• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi özledim...

Esin hakli. Sende bi alinganlik var.
Adam sana annesi gilin yaninda " aa evet askim hadi liste cikaralim ben kalemleri topluyum sende bos kagit bul cabuk" diyemez. Daha oturakli olmali.
Ki zaten baslangic olrak fikir vermekten geri kalmamis sana katilmak icin stad diyerek.
Ve esin yine hakli. Sizin cocugunza bakan anne babanin yuzune kapiyi kapatip zaman gecirmek sacma. Eger cocuk duzeninizi bozuyorsa "bu cocugu bizmi yaptik? Bu kadr bunalkcaktiniz neden yaptiniz bu cocugu" derler adama.

Ama senidw anliyorum.
Ben olsam disarda isimiz var evrak isleri var felan bahanesiyle gezerdim esimle disarda azcik. Bi bakarsiniz hersey yolunda gitti, kv ye cokta guzel anlatabilirsiniz anne senin icin uygun olurmu biraz gezsek x" le? hic zaman ayiramiyoruz birbirimize diye.
Evet ben alinganim ama bunlar birikmiş ligin sonucu. Bu konuyu konuştuğumuzda kvler yok onlar cuma günü gittiler bende bugün izin aldım gittikleri için annem sabah burda olacak. Ki zaten hemen yazalım demedim ki tamam aşkım bi ara yaparız dese ben yine mutlu olucam çünkü bunun için bi plan yapmış olucaz.
İkincisi eşime hiçbir zaman odaya geçip film izleyelim demedim bunun ayıp olacağını ben söylüyorum ki zaten ayıp olur.sadece bu konuyu örneklemek istedim.
Yani siz Esiniz sen hazırla ben katkıda bulunurum derken haklı diosunuz ama biz yine ortak bişey yapmış olmuyoruz.
Birde söyle birsey var ben ise gidio rum yarım gün çalışıyordum eve geldiğimde kv ve KP hop dışarıya. Eşimin gelmesine yarım saat kala eve gelio lar. Kimseyle bi paylaşımım yok ise git eve gel bebeğe bak arada yemek yap bulaşıklari hallet hayatım bundan ibaret.
İstediğim şey sadece eşimle birlikte hayal kurmaktı. Belki de hiç yapamayacağımız şeyleri hayalimizde yapmak. Ama sağolsun bunu bile sen hazırla dedi bana. Evet eşim haklı.

Evet ben alinganim ama bunlar birikmiş ligin sonucu. Bu konuyu konuştuğumuzda kvler yok onlar cuma günü gittiler bende bugün izin aldım gittikleri için annem sabah burda olacak. Ki zaten hemen yazalım demedim ki tamam aşkım bi ara yaparız dese ben yine mutlu olucam çünkü bunun için bi plan yapmış olucaz.
İkincisi eşime hiçbir zaman odaya geçip film izleyelim demedim bunun ayıp olacağını ben söylüyorum ki zaten ayıp olur.sadece bu konuyu örneklemek istedim.
Yani siz Esiniz sen hazırla ben katkıda bulunurum derken haklı diosunuz ama biz yine ortak bişey yapmış olmuyoruz.
Birde söyle birsey var ben ise gidio rum yarım gün çalışıyordum eve geldiğimde kv ve KP hop dışarıya. Eşimin gelmesine yarım saat kala eve gelio lar. Kimseyle bi paylaşımım yok ise git eve gel bebeğe bak arada yemek yap bulaşıklari hallet hayatım bundan ibaret.
İstediğim şey sadece eşimle birlikte hayal kurmaktı. Belki de hiç yapamayacağımız şeyleri hayalimizde yapmak. Ama sağolsun bunu bile sen hazırla dedi bana. Evet eşim haklı.
Siz kv gilin gittiginden bahsetmediniz. Su an diyosunuz bunu. O zmn duzeltme yapalim. Siz haklisiniz. Uzun zamandir bas basa kalamamissiniz, bari boyle mahvetmeseydi.

Siz kv gilin gittiginden bahsetmediniz. Su an diyosunuz bunu. O zmn duzeltme yapalim. Siz haklisiniz. Uzun zamandir bas basa kalamamissiniz, bari boyle mahvetmeseydi.
Evet dogru diosunuz bahsetmedim. Keşke mahvetmeseydi. Ama bunu hiçbir zaman alamayacak işte.

