eşimi kırmadan evi kendi adıma istediğimi nasıl söyleyebilirim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi fatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Açıkcası beni bu konuda rahatsız eden ilk şey konu sahibinin tabiri caizce çikolata isteyen bir çocuk kıvamında" isterim isterim evi üstüme isterim " diye diretmesi.
Hukuki gelişmeleri öğrendiğine göre rahatlaması gerekiyordu ama umrunda bile olmalı hatta mutlu bile olmadı.Onun arzusu ""kocam evi üstüme yaptı "diyebilmek oysa evin kocasının veya kendi üstüne olmasının pratikte bir farkı yok.
Kadınlar takıntılı bir şekilde bazı şeylere takılıp genelde resmin tamamını kaçırıyor.
Bu da aynı hikaye ,kadın evi üstüne yaptırsın hukuki gelişmelerden habersiz tüm akrabalarını mahalleliye havasını atsın :)
Kocam evi üstüme yaptı bu noktadan bir adım ötesi çalışıp insanın kendi parasını kazanmasıdır.
Yani dünya malına bu kadar önem veriyorsa insan emek verir çalışıp didinir.
Kocacığım bir ev daha alalım benim de emeğimle dersin.
İsterim isterim isterim... Ben hayatım boyunca kimseden böyle şeyler isteyemedim belki makbulü budur.
Başka bir konuda başka bir henüz evli olmayan hanım kızımız da koç istiyordu bayramlık göndemiyorlar da hüzne boğulmuştu.
Hani temelde hiçbirşeye yaramayan ama kişiye kendini özel hissettiren şark kurnazlığı bu..
Ben parayı bu kadar seviyorsam çalışırım evimi koçumu yüzüğümü vs alırım sevmiyorsam zaten yarına çıkacağım meçhul.
Güvenmediğim boşanmada beni kapıya parasız atacağını düşündüğüm kocaya el avuç açamam.

iyide kocam evi üstüme yaptı diye hava atmak için illa evi üstüne yapması gerekmiyo ki :6: yok artık bide tapu mu göstericek mahalleyee :52:

:46::46::46::46:
Genel olarak hepimiz ben ve siz veya diğeri buralar da edindiğimiz muhalif ruhumuzu keşke hayatımızın her alanına taşıyabilsek. Gerçekten hayata muhalif olabilsek.

Kadın kaynanaya yüklenince kaynanacı,
Kadın kocadan evi üstüme yapmasını istesem değince kocacı,
Kaynana gelinden şikayet edince gelinci olabiliyoruz.

Hep diğer kanattayız.

Sanırım buna kendini tatmin diyorlar. Sanal sex varda, sanal tatminde bu olsa gerek.

:46::46::46::46:

iyide kocam evi üstüme yaptı diye hava atmak için illa evi üstüne yapması gerekmiyo ki :6: yok artık bide tapu mu göstericek mahalleyee :52:

Bana mantıklı gelen gerekçe buydu.
Çünkü konu sahibine pratikte birşey değişmediğini herkes anlattı.
Hala ısrar ediyorsa duygusal sebepler var demektir.

Bana mantıklı gelen gerekçe buydu.
Çünkü konu sahibine pratikte birşey değişmediğini herkes anlattı.
Hala ısrar ediyorsa duygusal sebepler var demektir.

siz nasıl beni anlamiyorsaniz bende sizi anlamiyorum.devlet bize bu kanunu çıkarmış tapuda gözükse ne olur gözükmese ne olur.ben sadece eşime bu konuyu citlatacagim dedim.neden bukadar karşı ciktiniz anlamadim.benim kimseye ispatlamaya calistigim birsey yok.buna zaten ihtiyacım yok.beni tanıyanlar nasıl biri olduğumu bilir zaten.ev üzerime olsada insanların nasıl karşılayacağınin farkındayım.bunu göze alarak bir hava uğruna böyle birşey yapmazdım.
calismadigim konusuna gelince de dışarıda calismasamda daha fazlasini evde çalışıyor emek harcıyorum.
ev alırken benim payım olmadığını nerden çıkardiniz bilemedim.belki ben mutfak harcligimdan arttırıp esime katkıda bulundum.belki bileziklerimi altınlarımi verdim yada herşey maddiyat değil belki manevi destek verdim nerden bileceksiniz ki ?

