Eşimi çocuk için ikna edemiyorum

Evet doğrusu da budur zaten. Bunun nesi tuhafınıza gitti. "Klasik Türk kadını işte" derken Türk kadınlarının nesini beğenmiyosunuz. O eski Türk aile yapısının sağlıklı bir toplum oluşumunda nekadar büyük bir payının olduğunu unutmayalım
Şimdiki "klasik" değil modern!? Türk kadını olmaktan mıdır ki boşanmalar arttı

Sizin o aile yapısının başrolünde "dayak yiyip susan kadınlar" , "aldatılıp susan kadınlar, "evde köle gibi çalıştırılan kadınlar" , "eşinin 7 sülalesine hizmetçi olan kadınlar" , "kadın çalışmaz kocası getirirse yer,getirmezse aç yatar kafasında kadınlar" , "boşanmanın ayıp,kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyen kadınlar" var hanımefendi. Evet boşanmalar arttı, neden mi? Artık kadınlar şiddete razı gelmiyor, artık kadınlar aldatılmayı sindirmiyor, artık kadınlar ayakta duruyor, artık kadınlar sosyal hayatta varlar, artık kadınlar kendini sahiplenilmiş evcil hayvan gibi bakılacak bir canlı olarak görmüyorlar.

O aile yapısında, erkek çocukları dayak atan babalarını, kız çocukları da dayak yiyen annelerini örnek aldı senelerce. Hangi sağlam aile yapısından bahsediyorsunuz merak ettim. Kadının sindirildiği, kafasını kaldıramadığı ve de sesini çıkartamadığı zamanlarda boşanmalar olmuyor diye," sağlam " aile yapısı mı olduğunu düşünüyorsunuz. Şimdi bile, şu dönemde bile eğitimi, ekonomik durumu ve de sosyal çevresi boşanmayı kaldıramadığı için psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıp susan kaç bin kadın var bilginiz var mı? Böyle devam eden evliliklerde yetişen nesillerin ne kadar sağlıklı bir toplum oluşturacakları da ayrı bir konu.

Herkesin kendi bakış açısı, ister çalışır ister çalışmaz bana ne, krediyi ben mi ödeyeceğim? Ama hem çalışmayıp, hem dıdıdıdı edip, hem bol para olsun, hem faturalar ödensin, hem kredi ödensin, hem ilgili baba olsun, hem ev işlerine yardımcı olsun, güler yüzlü olsun demeyecekler... Üstelik burada insanlar fikir almak için konu açıyor, ödenecek kredi var- 2 kişi ancak ödüyorlar, konu sahibi ben işten çıkarsam ödemekte zorlanacağız diyor, bunlara rağmen çocuk istiyor yetmiyor adamın huzurla çalıştığı işten çıkıp sırf kendisi doğurup evde yatmak istediği için çok paralı başka işe girsin istiyor, ben klasik Türk kadını dediğimde "kınamış mı" oluyorum...Peki öyle olsun....Sonra gelip buraya ağladığı zaman "senin tercihindi" deriz.[/QUOTE
ayrıca kadın bu saydıklarının hiçbirini dememiş. 32 yaşında anne olmak istemiş sadece. Bayılıyosunuz ölümüne eleştirmeye

Herkesin kendi bakış açısı, ister çalışır ister çalışmaz bana ne, krediyi ben mi ödeyeceğim? Ama hem çalışmayıp, hem dıdıdıdı edip, hem bol para olsun, hem faturalar ödensin, hem kredi ödensin, hem ilgili baba olsun, hem ev işlerine yardımcı olsun, güler yüzlü olsun demeyecekler... Üstelik burada insanlar fikir almak için konu açıyor, ödenecek kredi var- 2 kişi ancak ödüyorlar, konu sahibi ben işten çıkarsam ödemekte zorlanacağız diyor, bunlara rağmen çocuk istiyor yetmiyor adamın huzurla çalıştığı işten çıkıp sırf kendisi doğurup evde yatmak istediği için çok paralı başka işe girsin istiyor, ben klasik Türk kadını dediğimde "kınamış mı" oluyorum...Peki öyle olsun....Sonra gelip buraya ağladığı zaman "senin tercihindi" deriz.
Kadın bu saydıklarının hiçbirini dememiş. Sadece 32 yaşında anne olmak istemiş. Bayılıyosunuz ölümüne eleştirmeye

Nasıl dememiş, kredi ödediklerini söylemiş, kendisi işten çıkarsa ödemekte zorlanacaklarını söylemiş , aslında daha çok maaşlı iş bulabilir işi rahat diye aramıyor da demiş, doğumdan sonra 1 sene çalışmayacağını da söylemiş...Ayrıca yaşı 30 ve konu sahibi konuyu açmış, bir yorum yapmış gitmiş. Burada birbirimizle cebelleşiyoruz sadece. Tek diyebileceğim, çocuk yapmak iki kişinin kararıdır. Orta yolu yoktur, ya olur ya olmaz. Ve taraflardan biri ısrarla isterken diğer taraf ısrarla istemiyorsa orta yolu bulmak zor.

Back
X