eşimi kırmadan evi kendi adıma istediğimi nasıl söyleyebilirim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi fatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Iyi bir kanunmus gercekten. Benim merak ettigim sey, esim türk vatandasi, ben yabanci uyrukluyum, benim icinde gecerli mi ki bu? :44:

kimseyi yargılamak istemem ama insanlar paranın nasıl kazanıldıgını bilmeden mal mülk sahibi olmaya çalısıyorlar cok ama cok enteresan.tekrar söylüyorum tek bir kişiye değil söylediğim böyle yapan herkese.

bencede bilmeden kimseyi yargilamamaniz gerekiyor.ben şuanda çalışmiyor olsamda evlenmeden önce calistigim için paranın nasıl kazanildigini çok iyi biliyorum.sizin bedavadan Mal mulk sahibi olmak dediğiniz gibi şeylerin ayrımı eşler arasında olmaz.eşim calisiyorsa kendi için değil başta çocuğu ve benim için çalışıyordur.siz bunun farkında olmadığıniza göre evli değilsiniz herhalde.umarım sizde bir gün bunu kavrayabilirsiniz. şimdi asıl konuma gelirsem,ben eşime sonuna kadar güveniyorum.eşim kabul etmese ev eşimin üzerine olsada tartışma cikaracak değilim.devlet de sizin düşündüğünüz gibi düşünüp nasıl olsa adam çalışıyor Malda mulkde onundur demeyip böyle bir kanun çıkardığı için bende madem kanunen böyle resmiyette böyle olsun dedim.biraz uzun oldu ama kusura bakmayınartık

bencede bilmeden kimseyi yargilamamaniz gerekiyor.ben şuanda çalışmiyor olsamda evlenmeden önce calistigim için paranın nasıl kazanildigini çok iyi biliyorum.sizin bedavadan Mal mulk sahibi olmak dediğiniz gibi şeylerin ayrımı eşler arasında olmaz.eşim calisiyorsa kendi için değil başta çocuğu ve benim için çalışıyordur.siz bunun farkında olmadığıniza göre evli değilsiniz herhalde.umarım sizde bir gün bunu kavrayabilirsiniz. şimdi asıl konuma gelirsem,ben eşime sonuna kadar güveniyorum.eşim kabul etmese ev eşimin üzerine olsada tartışma cikaracak değilim.devlet de sizin düşündüğünüz gibi düşünüp nasıl olsa adam çalışıyor Malda mulkde onundur demeyip böyle bir kanun çıkardığı için bende madem kanunen böyle resmiyette böyle olsun dedim.biraz uzun oldu ama kusura bakmayınartık

ben 7 yıllık evli ve çalısan bir bayanım tamda en farkında olan benim şu durumda:))))))) kafanızı yormayın böyle maddi şeylere çabuk yaşlanırsınız,cildiniz kırışır,yanagınız sarkar falan filan:)

ben 7 yıllık evli ve çalısan bir bayanım tamda en farkında olan benim şu durumda:))))))) kafanızı yormayın böyle maddi şeylere çabuk yaşlanırsınız,cildiniz kırışır,yanagınız sarkar falan filan:)

7 yıllık evli olupda hala bunun farkına varamamis olmaniza üzüldüm doğrusu.siz çalıştığınız için eşinizle aranızda senin benim param konusu geçiyor olabilir ama benim eşim ikimizin yerinde çalıştığı için kiböyle olmasada bizim aramızda bu konu hiç geçmezdi.uyarınız içinde tsk ederim ama hiç gerek yoktu allaha şükür yüz hatlarimda boyumda KİLOmda yerinde bu konuları kafama taksaydım eğer bugüne kadar fiziksel olmasada ruhsal sorunlarım olurdu diye düşünüyorum.ben tekrar hatirlatiyorum evi eşim ister yapar ister yapmaz buna benim hiç bir itirazım olmaz.eğer para göz biri olsaydim illede ev benim adıma olacak diye tuttururdum.ha bu arada bence bana verdiginiz tavsiyeye kendiniz dikkat edin derim belliki dış gorunusu önemsiyorsunuz dikkat edinde biyeriniz sarkmasın veya kilonuz artmasin:)