ayrıca güvenmediğim, beni beş parasiz kapıya atacagini dusundugum birine el avuç açmam demişsiniz.
ben tekrarlıyorum esime güvenim sonsuz.şuanda çalışmıyorum diye kocama el avuç açıyorsam siz çalışıp böyle düşünmenize devam edin ki kocanıza el avuç açmayın.belli ki eşinize güvenmiyorsunuz beş parasiz sokakta kalırım düşüncesindesiniz.paranizi kendiniz biriktirip evinizi alırsınız.eşiniz birşey yaparsada onu beş parasiz kapı dışarı atarsınız :)

Bu siteyi 2008 yılından beri takip ediyorum.Ama özellikle son dönemde vurun abalıya modası çıktı.İnsanlar konu açmaya korkar oldu.Nedir bu ya.Kaynanamdan şikayetçiyim diyene aaaaa kaynanam benden şikayetçi diyene tüüüüüü kocam aldattı gidemiyorum diyene gurursuz, aşağılık kadın, vs vs.. Israr ve inatla hatta kimi zaman zorlamayla konu sahibini küçümseme, haksız gösterme çabası.Lütfen biraz objektif olun.Yapamıyorsanız yorum da yapmayın.Bi aralar da konu sahibi kocamı aldatım, eltimi dövdüm diye bi konu açsa bile aaa tatlım seni anlıyoruz olsun üzülme diye destek çıkma modası vardı.Ama lütfen artık kimseyi kınamak sizi yüceltmez.
Konu sahibi arkadaşım, biz de eşimle dişimizi tırnağımıza taktık bi ev aldık.Benim yazdıklarımı çok iyi oku lütfen.Biz 3 kardeşiz.Annem o ailenin 20 yıllık çok sevilen (öyle sanıyorduk) geliniydi.Gölcük'te yaşıyoruz.Deprem oldu.Evimiz yıkıldı.3 kardeşiz.Kardeşim 12, ben 15, ablam 18 yaşında.Canımız babamızı kaybettik.Üstümüzdeki pijamalarla çıktık.Ne ev ne eşya.41 yaşında bi kadın ve 3 çocuk 2,5 yıl ÇADIRDA yaşadık biz.Kar yağdı, fırtına çıktı, çadırın direklerini tuttuk gece uçmasın diye.Her neyse, Allah birdaha kimseye yaşatmasın. Babamın annesi depremden 3 AY sonra, daha babamın toprağı soğumadan gitmiş 3 katlı evlerini babamın kardeşinin üstüne geçirmiş.Bizden mal kaçırmak için.Çok anlattım.Kusura bakma ama demem o ki kimseye güvenme.Ne eşine, ne eşinin ailesine.Biz de eşimle bi ev aldık ve tapuyu benim üstüme yapmasını istedim.Sağolsun kırmadı, yaptık.Bi çocuğun anası yoksa babası da yoktur, ben buna inanırım.Eşim benim bu yaramı bilir, buna da güvenerek açık yüreklilikle konuştum onunla.Ev eşimin üstüne olsa, bana bişe olsa alıcak yeni bi kadın oturucak.Yeni karısından çocuğu olan adamın ilk karısından olan çocuğu bile gözü görmez.Herkes şapkasını önüne koysun, objektif düşünsün.Ev benim üzerime olursa, en azından bana bişey olsa da evladım mirasçım olur.Evden hak sahibi olur.Yoksa boşansa da evin yarı yarıya olduğunu falan herkes biliyor.Eşinle daha ılımlı konuş istersen ama bence evin tapusu kadının olmalı.Ev kadının araba erkeğindir bizim ailede.

Son düzenleme:
şuanda paranın bir kısmını verdik eğer işler tahmin ettiğimiz gibi giderse inşallah krediye gerek kalmayacak.ama eğer kredi alırsak zaten öyle bişey isteyemem

Hayır tatlım eşin kredi de çekse senin üzerine yapabilir

Hayır tatlım eşin kredi de çekse senin üzerine yapabilir

canım arkadaşım yasadiklarina gerçekten çok üzüldüm.babanın mekanı cennet olsun.senin anlattıkların da aklıma gelmedi değil ama seninde söylediğin gibi bişey yazmaktan çekinir hale geldik.herkeste bir havalar ben istediğim kadar kendimi ifade etmeye calisayim anlattıklarım karşımdakinin anlayacağı kadardır.dediğiniz gibi keşke herkes objektif olabilse.ama bazıları sırf yorum yapmış olsun diye alakasız şeyler bile yazabiliyor.size çok teşekkür ederim bir kez daha düşünmem gerektiğini bana hatırlattığınız için.

