• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi seviyorum ama sorunlarımızı çözemiyoruz

arkadaşım bir evde para kavgası olması çok kötü. bu durumu yaşamana üzüldüm. sana kendi düzenimizden örnek vereyim. eşimde ben de öğretmeniz. bütçeyi eşim yönetiyor yani fatura kredi market pazar vs. eşimde. extra harcama olacaksa bana sorar ya da diyelim ki bu ay para kalmadı ek hesaptan çekecek o zaman da sorar konuşuruz birlikte karar veririz. ikimizin de şahsi ihtiyaçları olduğunda birbirimize sorarız ona göre harcama yaparız. ya da o ay paramız yoksa erteleriz. ailelerimize hediye almak yada kardeşlere para yollmak istedğimizde de birbirimize sorarız şartlar uygunsa ikimizde karşı çıkmayız. neyse bence böyle olunca iyi oluyor sonuçta ikimiz de savurgan kişiler değiliz. bir de evlenince bekarlıktaki gibi rahat harcama yapılamayacağı bir gerçek. eşinin herşeyi ben yöneteceğim demesi ve senin de para konusunda özgür olmak istemen sorunlara yol açmış anladığım kadarıyla. inşallah barışırsınız ve sorunlarınızı konuşarak çözersiniz.

biz de öğretmeniz. ben de isterdim ki sizin gibi herşeyi ortak yapalım sen ben olmasın ama malesef ki o ailesine yaptırmak isteyince ben ses çıkarmadım, ben yaptırmak isteyince böyle oldu. gösterdiğim hassasiyeti bulamadım için iyi niyetimin kullanıldığını düşünüyorum

canım ayrıca eşin art niyetli gibi geldi bana kendi babasının kredisini ödüyorda sen bir anneanneciğinin mezarını yaptırmışın çok mu???????
benim tarafıma ses yok ama eşimin tarafına para yok resmen seni çok özür dileyerek diyeceğim ama inek gibi sağmaya çalışıyor:47:
eğer kendi ailesinede senin ailenede eşit şartlarda davransaydı bu düşüncem olmazdı inan bana aile oluyorsak herşey aynı olmalı sen ben olmamalı rabbim yardımcın olsun:16:

9 aylık evliyim. eşimle uzun süredir problemlerimiz var. geçenlerde eşim boşanmak istiyor başlıklı konu açmıştım ve fikirlerinizi almıştım. tekrar fikirlerinize ihtiyacım var. eşim illa maaşını ver gel evine diyor. ben bu düşüncesini kabul etmiyorum. biz para konusunda sorun çıktığı için kavga etmiştik ve şu an ayrıyız. çünkü bana maaşını vermezsen boşanacağız diyen oydu. ben maaşımı verdim hep ama bu düşüncedeyken veremem vermek istemiyoum. bana maaşını verirsen gel diyor hayır diyorum. bu kez maaşını versen de olmaz diyor. yani bahanelerin arkasına gizleniyor. ben onu seviyorum ama o haksız olduğu konuları bile şu an haklıymış gibi anlatmaya başladı. mesela önceden tartıştığımız ve özürler dileyip yolumuza devam ettiğimiz zamanki konuları şimdi anlatırken bak hep sorunumuz vardı anlaşamıyorduk zaten diyor. ama bunun sorumlusu ben miyim. ne yapacağımı bilmiyorum haksız olduğu yerde bile benden adım bekliyor ve adım attığımda böyle şeyler söyleyip naza çekiliyor. beni boşanmakla tehdit edip istediğini yapabileceğini sanıyo. nasıl davranmalıyım. çok uzun anlatamadım ama olduğu kadar artık...