Keşke... Ama baksana adam konuşmaktan aciz mesajlasMaya kalksam kısa kesmek için arar sanırım :cry:

hımm o zaman iş çıkışı eve gitmeden 1 saat dışarıda takılın yada odaya tv alabilirsiniz .gece 1 sinemaları oluyor ya onlara gidebilirsiniz ;) . bebeği siz uyutun ve uyuduktan sonra odadan çıkmayın sonra eşinizde bende yatayım artık desin öyle vakit geçirin ...

aslinda okadar sanslisin ki annen kv geliyor bakiyorlar. 9 aylik kizim var bakacak kimsem yok memuriyeti birakicam.
cocuk yapmak paylasimlari elbetteki azaltacak. cocuk varken oyle oturup film izleyemezsin canim. bi sorumlulugu var cocuk yapmanin hic birsey eskisi gibi olmayacak. bunu bilerek karar vermen gerekiyordu.
su saat oldu ayaktayim neden kizimin gaz sancisi var 9 aylik su zaman kadar yasamadigimiz birsey.
ki sen anladigim kadariyla aksamlari bile annene veya kvye birakiyorsun bebegini. benc masaallah cok sanslisin. rahat batiyor biraz. bebek buyudukce duzelir insallah.

Çocuktan sonra 2 kişilik değil 3 kişilik paylaşımlar oluyor sinemaya yemeğe ayda yılda bir gideriz orda bile konumuz kızlar şunu severdi aaa bak bizim kızımızla yaşıt çocuklar ama biz bununla mutlu olmaya çalışıyoruz:KK60:

Haksız değilsiniz fakat abartacak kadar da haklı değilsiniz.
Hayatınıza yeni bir birey katıldı, belli ki çalışma gibi bir mecburiyetiniz var.
Hayatınızı da bu olgulara göre şekillendirmek zorundasınız.
Artık 2 kişi değilsiniz, 3 kişisiniz hayatınızda.

İyi bilirim biri ile yaşamanın ne demek olduğunu, özellikle çocuk nedeni ile.
Bunu yine eşiniz ile çözeceksiniz, yalnız kaldığınız bir anda, eşinize bu duygularınızı anlattınız mı?
Ben seninle birlikte kaliteli vakit geçirmeyi özledim, seninle paylaşımlarımızı özledim.
Biraz kendimize de zaman ayırsak daha güzel olmaz mı? diyerek konuşabilirsiniz.

Ben 2 sene annem ile yaşamak zorunda kaldım işe başlama süreci vs. derken tak etti sonunda ve annemin olduğu semte taşındım. Şimdi daha rahatım, annem sabah geliyor akşam ben eve varınca kendi evine geçiyor. Hem annem rahat kendi düzeni var, kendi rahatı var herşeyden önce. Hem de biz rahatız, hem oğlum ile doya doya vakit geçiriyorum hem de eşim ile, tam bir aile şeklinde hayatımızı düzene koyuyoruz.

Sizin de hayatınızı bir şekilde şekillendirecek alternatifleri düşünmenizde fayda var.
Şimdi daha başındasınız, bu süreç uzadığı zaman inanın insan yıpranıyor.
Çünkü yanınızda kalan kişiler (kendi aileniz veya kayınvalideniz) belli bir zaman sonra alınganlıklara başlar. Sizi gereksiz yere üzerler, sıkıntıya düşürürler. Bu kasti yapılan birşey değil, yanlış anlaşılmasın. Tamamen şartların getirdiği bir durum. İnsanız ve herkesin kendine göre bir yaşam tarzı, duyguları, istekleri var. Zamanla bunlar çatışmaya başlıyor malesef.

Hakkınızda hayırlısı olsun ancak eşiniz ile uzlaşın önce.
Zamanla siz de düzeninizi oturtacaksınızdır.

