Eşimi anlamiyorum artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kocan saygısızın önde gıdeni.
mehrin anlamını manasını öğrensin ilk önce.
mehrine asla karışamaz.

Merhaba. bayanlar kisaca OLAYİ anlatayim eşimle benim mehirim olan bilezik, lerimi borç verdik ondan sonra verirken normal ver dedi eşim hiç birşey yoktu aslinda sonra sürekli homur danmaya benim borcum var işte borcuma vercem diye hergün kavga kiyamet durdum sonra eşim annemi arayıp ben de sıkıştim nezaman verceniz parami bana yine muhtaç olcaniz demiş ve annemde kefen param bile olsa almam senden demiş ve şimdi bana geldi sadece annemin dediğini başima kakti annemle kötü olmak istiyormuş parayı annem hemen verdi işe girdi annemi aramiyo gitmek istemiyo kirkyil düşünsem eşimle annemin arasi kötü olcana inan mazdim eşim birde kendi akrabalari arasi kaynanalariyla iyi deil onlara özeniyo diye düşündüm inanılmaz derecede kinlenmiş bugüne kadar annem eşimin benim arkamda durmamasina, ramen annem bana hep eşimi savundu onunda buna rağmen annemin arkasından konuşmasına dayanamıyorum annem yapmiyo onun yaptini hala iyi, diyor eşime ama eşim kendi benim ona karşı bile uysal davranmama özensin off çok bunaldım sizce napmaliyim annem benim için neleri susuyo kim bilir eşime nasil davraniym şaşirttim haksizlik yapiyo
acil türkçe kursu diyorum , hiçbir şey anlamadım.Anna ve Mürsel (bilmeyen kaldıysa y.tubedan muhakkak izlesin) daha çok anlıyordur birbirini yani o kadar anlamadım :D

mehir kaldı mı ya 2020 de o sözle olmuyor mu imam nikahı esnasında? sonra gerçeğe mi dönüştürdünüz? bende ona takıldım.

Hiçbir zaman fiile dönüşmedi ki 😊 eski kadınların mehirlerini alıp para yönetiminde bde bizzat söz sahibi olduğunu mu sanıyorsunuz? Mehri bırakın kadınlar emeğinin maaşının üzerinde hala tam söz sahibi değil. Kodları ve haksızlıklıkları kabullendikçe normalleşiyor, normalleştikçe aslına, olması gereken noktaya getirmek imkansızlaşıyor.

Merhaba. bayanlar kisaca OLAYİ anlatayim eşimle benim mehirim olan bilezik, lerimi borç verdik ondan sonra verirken normal ver dedi eşim hiç birşey yoktu aslinda sonra sürekli homur danmaya benim borcum var işte borcuma vercem diye hergün kavga kiyamet durdum sonra eşim annemi arayıp ben de sıkıştim nezaman verceniz parami bana yine muhtaç olcaniz demiş ve annemde kefen param bile olsa almam senden demiş ve şimdi bana geldi sadece annemin dediğini başima kakti annemle kötü olmak istiyormuş parayı annem hemen verdi işe girdi annemi aramiyo gitmek istemiyo kirkyil düşünsem eşimle annemin arasi kötü olcana inan mazdim eşim birde kendi akrabalari arasi kaynanalariyla iyi deil onlara özeniyo diye düşündüm inanılmaz derecede kinlenmiş bugüne kadar annem eşimin benim arkamda durmamasina, ramen annem bana hep eşimi savundu onunda buna rağmen annemin arkasından konuşmasına dayanamıyorum annem yapmiyo onun yaptini hala iyi, diyor eşime ama eşim kendi benim ona karşı bile uysal davranmama özensin off çok bunaldım sizce napmaliyim annem benim için neleri susuyo kim bilir eşime nasil davraniym şaşirttim haksizlik yapiyo
Annenize borç verdiniz doğru düzgün edebiyle geri istememis eşiniz birde kadına tavır mı alıyor ,siz ailenize soyleseydiniz parayı istiyor diye,benimde babamda param var ama esim karismaz ben anlaştım istiyor diyede ben söylerim eşimi muhatap etmem ,sizde eşinizi ailenizle karşı karşıya getirmeyin

Annenize borç verdiniz doğru düzgün edebiyle geri istememis eşiniz birde kadına tavır mı alıyor ,siz ailenize soyleseydiniz parayı istiyor diye,benimde babamda param var ama esim karismaz ben anlaştım istiyor diyede ben söylerim eşimi muhatap etmem ,sizde eşinizi ailenizle karşı karşıya getirmeyin
Bunları anladım yanlış değildir inşallah

Bende anlamadım ne yapmaya çalişiyo ailem ben normalim eşim hiç normal değil bir insana sen Bi gün yine benim kapima muhtaç Olcan denirmi 😥

Eşiniz öncelikle paranın simgesel olarak size ait olduğunu fakat kadın erkeğindir dolayısıyla kadının malı da hayatı da seçimleri de ona aittir zihniyetiyle paranın kendisine ait olduğunu düşündüğünden alacaklı borçlu kavgasını annenizle yapmış. Bir kere zaten bu ayrımı yaparsa veya kabullenirse gerisini anlatmak daha kolay. Fakat sizin ona bunu anlatmanız hatta mehir benim zaten neyin kavgası bu bn borç verdim demeniz çok zor görünüyor. Evet bu ülkede kadının en sıradan hakkını ifade etmesi bile kavga şiddet sebebidir. Yani haksızlık yapan bundan geri duracağına haksızlık yapan kınanacağına hakkı olanın bunu dillendirmesi kınanır abes karşılanır erkekler ve kodlanmışlar tarafından.

