• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi seviyorum ama sorunlarımızı çözemiyoruz

asıl sorunu bence sorumluluktan kaçıyor olması. hiç bir maddi sorumluluk almıyor. kendi de benimle aynı maaşı alıyor. ama ben seni bakarım gibi bir güveni yok kendine. benim maaş ortak olduğu sürece beni tabiki bakacağını söylüyor. ayrıca maaş ortak olacak çünkü ilerde çocuk olunca onu kim bakacak diyor. yani çocuğun bakımını da tek başına üstlenmiyor. yanlış anlamayın ben kendim parayı köşeye koyayım o ne hali varsa görsün derdinde değilim, zaten maaşımı vermeyeceğim dediğim de de sonuçta kişisel harcamalarımı vs. ondan isteyecek değildim zaten bunu bile inat uğruna söyledim. erkek olarak maddi sorumluluğa ortak olammda bu kadar ısrar ettiği halde ben erkeğim evi ben geçindireceğim sen maaşını ortaya koyacaksın diyor. harcamalara ortak oluyordum onu kabul etmiyorum maaşı vereceksin karıştıracağız şuna para verdim bunu ben aldım demeyeceksin diyor. bunu yapamam çünkü harcadığım herşeye karışıyor ve çalıştığım halde kazandığımın küçük bir kısmını bile istediğim şekilde harcayamıyorum. mesela kardeşim param yok dese çıkarıp da 100 lira veremem

anladım cnm benimm bu çok zor bir durum

tepki vermekte tabiki haklısın

eşin benim söylediğim gibi sorumluluktan kaçıyor

hadi sen çalışmasaydın ne olacaktı ozaman ne yapacaktı

bencillikten başka birşey değil düşündüğü

buradan anladığım şu siz çalışıyor olmasaydınız bu şahıs sizle evlenmezdi üzgünüm ama böyle

:50::50:

o nedemek ya maasını ver öyle gel sen ne yerıne kondugunun farkındamısın senı sen oldugun ıcın seven bı ınsanın yanında olmalısın paran ıcın seven bırıyle degıl,bu evlılık ıcın gram vıcdan azabı duyma cunku esın senı sevseydı boyle bıseyı asla ama asla gururuna yedırıp demezdi

canım sen onu sevıyorsun ama pekı oda senı senın onu sevdıgın kadar sevıyomu yoksa cıkarı içinmı senle beraber onu bı düşün önce....senın sureklı maaşını ıstemesıde bana pek normal gelmedı onun yerıne mesela dıyebılırdıkı canım işte sen elkttrıgı suyu ode maaşınla ben kirayı sunu bunu falan ama o farklı sekılde demıs aceba paraları ne yapıyor neden hepsını istıyor şart koşuyor bence sevgıde bı yere kadar ya bıcak kemıge dayanınca oda bos

yeni evlisiniz ondan kaynaklanıyor olabilir

yani inatlaşmış olabilir tam anlatmadığın için birşey diyemiyorum

sonuçta eşin paraların ortaya konulup harcamaları ortak yapıp kalanlarla da birikim yapma mantığında haklı da

neler diyor mesela yada sen nerelere harcıyorsun sende kalkıp bu benim param sen karışamazsın tarzı birşey dediysen o da karşılığında bu şekilde söylemiş olabilir

bide eşin maaşını nasıl harcıyor

anneannem vefat etti 2 yıl oldu. ölmeden önce bana bir çok çeyiz aldı. mesela tencere takımım bornoz takımım, mutfak setim falan hep onun hediyesi. şu an o eşyaları kullanırken hep aklıma gelir. bunları eşim de biliyor. vefat edince mezar taşı yapılmamış. eşime yaptırmak istediğimi söyledim kabul etmedi kızıp bağırdı sana mı kaldı diye. konuyu kapattım ama çok kırıldım. 15 gün kadar bekledim tekrar sordum yine hayır dedi ve kızdı. 15 gün sonra bi daha sordum bu kez çok ağır şeyler söyledi hakaretler küfürler... şok oldum. benim param ben de kazanıyorum dedim evet ama bunu durdukyere değil, sanki çalışmıyorum kazanmıyorum eve katkı sağlamıyorum gibi davrandığı için söyledim. sonunda bana kıyameti koparınca işler koptu. daha önceden de para yüzünden çok tartıştık. karışmayacağım istediğini al, yaptır ver dedi belli ölçülerde tabi. ama ben hep suçlu durumuna düşürüldüm. şimdi beni maaşımı vermediğim için boşamaya kalkıyorsun diyorum bunu inkar ediyor sorun para değil sen beni dinlemedin banaa itaat etmedin hayır dediğim halde kafana göre iş yaptın diyor. ama ben hala o mezar taşını yaptırmadım, çünkü biliyorum ki yaptırınca bana çok daha farklı suçlamalarda bulunacak