maddi sorunlar herkesin sıkıntısı
çoğu evlilikte para tartışması oluyor
evliliğinizi daha fazla yıpratmayın
tabii bu kolay değil, siz de ailenize destek olmak, kendinize bir şeyler almak istersiniz
çünkü alınteri döküyorsunuz
evlendikten sonra çok kısmak zorluyordur sizi
sizin bu istekleriniz de eşinize zor geliyordur
çünkü erkekler kendi ihtiyaçlarının (araba, elektronik gibi) dışındaki şeyleri gereksiz buluyor
ilk tavsiyem: dediğim gibi daha fazla yıpratmayın evliliğinizi, laf yarışına girmeyin, şart koşmayın birbirinize, o laf atıyorsa siz susun, sakinleşince konuşun,
biriniz sinirli olduğunda diğeri susarsa yıpratmamaya alışırsınız
ikinci tavsiyem: kişisel ihtiyaçlarınızı belirleyin, her ay size harçlık, yol ve yemek parası ne kadar lazımsa belirleyin. mesela 250 tl tüm masraflarınıza yeterse her ay maaşınızdan 300 tl ayırın. eşiniz de aynı şeyi yapsın. fazladan aldığınız 50 tl yi de her ay köşeye atın. eğer bir gün size lazım olur ya da ailenize vermeniz gerekirse biriktirdiğinizden veirsiniz. böylece eşiniz kendinize ya da ailenize verdiğiniz paraya laf edemez, kendisi de aynı imkana sahip olduğu için rahatsızlık duymaz
ihtiyaçlarınızın dışındaki parayı da eşinizle birlikte biriktirin.
mesela ev taksidi falan yapabilirsiniz.
bayanların kazandığı parada erkeklerin söz hakkı yok ama erkekler hzursuzluk çıkarıyor, evin huzxuru bozulacağına kadınlar da idare ediyor. bu kötü bir şey değil, çünkü eşiniz değil de başka bir erkek olsa bile o da aynı fikirde olacak
eğer tavsiyelerim aklınıza yattıysa eşinizle çok sakin bir şekilde bunu konuşun ve ikna edin, faydalı taraflarını anlatın, aksi halde yuvanızın huzursuz olduğunu söyleyin. en azından bir süre böyle deneyin. ama bunları söylerken tatlı dili unutmayın ve asla eşinizi suçlayıcı bir ifade kullanmayın
Allah kolaylık versin

konunu biliyorum canım orda da yazmıştım bu adamdan hayır gelmez insan karısına paranı vermezsen boşarım seni der mi bu erkekliğe sığmaz:20:açıkcası ben aşkımdan ölsemde beni istemeyen erkeği istemem sen de isteme.çocuğun yokken bu adamdan kurtul seni üzmek istemem ama ben bu adamın seni sevdiğine bile inanmıyorum:19:

maddi sorunlar herkesin sıkıntısı
çoğu evlilikte para tartışması oluyor
evliliğinizi daha fazla yıpratmayın
tabii bu kolay değil, siz de ailenize destek olmak, kendinize bir şeyler almak istersiniz
çünkü alınteri döküyorsunuz
evlendikten sonra çok kısmak zorluyordur sizi
sizin bu istekleriniz de eşinize zor geliyordur
çünkü erkekler kendi ihtiyaçlarının (araba, elektronik gibi) dışındaki şeyleri gereksiz buluyor
ilk tavsiyem: dediğim gibi daha fazla yıpratmayın evliliğinizi, laf yarışına girmeyin, şart koşmayın birbirinize, o laf atıyorsa siz susun, sakinleşince konuşun,
biriniz sinirli olduğunda diğeri susarsa yıpratmamaya alışırsınız
ikinci tavsiyem: kişisel ihtiyaçlarınızı belirleyin, her ay size harçlık, yol ve yemek parası ne kadar lazımsa belirleyin. mesela 250 tl tüm masraflarınıza yeterse her ay maaşınızdan 300 tl ayırın. eşiniz de aynı şeyi yapsın. fazladan aldığınız 50 tl yi de her ay köşeye atın. eğer bir gün size lazım olur ya da ailenize vermeniz gerekirse biriktirdiğinizden veirsiniz. böylece eşiniz kendinize ya da ailenize verdiğiniz paraya laf edemez, kendisi de aynı imkana sahip olduğu için rahatsızlık duymaz
ihtiyaçlarınızın dışındaki parayı da eşinizle birlikte biriktirin.
mesela ev taksidi falan yapabilirsiniz.
bayanların kazandığı parada erkeklerin söz hakkı yok ama erkekler hzursuzluk çıkarıyor, evin huzxuru bozulacağına kadınlar da idare ediyor. bu kötü bir şey değil, çünkü eşiniz değil de başka bir erkek olsa bile o da aynı fikirde olacak
eğer tavsiyelerim aklınıza yattıysa eşinizle çok sakin bir şekilde bunu konuşun ve ikna edin, faydalı taraflarını anlatın, aksi halde yuvanızın huzursuz olduğunu söyleyin. en azından bir süre böyle deneyin. ama bunları söylerken tatlı dili unutmayın ve asla eşinizi suçlayıcı bir ifade kullanmayın
Allah kolaylık versin

bunu bir kaç kez denedik. tamam karışmayacağım göndermen gerektiğinde de göndereceksin bir şey demeyeceğim demişti. ama defalarca bu sözüne rağmen olay çıkardı. ben eşimden gizli veya izn vermeden başkasına da kendime de birşey almak istemedim. çünkü herşeyi söylememe rağmen tartışma çıkınca beni itaatsiz davranmak, gizli iş yapmakla suçluyorlardı. ama benden gizlemiyor ya da bana sormadan yapmıyor tamam diyeyim demedi. hakaret etti küfür etti ve bana yaptırırsan senin mezar taşın olsun bile dedi. bunların karşısında ben taş olup kaldım artık ne yapacağımı bilmiyorum. üç haftadır ayrı yaşıyoruz. kısacası bahsettiğiniz çözüm yollarını birkaç kez denedim olmadı

