Yıkıcı konuşmalar yapmak hiçbir zaman tarzım değildir ancak bu mevzuuda yapıcı olacak tek şey senin normal bir hayata dönmen için yapılacak tavsiyelerdir..
Ailenin arkanda olması muhteşem bir nimet, sakın bunu öteleyip görmezden gelme..
Arkadaşların da belirttiği gibi sayılamayacak kadar kadın ortada kalma korkusu ile eşlerini çekme mecburiyetinde kalıyorlar sadece..
Ailen arkandaysa öncelikle toparlan ve ailenin evine git.
Sonra ailenle aranızda bir istişare edin, biri çıkıp derse ki `kızım sabret düzelir, bak yuvayı dişi kuş yapar, şunun şusu vardı bak şimdi ne kadar iyiler.` vs bu tür konuşmalar olursa asla ve asla dikkate alma! Çünkü senin eşin üzülerek söylüyorum seni esir gibi görüyor.
Ailenle olacak istişarenin gündem maddesi, boşanma olmalı.
Kocanın yaptığı hiçbir davranışın elle tutulur veya mantıklı bulunur yanı yok. Sakın sen de mantık aramaya çalışma; çünkü yok öyle birşey.
Sana yaşattıkları seni psikolojik olarak bildiğin sarmış ve sen içinde bulunduğun için durumun vehametinin farkında değilsin.
Bir edebiyat öğretmeni sayılırsın, boşanır gider bir güzel formasyonunu alırsın..
Kimseye muhtaç değilsin!
Ayrılmak istemiyorsun çünkü emek verdin bunca vakit böyle bir işkenceye sabrettin, bunun meyvesini toplayamamak bilinçaltında bir rahatsızlık yapıyor bu da seni biraz daha sabretme fikrine güdülüyor. Durum bundan ibaret.
Ayrıldıktan sonra `ben nasıl sabretmişim Allah`ım!` diye kendine yakınacaksın eminim..
Çocuk kesinlikle ve kesinlikle düşünme canım, çok büyük bir hata olur..
Evet sen bir çocukla ilgilenebilirsin, 4-4lük bir anne olabilirsin ama emin ol babası olmayacak o çocuğun..
Kaldı ki çocuk olayından fersah fersah kaçıyor diyorsun.. Çelişki var oldukça eşinde..
Kendine yazık etme canım, hiçbir insan böyle bir kıymetsizliği haketmez!
Sen üniversite okumuş kültürlü bir insansın, sakın seni daha fazla köreltmesine izin verme!
Avukat vs hepsi hallolur, hiçbirini düşünme.
Sadece kendini düşün ve o evlilikten kurtulmaya bak!
Ailene de durumu bir bir anlat.
Ha bir de sen ailenin yanına gidince muhtemelen pişman olup gelecektir, sakın ha sakın inanmak gibi bir hata yapma!
Düzeleceğine asla ihtimal vermiyorum..
Bir an önce kendi hayatını kur ve ne kadar değerli bir insan olduğunu yeniden keşfet.
Allah yardımcın olsun canım..