ayrıca güvenmediğim, beni beş parasiz kapıya atacagini dusundugum birine el avuç açmam demişsiniz.
ben tekrarlıyorum esime güvenim sonsuz.şuanda çalışmıyorum diye kocama el avuç açıyorsam siz çalışıp böyle düşünmenize devam edin ki kocanıza el avuç açmayın.belli ki eşinize güvenmiyorsunuz beş parasiz sokakta kalırım düşüncesindesiniz.paranizi kendiniz biriktirip evinizi alırsınız.eşiniz birşey yaparsada onu beş parasiz kapı dışarı atarsınız :)

Sizce eşine güvenmeyen ısrar ve inatla her türlü mantıklı açıklamaya rağmen evi üstüne yaptıran mıdır ?
Yoksa bunu mantıksız bulan mıdır ?
İlla cevap vereceğim diye gerçekten saçma bir açıklama yapmışsınız.
Eşime güvenmeseydim onunla evlenmezdim hadi evlendim bir şekilde diyelim evliliğimi sürdürmezdim.
Birlikte herhangi birşey aldığımızda mutluluğumu size anlatamam ortak emeğimizle almış oluyoruz ve şükür ki devlette bunu kabul ediyor.
Tapuda fotoğrafımı görmüşüm görmemişim bu düzeyde bir insan değilim.
Böyle olana da karışmam aslında yani kadın eşine güvnemiyordur ve evi üstüne istiyordur yine laf yok erkeğe güven olmayabilir.
Adam fırıldaktır kadında devletin güvencesini bilmiyordur şüphelidir olabilir anlarım.
Ama hep kocama çok güveniyorum konusunda ısrar edip sonra hukuken hiçbirşey farketmemesine rağmen üstüme isiyorum demek bana çelişkili gelen.
Yoksa malınızı mülkünüzü istediğiniz gibi tapulatırsınız ben kocamı hayal ettiğiniz tapulardan çok seviyorum.
Neyim varsa onun neyi varsa benim...
Herkesin evliliği çeşit çeşit benim evliliğimi oturttuğum değerlerle sizinkiler aynı olacak değil,kaldı ki olsa çok üzülürüm son yorumlarınızdan sonra.

canım arkadaşım yasadiklarina gerçekten çok üzüldüm.babanın mekanı cennet olsun.senin anlattıkların da aklıma gelmedi değil ama seninde söylediğin gibi bişey yazmaktan çekinir hale geldik.herkeste bir havalar ben istediğim kadar kendimi ifade etmeye calisayim anlattıklarım karşımdakinin anlayacağı kadardır.dediğiniz gibi keşke herkes objektif olabilse.ama bazıları sırf yorum yapmış olsun diye alakasız şeyler bile yazabiliyor.size çok teşekkür ederim bir kez daha düşünmem gerektiğini bana hatırlattığınız için.

Biz evi almadan önce eşimi ailesi tembihlemiş tapuyu ortak yapın diye :1: aldık geldik.Bakalım tapunuza dediler.Gösterdim.Eşime babası senin resmin nerde burda senin resmin de yanında olacaktı dedi.Eşim de karıma aldım dedi.Öyle bozuldular anlatamam.Kayınvalide kayınpedere yaaa gördün mü dedi.O zamanki cahillik işte, üzüldüm sıkıldım o durumdan.Şimdiki aklım olsa daha bi dik dururdum.Eltinler ne düşünür kaynın ne der umursama bence bunları.KArdeşler hepsi bir çalışıyolar.Sen de onun karısı, çocuğunun anasısın sokaktan geçen biri değil.Ben eşime jest yaptım der eşin sen de kocam bana değer veriyo tapuyu üstüme yaptı der geçersin.Hah fazla sürmez şimdi birileri değer verdiğini tapuyla mı gösterecek der.Bekle bak.Bu sıralar herkes burnu yere düşse eğilip almayacak.Sanalda arslan kükremesi bol gelir:ssz:

