Eşime sinirleniyorum

Valla evlenmeye de gerek yok bu yüzlerini görmek için...Benim bi sevgilim vardı, başta çok efendi, her detaya dikkat eden böyle her dediğime ilgili adam gitti yerine şöyle biri geldi zamanla: bana yardım ediyorsa emir kipiyle konuşuyordu, şunu ver, al şunu, tut vs...Ayrıca bişey falan tamir ediyorsa evimde bi sinirli haller böyle neymişim ben , sen salaksın bundan anlamazsın tavırları...
Takıldığında mesela şöyle mi yapsan diye fikir verdiğimde hadi yaaa çok biliosun sen demeler...Sonra da dediğim yere geldiği halde özür dilememesi..Önce bişey istemişsem veya demişsem sonra bi sebepten vazgeçmişsem (keyfi değil) benle dalga mı geçiosun diye bağırmalar.
Bi işi ilk defa yapıyorsam, bişi alırken veya bişi yaptırmışsam ve orda bi detayı düşünemeyip hatalı bişi olmuşsa ve erkek işi bişeyse, düşünemedim onu dediğimde, şaşırıyorum yaa her şeyi biliosun ya bunu mu düşünemedin de soruosun demeler...sormazSam da maşallah her şeyi beceriosun bana ihtiyacın yok başına buyruksun demeler

Saygısızlığa tahammül edemedim ayrıldım..

Son düzenleme:
her erkek öyle değil tabi ki. bizde insan içinde adıya hitap etme bende var.
hitap konusunu sıkıntı görmüyorum bende herkesin yanında "aşkım, hayatım, bebeğim" diyemiyorum niyeyse.
fakat sorun burda hitap değil bence sorun eşinizin emir kipiyle konuşması.
buna çok sinirleniyorum. Allaha şükür herkesin eli ayağı var. baştan nasıl giderse öyle olur derler.
bizim evimizde herkesin görevleri var, yemeği ben yaparsam akşam çayı eşim koyar, haftasonu kahvaltıyı eşim hazırlar. ailem geldiğinde bile eşimin çay koyup onlara getirdiği olur. benden de beceriklidir.
evliliği ortak yaşamak için yapıyorsunuz. eşinizin bunu anlaması gerek.

Baska erkek gormeden mı ewlensınız me alaka her erkek boyle mı sorusu.bi defa bu erkeklıkle de alakalı degil.kınarlık cemtilmenlkk naiflik naziklik incelik insanı vasıflar erkeklere ozgu degil. Insan esine hos davranır.kımseye sunu ver bunu getir denilmez.medenıyetten uzam kalmıs esınız bır haylı

Son durum

Dün akşama kadar yüzüne bakmadım konuşmadım.
O bana sirnasti durdu.
Yüz vermedim.
Sizlerin de yazdıkları doğrultuda davrandım.
Benimle sevdiğin için evlendim sanmıştım ama sen hizmetçi olmam için benimle evlenmişsin dedim.

Sonra özür dilerim öyle demek istemedim yanlış anladın sen falan dedi.

Çok kabasin dedim. Başkasının yanında nasıl göründüğünün farkında değilsin bilerek mi bilmeyerek mi yapıyorsun dedim.

Hayır bilmeden tamam daha dikkat edicem gel tv izleyelim birlikte dedi.
Kabul etmedim.

3 defa gitti geldi en son kabul ettim bir şeyler izledik.

Sonra onun niyeti bozulmadan (siz anladınız 🙈)

Uykum var yaticam dedim ve yattım uyudum .

Ayy bunlar olgunlasacak elbet böyle kalmayacak ama ne zaman işte orası muamma.

Özetle

aramız düzeldi

ama bundan sonra taviz vermicem .
Hepiniz sagolun varolun akıllı arkadaşlarım 🤗🤗🤗

Güncelleme 5. Sayfada

Bana sevgiliyken canım cicim aşkım diyen adam evlendik adimla seslenmeye başladı.
Ben cilveli bir kadınım. Hoş söz beni çok mutlu ediyor.
Eşim bir başkasının yanında bana hep adımla hitap ediyor.
Ailem bile hayırdır küs müsünüz diyor yok o çekingen diyorum.
Ama çok sert konuşması başkasının yanında ne rica var ne kibarlık.
Hoyt Hoyt.
Defalarca konuştum.
Ben ailemden böyle gördüm senin ailen kibar diye bende mi öyle olucam diyor.

Kendi yatar telefona bakar ben o an çamaşır duruyorum hadi meyve hazırla diyor.
Ben de elin var aciz de değilsin şu an benim is yaptığımı görüyorsun değil mi diyorum.
Seninle niye evlendim o zaman diyor.

Git başkasıyla evlen o zaman ona da de ki hizmetcim olur musun de .
Dedim.
Tamam derse alnından öpücem o kadının mutlu olun dedim.

Bana neden ailelerimizin yanında odun gibi davranıyorsun dedim ona kalbi kırıldı.

Nasıl konuşuyorsun kocanla diyor .

Ben de artık alttan almaktan yoruldum açık konuşuyorum ki kendisinin nasıl göründüğünü bilsin.

Her erkek böyle mi ?
Tamamen kültürle alakalı ,eşiniz ailesinden ne gördüyse o şekilde kalmış .Nereli olduğu ,geleneksel aile yapısı çok önemli bu konuda .Bazı erkekler kendini o anlamda geliştirir .Bazısı sabittir .Önceden öyle değilmiş, demek sadece göz boyama yapmış en başta .Sizin demenizle değişecek bir erkeğe benzemiyor .Konuşmalarına bakılırsa .

Her erkek oyle degil ayrica ailede gormeyle ilgisi yok icinden gelmiyor demek ki.

Hersey de ailede gormekle alakali degil. Eşimin anne babasi veya benim annem babam da askimli canimli hayatimli konuşmazlar ama biz öyle değiliz, konusuruz.

Hitaptan once adamin sizinle evlenme amacini sorgulayin. "Seninle niye evlendim o zaman" gibi...

Bir de esini kaba davraninca, insanlar "vayy be erkege bak" demiyor. Disardan berbat gorunuyor.

Her erkek oyle degil ayrica ailede gormeyle ilgisi yok icinden gelmiyor demek ki.

Hersey de ailede gormekle alakali degil. Eşimin anne babasi veya benim annem babam da askimli canimli hayatimli konuşmazlar ama biz öyle değiliz, konusuruz.

Hitaptan once adamin sizinle evlenme amacini sorgulayin. "Seninle niye evlendim o zaman" gibi...

Bir de esini kaba davraninca, insanlar "vayy be erkege bak" demiyor. Disardan berbat gorunuyor.

Sorun çözüldü canım aynen dediğin gibi.
Kendi de farketti.
Gerçekten öyle mi odun gibi mi görünüyorum dedi.evet dedim .
Özür dilerim farkında değilim dedi.
Bir daha benim elimde iş varken kendi ihtiyaçları için bir istekte bulunmayacak.
Geç oldu ama anladı şükürler olsun.

Back
X