Eşime ne demeyelim bıktırdı artık

Bu hayatı sen seçtin derken, çocuğunu bebekken bakıcıya bırakıp, çalışma hayatına dönebilirdin demek istiyor herhalde. Bir çocuğun önce annesine ihtiyacı olduğunu, imkanlar ve annenin psikolojisi el veriyorsa, çocuğun birkaç sene anneyle olmasının daha uygun olduğunu bilmiyor sanırım. Ha anne çalışmak istiyordur, kendini öyle daha iyi hissedecektir, annenin psikolojisi direkt çocuğa yansıyacağı için bu da makul bir seçenek olabilir, ona kesinlikle lafım yok ama şartlar elveriyorsa, niye bebeğimi kendim değil de başkası büyütsün? Bunlar çocuk düşünülmeden konuşulması gereken mevzular. Ayrıca eşinizin bakıcı ücretlerinden haberi var mı? Ve insan kendi çocuğuyla ilgilenmenin hesabını mı yapar yahu? O çocuğun babaya, onunla bağ kurmaya da ihtiyacı var. Sperm donöründen bir farkı olmayacaksa, ne işe yarıyor bir baba olarak?

Yıldırma politikası uyguluyor demek ki. Paraya öncelik verdiğine göre , babalık yapmasını boşa beklersiniz. Üstüne düşüp, ondan yardım istedikçe sizle inatlaşır. Yapacağınız en iyi şey ona ihtiyaç duymadığınızı göstermek.
Her isi kadinin ustlenmesi hosuna gider bu tiplerin

Bu adam çocuktan önce evdeki sorumlulukları yerine getiriyor muydu? Çamaşır bulaşık yemek? Peki siz işe başlayınca ne olacak? O zaman sorumluluk almak zorunda kalacak. Çünkü o zaman sizde çalışacaksınız. Bunları farkında mı?

Eşinize aynen şunları demelisiniz: eğer tüm işleri ben yapacaksam üstüne çalışıp para kazanacaksam sen benim hayatımda ne işe yarayacaksın. Senin benim hayatıma ne gibi bir faydan olacak? Bende sana hizmet etmek senin donlarını yıkamak için evlenmedim. Ya kendine çekidüzen ver ya da kapı orda.

Eşiniz evlenmeden önce nasıldı? Belli etmiştir muhakkak kendini. Kim olsa söyledikleri zoruna gider. Maddi durumlar müsaade ediyorsa babanın kendisinin öncelikle çocuğa annesi baksın diye talebi olmalı. O yaşta bir çocuk başkasına emanet edilebilir mi? Bu hayatı sen seçtin, bakıcı parasının yarısını sen ödeyeceksin gibi laflar çok itici.

Ne öküz .Çalışmıyorum bebek varken bakıcıya da verdim . Temizliğe yardımcıda geldi .
Çalışırken iyi de çalışmazken kötü mü .Kadın parasına alışan erkek öküze bağlıyor.
Ezdirmeyin kendinizi.
Çalışırken herişi o yapsın buhayatı sen seçtin dersiniz.

Ben eski eşi kişisiyle evliyken çalışıyorum diye evin işlerinde yardım etmesi gerektiğini sürekli hatırlatıtdım. Her zaman o da madem yemeğimi ben yapıcaksam çamısırımı ben yıkıcaksam seni neden aldım derdi. Ki hiçbir zaman aldığım maaşımı kendime harcamışkığım yoktur. Önceliğim kira fatura mutfak alısverişidir. Bu durumdamdayken bile hiç minnet etmeyip bunları kendine layık görüyıtdu. Demem o ki bacım işin özü bencillik. Maalesef bencil Bi eşin var. Senin demene lüzum olmadan bebişle ilgilenebilmeli baba. Ne demek ben çalışırken biriltrdiklerimi harcıyorum falan. Artık devir değişti ve maalesef çalışan kadın özgürleşme daha da eziliyor. Hem iş, hem ev işi çoluk cocuk. Bunlar olaya çok kapitalist bakan insanlar. Böyle oldukça da yazık oluyor evliliklere ve öncelikle kadına. Allah yardımcın olsun

Artık ben çok erkeğin Arafığı kadın tipi, çalışıp eve para getirecek, evin bütün çamaşır, bulaşık temizlik işlerini yapacak. Çocuk olunca ona da kadın bakacak bakıcı tutulursa da akşam işten gelince yine kadın bakacak. Nefret ediyorum vallahi midem bulandı benim böyle düşünen erkeklerden.çaloşan köle arıyorlar sana da şu an onu yapmaya çalışıyor bıktırsınki işe geri dön, çocugu da ya anası baksın ya bakaıcoya veririsin. Ama geriye yine maaştan para kalacak işte dert bu. Yapmayın böle adamları baba ya çok üzülürüm ben sabahn sabah size.

