Eşime ne demeyelim bıktırdı artık

Arkadaslar kisaca anlatayim ben ucretsiz izindeyim. Gun boyu bebekle ilgilenmekten cok yoruluyorum. Ve her dert yandigimda esim "bu hayati sen sectin" diyor. Ucretsiz izne ayrildigim icin bebekle 7/24 ben ilgilenmeliymisim. Artik nefret ettirdi kendisinden. inanin cocuk dogdugundan beri nerdeyse 2 yasina gelicek toplasan 1 saat bakmamistir agliyor diye. Ben ne yapmaliyim midem bulandi boyle koca olmaz.
Lafa gel çay demle
Çocuğuda tek başıma yaptım herhalde deseydiniz
Siz de evde onun ütüsünü yemeğini her şeyini bir kenara bırakın sen bebeğe bakmadığın için bir şey yapamıyorum bunu sen seçtin deyin

Bende onceleri bebegimin tum sorumlulugunu almistim ama sonra bu beni o kadar yipratti ki esime de sorumluluk yuklemeye basladim. Buna soyle basladim mesela bebegim sabah uyandi agliyor telsizden sesi bangir bangir geliyor esime diyorum ki cok halsizim bakar misin. Ben 1 saat daha uyuyorum o bakiyor. Sonra cok hastayim yaticam deyip pat diye kucagina birakiveriyorum. Simdilerdede oglum babasina düşkün olmaya basladi zorla aldiriyor kucagina mecburi kiyamiyor bakiyor. Erkeklere sorumluluk vercen bunu bilir bunu soylerim

Çok değil 1 sene sonra kreş için uygun bi yaş olacak. O zqman hem kreş parasını ödesin, hem de eve bi yardımcı tutun onu da ödesin. Sakın öyle işten gelip ütü çamaşır yemek temizlik uğraşmqyın. Görsün bunca iş için kaç kişi gerekiyor ne kadar para gider. Ya da kabul etmedi mi her şeyi ortak yapın. Madem çalışmayınca adam yerine koymuyor çalışınca camları ona sildirin, ütü yapsın, yemek yapsın. O zaman dersiniz bu hayatı sen istedin.

eşiniz ne yapabilir ki? eğer sürekli ama sürekli bir dert yanma halindeyseniz bu durum onu da bıktırmış olabilir, insan bıkıp sinirlenince ağzından her laf çıkabilir. tabii ki arada çocuğu pışpışlasa güzel olur ancak iş bölümü ailede az çok belli, iki tarafın da birbirine anlayış göstermesi gerek.
Ne mi yapabilir? KENDİ çocuğuna babalık yapabilir ilgilenebilir anne yemek yapıyorsa o da çocuğuna bakarak destek olabilir ya da anne rahat çocuğuyla ilgilenir baba da yemek yapabilir yapamiyorsa dagittiklarini toplar ve daha birçok şey. En azından çenesini tutsa boyle sacma sozler soylemese o bile evin huzuru adına yapabileceği bir seydir. Ailedeki iş bölümünü eski zamanin düşüncelerine göre belirleyemeyiz.
Konu sahibi madem oyle siz de ev isini kendiniz ve kiziniz odaklı yapın. Kendi maaşıyla islerini yapacak birini tutsun.

bir erkeğin ev işi yapacak veya yardım edecek potansiyelde olup olmadığı az çok bellidir, evlenmeden önce bunu sezmenin çok zor olmadığını düşünüyorum, yoksa zor mu?

adam evlenmeden önce nasılsa şimdi de öyle davranıyordur belki, belli bir yaştan sonra kimsenin değişmesini bekleyemeyiz, kimse de kendini değiştirmez. nitekim bu beyefendi de değişmeyi düşünmüyor. kastettiğim bu.

bir erkeğin ev işi yapacak veya yardım edecek potansiyelde olup olmadığı az çok bellidir, evlenmeden önce bunu sezmenin çok zor olmadığını düşünüyorum, yoksa zor mu?