bunu bir kaç kez denedik. tamam karışmayacağım göndermen gerektiğinde de göndereceksin bir şey demeyeceğim demişti. ama defalarca bu sözüne rağmen olay çıkardı. ben eşimden gizli veya izn vermeden başkasına da kendime de birşey almak istemedim. çünkü herşeyi söylememe rağmen tartışma çıkınca beni itaatsiz davranmak, gizli iş yapmakla suçluyorlardı. ama benden gizlemiyor ya da bana sormadan yapmıyor tamam diyeyim demedi. hakaret etti küfür etti ve bana yaptırırsan senin mezar taşın olsun bile dedi. bunların karşısında ben taş olup kaldım artık ne yapacağımı bilmiyorum. üç haftadır ayrı yaşıyoruz. kısacası bahsettiğiniz çözüm yollarını birkaç kez denedim olmadı

ben ayrılmayı istemedim sen istedin diyebilmek için böyle afaki bir zorlamada bulunuyor olabilir mi..

Eşin son derece çıkarcı ve bencil biri anlattıklarına göre kendi tarafına gelince var senin tarafına gelince yok ve nedense bütün paranın kendisinde durmasını istiyor kesinlikle boyun eğme çünkü ortada iyiniyet yok kişisel çıkarlar söz konusu.

9 aylık evliyim. eşimle uzun süredir problemlerimiz var. geçenlerde eşim boşanmak istiyor başlıklı konu açmıştım ve fikirlerinizi almıştım. tekrar fikirlerinize ihtiyacım var. eşim illa maaşını ver gel evine diyor. ben bu düşüncesini kabul etmiyorum. biz para konusunda sorun çıktığı için kavga etmiştik ve şu an ayrıyız. çünkü bana maaşını vermezsen boşanacağız diyen oydu. ben maaşımı verdim hep ama bu düşüncedeyken veremem vermek istemiyoum. bana maaşını verirsen gel diyor hayır diyorum. bu kez maaşını versen de olmaz diyor. yani bahanelerin arkasına gizleniyor. ben onu seviyorum ama o haksız olduğu konuları bile şu an haklıymış gibi anlatmaya başladı. mesela önceden tartıştığımız ve özürler dileyip yolumuza devam ettiğimiz zamanki konuları şimdi anlatırken bak hep sorunumuz vardı anlaşamıyorduk zaten diyor. ama bunun sorumlusu ben miyim. ne yapacağımı bilmiyorum haksız olduğu yerde bile benden adım bekliyor ve adım attığımda böyle şeyler söyleyip naza çekiliyor. beni boşanmakla tehdit edip istediğini yapabileceğini sanıyo. nasıl davranmalıyım. çok uzun anlatamadım ama olduğu kadar artık...

Kesinlikle taviz verme...sonucta o senin kocan ama sahibin yada patronun degil..onun kurallarina uymak zorunda degilsin...evlilik iki kisilik yasanir.siz tek kisilik yasiyorsunuz...hep onun istedigi gibi yasarsan omrunu curutmus olursun..kararlarinizi ikinizin de mutlu olacagi sekilde almaniz gerekir...maas konusuna gelince evlilikte tabiki ortak harcamalar yapilir senin benim ayirimi yapilmaz.gerekirse maasini da vericeksin.ama sen istersen..onun zoruyla olmaz...onun sana bu konuda baski yapmasi bir erkege yakismaz...maasini verirsen gelirsin demesi cok ayip...eve erkek bakmak zorunda...eger kadin isterse maasini paylasir...

cnm sana kendi tanıdığımdan öz ve öz teyzemden bahsedeyim yıllarca tanıdık olduk he şuda varki teyzem öyle oldu diye sende öyle olacak değilsin benimkisi sadece örnek olabilir sana.aynı şekilde eniştem yıllarca teyzemin çalıştığı parayı aldı elinden teyzem gık demedi.evlilirdedi sonuçta çok severek evlenmişlerdi nereye kadar karaşıbilirsinki üstelik özürlü birde çocukları var.teyzem buna rağmen çalıştı kazandığını eşine verdi.gelgelelim aradan yıllar geçti teyzem işinden ayrılmak zorunda kaldı çünkü oğlunun ihtiyacı vardı.senelerce o adam parayı almayı bildi ama teyzemin 1 yıılık sigortası tamamlamadı ödemedi ş....siz.üzerine bide eve kadın kadın getirdi bu dediklerim arka arkaya olmadı tabi zamanla mahvetti kadını.benim sana tek diyeceğim ne olursa olsun sen hasabını bil cnm kocanda olsa verme.koca gibi koca olsa elinden almaz ortak kullanalım yada o tarz bişey der.elinden almakta ne demek.akıllı ol gelicek neyi gösterir bilemeyiz

belki de ben güvensizlikten dolayı harcamalardan artan parayı kendime biriktirmek istedim. boşanmaya gideceği belliydi bu adamla evliliğimizin

kaç yıllık ewlisin yaşın kaç? ve sen ewliyken işden çıkma çalışamama durumun olsa bu adam ne yapardı çalışmak zorundasın diyip üstünemi gelcekti bu durumda...

