Eşime söylemelimiyim?

Söyle ama akşam iftardan sonra söyle. Babası almış madem gei isteyecek hali yok, kendisi elden o miktarı başkasına versin.
Eşim bayram ağzı olduğu için eve 12 de falan geliyo. Parayı şuan dağıtmaya başlayacaklar ondan dolayı şuan aramak istiyorum ama arasam da ben kötü olucam bilmiyorum hiç zoruma çok gitti

eşinize akşam sanki normal konuşuyor gibi söyleyin
şikayet eder gibi değil
eşiniz veremiyorsa siz niye veremiyorsunuz onu da anlmadım ama neyse
Kv nin çevresi daha geniş. Bide parayı luan dağıtmaya gittiler şuan aramam en mantıklısı gibi geldi ama eşim çalışıuo şuan bi kılıf uydururlar buna da

O zman kv istediğinde neden hayır benim dedi hatta parayı saydım kvnin elindeyken 350 tl vaedı. Ramazan ramazan yaptıklarına bakın ya
İçiniz rahat etmiyor ve eşinizin bilmesini istiyorsanız söyleyin. Normal bir para değil sonuçta.
Babanın parayı aldığını gördüm.bek İstersen annene 50 TL daha vereyim diyin.belki lazım olmuş ve almıştır ama sonuçta fitre parasıydı o diyin.
Suçlar gibi değil de bilgilendirme gibi.

Eşim zekat için annesine 400 tl verdi çevrede tanıdığın durumu iyi olmayan kişilere ver onun içinden de 100 tl falan halama ver dedi. Ben içeri gittim baktım kp 50 tl yi cebine koydu. Kv de kaldı 350 tl bu kadar rahat nasıl ceplerine atabiliyolar anlayamıyorum eşim güvenip verito onlara. Bu arada eşim işten bayram ağzı olduğu için çok geç çıkıyo bundan dolayı kendisi veremiyo. Bide kendisi dd dağıtıcak. Sizce bu durumu eşime söylemelimiyim. Ben mi kötğ olurum söylersem
Bence soylemelisiniz. Ailesiyle konuşmasın ama tekrar zekat verecek olduğunda ailesine vermesin. Siz halledin zor bişey değil .
Ben başta ailesine zekat verdi gibi anladım aileye zekat verilmez .
Bizim yaşadığımız yerde de yeniyiz ve öyle pek ihtiyaç sahibi bilmiyoruz benim annem babamla yaşadığım zamanda bildiğimiz verdiğimiz insanlar vardı . Ben de eşimle konuşuyorum eğer vereceğin kimse yoksa suanlara şunlara verelim diye eşim de tamam sen hallet der babama gönderirim parayı. Para benden çıktığı an zekatim verilmiş olur. Ancak eğer böyle bir duruma şahitlik etseydim veya edildiğinde diyeyim kesinlikle müdahale edilmeli siz zekatinizi veriyorsunuz ve sizin gözünüzün önünde para paylasilip koyuluyor. En azından şöyle bir açıklama yapması gerekirdi " ben bunu tamamlarim" gibi. Ancak direkt kötü niyetli olduğunu söyleyemeyiz belki tamamlamıştır ama şüphe kötü bişey insanın yaptığı iyiliğin ihlasini kaçırır o yüzden içinize şüphe düşmüş tekrar kv kp e vermeyin ptt den direkt halasının adına gönderin , okullarda ihtiyaç sahibi bir sürü öğrenci var öğretmenler çok iyi bilir gidip müdürle görüşün örnek vereyim birinci sınıflardan ihtiyaç sahibi 4 aileye 100 er lira vermek istediğinizi belirtin öğretmenler seçiyor ve teslim ediyor veya siz teslim edersiniz.

eşin annesi ve babası varken, 'baba geçen gün dağıtın diye verdiğimiz 400 tl den 50sini aldın. paraya ihtiyacın varsa üstüne verelim, 400 ü zekat olarak dağıt. anne babaya zekat düşmez ibadetimiz sakatlanmasın' deseniz?

Eşin o parayı o amaç için vermiş güvenmiş. Artık top onlarda, günahı onları bağlar. Verirler mi vermezler mi bilinmez ama sen de nasıl emin oldun cebe attıklarına?

Eşim zekat için annesine 400 tl verdi çevrede tanıdığın durumu iyi olmayan kişilere ver onun içinden de 100 tl falan halama ver dedi. Ben içeri gittim baktım kp 50 tl yi cebine koydu. Kv de kaldı 350 tl bu kadar rahat nasıl ceplerine atabiliyolar anlayamıyorum eşim güvenip verito onlara. Bu arada eşim işten bayram ağzı olduğu için çok geç çıkıyo bundan dolayı kendisi veremiyo. Bide kendisi dd dağıtıcak. Sizce bu durumu eşime söylemelimiyim. Ben mi kötğ olurum söylersem

Unut gitsin. tehlikeli konular

bence karışmayın,kötü niyetle yaptıysa günahı onun olsun ama siz yanlış anladıysanız günahını almış olmayın.sadece bir sonraki sene ben dağıtayım dersiniz eşinize.sonunda siz kötü olmayın.ben yapmadım öyle bişey dese siz iftira atmış gibi olursunuz...

söylemeyin.
siz görevinizi yerine getirmişsiniz.
onlar emanete hıyanet ettiyse onların problemi.
belki kv deniz sonra 50 lira kendinden koyup verecek.
bilemezsiniz.
sizden çıkmış artık.

eşine söyle kımlere para vermiş diye sorsun
50 tl birine verdim demezse bilki cebe attı

ama sen herşeyi bırak onun günahını kendı çekecek
hesabını allaha nasıl verecegını düşünsün

Ben içeri dalar derdim 50 yi kime vereceksiniz merak ettim baba benim derken? Diye

Gormesen neyse, gormussun valla zekat kabul olmaz

Peki ya kp o parayı ihtiyaç sahibi birine vermek için aldıysa ? Bence susun , seneye kendi işinizi kendiniz halledin.

Back
X