• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi seviyorum ama sorunlarımızı çözemiyoruz

neyapsambilmem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
120
2
26
Hatay
9 aylık evliyim. eşimle uzun süredir problemlerimiz var. geçenlerde eşim boşanmak istiyor başlıklı konu açmıştım ve fikirlerinizi almıştım. tekrar fikirlerinize ihtiyacım var. eşim illa maaşını ver gel evine diyor. ben bu düşüncesini kabul etmiyorum. biz para konusunda sorun çıktığı için kavga etmiştik ve şu an ayrıyız. çünkü bana maaşını vermezsen boşanacağız diyen oydu. ben maaşımı verdim hep ama bu düşüncedeyken veremem vermek istemiyoum. bana maaşını verirsen gel diyor hayır diyorum. bu kez maaşını versen de olmaz diyor. yani bahanelerin arkasına gizleniyor. ben onu seviyorum ama o haksız olduğu konuları bile şu an haklıymış gibi anlatmaya başladı. mesela önceden tartıştığımız ve özürler dileyip yolumuza devam ettiğimiz zamanki konuları şimdi anlatırken bak hep sorunumuz vardı anlaşamıyorduk zaten diyor. ama bunun sorumlusu ben miyim. ne yapacağımı bilmiyorum haksız olduğu yerde bile benden adım bekliyor ve adım attığımda böyle şeyler söyleyip naza çekiliyor. beni boşanmakla tehdit edip istediğini yapabileceğini sanıyo. nasıl davranmalıyım. çok uzun anlatamadım ama olduğu kadar artık...

9 aylık evliyim. eşimle uzun süredir problemlerimiz var. geçenlerde eşim boşanmak istiyor başlıklı konu açmıştım ve fikirlerinizi almıştım. tekrar fikirlerinize ihtiyacım var. eşim illa maaşını ver gel evine diyor. ben bu düşüncesini kabul etmiyorum. biz para konusunda sorun çıktığı için kavga etmiştik ve şu an ayrıyız. çünkü bana maaşını vermezsen boşanacağız diyen oydu. ben maaşımı verdim hep ama bu düşüncedeyken veremem vermek istemiyoum. bana maaşını verirsen gel diyor hayır diyorum. bu kez maaşını versen de olmaz diyor. yani bahanelerin arkasına gizleniyor. ben onu seviyorum ama o haksız olduğu konuları bile şu an haklıymış gibi anlatmaya başladı. mesela önceden tartıştığımız ve özürler dileyip yolumuza devam ettiğimiz zamanki konuları şimdi anlatırken bak hep sorunumuz vardı anlaşamıyorduk zaten diyor. ama bunun sorumlusu ben miyim. ne yapacağımı bilmiyorum haksız olduğu yerde bile benden adım bekliyor ve adım attığımda böyle şeyler söyleyip naza çekiliyor. beni boşanmakla tehdit edip istediğini yapabileceğini sanıyo. nasıl davranmalıyım. çok uzun anlatamadım ama olduğu kadar artık...

Para için sizi tehdit eden bir adamı boşayın bence. Karısını boşayacak, binbir emekle kurduğu yuvayı yıkacak bir de tehdit mi edecek; maaşını bana vermezsen boşarım diye.

Bana eşim böyle birşey söyleseydi, çok zoruma giderdi, boşanmak istiyorsan güle güle derdim.

Para için sizi tehdit eden bir adamı boşayın bence. Karısını boşayacak, binbir emekle kurduğu yuvayı yıkacak bir de tehdit mi edecek; maaşını bana vermezsen boşarım diye.

Bana eşim böyle birşey söyleseydi, çok zoruma giderdi, boşanmak istiyorsan güle güle derdim.

ben de öyle dedim ama onu seviyorum :(

ben de öyle dedim ama onu seviyorum :(

E sen ona da böyle söylersen bu adam da seni kullanır. Azıcık dik dur, tabi ki maaşını evin masrafları icin harcarsın, tabi ki ortak bir bütçe yapılır ama bu ne böyle tehdit etmek falan :S

E sen ona da böyle söylersen bu adam da seni kullanır. Azıcık dik dur, tabi ki maaşını evin masrafları icin harcarsın, tabi ki ortak bir bütçe yapılır ama bu ne böyle tehdit etmek falan :S

hayır tabi ki ona böyle söylemiyorum ve ayrılacaksak da ayrılırız modundayım. herşeye ortak oluyordum ama yaptığım harcamalar için bana kötü davranmaya başlayınca kavga ettik ve şu an ayrıyız. o halde yanlış yaptığını söylemiyor. bir gün pişman olacağını biliyorum ama belki iş işten geçince...