Bence annenle bu konuyu konuşabilirsin. Annen en yakının sonuçta. İki haftada bir akşam sinema gecesi yapmak istediğini bunun evliliğiniz için iyi olacağını diğer çıkılan zamanlarda beraber çıkmanın çok daha zevk vereceğini anlatabilirsin. Eşinde ayıp olur diyecekse mesela annem diyebilir hafi çocuklar bu akşam bi sinemaya gidin diye. Benim annem öyle yapardı

bakın 3 kişisiniz artık

hayatı 3 kişilik algılayın

çocuğunuza anneniz kv niz bakmasın derken bu sitede bunalrı kastediyoruz

evde minimum paylaşım da olsa tadı çıkar kimse yokken

hadi çayı sen doldur diye karşılıklı nazlanırsınız bu bile bir etkileşim yaratır

adam cidden sizin hayallerinizi bilemez ki

biz de liste yapalım demişsiniz o da yap ben de katkı yapayım demiş

siz ona hadi gel birlikte hayal kuralım, şunu yapalım bunu yapalım dememişsiniz

ya da başlatmamışsınız, bence antartikaya gitmeliyiz diye o da size ama soğuk kızım üşür diyecek ve muhabbet devam edecekti

hadi yapalım deyince yap ben de katkı sunayım demiş

işte maça ilişkin fikir de söylemiş

ille de kağıt kalem mi lazım

siz de nedne olur ya da olmaz diye maça cevap verseydiniz

adam zaten tv izlerken sizin konuşmanızı da dikkate almış

bu kadarı bile fazla karmaşık sayılabilir erkekler için

anneniz gelince onu evde bebekle bırakıp bir akşam çıkın dışarı mesela

ya da işte hafta sonu hep birlikte bir yere gidin kahvaltı vs yapılan bahçeli bir yer hayal ettim bolu da vardır öyle yerler anneniz içeride bebeğe baksın siz dışarıda yürüyüşe gidin

Çocuktan sonra 2 kişilik değil 3 kişilik paylaşımlar oluyor sinemaya yemeğe ayda yılda bir gideriz orda bile konumuz kızlar şunu severdi aaa bak bizim kızımızla yaşıt çocuklar ama biz bununla mutlu olmaya çalışıyoruz:KK60:
evet 3 kişilik paylaşım oluyor ama biz 3 kişi bile değiliz ki şu durumda. biz ya kızımla ben oluyoruz ya da kızımla eşim oluo. henüz 3 kişi olamadık malesef.
Haksız değilsiniz fakat abartacak kadar da haklı değilsiniz.
Hayatınıza yeni bir birey katıldı, belli ki çalışma gibi bir mecburiyetiniz var.
Hayatınızı da bu olgulara göre şekillendirmek zorundasınız.
Artık 2 kişi değilsiniz, 3 kişisiniz hayatınızda.

İyi bilirim biri ile yaşamanın ne demek olduğunu, özellikle çocuk nedeni ile.
Bunu yine eşiniz ile çözeceksiniz, yalnız kaldığınız bir anda, eşinize bu duygularınızı anlattınız mı?
Ben seninle birlikte kaliteli vakit geçirmeyi özledim, seninle paylaşımlarımızı özledim.
Biraz kendimize de zaman ayırsak daha güzel olmaz mı? diyerek konuşabilirsiniz.

Ben 2 sene annem ile yaşamak zorunda kaldım işe başlama süreci vs. derken tak etti sonunda ve annemin olduğu semte taşındım. Şimdi daha rahatım, annem sabah geliyor akşam ben eve varınca kendi evine geçiyor. Hem annem rahat kendi düzeni var, kendi rahatı var herşeyden önce. Hem de biz rahatız, hem oğlum ile doya doya vakit geçiriyorum hem de eşim ile, tam bir aile şeklinde hayatımızı düzene koyuyoruz.

Sizin de hayatınızı bir şekilde şekillendirecek alternatifleri düşünmenizde fayda var.
Şimdi daha başındasınız, bu süreç uzadığı zaman inanın insan yıpranıyor.
Çünkü yanınızda kalan kişiler (kendi aileniz veya kayınvalideniz) belli bir zaman sonra alınganlıklara başlar. Sizi gereksiz yere üzerler, sıkıntıya düşürürler. Bu kasti yapılan birşey değil, yanlış anlaşılmasın. Tamamen şartların getirdiği bir durum. İnsanız ve herkesin kendine göre bir yaşam tarzı, duyguları, istekleri var. Zamanla bunlar çatışmaya başlıyor malesef.

