Eşime neler oluyor?

Rabia1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
28
1
36
Avusturya
merhaba arkadaslar. ben 21 yasindayim . ve 4 senelik evliyim bir oglumuz var. esimle görücü usülü evlendik akraba ama ben tanimiyordum daha önceden. evlenince esimi avusturyaya getirdim. baslarda ben ona ck ters gidiyordum her hareketinden nefret ediyordum .ozamanlar benim bi dedigimi iki etmiyodu. ama sonra hamile kalinca ona baglandim ve kendimi ona karsi cok degistirdim . hergün temizlik yapar. ne sekilde olursa olsun isten geldigi vakit yemegini önüne getirim.2sene önce kardesim esimin yegeniyle (görümcemin oglu) evlendi ve bir ay icinde ayrildilar. simdi 19yasindaki kardesim 43 yasinda bi adamla evlendi. ve esim suanda onlar icin hergün benimle tartisiyo . beni o adamla ayni yerde bulundurmayin.benden uzak olsun. o var diye babamlara iftara bile gitmek istemedi. artik dayanamiyorum.. esimden hertürlü siddetede maruz kaldim .kumarinada göz yumdum , yemedigi para kalmadi. beni bi türlü anlamak istemiyo . bahanesi adami sevmiyorum ! halbuki o kadar iyi bi enistem var tek sucu benim kiz kardesimle evlenmesi. bu durumda ne yapmam gerekiyo nasil davranmam gerekiyo . sabret sabret nerey kadar , benim esim bu degildi bana siddette uygulamis olsa cogu seyde anlayisliydi. simdi tüm ailemden uzak duruyo.. lütfen hanimlar bana bi akil verin . bu duruma daha fazla katlanamiyorum ,

bu şiddet kumar olayı eniştenden öncede varmıydı yoksa bu olaydan sonramı başladı

merhaba ,kumari sükür birakti. ama onun icinde cok ugrastim. siddette 4 senedir görüyorum. en son babama 1 ay önce söz verdi el kaldirmamaya dair .

dayagin hic bir nedeni olamaz...
esin sana el kaldiriyor mu? kaldiriyor...enistenle alakasi yok bu olayin, esinin ozundeki okuzlukle ilgisi var...
4 yildir siddet goruyorum diyorsunuz yani evlendiginizden beri...sonra da esimin huysuzluklari yeni enistem yuzunden demissiniz ama bu adamla kiz kardesiniz 2 yildir evli...
yani yeni enistenize sahip olmadan onceki 2 yil da siddet goruyordunuz esinizden, bu durumda sorunun yine enisteniz olmadigini anlayabilirsiniz...

maddi durumunuz nasil bilmiyorum...
siddet gorurken nasil cocuk yaptiniz bilmiyorum...
aileniz bosanmaniza ne der, kendi ayaklarinizin uzerinde durabilecek bir isiniz var mi bilmiyorum...
fakat bildigim sey siddeti asla haketmediginiz...
ya bosanacaksiniz ya da okuzunuzu (pardon esinizi) islah etmenin yollarini arayacaksiniz arkadasim, 2 seceneginiz var...ki her 2 secenek te ugrasilmasi zor seyler, Allah yardim etsin...

konuyla ilgisi yok ama sadece paylasmak istedim bugun twitter'da okudugum bir yaziyi:

''Kadina siddet uygulayan erkek icin kapinizin onune bir kap su koyun, o da hayvan''.

Son düzenleme:
konu 2 yıllık değilmiş ki o yüzden neler oluyor demek saçma
adam başından beri aslında "adam" değilmiş
görücü usulü evlendik diyorsun belki yurtdışına gitmek için evlendi
eskiden bir dediğimi iki etmezdi demişsin
seni döverek, paralarınızı kumara yatırarak mı yapıyordu bunu?
şimdi nasıl olsa çocuk da var ayrılamaz benden diye iyice at koşturacak.
ayrıca enişteden ona ne?
o mu evlenmiş onla
bişey de yapmamış adamcağız anladığım kadarıyla
durduk yere böyle kinlenmesi bile eşinde bi gariplik olduğunu göstermez mi?

Canım adam sana şiddet uyguluyor 4 senedir. Sen bu herife bile bile çocuk doğuruyorsun. Burda sorun sende değil seni 17 yaşında tanımadığın adamla hem de akrabayla evlendirip bir de dayak yediğin halde adam kumarbaz olduğu halde bu adamdan çocuk yapmana izin veren ve bu adamla evliliği sürdürmene izin veren ailende. Tabiki yapacağın tek şey var. Ya eşinle evlilik terapisine falan gidip saldırganlığını engelleyecek tedavi görmesini sağlamak eğer bunu kabul ederse. Kabul etmezse de kaçıp kurtulmak başka çaresi yok. Ha ailenin yanına dönünce de yapacağın şey bir sonraki kocayı beklemek değil eğitimine devam etmek veya bir işe girip çalışmak ve ekonomik olarak ayaklarının üzerinde durmak olmalıdır. Allah akıl vermiş kullanıp kullanmama seçimi sana ait artık yetişkinsin. Avrupanın medeniyetin göbeğinde yaşıyorsun bir mezrada değil biraz çevrenden etkilenmeye çalış ailenin geldiği cahil köyden çıkmaya çalış zihnen.En azından çocuğunun geleceği için bunu yap.