Israrla başka arkadaşları maddiyata önem vermekle suçluyorsunuz ve eşinize güveninizin sonsuz olduğunu söylüyorsunuz,
Ben hala anlamadım neden bu talepte bulunduğunuzu.
Arkadaşlar kanunları anlatmış,yani evin herhalükarda yarısının size ait olduğunu bildiğiniz halde neden bu isteğiniz devam ediyor,
Normalde gayrimenkulün bayanın üzerine yapılması taraftarıyım ,ama sizin durumunuzda eşinizin kardeşlerle beraber aldığı bir ev var,ve bu ev sizin üzerinize olduğunda 2 kaynınızın işkilleneceğini biliyorsunuz.
Acaba amacınız sadece birilerine bişeyler ıspatlamakmı diye düşünmeden edemedim.

Israrla başka arkadaşları maddiyata önem vermekle suçluyorsunuz ve eşinize güveninizin sonsuz olduğunu söylüyorsunuz,
Ben hala anlamadım neden bu talepte bulunduğunuzu.
Arkadaşlar kanunları anlatmış,yani evin herhalükarda yarısının size ait olduğunu bildiğiniz halde neden bu isteğiniz devam ediyor,
Normalde gayrimenkulün bayanın üzerine yapılması taraftarıyım ,ama sizin durumunuzda eşinizin kardeşlerle beraber aldığı bir ev var,ve bu ev sizin üzerinize olduğunda 2 kaynınızın işkilleneceğini biliyorsunuz.
Acaba amacınız sadece birilerine bişeyler ıspatlamakmı diye düşünmeden edemedim.

ben kimseyi suçlamıyorum bence yorumları dikkatlice okuyup cevap yazarsanız daha iyi olur.ayrıca benim kimseye ispatlamaya calistigim birşey yok.kayinlarimla ortak almış olabiliriz ama her ev sahibinindir.isterse onlarda eşlerinin üzerine yapabilirler.dikkatli okuyup yorum yazarsanız sevinirim :)

7 yıllık evli olupda hala bunun farkına varamamis olmaniza üzüldüm doğrusu.siz çalıştığınız için eşinizle aranızda senin benim param konusu geçiyor olabilir ama benim eşim ikimizin yerinde çalıştığı için kiböyle olmasada bizim aramızda bu konu hiç geçmezdi.uyarınız içinde tsk ederim ama hiç gerek yoktu allaha şükür yüz hatlarimda boyumda KİLOmda yerinde bu konuları kafama taksaydım eğer bugüne kadar fiziksel olmasada ruhsal sorunlarım olurdu diye düşünüyorum.ben tekrar hatirlatiyorum evi eşim ister yapar ister yapmaz buna benim hiç bir itirazım olmaz.eğer para göz biri olsaydim illede ev benim adıma olacak diye tuttururdum.ha bu arada bence bana verdiginiz tavsiyeye kendiniz dikkat edin derim belliki dış gorunusu önemsiyorsunuz dikkat edinde biyeriniz sarkmasın veya kilonuz artmasin:)

ağzımla gülmeye çalıştım ama beceremedim başka bir yerimle güldüm:))
ya kabul edin adama güvenmiyorsunuz
maddi güvende olmak istiyorsunuz bunu kabul etmek cok mu zor ben paragözüm demek cokmu zor..kanunlar zaten yarısını size verirken bu açgözlülüğün başka ne sebebi olur..hııı bu arada beni sıkı takip ediyorsunuz hayran kitlesi olsturdum.evet 65 kiloyum cokmu zoruna gitti

haa bu arada bundan sonra size ayıracak vaktim yok sonra üzülmeyin bu kız niye yazmıyor diye:27::27:

konumu sabote etmeye çalışıyorsunuz..eşinize üzüldüm doğrusu sizin gibi agzi bozuk biriyle nasıl hayatı paylaşabiliyor... bu arada cevap yazmamaniz en iyisi olur o güldüğünüz yerinizle düşünüp cevap vermeye calistiginiz için komik duruma düşüyorsunuz açıkçası

Konu sahibine neden yüklendiğinizi anlamıyorum. Eşine güvenmesi ve mutlu bir evliliğinin olması evin tapusunu istemesine engel mi?