yok cnm yok inatlaşmayla alakası yok bazı erkekler

eşlerini darphane olarak görüyor ve kusura bakmayında çalıştgınız için evlenmiş de oluyor

para herşey oluyor bazı erkekler için ve evde himaye altına almak istiyor sizi

elinizde para olursa ona itaat etmeyeceğinizi düşünüyor gerçi itatte neyse anacım

herkes ayrı bir bireydir evlilikte fakat tek vücuttur elbette paralar ortaktır ama hep bana rabbena olmamalı evlilikte de:50:

bak cnm erkek bılletının genelınde soyle bı ozelık var malesef alttan alsanda afedersın agzına edıyor
yok cevap versende agzına edıyor.Bırınde sen haklısın dedıgınde naza cekıyor otekınde sen bagırınca
cevap verınce sen kısın kı dıyor.Senınle bosanmak ısteyen bır adamla ne olursa olsun askından olsende
durma yanında gurunu hıce sayma.Bende 9 aylık evlıyım ustelık bıde hamıleyım ama benımde sorunlarım
hıc bıtmıyor onceden alttan alıyodum sımdı alamıyorum valla.Helekı bı bosanalım desın ondan once
ben gıderım avukata muhattapta olmam yanı.Anlasın cıddıyetını.Ezilmeyın artık su erkeklere yaaa
Basımıza ne gelıoz sevıyoruz deyıp pıstıgımız için gelıo yeter artık valla pısamıycam ben:ssz::ssz::ssz:

Bence de sevme böyle adamı yaa.. Bu erkek milleti iyice erkekliği bıraktı elden..
Eskiden hanımım çalışmasın evimin kadını, çocuğumun anası olsun derdi erkekler..
Şimdikiler hem çocuğuna ana, hem evine hanım, hem de iş kadını olsun
yüküm azalsın istiyorlar çok biliyorlar.. Evlilik kötü günde destek olmaktır
sen ben yapmamaktır evet ama mecburiyetimiz yok bunu bilecek hadsizler!
Maaş vermiyorsan git ne yahuu ayy iyice sapıttı bunlar:ssz:

daha yeni evlisiniz.anlaşamadığınız durumlar elbette olacak..birbirinizi yuvanızda tanıma ve alışma sürecindesiniz..anlaşılan birbirinize(özelliikle eşiniz) ortak yaşamı değil ben hakimim yaşamını tercih ediyorsunuz.bir ortak noktada buluşun.geçmişe değiil geleceğe bakın.birbirinizide yıpratmayın.. boşanmak en son seçim olmalı düşünmeyin boşanmayı..

sana şunu söyleyeyim benim annem yıllarca maaşını hep babama vermiş şimdi sorsan hayatta en çok pişman olduğu şeylerden biridir
maaşını verirsen gel nasıl bir cümle ya bir insan bunu nasıl telaffuz eder anlayamıyorum bile....
sen eşini seviyorsun fakat eşin seni en azından senin sevdiğin gibi sevmiyor arkadaşım çok üzgünüm....
ve evlilik denen şey de salt sevgiyle yürümüyor ne yazık ki......

yok cnm yok inatlaşmayla alakası yok bazı erkekler

eşlerini darphane olarak görüyor ve kusura bakmayında çalıştgınız için evlenmiş de oluyor

para herşey oluyor bazı erkekler için ve evde himaye altına almak istiyor sizi

elinizde para olursa ona itaat etmeyeceğinizi düşünüyor gerçi itatte neyse anacım

herkes ayrı bir bireydir evlilikte fakat tek vücuttur elbette paralar ortaktır ama hep bana rabbena olmamalı evlilikte de:50:

parayı ortak hesapta biriktirlim diyor bence de çok mantıklı ama kendime aldığım şeylerin hesabını soruyor, bazen annemin ihtiyacı oluyor 200 300 gönderiyorum çok nadir, ne yapmak istesem karışıyor. yani böyle olunca da hesapları ayırmayı düşündüm durum buraya geldi

emin ol bu tür erkekler pişmanlık yaşamaz

işin içine menfaat ve para girdiyse pişmanlık asla girmez

inşlhh pişman olur diycem sizin kıymetinizi anlar da herşey para pul değildir diye düşünür