adam evlenmeden önce nasılsa şimdi de öyle davranıyordur belki, belli bir yaştan sonra kimsenin değişmesini bekleyemeyiz, kimse de kendini değiştirmez. nitekim bu beyefendi de değişmeyi düşünmüyor. kastettiğim bu.
Aynı evde yaşamdan bu kadarı bilinmez yalan da söyleyebilir çünkü. Erkek ya da kadın değişmez gozuyle bakmamak gerek. Eğer insansa gelişebilir çocuğu icin yapabilir. İnsan kendi çocuğuna 1 saat bile bakamaz mi?Cocuk olmadan önce bakamaz çocuk olunca öğrenir. Mecburdur aslinda öğrenmeye ama beyefendi reddediyormuş anlaşılan. Ozellikle cocuguyla ilgili konularda Ben onu yapmam bunu yapmam deyip elini birşeye sürmeyene en kibar şekliyle odun derim. Yaoisinda yok degil insanliktan nasibini ısrarla almıyor işte.

herkes değişmez Y Yavrusum bunun annelikle/babalıkla uzaktan yakından alakası yok; insanın özünde değişme arzusu yoksa kimse onu değiştiremez. mizaç diyoruz buna.

Arkadaslar kisaca anlatayim ben ucretsiz izindeyim. Gun boyu bebekle ilgilenmekten cok yoruluyorum. Ve her dert yandigimda esim "bu hayati sen sectin" diyor. Ucretsiz izne ayrildigim icin bebekle 7/24 ben ilgilenmeliymisim. Artik nefret ettirdi kendisinden. inanin cocuk dogdugundan beri nerdeyse 2 yasina gelicek toplasan 1 saat bakmamistir agliyor diye. Ben ne yapmaliyim midem bulandi boyle koca olmaz.
Bebeğiniz için üzüldüm . Herhangi bi ebeveynin ilgisizliği çocuk gelişimini etkiler . İlerleye dönemlerde içinde baba boşluğu olacak bi insan. Spermi dışında çocuğa katkısı olmayan kişi gelişme sürecinde büyüyünce hiç beklentiye girmesin.

herkes değişmez Y Yavrusum bunun annelikle/babalıkla uzaktan yakından alakası yok; insanın özünde değişme arzusu yoksa kimse onu değiştiremez. mizaç diyoruz buna.
Değişmez demek yerine değişmek istemez çaba harcamaz demek daha dogru. İstemediğinden yapmaz yani. Mizaç değil bu biraz bencilliktir.

Bebeğinin annesi çalışmıyor bakması zor mu gelmiş:olamaz:
Bak arkadaşım. Erkeklere bakar mısın, yapar mısın lazım. Emri vaki yapmak lazım. AL ŞU ÇOCUĞA BAK demek lazım. 😏

Izne ayrıldıgın için mi bunu dusunyor. Ilgıkenmıyorsa sevdırme ozaman kucagına almak ıstdıgınde verme, baskanzaman ezıyet gelıyorsa bu cocuk sevme alma kucagına madem de. Sımdı babasıdır ne demek sevdırme dıyceksınz ama adam zaten ılgılenmıyormus bıle ılgılenmeyen bır babanın sevgısınede ıhtıyac yok sonucta

Inanin izne ayrilmadan once biriktirdigim parayi harciyorum maddi olarak sadece ev giderlerini karsiliyor
Niye boşanmıyorsunuz? Evde kavga dövüş varsa o yavru da mutlu olmayacak ki. Üzülen bir anne görecek. İkinciyi yapmayın asla ve yerinizde olsam asla ev işi yapmam. Ütü vs.elimi bile sürmem. Boşverin gitsin. Ne biçim adamlar bar ya. Sonra ilerde ben senin için neler yaptım evladım der. Sizin paranızdan beklentisi mi var peki?

Eşiniz iğrenç bi adam.Öle kocaya çocuk doğurman hata ama nerden bileceksın yasamadan bılınmıo.Allah yardımcın olsun.Dekı sadece ben mı yaptım bu çocugu.Agac kavugundan mı cıktı de?Nasıl ınsanlar var yarabbım.Bunları yetıstıren analar solese boyle seyler olmaz.

Arkadaslar kisaca anlatayim ben ucretsiz izindeyim. Gun boyu bebekle ilgilenmekten cok yoruluyorum. Ve her dert yandigimda esim "bu hayati sen sectin" diyor.

Hayatimda duydugum en kazmaca yorum diyebilirim
Bu hayati sen secmedin tek basina, cocuk 2nizin cocugu, cocuk sahibi olma kararini 2niz verdiniz, genetik olarak 2niz de esit katilimcisiniz....neyse daha fazla yazip banlanmak istemiyorum

Back
X