Böyle bir adamı nasıl seviyorsunuz bırakın sevmeyin.
İsterse dünyanın en yakışıklı erkeği olsun bu adamla ömür geçmez.
Bence bu sorunlar çözülecek cinsten değil ben bir erkeğin ağzına para lafını yakıştıramıyorum.

anneannem vefat etti 2 yıl oldu. ölmeden önce bana bir çok çeyiz aldı. mesela tencere takımım bornoz takımım, mutfak setim falan hep onun hediyesi. şu an o eşyaları kullanırken hep aklıma gelir. bunları eşim de biliyor. vefat edince mezar taşı yapılmamış. eşime yaptırmak istediğimi söyledim kabul etmedi kızıp bağırdı sana mı kaldı diye. konuyu kapattım ama çok kırıldım. 15 gün kadar bekledim tekrar sordum yine hayır dedi ve kızdı. 15 gün sonra bi daha sordum bu kez çok ağır şeyler söyledi hakaretler küfürler... şok oldum. benim param ben de kazanıyorum dedim evet ama bunu durdukyere değil, sanki çalışmıyorum kazanmıyorum eve katkı sağlamıyorum gibi davrandığı için söyledim. sonunda bana kıyameti koparınca işler koptu. daha önceden de para yüzünden çok tartıştık. karışmayacağım istediğini al, yaptır ver dedi belli ölçülerde tabi. ama ben hep suçlu durumuna düşürüldüm. şimdi beni maaşımı vermediğim için boşamaya kalkıyorsun diyorum bunu inkar ediyor sorun para değil sen beni dinlemedin banaa itaat etmedin hayır dediğim halde kafana göre iş yaptın diyor. ama ben hala o mezar taşını yaptırmadım, çünkü biliyorum ki yaptırınca bana çok daha farklı suçlamalarda bulunacak

kendini padişah seni de köle sanıyor galiba

Böyle bir adamı nasıl seviyorsunuz bırakın sevmeyin.
İsterse dünyanın en yakışıklı erkeği olsun bu adamla ömür geçmez.
Bence bu sorunlar çözülecek cinsten değil ben bir erkeğin ağzına para lafını yakıştıramıyorum.

herşeye rağmen o da benim için aynı şeyleri söylüyor ya bir türlü anlam veremiyorum. benim haklı sebebim olduğu için parama karışma dedim. sen para para dediğin için ayrılıyoruz diyor.

bu adam sizinle maaş için ewlenmiş o halde...maaşını bir insan güwendiği bir insana verir kendini güwence altına almaz...ALLAH korusun bir hastalık yada çalışamama halinde bu adam sizi kapıya koyar ozaman...böle bi adamı nasıl hala sewebiliyorsunuz bilmiyorum ama boşanmak için daha fazla beklemeyin bence...

bu adam sizinle maaş için ewlenmiş o halde...maaşını bir insan güwendiği bir insana verir kendini güwence altına almaz...ALLAH korusun bir hastalık yada çalışamama halinde bu adam sizi kapıya koyar ozaman...böle bi adamı nasıl hala sewebiliyorsunuz bilmiyorum ama boşanmak için daha fazla beklemeyin bence...

teşekkür ederim duygularıma tercüman olmuşsunuz. ben güvensem hayatımı bile veririm ama üç kuruş için bana bunu yaptı açıkçası beni yıllarca çalıştırıp ayrılırken de giden gitmiştir diyerek sıfır bir halde kalakalacağımı düşünüyorum.

herşeye rağmen o da benim için aynı şeyleri söylüyor ya bir türlü anlam veremiyorum. benim haklı sebebim olduğu için parama karışma dedim. sen para para dediğin için ayrılıyoruz diyor.

kendi düşüncesini seninmiş gibi gösterip kendini suçlamanı istiyor
biz buna adam kandırmak diyoruz
sen haklısın dedirtcek sana, kendini suçlu hissettirecek, ona haksızlık yaptığını düşündürüp paranın üstüne oturacak

seni sevdiğinden eminsen bile bu adam cimri mezar taşı bile çok görünmüş gözüne şimdi para para diyen sen misin o mu?

