Eşimi çocuk için ikna edemiyorum

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
30 yaşındayım. 2 yılllık evliyim. Çalışıyorum , iyi bir işim ve mutlu bir hayatım var. Biraz kredi borcumuz var onuda ödüyoruz birlikte. Ancak ben artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşim sürekli erteliyor. Evlilik döneminde de sürekli ertelemişti 5. yılın sonunda evlenmiştik. O istiyor ki her şey mükemmel olsun. Hiç eksiğimiz hiç borcumuz olmasın. Her şeyin sırası olduğunu söylüyor .Anlıyorum ama bende anne olmak istiyorum.Hatta 2 çocugum olsun istiyorum.Bu yüzden gerilmeye başladık. Çocuk olunca 1 yaşına kadar çalışmayacağımı söylemiştim ona . Onun asıl dert ettiği de bu sanırım. Çok sinirim bozuk ve üzgünüm. Hep kendini düşünüyor. Her planı kendisine göre yapıyor. Bu hayat ikimizin sadece onun değil. İkimiz aynı maaşı alıyoruz. O istese çok daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir. Ama çalışma koşulları onun çok rahat. Akşam 4'te işten çıkıyor. Ve rahatına geliyor tabi. Benim isim ise onunkine göre çok daha ağır. Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?

30 yaşındayım. 2 yılllık evliyim. Çalışıyorum , iyi bir işim ve mutlu bir hayatım var. Biraz kredi borcumuz var onuda ödüyoruz birlikte. Ancak ben artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşim sürekli erteliyor. Evlilik döneminde de sürekli ertelemişti 5. yılın sonunda evlenmiştik. O istiyor ki her şey mükemmel olsun. Hiç eksiğimiz hiç borcumuz olmasın. Her şeyin sırası olduğunu söylüyor .Anlıyorum ama bende anne olmak istiyorum.Hatta 2 çocugum olsun istiyorum.Bu yüzden gerilmeye başladık. Çocuk olunca 1 yaşına kadar çalışmayacağımı söylemiştim ona . Onun asıl dert ettiği de bu sanırım. Çok sinirim bozuk ve üzgünüm. Hep kendini düşünüyor. Her planı kendisine göre yapıyor. Bu hayat ikimizin sadece onun değil. İkimiz aynı maaşı alıyoruz. O istese çok daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir. Ama çalışma koşulları onun çok rahat. Akşam 4'te işten çıkıyor. Ve rahatına geliyor tabi. Benim isim ise onunkine göre çok daha ağır. Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?
eşin çok da haksız değil ama...
kredi borcunuz varmış, sen işten çıkarsan maddi olarak zor duruma düşeceksiniz
bir de bebek masrafları binecek sırtınıza, eşiniz mantıken, sizse duygusal olarak bakıyorsunuz olaya.

Şartlar bebek için uygunmuş gerçekten. Maddi olarak karşılayabiliriz diyorsunuz. Eşinizin yüksek maaşlı bir iş bulup sizin çalışamayacağınız süreyi tolore etmesi gerekiyor. Gerçi bebek ilk doğduğunda ailelerde çok yardımcı oluyor. Böyle şeyler için mükemmel zaman yok bence. Olması gerektiğini hissettiğiniz zaman var.

Kredi borcunuz ne zaman bitiyo? Arada çok bi zaman yoksa bekleyebilirsiniz biteseye kadar.
Eşin haklı kredi masrafı evin geçimi kolay olmicak bebekle birlikte, sen çalışmadığın sürece.

eşinde kendi tarafından haklı,sende.oturup artısını eksisini konuşup fikir alışverişinde bulunun, ortak noktada buluşabilirsiniz bence.

evet evlilik öncelikle kafa birliği gerektirir.. çocuk ise çok daha ciddi özveriler.. kocan bu hayatından memnunsa ve değiştirmek istemiyorsa çocuk için zorlamak bence saygısızlık gibi geliyor.. çünkü bu yeni mobilya alalım gibi bir şey değil.. bebek istemeyen taraf sen de olabilirdin biraz empati kur.. herkesin içinde annelik/babalık duygusu olacak diye bir kaide yok.. adam 1 taneye hazır değil sen 2den bahsediosun.. bunu ona da söylüosan iyice adamı soğutacaksın..
biraz acı konuşacağım ama gerçek bu.. çocukta diretiyorsan, kesin olmalı diyorsan ve kocan kesinlikle istemiyorsa ayrılacaksın ya da vazgeçip evliliğine bu şekilde devam edeceksin. bence orta yol zorlama olur o işten de hayır gelmez..

