eşimi kırmadan evi kendi adıma istediğimi nasıl söyleyebilirim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi fatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fatal

Ayrica o sabreden Dervisi de hic samimi bulmuyorum
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.053
457
123
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... biz şuanda kirada oturuyoruz allaha şükür evimizi aldık daha yeni yapım aşamasında 3-4 aya kadar inş. bitecek ve taşınacağız.(allah'ım olmayan herkese versin inş.) benim derdim şu ben evin benim üzerime olmasını istiyorum.çalışmıyorum, bir mesleğim yok,eşimle aramda iyi çok şükür.ama böyle olursa kendimi dahada güvende hissedeceğim. eşime söylesem oda sorun çıkarmaz yapar biliyorum ama beni yanlış anlamasından korkuyorum.abileriyle iş konusunda ortaklar hatta abileriyle beraber 3 daire birden aldık 2sinde onlar birinde biz oturacağız.şimdi ben kendi dairemizi benim adıma istediğimi söylesem ailesi tarafından yanlış anlaşılırmıyım bilemedim.aslında aileside abileride beni çok severler onlarda ters düşünmezler ama aklım çok karıştı ben eşime nasıl söylemeliyim en azından yarısı benim üzerime olsada olur da bu konu yüzünden aramızın bozulmasını hiç istemem çünkü normalde ikimizde para konusunu hiç önemsemeyiz ve aramızdada hiç paradan konuşmayız yani bana bi akıl verin lütfen eşime konuyu nasıl açabilirim

Ev tapuda kimin üstüne olursa olsun evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır. Resmi nikahı olanlar için elbette. Bence huzurunuzu bozmayın ille üstüme olsun diye. Bazı erkekler gurur meselesi yapabiliyor.:31:

Zaten (allah korusun) ilerde bi bosanma durumunda eviniz ve bütün malvarliiginiz bölüsülcek yani 50% sana 50% esine,
ama sen evi kendi üzerine istiyorsan esine bunu söylersin, zaten sorun yapmaz demissin,
abileri yada ailesi niye sorun yapsinki, danismaniz gerekmiyorki ?
söylemessiniz olur biter.

Zaten yasal olarak o evin yarısı size ait.Bence eşinizin bunu düşünmesi gerekirdi,jest babında...

Ev kimin üzerine olursa olsun zaten allah göstermesin bir boşanma durumunda yarı yarıya bölünecek.

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... biz şuanda kirada oturuyoruz allaha şükür evimizi aldık daha yeni yapım aşamasında 3-4 aya kadar inş. bitecek ve taşınacağız.(allah'ım olmayan herkese versin inş.) benim derdim şu ben evin benim üzerime olmasını istiyorum.çalışmıyorum, bir mesleğim yok,eşimle aramda iyi çok şükür.ama böyle olursa kendimi dahada güvende hissedeceğim. eşime söylesem oda sorun çıkarmaz yapar biliyorum ama beni yanlış anlamasından korkuyorum.abileriyle iş konusunda ortaklar hatta abileriyle beraber 3 daire birden aldık 2sinde onlar birinde biz oturacağız.şimdi ben kendi dairemizi benim adıma istediğimi söylesem ailesi tarafından yanlış anlaşılırmıyım bilemedim.aslında aileside abileride beni çok severler onlarda ters düşünmezler ama aklım çok karıştı ben eşime nasıl söylemeliyim en azından yarısı benim üzerime olsada olur da bu konu yüzünden aramızın bozulmasını hiç istemem çünkü normalde ikimizde para konusunu hiç önemsemeyiz ve aramızdada hiç paradan konuşmayız yani bana bi akıl verin lütfen eşime konuyu nasıl açabilirim

En hoşlanmadığım mevzu benim üstüme senin üstüne eşine senin üstüne değil ama ikimizin üstüne olsun diyebilirsin satılma durumunda senın vekaletın olmadan satılamaz boşanma aşamasında ise ikiye bölünür zaten ha senın ustune ha ikinizin üstüne böylelikle insanlarında tepkisini almamış olursun.

sen eşinin üzerine olucağı zaman kırılmıyorsund a o mu kırılıcak hem neden erkeğin üzerine oluyor herşey ben de şahsen bir ev alabilirsek ALLAH izin verirse benim üzerime olmasını isterim :34:

zaten yasal olarak yarısı sizin... sizin üzerinize olsa da eşinizin üzerine olsa da bu değişmiyor... o yüzden bence gereksiz bi polemik gereksiz yere insanların aklına yanlış anlaşılmalar sokabilir...
yani kısacası ; gerek yok...
ille ki kırmadan söyleyim olsun istiyorsanız da, hava atarım eşe dosta kocam bana ev aldı diye hava atarım dersiniz :)