Hakkınızda hayırlısı olsun ancak eşiniz ile uzlaşın önce.
Zamanla siz de düzeninizi oturtacaksınızdır.
malesef şu noktada ailelerle birlikte yaşamalıyız. ki benim onlarla yaşamaktan yana bi derdim yok. benim sorunum benim ailemle ya da eşimin ailesiyle değil eşimle onun beni görmemesiyle yani ben ona bebekmiş gibi derdimi tek tek anlatmak istemiyorum anlasın istiyorum. paylaşalım istiyorum. diyorum ki bi diziden bahsederken bile seviniyorum çünkü ortak izlediğimiz bi dizi var. durum bu kadar vahim yani.
Bence annenle bu konuyu konuşabilirsin. Annen en yakının sonuçta. İki haftada bir akşam sinema gecesi yapmak istediğini bunun evliliğiniz için iyi olacağını diğer çıkılan zamanlarda beraber çıkmanın çok daha zevk vereceğini anlatabilirsin. Eşinde ayıp olur diyecekse mesela annem diyebilir hafi çocuklar bu akşam bi sinemaya gidin diye. Benim annem öyle yapardı
annem zaten bişey demez şimdiye kadar kv ler var diye ben demiyordum ayıp olur diye. ama sorun annemin birşey deyip dememesi değil ki. eşim demio bizim için birşey yapmıo. yapıosa da dediğim gibi bi görev gibi gelio. hadi yapalım da aradan çıksın gibi.
bakın 3 kişisiniz artık

hayatı 3 kişilik algılayın

çocuğunuza anneniz kv niz bakmasın derken bu sitede bunalrı kastediyoruz

evde minimum paylaşım da olsa tadı çıkar kimse yokken

hadi çayı sen doldur diye karşılıklı nazlanırsınız bu bile bir etkileşim yaratır

adam cidden sizin hayallerinizi bilemez ki

biz de liste yapalım demişsiniz o da yap ben de katkı yapayım demiş

siz ona hadi gel birlikte hayal kuralım, şunu yapalım bunu yapalım dememişsiniz

ya da başlatmamışsınız, bence antartikaya gitmeliyiz diye o da size ama soğuk kızım üşür diyecek ve muhabbet devam edecekti

hadi yapalım deyince yap ben de katkı sunayım demiş

işte maça ilişkin fikir de söylemiş

ille de kağıt kalem mi lazım

siz de nedne olur ya da olmaz diye maça cevap verseydiniz

adam zaten tv izlerken sizin konuşmanızı da dikkate almış

bu kadarı bile fazla karmaşık sayılabilir erkekler için

anneniz gelince onu evde bebekle bırakıp bir akşam çıkın dışarı mesela

ya da işte hafta sonu hep birlikte bir yere gidin kahvaltı vs yapılan bahçeli bir yer hayal ettim bolu da vardır öyle yerler anneniz içeride bebeğe baksın siz dışarıda yürüyüşe gidin
evet ben bizde liste yapalım dedim ve ondan beklediğim şey de tamam aşkım şu zaman yapalım demesiydi. sen hazırla bende katkıda bulunurum değil yani. amaç ortak bişiler yapmak. birlikte düşünmek. kendim yapmak istesem zaten ona söylemezdim değil mi. illa kağıt kalem de lazım değil ama insan sen yap bende katkıda bulunurum lafını da duymak istemiyor şu durumda.
ayrıca demişsiniz ya haftasonu hepbirlikte kahvaltıya falan gidin die. evet boluda böyle yerler çok fazla var abant tarafında hatta benim çok sevdiğim doğanın içinde köy kahvaltısı olan bi yer var. eşimde bilir çok sevdiğimi. hamileliğimin 6. ayından beri derim aşkım haftasonu gökdereye gidelim kahvaltıya tamam bi ara gideriz diye diye diye bu güne kadar geldik. yani aradan neredeyse 9 ay geçti. sorun annelerde değil onu bi şekilde aşarız. ama ya kocamı nasıl aşıcam. ona nasıl göstericem bunu.

evet 3 kişilik paylaşım oluyor ama biz 3 kişi bile değiliz ki şu durumda. biz ya kızımla ben oluyoruz ya da kızımla eşim oluo. henüz 3 kişi olamadık malesef.

