eşimi ikna edemiyorum...!

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
eşim ailesine çok bağlı biri ve kendimi dışlanmış gibi görüyorum.biz başka şehirde oturuyoruz eşimin ailesinden. ve eşim tayinini çıkartıp ailesinin yanında bir ev almak istiyor. doğrusu ben kayınvalidemlere yakın olmak istemiyorum.çünkü kendileri ve çevresindeki akrabalrı çok dedikoducu ve meraklılar. bende o şekilde yaşamak istemiyorum. uzak olmak daha iyi. ama bunu eşime anlatamıyorum konuştuğumuzda sen ailemi istemiyorsun bende sana inat ailemin yakınında ev alacağım diyor. bu da beni üzüyor hiçbir şekilde ikna edemedim lütfen yardımcı olun..

Bence sakın kabullenmeyin durumu. Eşinizle bu konuyu ilk zamanlarda inada da bindirmeyin . Güzellikle konuşun. Aileni istememekle alakası yok bu durumun deyin. Çok yakında olmak herzaman için sorun yaratır diye olabilecekleri anlatın. Ben de eşimle böyle bir sorun yaşamıştım ilk zamnlar. evi bir arkadaşlarımız vardı . onlar adamın ailesiyle aynı yerde yaşıyorlardı ve yaşadıkları sorunları eşime anlattılar . o zaman eşim de vazgeçti. Belki böyle bir durum yaratabilirseniz eşinizin bir başkasından olabilecek sorunları duyması daha yararlı olacaktır.

Esinizin huyununu bizeden iyi bildiginiz kesin , mesela bnm sevgilim birseye hayir demisse öldürsen kabul etmez...
Sizinkininde oyle bir huyu var mi?

Bence sakın kabullenmeyin durumu. Eşinizle bu konuyu ilk zamanlarda inada da bindirmeyin . Güzellikle konuşun. Aileni istememekle alakası yok bu durumun deyin. Çok yakında olmak herzaman için sorun yaratır diye olabilecekleri anlatın. Ben de eşimle böyle bir sorun yaşamıştım ilk zamnlar. evi bir arkadaşlarımız vardı . onlar adamın ailesiyle aynı yerde yaşıyorlardı ve yaşadıkları sorunları eşime anlattılar . o zaman eşim de vazgeçti. Belki böyle bir durum yaratabilirseniz eşinizin bir başkasından olabilecek sorunları duyması daha yararlı olacaktır.

teşekkürederim cevabınız için ama söylediğiniz gibi başkalarını da araya koydum durumu anlattılar ama eşim daha çok inatla kararım kesin dedi düşüncemi hiçbirşekilde değiştiremezsin dedi. bana birazda ailesinden kaynak gibi geliyor yani annesi babasıda yanlarında olmamızı istedikleri için böle yapıyor gibi geliyor.. bunu sorduğumda bişey söylemiyor.

bu inat etme esnasın da üzerine fazla gitmeyin sonrasında ise mantıklı sebeplerinizi sakin ve ard arda olmayacak şekilde belirtin anlayışla karşılar umarım ..

Mrb,

ben evli degilim, bekarim ama gozlemledigim kadariyla, esleri ailelerini kotuledikce yada mesafe koymaya çalistikça , erkekler ailelerine daha çok baglaniyorlar.

Bence esinizi ailesi hakkinda gerçekleri kendisinin gormesini saglayin. siz asla yorum yapmayin.

Bence sizi ne ile tehdit ediyorsa,siz de onu aynı şey ile tehdit edin... Gitmezsek seni boşarım mı diyor? Gidersek ben seni boşarım deyin. Her zaman işe yarar. Yaramazsa da ailesinin yanına gitmediğiniz için sizi boşayacak adam boşasın zaten...

İnatlaşmamanızı tavsiye ederim

Vazgeçeceği varsa da inat yüzünden vazgeçmez

Biraz zaman geçsin ses çıkarmayın duruma olay durulduktan sonra tatlı dille yanaşmayı tekrar deneyin

İnsan inat için yaşadığı yeri değiştirir mı yahu?

Ailesi nerde yaşıyor bilemiyorum ama o sehirde yasayamayacagini, düzenini bozmak istemediğini söylesen?

Back
X