Eşime ;Ozamanda gelmezsin ,kayinvalidenlere gidersin diyen kayinvalide

“Askerlik dönüşü ya da askere gitmeden önce geliriz” sözü olmamış aslında.
Askere gitmeden önce Allahaısmarladık demeye gidilir. Bunu da herkes bilir. Eşiniz bilmiyorsa siz gösterin doğruyu ve askere gitmedenönce veda ziyareti yapmamız lazım deyin. (Askerlik için vedaya gelene çamaşır, havlu, özellikle de nakit Hediye edilir) adete göre ise bu böyle. Ayrıca kimlere veda etmeye gitti ise, onlar da askerlik dönüşü tek tek eşinize hoşgeldine gelirler. Böylelikle adet tam uygulanıreğer muhakkak uygulanacak ise. Kayınvalideniz Oğluna kırılmış, özlemiş belli ki.. ama araya sizin ailenin karıştırılması anlamlı olmamış. O sözü ben sadece kırgınlıktan dolayı sitem olarak alır, büyütmezdimmeseleyi..

Son düzenleme:
Bedelli askerlik yapacak

Bedelli askerlik yapacak

Bedelli askerlik olması vedaya gidilmez demek değil ki.. hani zaten anneye gitmek için illa bir bahaneye de gerek yok. Şahsen Oğlum bedelli askerlik yapacak olsaydı muhakkak anneanne, dede , dayı muhakkak vedaya gitmesi gerektiğini söylerdim. Ama sizin Eşinizin ailesi ile özel başka durumlar , bazı rahatsızlıklar var ise elbette uygun bulduğu şekilde davranacak. Ama takılmayın , bu genç yaşta bu tedirginliklere gerek yok. Siz normal sevgi, saygı düzeyinizde kalın. Bariz bir saygısızlık olduğunu gördüğünüz noktada yine saygıyı elden bırakmadan gerekeni o an yapın ve sorunu unutun. Demek istediğim problemleri taşımayın..

Ailesi okadar umursamazki ben olsam bende gtmezdim isin alt yuzunu ozetleyeyim canim.bedelli askerlik icin paramız yoktu borc oduyorz zor geçiniyorz.esimin aileside cok zengin. Kp hep parasiyla hava atar .esim 3 ay sonra toplu para alacakti is yerinden .ve askerleik parasinin son gunlleri yaklasmisti.babamdan borc isteyeyum dedi.babasini aradi ve istedi.babasi acti agzini yumdu gozunu para mara veremem ne yaoiyorsan yap dedi bagirdi cagrdi.esimde tamm ozman baba kredi cekeyim oyleyse dedi zaten 3 ay sonra sana tiplu verecektim bos yere faize grmeyeyim diye senden isteyeyim dedi.madem baska alternatifin var benden niye istyorsun deyio teli yuzune kapadi.ve 2.5 ay esimi aramadi.

Askerlik parasini buldun mu krediye cekebildin mi diye bir kere bile sormadi

Parayi bulabildin mi oglum diye bir kere bile sormaz mi insan

Kayınpederiniz malca zengin merhametçe fakir biri bence. benim param olacak oğlum-kızım ihtiyaç duyduğunda param onların ihtiyacını gideremecek... öyle mal olmaza da olur...

Dönüşte gelmek falan hoş olmamış. Askere gitmeden önce kesinlikle gitmeli o askerdeyken işler bir şekilde yürür aile her zaman daha önemli. Bir şekilde zaman ayırıp gitmeli . Belli ki kv niz de alınmış kırılmış ve bunu göstermiş gösterme şekli yanlış ama eşiniz de yanlış yapmış. Eşiniz askerliği basit görüyor olabilir gidip gelicem zaten diye düşünebilir ama aileler için bu önemli bir ayrılık ve ailelerin özlemine de saygı duyulmalı

Keske ailem yakin olsa derdim ama 15 saatlik yerdeler .artik nekadar zoruna gdyrsa dimi gtmemiz
kurulmuş bence kendi kendine
fırsatı olursa da gelin bırakmaz ailesine gider diye
kendi bilir

sizi ararsa lafı sözü bir şekilde getirip sorun neden öyle demiş

Yeni mi evlisiniz?
Kaynana fenaymış. Kocanızı sevginizle cilvenizle ele alın valla.
Korktum..

Kaynanalar zamanında aynu muameleyi grduklerinden malesef sanada aynısını yaoıyorlar bana yaptıkar ben yapmayım yok rezillik

Okadar baskici bir ailesi var ki kendisinin gidesi gelmiyor. Ben annesi kapattıktan sonra kalk gidelim bir sekil dedim umursamiyor.cunku gittiginde para hesabindan herseyini soruyor babasi.sen napiyin paralari birikim yapiyor musun? Vs vs
Eşini tebrik ediyorum. Ya hem seni götürüp hem idare et yaşlılar deseydi?

Haklısınız, gereksiz yerden vurmuş.

Eşiniz neden " gelemiyorum" diye haber vermedi madem işi çıktı .

Normalde kizardim böyle seylere ama ananem gozumun onune gelince bir masumiyet geldi. Cocuk tavri gordum kayinvalidenizde istedigi o an olanmamis kûsmus kucuk bir cocuk gibi o da kizdigini belirtmek icin ozlellikle bunu demis cocuklarda kizdiklarinda nasil can yakmaya calisir bunu dusunun. Simdi arayip olay cikarmanin bir faydasi olmaz bu cumleyi duymamis gibi yapin en kisa zamanda da gidin gonlunu alin kusmus kucuk cocuk gibi ayni

Yaptığı şey çok çok çok ayıp.
Ama bir de şöyle düşünün annesi sonuçta belki görmek istemiştir.
Ondan triplenmiştir. Benim annemde abim böyle yapsa çok üzülür. Tabi aileyi katmaz, o çok yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…