Ben eşinize hak verdim kusura bakmayın, kredi borcu var diyorsunuz. Şimdi beraber ödüyorsunuz, peki siz işten ayrılınca ne olacak? Doğum ve bebeğin masraflarını hiç öyle yabana atmayın. Eşinizin işi rahatmış, bence buna şükredin. Neden daha zorlanacağı, strese gireceği bir işe geçmesini istiyorsunuz ki? Hadi diyelim bebek oldu, adam zaten ağır bir işte çalışsa bu seferde "işi bahane ediyor bebeğimizle ilgilenmiyor, bana yardımcı olmuyor " diye şikayet edeceksiniz. Sırf siz çocuk istiyorsunuz ve de 1 sene çalışmayacaksınız diye adam huzurlu olduğu iş yerinden neden ayrılsın?

krediniz ne zaman bitiyor. eşiniz siz çalışmadığınız dönem krediyi tek maaşla ödeyebilir mi?

şu erkeklerin çalışacaksın baskılarından nefret ediyorum.

sanki bizim beynimiz yok kendi kararlarımızı veremiyoruz...
bebekten sonra çalışıp çalışmamak tamamen sana kalmış..istersen 3 aylıkken dönersin istersen dönmezsin..

fikir soruyorsan ben kadının çalışmasından yanayım ama bu herkesin kendi tercihi.. eşine pek laf düşmez. yaşın bebek için müsait daha fazla ertelemeyin bence de haklısın.

hem kimsenin hayatı dört dörtlük değil sıfır borçla yaşayan çok az insan vardır..

bizimde kredi borcumuz var. ha diyince de çocuk olmuyor. bizim sorunumuz yok ama 1 senedir olmuyor :( yaza 31 yaşıma giricem bende.
ikna etmeye çalışacaksın başka çare yok .

Kesinlikle erteleme ve ikna etmeye zorla. Annelik bir kadının en doğal hakkıdır. Hem o borç biter başka borçlar başlar. Borç yüzünden ertemek yanlış olur

Bunları evlenirken konuşmadınız mı ?

Ben size çok hak verdim.. Yaşınız anne olmak için çok ideal bir yaşta.. Hemen çocuk olacağının bir garantisi de yok..
Bence eşinizi ikna edin.. Bu arada borcunuzun bitim tarihi ne zaman? Aileler destek olabilir mi?

esinize söyleyin cocuk ha deyince hemen olmuyo zaten biz 9 aydir bekliyoruz ve birde cocuk bereketiyle gelir bi gelsin dünyaya esiniz o dert ettigi borclarini nasil ödedigine sasirir

eşin haklı bence. borç bitmeden çocuk yapılmamalı. zaten durumunuz yetmeyecekmiş sen çalışmazsan. borcunuz bitince eşin kendi ister merak etme.

Ben eşinize hak verdim kusura bakmayın, kredi borcu var diyorsunuz. Şimdi beraber ödüyorsunuz, peki siz işten ayrılınca ne olacak? Doğum ve bebeğin masraflarını hiç öyle yabana atmayın. Eşinizin işi rahatmış, bence buna şükredin. Neden daha zorlanacağı, strese gireceği bir işe geçmesini istiyorsunuz ki? Hadi diyelim bebek oldu, adam zaten ağır bir işte çalışsa bu seferde "işi bahane ediyor bebeğimizle ilgilenmiyor, bana yardımcı olmuyor " diye şikayet edeceksiniz. Sırf siz çocuk istiyorsunuz ve de 1 sene çalışmayacaksınız diye adam huzurlu olduğu iş yerinden neden ayrılsın?

Tam benim yazmak istediklerimi yazmissin. Bide konu sahibide istese bebekten sonra ise dönebilir, bunu bircok kadin yapiyor. Fedahkarlik ise, niye sadece esi bunu yapsin?

Tam benim yazmak istediklerimi yazmissin. Bide konu sahibide istese bebekten sonra ise dönebilir, bunu bircok kadin yapiyor. Fedahkarlik ise, niye sadece esi bunu yapsin?

Kimse kusura bakmasın ama, ben bazı bayanların çalışmak istemedikleri için çocuğu bahane ettiğini düşünüyorum. Ayrıca, konu sahibide klasik Türk kadını işte, son cümlesinde bunu gayet açık belli etmiş. "Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?" demiş......Yani evin erkeği o, evlendiyse bana bakacak tabi, ben doğurur çocuğumu otururum, o da artık ne yaparsa yapsın evi geçindirsin. Ama bu arada bunalırsa, faturalar, ödemeler,çocuğun masrafları falan, bana da surat asmasın :)

Back
X