9 aylık evliyim. eşimle uzun süredir problemlerimiz var. geçenlerde eşim boşanmak istiyor başlıklı konu açmıştım ve fikirlerinizi almıştım. tekrar fikirlerinize ihtiyacım var. eşim illa maaşını ver gel evine diyor. ben bu düşüncesini kabul etmiyorum. biz para konusunda sorun çıktığı için kavga etmiştik ve şu an ayrıyız. çünkü bana maaşını vermezsen boşanacağız diyen oydu. ben maaşımı verdim hep ama bu düşüncedeyken veremem vermek istemiyoum. bana maaşını verirsen gel diyor hayır diyorum. bu kez maaşını versen de olmaz diyor. yani bahanelerin arkasına gizleniyor. ben onu seviyorum ama o haksız olduğu konuları bile şu an haklıymış gibi anlatmaya başladı. mesela önceden tartıştığımız ve özürler dileyip yolumuza devam ettiğimiz zamanki konuları şimdi anlatırken bak hep sorunumuz vardı anlaşamıyorduk zaten diyor. ama bunun sorumlusu ben miyim. ne yapacağımı bilmiyorum haksız olduğu yerde bile benden adım bekliyor ve adım attığımda böyle şeyler söyleyip naza çekiliyor. beni boşanmakla tehdit edip istediğini yapabileceğini sanıyo. nasıl davranmalıyım. çok uzun anlatamadım ama olduğu kadar artık...
maddi sorunlar herkesin sıkıntısı
çoğu evlilikte para tartışması oluyor
evliliğinizi daha fazla yıpratmayın
tabii bu kolay değil, siz de ailenize destek olmak, kendinize bir şeyler almak istersiniz
çünkü alınteri döküyorsunuz
evlendikten sonra çok kısmak zorluyordur sizi
sizin bu istekleriniz de eşinize zor geliyordur
çünkü erkekler kendi ihtiyaçlarının (araba, elektronik gibi) dışındaki şeyleri gereksiz buluyor
ilk tavsiyem: dediğim gibi daha fazla yıpratmayın evliliğinizi, laf yarışına girmeyin, şart koşmayın birbirinize, o laf atıyorsa siz susun, sakinleşince konuşun,
biriniz sinirli olduğunda diğeri susarsa yıpratmamaya alışırsınız
ikinci tavsiyem: kişisel ihtiyaçlarınızı belirleyin, her ay size harçlık, yol ve yemek parası ne kadar lazımsa belirleyin. mesela 250 tl tüm masraflarınıza yeterse her ay maaşınızdan 300 tl ayırın. eşiniz de aynı şeyi yapsın. fazladan aldığınız 50 tl yi de her ay köşeye atın. eğer bir gün size lazım olur ya da ailenize vermeniz gerekirse biriktirdiğinizden veirsiniz. böylece eşiniz kendinize ya da ailenize verdiğiniz paraya laf edemez, kendisi de aynı imkana sahip olduğu için rahatsızlık duymaz
ihtiyaçlarınızın dışındaki parayı da eşinizle birlikte biriktirin.
mesela ev taksidi falan yapabilirsiniz.
bayanların kazandığı parada erkeklerin söz hakkı yok ama erkekler hzursuzluk çıkarıyor, evin huzxuru bozulacağına kadınlar da idare ediyor. bu kötü bir şey değil, çünkü eşiniz değil de başka bir erkek olsa bile o da aynı fikirde olacak
eğer tavsiyelerim aklınıza yattıysa eşinizle çok sakin bir şekilde bunu konuşun ve ikna edin, faydalı taraflarını anlatın, aksi halde yuvanızın huzursuz olduğunu söyleyin. en azından bir süre böyle deneyin. ama bunları söylerken tatlı dili unutmayın ve asla eşinizi suçlayıcı bir ifade kullanmayın
Allah kolaylık versin