Dogru soyluyorsunuz yarindan itibaren hic bir seyine dokunmiycam ama sanmam ki yuzsuz bir insan ve ben de bir o kadar merhametliyimdir hemen acirim eskiyi unuturum.

O zaman kusura bakmayın ama eşiniz haklı.
Bu hayatı gerçekten siz seçmiş oluyorsunuz.
Size acımayan adama acımak neden?
Dersini verin ki haddini bilsin.

Arkadaslar kisaca anlatayim ben ucretsiz izindeyim. Gun boyu bebekle ilgilenmekten cok yoruluyorum. Ve her dert yandigimda esim "bu hayati sen sectin" diyor. Ucretsiz izne ayrildigim icin bebekle 7/24 ben ilgilenmeliymisim. Artik nefret ettirdi kendisinden. inanin cocuk dogdugundan beri nerdeyse 2 yasina gelicek toplasan 1 saat bakmamistir agliyor diye. Ben ne yapmaliyim midem bulandi boyle koca olmaz.
Yazık çok yazık... O zaman sizde çalışmaya başlarsam hem bakıcı hem temizlikçi tutmak zorundasın diyin. Ya da kendi yapsın!

Ben eski eşi kişisiyle evliyken çalışıyorum diye evin işlerinde yardım etmesi gerektiğini sürekli hatırlatıtdım. Her zaman o da madem yemeğimi ben yapıcaksam çamısırımı ben yıkıcaksam seni neden aldım derdi. Ki hiçbir zaman aldığım maaşımı kendime harcamışkığım yoktur. Önceliğim kira fatura mutfak alısverişidir. Bu durumdamdayken bile hiç minnet etmeyip bunları kendine layık görüyıtdu. Demem o ki bacım işin özü bencillik. Maalesef bencil Bi eşin var. Senin demene lüzum olmadan bebişle ilgilenebilmeli baba. Ne demek ben çalışırken biriltrdiklerimi harcıyorum falan. Artık devir değişti ve maalesef çalışan kadın özgürleşme daha da eziliyor. Hem iş, hem ev işi çoluk cocuk. Bunlar olaya çok kapitalist bakan insanlar. Böyle oldukça da yazık oluyor evliliklere ve öncelikle kadına. Allah yardımcın olsun

Madem o bunlar için evlenmiş. Peki siz onunla neden evlenmişsiniz? Bir paşa bulayım kendime de sürekli hizmet edeyim diye mi? Bu ne saçma salak bir düşünce. Kurtulduğunuza sevindim

eşiniz ne yapabilir ki? eğer sürekli ama sürekli bir dert yanma halindeyseniz bu durum onu da bıktırmış olabilir, insan bıkıp sinirlenince ağzından her laf çıkabilir. tabii ki arada çocuğu pışpışlasa güzel olur ancak iş bölümü ailede az çok belli, iki tarafın da birbirine anlayış göstermesi gerek.

Arkadaslar kisaca anlatayim ben ucretsiz izindeyim. Gun boyu bebekle ilgilenmekten cok yoruluyorum. Ve her dert yandigimda esim "bu hayati sen sectin" diyor. Ucretsiz izne ayrildigim icin bebekle 7/24 ben ilgilenmeliymisim. Artik nefret ettirdi kendisinden. inanin cocuk dogdugundan beri nerdeyse 2 yasina gelicek toplasan 1 saat bakmamistir agliyor diye. Ben ne yapmaliyim midem bulandi boyle koca olmaz.
Bende ücretsiz izindeyim. Eşinin mantığı baya problemli. Ev işlerini kim yapıyor? Önce hazırlan bebişi ver eşinin kucağına ben bi markete gidiym veya kuaföre gideyim diye başla bu konuda kavgaya girme babası seni çok özlemiş de vs.. Ev işi yaprkende öyle canm bebişi mi tutarsın sofrayı mı hazırlarsn gibisndn.

Inanin izne ayrilmadan once biriktirdigim parayi harciyorum maddi olarak sadece ev giderlerini karsiliyor
Bak bu da büyük bi problem. Paranı harcamayı bırakmalısın bitti de. Eşinden iste, kredi kartını iste vermiyorsa da çalışmaya başlaynca sende verme 1 kuruş bile

Back
X