Son düzenleme:
Daha çok gençsiniz.Kimse boşanmak istemez ama böyle bir adamla da ömür geçmez.Size şiddet uyguluyor yıllardır,çocuğunuz büyüsün ona da uygular böylesi.Korkarım ki 2.çocuk da olur,o zaman iyice sıkıntı yaşarsınız.Kimsenin sizi ezmesine,size ve çocuğunuza kötü davranmasına izin vermeyin.

eşin kaç yaşında merak ettim?
sonuçta şuan 21 yaşında olduğuna ve 4 yıllık evli olduğunuza göre eşin de seninle evlendiğinde sen 17 yaşındaymışsın..
niye bu kadar tepki gösteriyo ki eşin

bayan veya erkek yurtdışında yaşayıp Türkiyeden (özelliklede görücü usulü yani tavsiye) ile evlenip
Türkiyedeki eşi yurtdışına yerleştirdikten bir süre sonra %99 ya boşanıyorlar ya da ilişki bitiyor

bizim milletimiz böyle kuzum anlatmadılarmı sana
Yurtdışına yerleşsin die ne evlilikler yapılıyor hoooohooohooo
köprüyü geçene kadar ayıya dayı deniliyor söz temsili olarak...

ayrıca 19 yaşındaki kız kardeşinin 43 yaşındaki bir beyle evlenmesi çok ilginç geldi iyi cesaret :S

aklıma geldi bir komşumun kızı vardı bekarken o kadar havalı hayatımda görmemiştim herkesi beğenmez kesinlikle
benim eşim fit vücutlu olacak yakışıklı olacak koluma takıp gezebileceğim bir eş isterim
bunu gibi birsürü şey ve bunları hergün söylerdi
herkesle sevgili olmazdı her ayrıntısını dikkat ederdi ayaklarına ellerine dişlerine göbeğine

sonra görücü usulü olarak bir bey ile tanıştırmak istedi diğer komşular avusturyada yaşayan bir tanıdıklarının oğlu imişşş
bayağı yıkadılar beynini o ablanın çok iyi hatırlıyorum
boşver yakışıklılığı villada oturacaksın altında araban üstelik yurt dışı
özel olacaksın
buraya geldiğinde herkes sana hayranlıkla bakacak waaayyy avusturyadan gelmişler altındaki arabaya bak dicekler
diyerek kandırdılar güzel ablamı

evlendiği yurtdışına gittiği adam 130 140 kilo kısa boylu birşey inanılmaz şişman zor yürüyen tipten
ve o hayalindeki manken erkekten tamamen uzak
ama yurtdışı herşeye kâdir

kimisi icin haklisin cnm .. benim siddet görmem kavgamizi uzatip küfür ettigimden birbirimize giriyoruz. buraya gelmek icin evlendigine ihtimal vermiyorum . ev dösemek icin kayinpederimden yüklü miktarda para aldim . o parayla rahatlila vize alirdi . vede suanda calistigi is yerinde sürünmezdi .. dedigin ama dogru cogu erkek geliyo yan gelip yatio.
kardesime gelincede asik oldu , vazgeciremedik.

bir anım daha var şimdi hatırladım
Allah rahmet eylesin genç yaşta trafik kazasında kaybettiğimiz bi tanıdığımız vardı
çok ciddi bir sevgilisi vardı 5-6 yıl sevgiliydiler herkes o dönemlerde evlenmesini bekliyordu ki birgün sürpriz bir şekilde o vefat eden abinin almanyadaki dayısının
(annesinin öz dayısının) kızı ile nişanlandığını duyduk herkes şok sevgilisi günlerce hastanelerde yattı
sırf aile baskısından nişanlanmıştı sen git yurtdışına istersen sonra boşanırsın diyerek kandırmışlar
kimseye haber vermeden memlekete gidip nişan yapmışlardı
sonra trafik kazası geçirdi vefat etti..

bunlarda benim bildiğim yurtdışı anıları

bu kadar çok anımın olması ailemin çok büyük çevresi olduğundan...

waay ilginç aslında güzel
hep yaşlı erkeklerin genç kadınlara daha çok ilgi gösterdiklerini daha çok mutlu olduklarını söylerlerdi
kardeşinin durumuda öyle sanırım

17 yaşında daha çocuk yaşta görücü usulü evlendirilmişsin, o zamandan beri eşinden şiddet görüyorsun, hal böyleyken çocuk da yapmışsın... O kadar yanlışlar silsilesi ki... Enişteyi bırak, sen şu an o kadar yanlış bir şeyin içindesin ki...

esim 24 yasinda..sanirim hep ön planda olma isteginden (
iyide eşin 24 yaşında enişte 43 yaşında
babası yaşında adamın karşısında ön planda olmak zor
o adam ondan çok daha şey görmüş geçirmiş yaşamış
anlatacak öğretecek o kadar çok şeyi vardır ki
eşin hiçbirzaman ön planda olamayacak sanırım

cok üzüldüm abla icin . bende avusturyada dogdum . büyüdüm , fakat yasantimiz cok zor .. cogu yurtdisi merakiyla geliyo . ama benim esimle evlenmem aile akraba birbirlerini sevmesi ile gerceklesti . ztn esim daha önceden almanyada yasamis istese kolaylikla evlenmedende gelirdi . daha bir cok sey, baslarda süpelenmedim degil ama simdi bile olsa bana yalvariyo istanbula gidelim diye .

illaki , benim fikrimde öyle ztn babami cok sevdiginden mi ., yoksa kardesime kizdigindanmi böyle . bi insan bi insani sevmiyorum diye bukadarda olayi abartmaz degilmi?

hayatimdaki en büyük hatam olarak kabulleniyorum ztn ben artik. Allah sonumuzu hayir etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…