Bir de kayınvalide bunun önemi yok, artık boşanma olsa bile mallar ortak oluyor dedi.Ben de olsun, biz böyle istedik dedim.Bana bunları diyen kadının da evi kendi üstüne kızına yaptığı evin tapusunu da kızının üzerine yaptı.Ama geline gelince tapu mühim değil.Çok uzağa gitmeyin, şu kkyı inceleyin ne hayatlar var.Herşey insan için, kimse benim başıma gelmez demesin.1 gecede hayatlar değişiyor.Daha dün bi kadıncağızın konusu sabote edildi. Profil ceza aldı, konu kapatıldı.Suçu da yalı dairesinde oturuyoruz, varlık içindeyiz, kocam aldattı şimdi 400tl nafakayla benden ve çocuğumdan kurtulmak istiyor ne yapmalıyım diye akıl danışmak.bir yuhalanmadığı kaldı kızcağızın.50 kişi yüklenmiş kadına.kaç tanesi bosphorus city'de yalı dairesinde varlık içinde yaşayıp da adam başka kadın buldum hadi sana eyvallah al 400tlyle çocuğuna bak dese ceketini alıp çıkacak acaba.Neyse, ben de senin konundan istifade sıkıntımı anlattım :3: Bence uygun bir dille eşinle konuşabilirsin.Ben evi benim üzerime yapmayı arzu ediyorum ama sen nasıl düşünürsün de bakalım ne diyecek.Kanunlara da fazla güvenmemek lazım bu arada.Miras hukukuna bakarsan babamın annesi de bizden o evleri kaçıramazdı.Biz de mirasçıydık fakat babamın kardeşinin kocasına, ordan onun karısına ordan da babamın kardeşinin üstüne geçirmişler.Ve 3 el değiştirdiğinde biz bozamıyormuşuz.İnsan kötülüğü yapmak istesin, her türlü yapar yani.Biz annelerin görevi evlatlarımızın hakkını korumak.Başka bişey değil kimsenin derdi

Bir de kayınvalide bunun önemi yok, artık boşanma olsa bile mallar ortak oluyor dedi.Ben de olsun, biz böyle istedik dedim.Bana bunları diyen kadının da evi kendi üstüne kızına yaptığı evin tapusunu da kızının üzerine yaptı.Ama geline gelince tapu mühim değil.Çok uzağa gitmeyin, şu kkyı inceleyin ne hayatlar var.Herşey insan için, kimse benim başıma gelmez demesin.1 gecede hayatlar değişiyor.Daha dün bi kadıncağızın konusu sabote edildi. Profil ceza aldı, konu kapatıldı.Suçu da yalı dairesinde oturuyoruz, varlık içindeyiz, kocam aldattı şimdi 400tl nafakayla benden ve çocuğumdan kurtulmak istiyor ne yapmalıyım diye akıl danışmak.bir yuhalanmadığı kaldı kızcağızın.50 kişi yüklenmiş kadına.kaç tanesi bosphorus city'de yalı dairesinde varlık içinde yaşayıp da adam başka kadın buldum hadi sana eyvallah al 400tlyle çocuğuna bak dese ceketini alıp çıkacak acaba.Neyse, ben de senin konundan istifade sıkıntımı anlattım :3: Bence uygun bir dille eşinle konuşabilirsin.Ben evi benim üzerime yapmayı arzu ediyorum ama sen nasıl düşünürsün de bakalım ne diyecek.Kanunlara da fazla güvenmemek lazım bu arada.Miras hukukuna bakarsan babamın annesi de bizden o evleri kaçıramazdı.Biz de mirasçıydık fakat babamın kardeşinin kocasına, ordan onun karısına ordan da babamın kardeşinin üstüne geçirmişler.Ve 3 el değiştirdiğinde biz bozamıyormuşuz.İnsan kötülüğü yapmak istesin, her türlü yapar yani.Biz annelerin görevi evlatlarımızın hakkını korumak.Başka bişey değil kimsenin derdi

Bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum. Ve neden bazı arkadaşlar acayip tepki gösterdi anlamıyorum.
Konu sahibinin evi kendi üzerine istemesi, evliliğinde sorun olduğu anlamına gelmez.
Hemen saldırıyoruz birbirimize. Kadın kadının kurdu gerçekten.