Bence gayet mantıklı düşünüyorsunuz. Çalışıyor olsaydınız bende diğer arkadaşlar gibi zaten kanunlar sizden yana boşverin derdim ama birincisi ev hanımısınız. İkincisi eşinizle mutlu olsanız da, güvenseniz de erkeklere belli olmuyor ne yazık ki. Belki başka bir kadın olabilir, ya da Allah korusun bir boşanma durumunda maddiyata daha fazla önem verip sizin hakkınızı yiyebilir. Siz eminim bunları yapmayacağını düşünüyorsunuz ama karşılaştığınız örnekler sizi korkutuyor olabilir. Saygı duyarım.

Ayrıca her şeyin gerçekten güzel ve yolunda gideceğini varsayalım. Bu durumda da eşinizin size ne kadar güvendiğini görmüş olacaksınız. Türkiye'de genelde erkekler evin tapusu eşlerinin üzerine vermek istemez. Aile baskısı, boşanma korkusu gibi nedenlerle bu konuya değinmezler bile. Ayrıca gerçek bir boşanma durumunda ceketini alıp çıkan erkek sayısı çok nadir. Elbette evin sizin üzerinize olması tek başına güven unsuru değildir ama ne yapalım ki algı böyle. Bu nedenle ben isteğinizi yersiz bulmadım.

Eşinize, evliliğinize emek veriyorsunuz madem, böyle bir beklentinizin de olması normal geldi bana. Her gün neler neler okuyoruz gazetelerde. En son İzmir'de bir adamın karısından, karısının haberi olmadan boşandığını ve başkasıyla evlendiğini okudum. İlk karısı öğrenince boşanmanın iptalini istemiş ve şu an adamın resmi nikahlı 2 eşi var. Kısacası kanunlar bizden yana ama insanlar bir yolunu bulup kanunları sabote edebiliyor.

Her eleştiriden alınacak dersler vardır. Güvene ve sevgiye dayalı evliliklerde para hesabının yapılmaması gerektiği konusunda birçok kişiyle hemfikirim. Ama bazen insan kendini güvende hissetmek istiyor. Umarım eşiniz sizi kırmaz ve yapıcı davranır. Ama sizin üzerinize olmazsa da büyük bir dert değil. Bazı insanlar güveni hakediyor, ne şanslısınız ki eşinizde o kişilerden. :)

ben kimseyi suçlamıyorum bence yorumları dikkatlice okuyup cevap yazarsanız daha iyi olur.ayrıca benim kimseye ispatlamaya calistigim birşey yok.kayinlarimla ortak almış olabiliriz ama her ev sahibinindir.isterse onlarda eşlerinin üzerine yapabilirler.dikkatli okuyup yorum yazarsanız sevinirim :)

İyi günler arkadaşım eşiniz evi kredi ile mi aldı yoksa peşin mi eger kredi kullanmıssa zaten otamatikmen onun üstüne yaparlar siz ev hanımı oldugunuz için kredi çekme şansınız yoktur

kusura bakmayın ama sizin isteğiniz biraz garip bir istek...
2002 yılından sonra edinilen malların tamamı ortaktır o ayrı...
ama adamın çaılştığı ve kazandığı parayla alacağı evin tamamını istemek...
bana bencilce geliyor biliyor musunuz?
insan sadece kendini bu kadar düşünmez...
eşime canımı veririm ama böyle bir şey isteseydi kırılmak değil de ayrılırdım ondan...

Son düzenleme:
Eşiniz krediyle ev alsa dahi evin yarısını alabilirsiniz üzerinize. Tamamını vermiyorlar ama yarısını alabilirsin, benim annem almıştı.

Ayrıca konu sahibinin eşi çalışıyor tamam da konu sahibi de evde çalışıyor. Bence biz kadınlar biraz sahip çıkalım birbirimize, isteğinde garip olan ya da haksızlık olarak nitelendireceğimiz hiçbir şey yok. Eğer eşi tamamını vermek isterse, kendi bileceği iştir ama ben bu tip taşınmaz gayrimenkullerin yarı yarıya olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun nedeni de hayatın ne getireceğinin belli olmamasından. Ha olmazsa da ucunda ölüm yok, ama olsa iyi olur anlamında söylüyorum bunu.

Erkekler boşandıktan sonra evlenip, çoluk çocuğa karışıyor genelde. Ama kadınlar hayatlarını evlatlarına adıyor. Üvey baba getirmek istemiyorlar evlatlarının başına. Bu nedenle bence yersiz bir istek değil.