bilemiyorum belki eşler arasında para muhabetini hiç sevmediğim için bana ters geliyor

yani bi insan durduk yere hele ki bu hayatını paylaştığın eşse paranı ver öyle gel demez

öyle olsa gider malı mülkü olan zengin birisiyle evlenirdi sizin maaşınız 5 milyar değil ya sonuçta

maddi durumunuzu borçlarınızı bilemem ama eğer ki sıkışık bi zamanda sizin zar zor geçindiğiniz bi zamanda söylediyseniz belki o yüzden hayır demiş olabilir

burda bi konu açılmıştı erkeğin ailesine alışveriş yapılmıştı neler söylendi neler

eşiniz maaşıyla ne yapıyor yani onun harcamaları nasıl

kendi maaşını sağda solda harcıyor sizin maaşınıza göz dikiyorsa boşanın

ama kendi maaşını eve harcıyor elinde para kalmadığı için sizden istiyorsa orada iş değişir

mesela önceden tartıştığımız ve özürler dileyip yolumuza devam ettiğimiz zamanki konuları şimdi anlatırken bak hep sorunumuz vardı anlaşamıyorduk zaten diyor.
Madem anlaşamıyordunuz sorunlarınız vardı siz mi yapışmışsınız yakasına evlenelim diye? Görememiş mi sorunlarınızın olduğunu,bu şekilde evlilik olmayacağını? Bir diğer nokta da maaşını ver ne demek? Tüm beklentisi para mı? Bırakın Allah aşkına, böylelerini duydukça evlilikten soğuyorum...

Son düzenleme:
bilemiyorum belki eşler arasında para muhabetini hiç sevmediğim için bana ters geliyor

yani bi insan durduk yere hele ki bu hayatını paylaştığın eşse paranı ver öyle gel demez

öyle olsa gider malı mülkü olan zengin birisiyle evlenirdi sizin maaşınız 5 milyar değil ya sonuçta

maddi durumunuzu borçlarınızı bilemem ama eğer ki sıkışık bi zamanda sizin zar zor geçindiğiniz bi zamanda söylediyseniz belki o yüzden hayır demiş olabilir

burda bi konu açılmıştı erkeğin ailesine alışveriş yapılmıştı neler söylendi neler

eşiniz maaşıyla ne yapıyor yani onun harcamaları nasıl

kendi maaşını sağda solda harcıyor sizin maaşınıza göz dikiyorsa boşanın

ama kendi maaşını eve harcıyor elinde para kalmadığı için sizden istiyorsa orada iş değişir

hayır evin tüm giderlerini ortak ödüyoruz. kendinin de fuzuli harcamaları yok. ama evlenmeden önce ailesin için kredi çekmiş onu ödüyor. sıkıştığı için istese ben de veririm ama sıkıştığı için verilmesini gururuna yediremiyor. benim yaptığım üç kuruşluk hayra hakaretler yağdırmasaydı ben ona herşeyimi verirdim ama kim olsa bu şekildeki bu durumda yani ben paramdan elli lira yardım edemezken maaşımın tamamını ortaya koyup ailesinin borcuna gitmesine gözyumamazdı. bunu para eksildiği için değil, gururuna dokunduğu için yapamaz

teşekkür ederim duygularıma tercüman olmuşsunuz. ben güvensem hayatımı bile veririm ama üç kuruş için bana bunu yaptı açıkçası beni yıllarca çalıştırıp ayrılırken de giden gitmiştir diyerek sıfır bir halde kalakalacağımı düşünüyorum.

aynen canım bak benim ablam düğününe 1 ay kala nişan attı benzer muhabbetlerden...ablamın düzgün bir işi var ve eski nişanlsı olan hödük kıza tutup son zamanlarda çalışmazsan haftada 1 gün 50 lira pazar paranı veririm idare edersin ewden dışarı çıkalım yemeğe gidelim falan duymıucam senden demiş kıza...yani şuan herkes bunun farkındaki bu adamda karı parasıyla ew döndürürüm diyenlerden...böle böle kızın içine yer etti düğün salonu gelinlik ew eşyalar herşey hazırken attı nişanı şimdi ne kadar körmüşüm diyor...mesela ben eşime sonsuz güwendiğim için benim çalışmamı istemediği için çalışmıyorum...ama güwenim bir an sarsıldığı an bende çalışır paramı koyarım kenara bu adamla ömür geçmez ipleri eline verip birkere kabul edersen onun elinden harçlık alarak yaşarsın ailen bu konuda arkanda sanırım senin maddi açıdan kullanmaya çalışan bu adamdan boşanmanı destekliyolardır kesinlikle...