malesef şu noktada ailelerle birlikte yaşamalıyız. ki benim onlarla yaşamaktan yana bi derdim yok. benim sorunum benim ailemle ya da eşimin ailesiyle değil eşimle onun beni görmemesiyle yani ben ona bebekmiş gibi derdimi tek tek anlatmak istemiyorum anlasın istiyorum. paylaşalım istiyorum. diyorum ki bi diziden bahsederken bile seviniyorum çünkü ortak izlediğimiz bi dizi var. durum bu kadar vahim yani.

annem zaten bişey demez şimdiye kadar kv ler var diye ben demiyordum ayıp olur diye. ama sorun annemin birşey deyip dememesi değil ki. eşim demio bizim için birşey yapmıo. yapıosa da dediğim gibi bi görev gibi gelio. hadi yapalım da aradan çıksın gibi.

evet ben bizde liste yapalım dedim ve ondan beklediğim şey de tamam aşkım şu zaman yapalım demesiydi. sen hazırla bende katkıda bulunurum değil yani. amaç ortak bişiler yapmak. birlikte düşünmek. kendim yapmak istesem zaten ona söylemezdim değil mi. illa kağıt kalem de lazım değil ama insan sen yap bende katkıda bulunurum lafını da duymak istemiyor şu durumda.
ayrıca demişsiniz ya haftasonu hepbirlikte kahvaltıya falan gidin die. evet boluda böyle yerler çok fazla var abant tarafında hatta benim çok sevdiğim doğanın içinde köy kahvaltısı olan bi yer var. eşimde bilir çok sevdiğimi. hamileliğimin 6. ayından beri derim aşkım haftasonu gökdereye gidelim kahvaltıya tamam bi ara gideriz diye diye diye bu güne kadar geldik. yani aradan neredeyse 9 ay geçti. sorun annelerde değil onu bi şekilde aşarız. ama ya kocamı nasıl aşıcam. ona nasıl göstericem bunu.

siz yaspın organizasyonu

maddi olarak çok zorlamıyor ise

hemen bu hafta sonuna ayarlayın

hem anneniz yeni gelmiş olacağı için eşiniz de karşı çıkmaz

gider gezersiniz

ama cidden liste konusunda ben eşinizde hata göremiyorum

kadın beyni gibi işlemez onlar

ben katkı yaptım ya der

hatta sen demeden ben ilk öneriyi söyledim diye üste çıkar

adam bir fikir atmış ondan önceki cümleye takılıp trip atmak yerine attığı fikirden devamını getirmelisiniz

yani önce planla sonra yap değil anında spontene gelişir erkek

ya da işte bir başka konuda ben seni destekledim ya der esasen bizim beklentilerimiz ve onların algısı farklı

yalnız şu bebek ile ayrı ayrı ilgilenmeyin bence asıl sıkıntı o

aile olun 3 ünüz olun

yani ne bileyim biriniz altını değiştirirken öbürü agucuk yapsın

altını değiştiren elini yıkarken diğeri de bebeği gıdıklasın

birlikte yıkayın

birlikte giydirin vs vs

3 kişi olabilmeniz için öncelikle bunu eşin ile konuşman gerekir.
Bir aile olduğunuzu, artık birlikte hareket etmek zorunda olduğunuzu dillendirmezsen, sen daha "beni anlasın" diye çok beklersin. Erkekler böyle malesef, anlatmadan anlamazlar, kadınlar kadar pratik zekaya sahip değiller.
Onlar düz mantık yaşıyorlar, bir şey istiyorsan söyleyeceksin, ne imadan anlarlar ne de dokundurmadan...
Bu sadece sizin yavrunuz ile beraber oluşturacağaınız aile olgusu ile alakalı değil.
Aynı zamanda başbaşa kaliteli vakit geçirmeniz ile de alakalı.
Birlikte zaman geçirmek istiyorsanız bunu talep etmek zorundasınız.
Ben bekleyeyim o düşünsün derseniz, çok zaman kaybeder kendinizi üzersiniz.

İletişimsizlik en büyük sorundur eşler arasında.
Sen birşey demezsen böyle gelir böyle gider...

Back
X