Ama diğer yorumumda da belirttiğim gibi hayat güvencesi olarak tek kıstas değildir. Eşi de belki gereksiz görecek ya da tamam yapayım diyecek bilemeyiz. Ama tapuyu alsa da almasa da önemli olan saygı ve sevgidir. Evliliğiniz ömürlük olsun da bu tip şeylerin lafı sözü olmasın, eşiniz sizden hiçbir şey sakınmasın. Sizin ve çocuklarınızın geleceğini her şeyden önce tutsun. Varsın tapu sizde olmasın. O kadar da mühim değil.

kusura bakmayın ama sizin isteğiniz biraz garip bir istek...
2002 yılından sonra edinilen malların tamamı ortaktır o ayrı...
ama adamın çaılştığı ve kazandığı parayla alacağı evin tamamını istemek...
bana bencilce geliyor biliyor musunuz?
insan sadece kendini bu kadar düşünmez...
eşime canımı veririm ama böyle bir şey isteseydi kırılmak değil de ayrılırdım ondan...

niye böyle düşünüyorsunuz.adam dışarıda çalışıyorsa kadın da evde emek harcıyor.ev işi,yemek,çamaşır,bulaşık,çocuk bakımı derken yapılan işler say say bitmez.kadın çalışmıyor diye niye hak sahibi olmayacak.:34:

niye böyle düşünüyorsunuz.adam dışarıda çalışıyorsa kadın da evde emek harcıyor.ev işi,yemek,çamaşır,bulaşık,çocuk bakımı derken yapılan işler say say bitmez.kadın çalışmıyor diye niye hak sahibi olmayacak.:34:

hak sahibi olmak başka, hakkın tümüne sahip çıkmaya çalışmak başka. :ssz:

İyi günler arkadaşım eşiniz evi kredi ile mi aldı yoksa peşin mi eger kredi kullanmıssa zaten otamatikmen onun üstüne yaparlar siz ev hanımı oldugunuz için kredi çekme şansınız yoktur

şuanda paranın bir kısmını verdik eğer işler tahmin ettiğimiz gibi giderse inşallah krediye gerek kalmayacak.ama eğer kredi alırsak zaten öyle bişey isteyemem

Bence sizin üzüldüğünüz nokta "Biz çalışıp ancak yarısına ortak olabiliyoruz, millet evde otururken ev sahibi oluyor" meselesi...

Ne yapalım, yasa bu hakkı veriyor. Memnuniyetsizliğiniz had safhadaysa Anayasa mahkemesine falan başvurun, ya da yalan olmasın artık avukat arkadaşlar daha iyi bilgilendirirler ne yapacağınız hakkında, yasanın iptalini değişikliğini falan talep edin.

Ama üzülmeyin cidden, kimileri şanslı oluyor, geçtim evin yarısını vermeyi malı mülkü hanımın üstüne yapıyorlar, alan razı satan razı kime ne oluyorsa.:ssz:

dikkat ettiniz mi bilmiyorum ben kadın hak sahibi olmasın demedim...
kadın evde yan gelip yatıyor, hiç bir iş yapmıyor da demedim...
bu sizin düşünceniz benim değil..
yasa gereği zaten alınan evde kadın %50 ortak...
şimdi ortada adamın evi dahi yok iken neden ilk alınan evin tamamı kadının üzerine yapılsın ki..
sırf kadın olduğu için mi?
kadının kişisel emeği ya da miras yolu ile var ettiği birikimi kocasının üzerine yaptığını gördünüz mü siz?
ayrıca ben böyle düşünüyorum çünkü benim düşüncem bu ve sizinle neden böyle düşüneceğimi tartışacak değilim...

konu sahibi ne yaptınız?eşinize isteğinizi belirtebildiniz mi?

Genel olarak hepimiz ben ve siz veya diğeri buralar da edindiğimiz muhalif ruhumuzu keşke hayatımızın her alanına taşıyabilsek. Gerçekten hayata muhalif olabilsek.

Kadın kaynanaya yüklenince kaynanacı,
Kadın kocadan evi üstüme yapmasını istesem değince kocacı,
Kaynana gelinden şikayet edince gelinci olabiliyoruz.

Hep diğer kanattayız.

Sanırım buna kendini tatmin diyorlar. Sanal sex varda, sanal tatminde bu olsa gerek.

Back
X