin öyle işçiliği filanda yoktu kolye iki kupe bileklik ve tek taşım i satmış beyaz altindi tek tasim esimin tek taşı sattığından haberi yok anneme ilk sorduğumda satmadim dedi sonra sattim dedi yanlış anladi herhalde diye dusudundum çok ucuza gittiğini biliyorum ama kolye,küpe ,yüzük ,bileklik ve tek taş 1200 eder mi
eder canım işcilik olmasada ayarı düşük olunca gerçekten o kadar değer kaybediyo

Altinin fiyati düşük. Biz evlenirken ceyrek 185 tl idi. Takilarinizdaniscilik varsano yuzden pahalidir ama bozdururken su fiyatina gider

Arkadaslar maddiyattan dolayı düğünde takılan setimi anneme sattirip parasını aldım anneme sattirma nedenim istanbula giderken setimi ,tek taşımı ,kolyemi ve oğlumun kunyesini yanıma alıp dönerken istanbulda unutmamdi setimi 3 sene once 3.200 e almistik esimde tek tasi 2.000 e almis ben yoktum yaninda sahit degilim ne kadara aldigina anneme setimi sat dedim oda 1.200 e satmış parasını yolladı tek tasimida satmış esimin ağzını aradım ben onu 2.000 e aldım dedi setimin parasida gozume az gelmişti ,sakin yanlış anlamayin annemi suclamiyorum asla az önce aradiginda sacmalayin 2.000 e tek taş mi olur ben mi yedim parasini dedi bende yok anne onuda satmayalim diye sakladin mi diye sordum dedim kapattık eşime soylesem çok kızar belki aklina baska bisey gelir ne yapacağım ben ya aglayacagim sinirimden ,elim ayagim titriyor,eşime ne diyeceğim ben ...
1500 tl esım pırlanta almıstı 2 ay sonra degıstırdık 750 tl saydılar oyle soylıyım sana

Canım
1) Eşler birbirinde habersiz evden değerli bir şey satılmaz.... Hele ki tektaş ikinizin değerli bir günündeki sembolse...
2) Hadi satacaksın neden annene sattırıyorsun... Acil değilse uğradığınız bir gün alırdınız... ACİLSE SENİ ARAMADAN NEDEN SATIYOR?
3) Aramak uygun değil dersen de al kuyumcunun numarasını ara konuş.. Özel yaptırılan bir yüzük beğendim gibi bir bahaneyle kuyumcuyu ara sor...
4) Evde kardeşin varsa verilen kağıdın fotoğrafını çeksin yollasın..
5) Aklında şüphe kalacaksa hemen kuyumcuya gidip sor..

Bir arkadaşım eşinin çooooookkkk hassas olduğundan dolayı tektaşını kaybettiğinde aynısını tekrar zorla almıştı... Bu da çaresizlik içinde bir yöntem...

Anneniz sizi kuyumcudan arasaydı keşke,kızım 1200lira veriyorlar hepsine satalım mı diye? Sizde annenize yüzüğü satmasinı istemediğinizi net bir şekilde söyleseydiniz baştan ,belliki iletişiminizde bir kopukluk olmuş. Eşinize olduğu gibi anlatın derim alıp yerine koyamayacaksanız zira yarın öbürgün mevzusu olur,annenize bilenir eşiniz,siz arada kalırsınız.

Back
X