kaç yıllık ewlisin yaşın kaç? ve sen ewliyken işden çıkma çalışamama durumun olsa bu adam ne yapardı çalışmak zorundasın diyip üstünemi gelcekti bu durumda...

24 yaşındayım sen? 9 aylık evliyim. iş bu duruma gelince çalışma dedi ama ben çalıştığım halde bana bunları yapan çalışmasam beni bakar mı ki? ayrıca ben kadrolu bir çalışanım işten çıksam üç gün sonra baktım olmadı ha deyince geri dönemem

canım senin daha önceki konunu hatırlıyorum takip etmiştim
anlaşılan eşinde bir düzelme falan olmamış
eşler arasındaki en kötü tartışma konusu para malesef
olumlu yorum yapayım istiyorum ama....
belliki para senden daha önemli kocan için
dayatmalarına boyun eğme bir defa kabul edersen hep öyle olmasını bekler

Mesajlarını ara ara görüyorum, artık yazmak istedim. Merak ettiğim şu, eşinize durumu burada anlattığınız gibi anlattınız mı, ne düşündüğünüzü ne hissettiğinizi size ne yaşattığını onu sevdiğinizi, üzüldüğünüzü. Sizi sevip sevmediğini sordunuz mu sevdiğini söylüyorsa neden paraya bu kadar önem verdiğini, sizde para dışında ne bulduğunu sordunuz mu?

Mesajlarını ara ara görüyorum, artık yazmak istedim. Merak ettiğim şu, eşinize durumu burada anlattığınız gibi anlattınız mı, ne düşündüğünüzü ne hissettiğinizi size ne yaşattığını onu sevdiğinizi, üzüldüğünüzü. Sizi sevip sevmediğini sordunuz mu sevdiğini söylüyorsa neden paraya bu kadar önem verdiğini, sizde para dışında ne bulduğunu sordunuz mu?

anlatmaya çalıştım ama ne zaman eşim haklı olacağımı, para diye tutturmasının yanlış olduğunun anlaşılacağı bir konuşma sürecine girsek farklı bir durumdan bahsedip ortamı geriyor, bağırıp çağırarak beni de suçlu duruma düşürüyor ve dolayısıyla konuşmanın sağlıklı gidişatı bozuluyor. onu sevdiğimi biliyor ben de ona sorduğumda bana bir şey diyemiyor, bazen sevdiğini söylüyor ama illa para ortak olacak başka yolu yok diye diretiyor.

ortak olmasının ne zararı var ki anlamadım? özür dilerim ama evlilik ortak harcamak değil mi zaten?

ortak olmasının ne zararı var ki anlamadım? özür dilerim ama evlilik ortak harcamak değil mi zaten?

konuyu tam okumadınız herhalde. ortak olur tabi ama erkek de bunun karşılığında kadını sıkmamalı değil mi? alınan verilen şeylerde çalışan bir kadın olarak davranmalı değil miydi bana karşı?

Yazıklar olsun ne erkekler var ya inanamıyorum.
Seni para olarak gören bir adamla devam edeceksen sen bilirsin.
Ne demek maaşını ver falan, adamın umrunda değilsiniz tek derdi sizin maaşınız bunu bilin.
Sevdiğini söyleyip illa para orta olacak diyen bir adamın o sevgi sözcüklerine nasıl inanabiliyorsunuz aklım almıyor...

anlatmaya çalıştım ama ne zaman eşim haklı olacağımı, para diye tutturmasının yanlış olduğunun anlaşılacağı bir konuşma sürecine girsek farklı bir durumdan bahsedip ortamı geriyor, bağırıp çağırarak beni de suçlu duruma düşürüyor ve dolayısıyla konuşmanın sağlıklı gidişatı bozuluyor. onu sevdiğimi biliyor ben de ona sorduğumda bana bir şey diyemiyor, bazen sevdiğini söylüyor ama illa para ortak olacak başka yolu yok diye diretiyor.

canım eşin para ortak olacak diyormuş.benim olsun demiyomuş ki

Back
X