ortak şeyler olmalı ama sanırım bunu anlayamıyor

yeyim içeyim gezeyim modunda evde beklesin evi evirip çevirsin modunda

ama ona bulaşılmasın istiyor sanırım yanılıyorsam lütfen söyleyin:40:

yeni evlisiniz ondan kaynaklanıyor olabilir

yani inatlaşmış olabilir tam anlatmadığın için birşey diyemiyorum

sonuçta eşin paraların ortaya konulup harcamaları ortak yapıp kalanlarla da birikim yapma mantığında haklı da

neler diyor mesela yada sen nerelere harcıyorsun sende kalkıp bu benim param sen karışamazsın tarzı birşey dediysen o da karşılığında bu şekilde söylemiş olabilir

bide eşin maaşını nasıl harcıyor

Son düzenleme:
parayı ortak hesapta biriktirlim diyor bence de çok mantıklı ama kendime aldığım şeylerin hesabını soruyor, bazen annemin ihtiyacı oluyor 200 300 gönderiyorum çok nadir, ne yapmak istesem karışıyor. yani böyle olunca da hesapları ayırmayı düşündüm durum buraya geldi

anladım olaya farklı bakışta bakmıştım özür..

keşke ayırmasaydınızda kenara eşinizden gizli üç beş kuruş koysaydınız

illaki çalışan bayana ne kadar para harcadın ne yaptın diye sorlmaz

oda bilseydi bütçeniz ortak hesap açtırırdınız ikiniz adına takip ederdiniz de netten

keşke ayırmasaydınız sizde de varmış hata tatlım

parayı ayırınca dolaylı olarak eşinin düşüncesi tam tersi olmuş

ama bu sizi ayrılmakla tehdit etmesine sebep değil

boşarım diyorsa tamam deyin ççünkü siz yok dedikçe ögle söyleyecek

siz tamam derseniz bu kadın benden vazgeçiyor kazanmalıyım diye düşünür:46:

emin ol bu tür erkekler pişmanlık yaşamaz

işin içine menfaat ve para girdiyse pişmanlık asla girmez

inşlhh pişman olur diycem sizin kıymetinizi anlar da herşey para pul değildir diye düşünür

ortak şeyler olmalı ama sanırım bunu anlayamıyor

yeyim içeyim gezeyim modunda evde beklesin evi evirip çevirsin modunda

ama ona bulaşılmasın istiyor sanırım yanılıyorsam lütfen söyleyin:40:

asıl sorunu bence sorumluluktan kaçıyor olması. hiç bir maddi sorumluluk almıyor. kendi de benimle aynı maaşı alıyor. ama ben seni bakarım gibi bir güveni yok kendine. benim maaş ortak olduğu sürece beni tabiki bakacağını söylüyor. ayrıca maaş ortak olacak çünkü ilerde çocuk olunca onu kim bakacak diyor. yani çocuğun bakımını da tek başına üstlenmiyor. yanlış anlamayın ben kendim parayı köşeye koyayım o ne hali varsa görsün derdinde değilim, zaten maaşımı vermeyeceğim dediğim de de sonuçta kişisel harcamalarımı vs. ondan isteyecek değildim zaten bunu bile inat uğruna söyledim. erkek olarak maddi sorumluluğa ortak olammda bu kadar ısrar ettiği halde ben erkeğim evi ben geçindireceğim sen maaşını ortaya koyacaksın diyor. harcamalara ortak oluyordum onu kabul etmiyorum maaşı vereceksin karıştıracağız şuna para verdim bunu ben aldım demeyeceksin diyor. bunu yapamam çünkü harcadığım herşeye karışıyor ve çalıştığım halde kazandığımın küçük bir kısmını bile istediğim şekilde harcayamıyorum. mesela kardeşim param yok dese çıkarıp da 100 lira veremem

Sevgili Neyapsambilmem arkadaşım;

