Eşime söylemelimiyim?

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Eşim zekat için annesine 400 tl verdi çevrede tanıdığın durumu iyi olmayan kişilere ver onun içinden de 100 tl falan halama ver dedi. Ben içeri gittim baktım kp 50 tl yi cebine koydu. Kv de kaldı 350 tl bu kadar rahat nasıl ceplerine atabiliyolar anlayamıyorum eşim güvenip verito onlara. Bu arada eşim işten bayram ağzı olduğu için çok geç çıkıyo bundan dolayı kendisi veremiyo. Bide kendisi dd dağıtıcak. Sizce bu durumu eşime söylemelimiyim. Ben mi kötğ olurum söylersem

Eşim zekat için annesine 400 tl verdi çevrede tanıdığın durumu iyi olmayan kişilere ver onun içinden de 100 tl falan halama ver dedi. Ben içeri gittim baktım kp 50 tl yi cebine koydu. Kv de kaldı 350 tl bu kadar rahat nasıl ceplerine atabiliyolar anlayamıyorum eşim güvenip verito onlara. Bu arada eşim işten bayram ağzı olduğu için çok geç çıkıyo bundan dolayı kendisi veremiyo. Bide kendisi dd dağıtıcak. Sizce bu durumu eşime söylemelimiyim. Ben mi kötğ olurum söylersem
Acaba 50 TL yi birine mi verecekti?

Harcamak için aldıysa söylemelisin, zira zekat olmaz o zaman ama emin misin? Belki birine vermek için almıştır. Istersen kayınvalidenin ağzını yokla. Babam bir kısmını aldı birine verecek sanırım falan de.
Yok kp nin öyle olayları var. Katta kv ver onu dedi hayır bu benim dedi. Günah da almak istemiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum hiç.

ben olsam eşime söylerdim ama bizde böyle bir şey sorun olmaz eşim gidip de annesine söylemez.
Söyleyeceğini düşünüyorsanız hemen annesine,karışmayın eşiniz sonuçta dini görevini yaptı.
Bir dahaki sene başka yollarla vermesini sağlayabilirsiniz

Kp cebine attı derseniz tâbi kötü olursunuz. Ama gördüğünüzü uygun bir dille anlatabilirsiniz. Kp de herhalde başkasına verecek,acaba kime verecek gibi

Söyleme,gunahı onun boynuna...bu konularda onlar çok güzel sıyrılır sen kötü olursun.hem esının gözünde ,hem onların

Son düzenleme:
tabiki söyle. zira haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır buyurmuş efendimiz.

bu arada zekat mı fitre mi ?

Söyleme boşver. Sen kötü olursun. Aralarına girme derim
Ama eşim güvenerek verdi ihtiyaçları da yok zoruma gidiyo. Hatta seslerini duydum kv verşu parayı ben güvenip verdim sana dedi
tabiki söyle. zira haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır buyurmuş efendimiz.

bu arada zekat mı fitre mi ?
Şöyle 50 tl filtre için geri kalan 350 tl zekat içindi kp 50 tl yi alduı cebine koydu

ben olsam eşime söylerdim ama bizde böyle bir şey sorun olmaz eşim gidip de annesine söylemez.
Söyleyeceğini düşünüyorsanız hemen annesine,karışmayın eşiniz sonuçta dini görevini yaptı.
Bir dahaki sene başka yollarla vermesini sağlayabilirsiniz
Eşim de söylemez diye düşünüyorum

Söyle ama akşam iftardan sonra söyle. Babası almış madem gei isteyecek hali yok, kendisi elden o miktarı başkasına versin.

Back
X