Sizce eşine güvenmeyen ısrar ve inatla her türlü mantıklı açıklamaya rağmen evi üstüne yaptıran mıdır?
Yoksa bunu mantıksız bulanmıdır?
İlla cevap vereceğim diye gerçekten saçma bir açıklama yapmışsınız.
Eşime güvenmeseydim onunla evlenmezdim hadi evlendim bir şekilde diyelim evliliğimi sürdürmezdim.
Birlikte herhangi birşey aldığımızda mutluluğumu size anlatamam

sizin evliliginiz beni ilgilendirmez.benimkide sizi.herkes evliliğinde mutluysa ne güzel.evet ben kocamın çalışıp kazandığı parayı harcıyorum ve bundan hiç gocunmuyorum.çünkü oparayi zaten benim ve oğlum için kazanıyor.siz istediğiniz kadar yadırgayin.bizde evliliğimizi böyle oturttuk.çünkü evlenmeden önce esim çalışmamami istediği için böyle anlastik ve şuandada hem mutluyuz hemde birbirimize güveniyoruz.ben eşime böyle bir teklif gotursem beni asla paragöz olarak algılamaz.beni benden iyi tanıyor.ben sizi anladım eğer konuyu açarken sordugum sorulara cevabınız yoksa başka yorum yapmayın çünkü konu amacındansastı

Vay be, insanoğlunun aklı ne hinliklere çalışıyor arkadaşım. Bu üç el değiştirme meselesi miras hukukuna göre mi acaba? Bir de ev dedenizden mi miras kalmıştı yoksa babaannenizin üzerine miydi? Böyle mal kaçıracak da bilgisini topluyor gibi oldum ama güzel bir detaya değindiniz, böyle bir açık varsa insan dikkatli olmalı cidden.

Bir de çocuğun anası yoksa babası da yok lafına sonuna kadar katılıyorum.

arkadaşlar ben de bu konuda dertliyim bu aralar. konuyu açan arkadaş son durum ne oldu bilmek isterim. ben de kendi durumumu paylaşmak istedim. şu anda o kadar üzgünüm ki sırf eşime tapu ikimizin üstüne olsun dedim diye. durun en iyisi konuyu en baştan anlatıyım.
eşim kendi kendine yatırım olsun diye altınları bozdurup ev almaya karar vermiş. benim de bundan sonradan haberim oldu. olay nasıl oldu nasıl gelişti bilmiyorum ama bu lafı eşimdem değil babasından öğrendim. buna rağmen tamam sen bilirsin dedim.
neyse gitti babasının memleketine evi gördü beğendi sonra karar aşamasında nezaketen sordu ne dersin diye. bende fikir senin zaten, olur dedim. herşey güllük gülüstanlıktı ben tapu konusunu açıncaya kadar. dedim ki tapu kimin üstüne olcak. o da dedi farketmez benim üstüme olsun. ben de dedim ikimizn üstüne olsun. ki biliyorum medeni kanundaki son gelişmeleri. tek amacım beni de insan yerine koysundu. o kendi üstüne istedi ben birşey demedim ben ortak olsun dedim diye güvensiz oldum.
neyse eşim ertesi gün geldi eve. (eve kendi ailesinin olduğu şehirden bakmaya gitmişti) çekti beni kenera dediki al kasanın anahtarını altınlar senin olsun (ki ben hiç altınlar benim mesajını bile vermedim hiç lafı bile geçmedi) ben istemem bundan sonra dedi. araba da benim osun herkes kendi kazancını istediği gibi harcasın dedi ve herşeyi ayırdı. neymiş efendim biz biz olmayı başaramamışız, biz bazı şeyleri aşamamşışız bu durumda ev mev de alamazmışız dedi ve ön sözleşmeyi yırttı. bana da sanki ben ona güvenmiyrmuşum mal mülk peşindeymişim muamelesi yaptı.
normade hiç dışarıya çıkmayan adam bu akşam da yemeğini yemedi dışarıya çıktı gitti. ben napıyım şimdi hiç yoktan yere yuvam huzursuz oldu. sırf beni de insan yerine koysun istedim yoksa biliyorum Allah korusun boşanma durumunda herşey zaten ortak. hem ortak olmasa o mal kaçırsa ben napıyım mutsuz olduktan o sonra malı. çalışır alabilirsem yine alırım almazsam geçinir giderim.
benim durum da böyle arkadaşlar ben napıyım şimdi. suç bende mi ev ortak olsun dedim diye. az önce de çocuk gibi tuttum içimdekileri bir kağıda yazdım beni hiç tanımamışsın diye. biraz çocukca belki ama son kez içimi döktüm eve gelince okur şimdi.
nolcak şimdi bu durum bu huzursuzluk nasıl geçecek, nasıl normal olanın benim yaptığımın olduğunu ona inandırırım bilmiyoorum zaman bekliyeceğim artık. sizin bir tavsiyeniz var mı?