Mehiri alıyoruz ama yine karisiyorlar bende o yanlışa düştüm yeni evliyken eşim aldı borçları oduyecez geri yaparım dedi 10seneyi geçti daha yapacak ta verecek,mehirde bile söz hakki bırakmıyorlar kendi kazancimla biriktirdim altın yaptım, eşimden mehiri isteyince isteyince aldimya o altınlar ne diyo bende sen almadın onları dedim sanki kendi kazancı aldı da verdi.

Eşiniz ve ailenizin para alışverişi ilk defa olmuyor gibi bir izlenim uyandı.Eşim hep kinlenmiş diyorsunuz bunun öncesi var mı? Neye dayanarak bana muhtaç olacaksınız diyebildi? Eğer bu sadece bende uyanmış bir izlenim ise eşiniz çok saygısız. Sadece bu durumda çıkarttığı problem gerçekten kötü.

Vay be mehir hemen veriliyor muymuş? Ben 1 kilo altın istemiştim bende istiyorum günümü gün ederim.

Bir kilo altın mı? Maşaallah 😊 zaten sözde kalan bi şey olduğuna güvenerek mi 1 kg dediler ya da çok çok zenginler? Hemen verilecek şekilde anlaşılmışsa evet. Ama genelde hemen değil diye verilmez ve sadece nikah şartı olarak yerine gelsin diye zikredilir.

Bir kilo altın mı? Maşaallah 😊 zaten sözde kalan bi şey olduğuna güvenerek mi 1 kg dediler ya da çok çok zenginler? Hemen verilecek şekilde anlaşılmışsa evet. Ama genelde hemen değil diye verilmez ve sadece nikah şartı olarak yerine gelsin diye zikredilir.
Yoo bne istedim inat değil mi 😂 kv çok bozuldu 😂arada diyorum boşanırsak işin yaş 1 kilo altın :KK70:

Eşiniz öncelikle paranın simgesel olarak size ait olduğunu fakat kadın erkeğindir dolayısıyla kadının malı da hayatı da seçimleri de ona aittir zihniyetiyle paranın kendisine ait olduğunu düşündüğünden alacaklı borçlu kavgasını annenizle yapmış. Bir kere zaten bu ayrımı yaparsa veya kabullenirse gerisini anlatmak daha kolay. Fakat sizin ona bunu anlatmanız hatta mehir benim zaten neyin kavgası bu bn borç verdim demeniz çok zor görünüyor. Evet bu ülkede kadının en sıradan hakkını ifade etmesi bile kavga şiddet sebebidir. Yani haksızlık yapan bundan geri duracağına haksızlık yapan kınanacağına hakkı olanın bunu dillendirmesi kınanır abes karşılanır erkekler ve kodlanmışlar tarafından.
Cok haklisiniz bende anlatamiyorum

Mehir acil verilmesi gereken bisey mi?
Hayır ben 7 senelik evliyim 5 cumhurriyet demistirk bana verilmedi de🤣
Bosanırken verilmiyor mu mehir?
Esiniz saygısız bariz.
Ondan su bile istemeyin ailecek.

Kaçırmışsın sen😂
Mehir nikah kıyılır kıyılmaz verilir, kadının kendisine ait bir paradır asla karışılmaz, konu sahibinin eşi de fena uyanık🙈

acil türkçe kursu diyorum , hiçbir şey anlamadım.Anna ve Mürsel (bilmeyen kaldıysa y.tubedan muhakkak izlesin) daha çok anlıyordur birbirini yani o kadar anlamadım :D
Ben biliyorum Anna murseli 😂🤣eşim anneme sen yine bana muhtaç Olcan demiş annemde kefen param olsa almam demiş ama istediği para benim annemden

Anneme öyle bir laf edecek adamın ağzını yırtarım gayet net. Dudaklarını enseside fiyonk hatta, o kim oluyormuş kendisine ait olmayan bir para için bir de anneme laf edecek, bu kadar sakin olmayın ya

Verin paramı ne demek ne münasebet onun parası değil ki mehirin ne demek olduğunu ne için kadına verildiğini öğrensin.

Suç sizde eşinizin ailenize böyle bi saygısızlık yapmasına göz yummamalıydınız. buna hala sessiz kalmanızı anlamadım. Bende mehirimden aileme borç vermiştim ama eşim kalkıp böyle bişey deseydi iki dakika da harcardım o kocayı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X