Bence önce evliliğin ne olduğunu iyice otur düşün.İki insan birbirini sevdiği saydığı ve değer verdiği için hayatını paylaşır.Hayatı paylaşmak asla tek taraflı olamaz.Tek taraflı olanın adına egozim,bencillik denir.Seni sadece para olarak gören ve onunla değer biçen birine bu kadın veya erkek olursa olsun nasıl sevgi ve saygı duyabilirsin.Karşı taraftaki insan seni sevmiyorki..Seni sadece bir araç olarak görüyor.Senin maaşın olmasaydı sen bir hiçtin zaten onun için.Kendisine saygısı ve öz güveni olan hiç bir kadın böyle bir birlikteliğe boyun eymez.Çünki sevilmeyen kadınsın.Sevilmeyen insanın karşıdakini "ama seviyorum "diyebilmesi için hastalıklı bir sevgiye kapılmış olması gerekir.Henüz sanırım çocuğunuz yok çünki çok yeni evlisiniz.Ömür boyu yada her nekadar böyle götürebileceğine inanıyorsan o kadar mutsuz olacağına bir ay mutsuz ol kardır.Zaman çok hızlı geçiyor.İnsanı en çok üzen şey ise bu hayatta pişmanlıklardır.Pişmanlıklarla yaşanacak bir hayat değil bu hayat.Hemde onun için hiç bir şey ifade ettiğin sürece hiç çekilmez.Zannetmeki o adamın hayatında tek kadın da sensin.Sakın kendini kandırma.Kendin için kendi hayatın için kendi geleceğin için akıllı ol.Sevgi hayatta yaşanılması gereken ama iki taraflı olarak en önemli şey.Bütün canlılar sevgiyle yaşar.Allah kimseyi sevgisiz yaşatmasın.Seni senin onu seveceğin gibi biri muhakkak çıkacaktır karşına. Hayatı çok ciddiye alma.Hele insanları hiç...Sen kendi inandığını ve duygularını kendini kandırmadan yaşa.YAPABİLİRSİN--SEVGİLER

Pis7li
canım sana aynen katılıyorum.Bunun adı düpedüz serserilik ve sorumsuzluk.Hayatı ben istediğim gibi yaşayayım bana kimse karışmasın.
Yok öyle bişey.Var da evliliklerde değil..

Sevgili Neyapsambilmem arkadaşım;

Bence önce evliliğin ne olduğunu iyice otur düşün.İki insan birbirini sevdiği saydığı ve değer verdiği için hayatını paylaşır.Hayatı paylaşmak asla tek taraflı olamaz.Tek taraflı olanın adına egozim,bencillik denir.Seni sadece para olarak gören ve onunla değer biçen birine bu kadın veya erkek olursa olsun nasıl sevgi ve saygı duyabilirsin.Karşı taraftaki insan seni sevmiyorki..Seni sadece bir araç olarak görüyor.Senin maaşın olmasaydı sen bir hiçtin zaten onun için.Kendisine saygısı ve öz güveni olan hiç bir kadın böyle bir birlikteliğe boyun eymez.Çünki sevilmeyen kadınsın.Sevilmeyen insanın karşıdakini "ama seviyorum "diyebilmesi için hastalıklı bir sevgiye kapılmış olması gerekir.Henüz sanırım çocuğunuz yok çünki çok yeni evlisiniz.Ömür boyu yada her nekadar böyle götürebileceğine inanıyorsan o kadar mutsuz olacağına bir ay mutsuz ol kardır.Zaman çok hızlı geçiyor.İnsanı en çok üzen şey ise bu hayatta pişmanlıklardır.Pişmanlıklarla yaşanacak bir hayat değil bu hayat.Hemde onun için hiç bir şey ifade ettiğin sürece hiç çekilmez.Zannetmeki o adamın hayatında tek kadın da sensin.Sakın kendini kandırma.Kendin için kendi hayatın için kendi geleceğin için akıllı ol.Sevgi hayatta yaşanılması gereken ama iki taraflı olarak en önemli şey.Bütün canlılar sevgiyle yaşar.Allah kimseyi sevgisiz yaşatmasın.Seni senin onu seveceğin gibi biri muhakkak çıkacaktır karşına. Hayatı çok ciddiye alma.Hele insanları hiç...Sen kendi inandığını ve duygularını kendini kandırmadan yaşa.YAPABİLİRSİN--SEVGİLER

teşekkür ederim. durumu gerçekten iyi anlamışsınız. benim derdim para değil ama bunları bile bile al para senin olsun ayrılmayalım diyip de birlikte yaşayamayacağım da kesin. bu olaylar yaşanana kadar hiç bir zaman beni sevdiğinden şüphe etmemiştim. ama şimdi beni sevdiğine ancak paranı değil seni istiyorum dediği zaman inanabilirim

Back
X