arkadaşlar ben de bu konuda dertliyim bu aralar. konuyu açan arkadaş son durum ne oldu bilmek isterim. ben de kendi durumumu paylaşmak istedim. şu anda o kadar üzgünüm ki sırf eşime tapu ikimizin üstüne olsun dedim diye. durun en iyisi konuyu en baştan anlatıyım.
eşim kendi kendine yatırım olsun diye altınları bozdurup ev almaya karar vermiş. benim de bundan sonradan haberim oldu. olay nasıl oldu nasıl gelişti bilmiyorum ama bu lafı eşimdem değil babasından öğrendim. buna rağmen tamam sen bilirsin dedim.
neyse gitti babasının memleketine evi gördü beğendi sonra karar aşamasında nezaketen sordu ne dersin diye. bende fikir senin zaten, olur dedim. herşey güllük gülüstanlıktı ben tapu konusunu açıncaya kadar. dedim ki tapu kimin üstüne olcak. o da dedi farketmez benim üstüme olsun. ben de dedim ikimizn üstüne olsun. ki biliyorum medeni kanundaki son gelişmeleri. tek amacım beni de insan yerine koysundu. o kendi üstüne istedi ben birşey demedim ben ortak olsun dedim diye güvensiz oldum.
neyse eşim ertesi gün geldi eve. (eve kendi ailesinin olduğu şehirden bakmaya gitmişti) çekti beni kenera dediki al kasanın anahtarını altınlar senin olsun (ki ben hiç altınlar benim mesajını bile vermedim hiç lafı bile geçmedi) ben istemem bundan sonra dedi. araba da benim osun herkes kendi kazancını istediği gibi harcasın dedi ve herşeyi ayırdı. neymiş efendim biz biz olmayı başaramamışız, biz bazı şeyleri aşamamşışız bu durumda ev mev de alamazmışız dedi ve ön sözleşmeyi yırttı. bana da sanki ben ona güvenmiyrmuşum mal mülk peşindeymişim muamelesi yaptı.
normade hiç dışarıya çıkmayan adam bu akşam da yemeğini yemedi dışarıya çıktı gitti. ben napıyım şimdi hiç yoktan yere yuvam huzursuz oldu. sırf beni de insan yerine koysun istedim yoksa biliyorum Allah korusun boşanma durumunda herşey zaten ortak. hem ortak olmasa o mal kaçırsa ben napıyım mutsuz olduktan o sonra malı. çalışır alabilirsem yine alırım almazsam geçinir giderim.
benim durum da böyle arkadaşlar ben napıyım şimdi. suç bende mi ev ortak olsun dedim diye. az önce de çocuk gibi tuttum içimdekileri bir kağıda yazdım beni hiç tanımamışsın diye. biraz çocukca belki ama son kez içimi döktüm eve gelince okur şimdi.
nolcak şimdi bu durum bu huzursuzluk nasıl geçecek, nasıl normal olanın benim yaptığımın olduğunu ona inandırırım bilmiyoorum zaman bekliyeceğim artık. sizin bir tavsiyeniz var mı?