Son düzenleme:
aynen canım bak benim ablam düğününe 1 ay kala nişan attı benzer muhabbetlerden...ablamın düzgün bir işi var ve eski nişanlsı olan hödük kıza tutup son zamanlarda çalışmazsan haftada 1 gün 50 lira pazar paranı veririm idare edersin ewden dışarı çıkalım yemeğe gidelim falan duymıucam senden demiş kıza...yani şuan herkes bunun farkındaki bu adamda karı parasıyla ew döndürürüm diyenlerden...böle böle kızın içine yer etti düğün salonu gelinlik ew eşyalar herşey hazırken attı nişanı şimdi ne kadar körmüşüm diyor...mesela ben eşime sonsuz güwendiğim için benim çalışmamı istemediği için çalışmıyorum...ama güwenim bir an sarsıldığı an bende çalışır paramı koyarım kenara bu adamla ömür geçmez ipleri eline verip birkere kabul edersen onun elinden harçlık alarak yaşarsın ailen bu konuda arkanda sanırım senin maddi açıdan kullanmaya çalışan bu adamdan boşanmanı destekliyolardır kesinlikle...

belki de ben güvensizlikten dolayı harcamalardan artan parayı kendime biriktirmek istedim. boşanmaya gideceği belliydi bu adamla evliliğimizin

Senin yaptigin fedakarliklar bir yerden sonra sanki senin vazifen gibi olmus anlasilan.Uzaga gitmeye gerek yok.Esin mezar tasi meselesinde gercek yuzunu gostermis.Cunku yeni evli erkekler eslerine romantik olduklarini,dusunceli olduklarini bu kucuk jestlerle gosterirler demek ki adamin bu taraklarda bezi yok.Benim esimde maddi yonu cok iyiyken maasimin kurusuna dokunmazdi.Fakat adamda biriktirme meraki basladi elinde hic nakit birakmiyordu nedeni de ya arsa aliyor,ya arkadaslarina borc veriyor,ya altin aliyor,ya 2.ev aliyor elinde nakit kalmadigi icin daima evin ihtiyaclarina benim maasim gidiyor nasil olsa evi ben gecindiriyorum ya!!!!Ufak bir tartismada piskin piskin sen bu ev icin ne yapiyorsun ki demeler.Bir kurus yatirimimi bile sana yar etmem hepsi benim diyen bir koca biz yok ben var yani... ...mahkemeler arkadasima gizlice satsam kendimi issiz gostersem hicbir kurusumu bosaninca sana vermezler ki yani adam ben biz derken o ben,ben kavgasinda Baktim enayi yerine konulan benim ufak ufak biriktiriyorum.Ha bunlardan cok rahatsiz.Surati daima asik...Cocuklarim olmasaydi bu adamin yuzunu bir gun gormek istemezdim.Bakalim nerede bicak kemige dayanacak???Yol yakinken ikinizin de sevdigi bir aile buyugunu hakem tayin edip konusun bakalim o ne diyecek???

Son düzenleme:
asıl sorunu bence sorumluluktan kaçıyor olması. hiç bir maddi sorumluluk almıyor. kendi de benimle aynı maaşı alıyor. ama ben seni bakarım gibi bir güveni yok kendine. benim maaş ortak olduğu sürece beni tabiki bakacağını söylüyor. ayrıca maaş ortak olacak çünkü ilerde çocuk olunca onu kim bakacak diyor. yani çocuğun bakımını da tek başına üstlenmiyor. yanlış anlamayın ben kendim parayı köşeye koyayım o ne hali varsa görsün derdinde değilim, zaten maaşımı vermeyeceğim dediğim de de sonuçta kişisel harcamalarımı vs. ondan isteyecek değildim zaten bunu bile inat uğruna söyledim. erkek olarak maddi sorumluluğa ortak olammda bu kadar ısrar ettiği halde ben erkeğim evi ben geçindireceğim sen maaşını ortaya koyacaksın diyor. harcamalara ortak oluyordum onu kabul etmiyorum maaşı vereceksin karıştıracağız şuna para verdim bunu ben aldım demeyeceksin diyor. bunu yapamam çünkü harcadığım herşeye karışıyor ve çalıştığım halde kazandığımın küçük bir kısmını bile istediğim şekilde harcayamıyorum. mesela kardeşim param yok dese çıkarıp da 100 lira veremem