Arkadaslar bosanma asamasinda malvarliklari yariya bölünüyor eslere evet ama,
erkekler bu konuda cok uyaniklik yapiyorlar,
bosanma asamasina geldimmi (ev mesela onlarin üstüneyse) annesinin yada babasinin üstüne yapiveriyorlar,
malvarligi yokmus gibi gösteriyorlar, sirf kadin yararlanamasin diye, cokda sahit oldum buna,,
yani demem o ki ne olursa olsun yariyariya yapin, yada üzerinize yaptirabiliyorsaniz yaptirin,
madur olan herzaman kadin oluyor cünkü

arkadaşlar yazmışlar zaten, Allah korusun boşanma durumunda tapu kimin adına olursa olsun yarıya yarıya paylaşılacaktır. ayrıca; yeni medeni kanun'a göre birey, eşiyle beraber yaşadığı, evlilik ve aile hayatı sürdürdüğü aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamaz.
anladığım kadarıyla eşiniz kardeşleriyle ortak iş yapıyor. Bu durumda tapunun eşinizin adına olması her ikinizi de güvence altına alacaktır.
bu durumda tapunun sizin adınıza olmasını istemek eşinizle, ailesiyle aranızda huzursuzluk olmasından başka bi işe yaramaz.

Arkadaslarin da dedigi gibi zaten borc da gayrimenkul de araba da hersey ortak evlendikten sonra
Biz de yeni aldik tapuda ikimizin resmi olsun disimizle tirnagimizla odeyecegiz diye dusunduk sonra ben 9aylik hamileyim ordan oraya kosturamam ilave ucret fln isterlerse diye esimin ustune aldik

Ev esinizin ustuneyse hic problem yok ama isyerinin adina ya da abilerinin ustune flnsa is degisir

Durum tam olarak nedir?

hiiiiç karıştırma :19:
bu sefer senin ailenin üzerine kalır bu durum,onlar istiyorlarmş falan laf olur.
hem baksana yeni yasa ile ortakmış herşey :40:

Ev sizin üzerinize olsaydı ve eşiniz kendi üzerine vermenizi isteseydi ne? düşünürdünüz. Dediğinize göre çok mutlu, problemsiz bir ailesiniz. Eşinize güveniniz tamsa tapuyu mesele yapmayın bence.

en güzeli ikinizin üzerine olmasıdır. bunu teklif etmenizden daha doğal da bişey olamaz.

bosanma asamasina geldimmi (ev mesela onlarin üstüneyse) annesinin yada babasinin üstüne yapiveriyorlar,
malvarligi yokmus gibi gösteriyorlar, sirf kadin yararlanamasin diye, cokda sahit oldum buna,,
yani demem o ki ne olursa olsun yariyariya yapin, yada üzerinize yaptirabiliyorsaniz yaptirin,

Eşinin imzası olmadan satılamıyor artık diye biliyorum... Hele ki oturdukları evse kesinlikle eşin imzası şart... tek başlarına kredi bile çekemiyorlar artık bankalar karı-koca dolu şimdi :)

Eşinin imzası olmadan satılamıyor artık diye biliyorum... Hele ki oturdukları evse kesinlikle eşin imzası şart... tek başlarına kredi bile çekemiyorlar artık bankalar karı-koca dolu şimdi :)

eger öyleyse cok güzel, hatta muhtesem bir kanun :)
ben almanyada kaliyorum burda öyle degil sanirim

Yanlış bilgilendirmeyelim.
Miras ile edinilen mal dışında eşin ortak mal üzerinde bireysel tasarrufu yok.
İpotek bile gösteremiyor eşin izni dışında.
İki kişinin emeğiyle alınmış olduğu varsayılıyor.

'' Sana diyeceğim şeyin hiç mal-mülkle, paylaşımla v.s ile alakası yok, sadece gönlümü hoş tutacağı için ; evin tapusunu üzerime yapmanı istiyorum.'' Şeklinde net ve öz söylersiniz. Ne kadar çok eğip bükerseniz o kadar çok sanki suç işliyormuş edası verilir.

Bunu söyledikten sonra tavrına bağlı olarak yorum eklersiniz.

kesinlikle katılıyorum. allah korusun boşanma durumunda zaten herşey bölünüyor. eşinin tepki verme ihtimali varsa hiç değinme, onun da aklında soru işareti kalmasın. ama çok istiyorsan şakayla karışık bi ara yokla bakalım. nabza göre şerbet verirsin

Back
X