Tam da yerine yazdın çok da güzel bir örnek oldu bence.
Kendine tapuyla değer kazandıracak arkadaşlar belki bir kez daha düşünürler.
Eşin bence nazik biri değil yani evi kafasına göre beğenmesi alması ailesinin orada seçmesi sana son dakikada sorması vs..
Bunların hepsine karşıyım bu kısımlarda kesinlikle haklısın ama eşine evin tapusunu istiyorum demek yerine,
Sen neden evi alırken benim fikrimi sormadın bana saygı duymadın noktasında girseydin bu seviyeye gelmezdiniz.
Aile iseniz biz iseniz asıl fikri sorulması gereken sizdiniz.
Sen kendini iyi hissetmek eşinin kabalığını bertaraf etmek için yanlış bir yol seçmişsin ama o da konunun başında hata yapmış.
ben senin kanunu biliyorum ama değer görmek istedim insan yerine konulmak istedim derken bu konuyu benim gözümde çözdün.
Demek ki kadınlar kanunu bilmelerine rağmen erkekleri tarafından değerli olmak için bu ısrardalarmış ama yanlış.
Yani erkeğin o değeri kadına çoktan hissettirmesi lazım mutlu bir evlilikte.
Ben sayfalarca boşuna tartışmışım asıl nokta buymuş ..
Kadın tapu üstüne olunca kendini "değerli" hissediyormuş

Eşinin üstüne çok gitme yani affet beni moduna girme.
Çünkü o da kabahatli onun kabahati senin kabahatini doğurmuş.
Biraz soğusun olay ,eşine neden böyle birşey istediğini buraya yazdığın gibi açıkça anlat.
Mektupta işe yarar belki,inşallah yani
Çözülmeyecek bir sorun değil olay sıcak diye çok kaygılısın sadece.

Tam da yerine yazdın çok da güzel bir örnek oldu bence.
Kendine tapuyla değer kazandıracak arkadaşlar belki bir kez daha düşünürler.
Eşin bence nazik biri değil yani evi kafasına göre beğenmesi alması ailesinin orada seçmesi sana son dakikada sorması vs..
Bunların hepsine karşıyım bu kısımlarda kesinlikle haklısın ama eşine evin tapusunu istiyorum demek yerine,
Sen neden evi alırken benim fikrimi sormadın bana saygı duymadın noktasında girseydin bu seviyeye gelmezdiniz.
Aile iseniz biz iseniz asıl fikri sorulması gereken sizdiniz.
Sen kendini iyi hissetmek eşinin kabalığını bertaraf etmek için yanlış bir yol seçmişsin ama o da konunun başında hata yapmış.
ben senin kanunu biliyorum ama değer görmek istedim insan yerine konulmak istedim derken bu konuyu benim gözümde çözdün.
Demek ki kadınlar kanunu bilmelerine rağmen erkekleri tarafından değerli olmak için bu ısrardalarmış ama yanlış.
Yani erkeğin o değeri kadına çoktan hissettirmesi lazım mutlu bir evlilikte.
Ben sayfalarca boşuna tartışmışım asıl nokta buymuş ..
Kadın tapu üstüne olunca kendini "değerli" hissediyormuş

Eşinin üstüne çok gitme yani affet beni moduna girme.
Çünkü o da kabahatli onun kabahati senin kabahatini doğurmuş.
Biraz soğusun olay ,eşine neden böyle birşey istediğini buraya yazdığın gibi açıkça anlat.
Mektupta işe yarar belki,inşallah yani
Çözülmeyecek bir sorun değil olay sıcak diye çok kaygılısın sadece.

zaten ilk başta önce tepkimi koydum benim neden haberim yok diye. neyse o olayı düzeltmiştik. zaten sonraki tartışmalarda da belirttim. gerginlik zaten senin kendi kendine bu işe kalkmandan başladı. biz olmaktan bahsediyorsun ancak sadece kendin varsın ben ne başlangıçta ne sonuçta yokum dedim.
benim asıl düşüncemse şu: ev senin üstüne olsun olmasın davaları çok çok ayıp. zaten ona da dedim bizim bunu konuşuyor olmamaız çok ayıp diye. ama durum şu ki ben de o kadar zorluk çekiyorum para kazanmak için. üstelik geliyorum evde tüm sorumluluklar yine bende. ben de istedim ki kendiliğinden bi kibarlık yapsın. ama nerde sizin de dediğiniz gibi çok kaba oldu onun davranışı. onun üstüne olsun ne farkeder gerçekten ama değer versin istedim. evin üstüme olması bana değer veriyor olması anlamına gelmez. yanlış anlaşılmasın. sadece teklif bile yeterdi. bundan sonra da asla geri adım atıp özür felan dilemeyeceğim zamana bırakacağım olayları. ne yapalımm evlilikte tartışmalar da olurmuş.