arkadaşım bir evde para kavgası olması çok kötü. bu durumu yaşamana üzüldüm. sana kendi düzenimizden örnek vereyim. eşimde ben de öğretmeniz. bütçeyi eşim yönetiyor yani fatura kredi market pazar vs. eşimde. extra harcama olacaksa bana sorar ya da diyelim ki bu ay para kalmadı ek hesaptan çekecek o zaman da sorar konuşuruz birlikte karar veririz. ikimizin de şahsi ihtiyaçları olduğunda birbirimize sorarız ona göre harcama yaparız. ya da o ay paramız yoksa erteleriz. ailelerimize hediye almak yada kardeşlere para yollmak istedğimizde de birbirimize sorarız şartlar uygunsa ikimizde karşı çıkmayız. neyse bence böyle olunca iyi oluyor sonuçta ikimiz de savurgan kişiler değiliz. bir de evlenince bekarlıktaki gibi rahat harcama yapılamayacağı bir gerçek. eşinin herşeyi ben yöneteceğim demesi ve senin de para konusunda özgür olmak istemen sorunlara yol açmış anladığım kadarıyla. inşallah barışırsınız ve sorunlarınızı konuşarak çözersiniz.

Senin yaptigin fedakarliklar bir yerden sonra sanki senin vazifen gibi olmus anlasilan.Uzaga gitmeye gerek yok.Esin mezar tasi meselesinde gercek yuzunu gostermis.Cunku yeni evli erkekler eslerine romantik olduklarini,dusunceli olduklarini bu kucuk jestlerle gosterirler demek ki adamin bu taraklarda bezi yok.Benim esimde maddi yonu cok iyiyken maasimin kurusuna dokunmazdi.Fakat adamda biriktirme meraki basladi elinde hic nakit birakmiyordu nedeni de ya arsa aliyor,ya arkadaslarina borc veriyor,ya altin aliyor,ya 2.ev aliyor nasil olsa evi ben gecindiriyorum ya!!!!Ufak bir tartismada piskin piskin sen bu ev icin ne yapiyorsun ki deler.Bir kurus yatirimimi bile sana yar etmem hepsi benim diyen bir koca ...mahkemeler arkadasima gizlice satsam kendimi issiz gostersem hicbir kurusumu bosaninca sana vermezler ki yani adam ben biz derken o ben,ben kavgasinda Baktim enayi yerine konulan benim ufak ufak biriktiriyorum.Ha bunlardan cok rahatsiz.Surati daima asik...Cocuklarim olmasaydi bu adamin yuzunu bir gun gormek istemezdim.

Allah sizin de yardımcınız olsun.bu evlilik bittiğinde şunu şöyle yapsaydım bitmezdi demek istemiyorum. yaptıklarımı ve onun yaptıklarını ölçtüm tarttım, evliykenki durumum (maddi,manevi) ve boşanınca ki durumumu da irdeledim ve boşanınca en azından istediğim gibi kazandığımı harcayıp veya biriktirip veya ihtiyacı olanlara verebileceğim bunu yaparken de kimsenin hakaret ve küfürlerine maruz kalmayacağım yani kafam rahat olacak. o da bu yaptıklarıyla beni sevmediğini gösteriyor bu nedenle de evli kalmak doğru değil

aaaa vallahi sinirlerim zıpladı yaaaaa ne demek yaptırmayacaksın:47:dinimizde eğer evli bayan çalışıyorsa bile 1 tl bile erkeklerin isteme hakkı yok o kadın kazansada kazanmasada evine eşine bakmak zorunda.....eğerkı bayan eşine vermek isterse verir ah ahhh çevremde de çok böyle çalışan bayanla evlenmek sevdalısı:20:hatta eşimin arkadaşı derdini eşime anlatmış 1 ay içerisinde evlenmişlerdi eşini sevmemiş efendi ama çalışan bayan diye sus pus çocukta istemiyormuş :47::47:Allah genç kızlarımızı böyle erkeklerden korusun yaaaaaa....

canım sen mezarını yaptır anneannenin:(eşin şöyle demeliydi aa tabiki canım anneannen olmazsa başkası olsun Allah rızası için yaptırmalıyız demeliydi:47:canım boşanma taraftarı değilimdir ama bence bunu boşa gitsin ya okadar böyle olaylara gözümle şahit oluyorumkı eşlerine resmen maddiyat gözüyle bakıyorlar:47::47::47:

Back
X