zaten ilk başta önce tepkimi koydum benim neden haberim yok diye. neyse o olayı düzeltmiştik. zaten sonraki tartışmalarda da belirttim. gerginlik zaten senin kendi kendine bu işe kalkmandan başladı. biz olmaktan bahsediyorsun ancak sadece kendin varsın ben ne başlangıçta ne sonuçta yokum dedim.
benim asıl düşüncemse şu: ev senin üstüne olsun olmasın davaları çok çok ayıp. zaten ona da dedim bizim bunu konuşuyor olmamaız çok ayıp diye. ama durum şu ki ben de o kadar zorluk çekiyorum para kazanmak için. üstelik geliyorum evde tüm sorumluluklar yine bende. ben de istedim ki kendiliğinden bi kibarlık yapsın. ama nerde sizin de dediğiniz gibi çok kaba oldu onun davranışı. onun üstüne olsun ne farkeder gerçekten ama değer versin istedim. evin üstüme olması bana değer veriyor olması anlamına gelmez. yanlış anlaşılmasın. sadece teklif bile yeterdi. bundan sonra da asla geri adım atıp özür felan dilemeyeceğim zamana bırakacağım olayları. ne yapalımm evlilikte tartışmalar da olurmuş.

Arkadaşım eşin bencilse senin davranışını da haketmiş.
Üstüne gittikçe o doğru yolda inanacak.
Altınları getirmesi hmm bir blöf aslında yani rest çekiyor bakalım tavrın ne olacak diye.
Sanırım bir kere pess edersen sonra artık hayatınıza dair kararları hep tek başına alacak.
Ben şahsen evlilite eşitlikten yanayım eğer eşlerden biri kurnazlık peşinde değilse de olabildiğince uyumlu olunması gerektiğini düşünüyorum.
Aranızdaki olayı güç savaşına dönüştürmeden orta noktada buluşun en önemlisi konuşun bu konuda hayatınızda bir deneyim olarak kalsın.
Dediğin gibi evlilik gül bahçesi ama dikenleri de var :)
Kendini yıpratma dik dur eşinde eşit olduğunuzu idrak etsin.

Vay be, insanoğlunun aklı ne hinliklere çalışıyor arkadaşım. Bu üç el değiştirme meselesi miras hukukuna göre mi acaba? Bir de ev dedenizden mi miras kalmıştı yoksa babaannenizin üzerine miydi? Böyle mal kaçıracak da bilgisini topluyor gibi oldum ama güzel bir detaya değindiniz, böyle bir açık varsa insan dikkatli olmalı cidden.

Bir de çocuğun anası yoksa babası da yok lafına sonuna kadar katılıyorum.

Yaa öyle malesef.Bunları yapan da 10 12 yaşıma kadar beni sırtında taşıyan, yorulmayayım diye yürütmeyen, annemi izine gittiğimizde kapılarda karşılayan kadın.Babamın annesi.O evler babamın annesinin üzerineydi.1 katını babam kendisi yaptırmıştı üstelik.Evi 3 elden satış gösterdiklerinde bozamıyormuşuz.İlk 1 yıl içinde itiraz etmemiz gerekiyormuş.Fakat biz bunları düşünebilecek durumda değildik.Duymadık, duysak da bununla uğraşamazdık.Geçen yıl dava açalım dedik avukat 25bin istedi.Ve bunları yapan insasanların yanına da kar kalmadı.Kendisi kolon kanseri olmuş.Balıkesirde yaşıyorlar.İzmir'e hastaneye yatırıp gitmiş oğlu.Sonra da komşusunun evinde ölmüş.Bakmamışlar.Komşusu annemi aradı.Yatakta çürüdü, ben böyle ölüm görmedim demiş kadın.1 senesi dolmadan da gelini öldü.Şimdi oğlu o 3 evde tekbaşına yaşıyor.Kurtlanır o da orda, yakındır.Öyle pis biri çünkü.1 sene kadar oluyor, babamın kardeşinin oğlu ulaştı bize.Buyur etti, evimizi açtık.O habersiz bişeyden sonuçta.Çok küçüktü olaylar olurken.Geldi, kaldı bizde aaaaaay ne çok anlattım.Öyle işte.Hayatta bir tek kendinize güvenin.Hele ki evladınız varsa

Back
X